DE WEEKLY 20.03.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.8 biljoen- 0%

BTC Prijs

$59.514-  -0.88%

BTC dominantie

60.4 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

MVL (MVL)

+285%

VeThor (VTHO)

+213%

PundiX (NXPS)

+116%

Harmony (ONE)

+111%

Chiliz (CHZ)

-22%

Near protocol NEAR

-13%

Theta Fuel (TFUEL)

-13%

Flow (FLOW)

-12%

Wekelijks TA overzicht : Bullish

Bitcoin had een fantastische week die naar een nieuwe all-time high sprong ter hoogte van de $61.844, mede dankzij de zwakte van de Amerikaanse dollar nadat de Federal Reserve een FOMC statement uitgaf. De cryptocurrency heeft zijn dagelijkse uptrend vastgehouden en mikt nu op $70.000.

Het negatief nieuws uit India, evenals algemene macro-economische zwakte en de opverende Amerikaanse dollar, lijkt de rally wel wat te hebben afgestopt.

Dit resulteerde in een pullback naar $53.000 op 16 maart. Zo’n beweging is normaal, omdat de bull markt typisch in golven beweegt. Met andere woorden, de markt zal een nieuw evenwicht vinden tussen kopers en verkopers, waarna het zal beslissen wat de volgende stap zal zijn.

Over het algemeen bevindt de markt zich in een aanzienlijke uptrend, aangezien de prijs van Bitcoin in slechts zes maanden tijd is gestegen van $11.000 naar $60.000.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De daily chart voor BTC/USD toont een sterke uptrend, wat al zes maanden het geval is. Dit is bevestigd door hogere lows en hogere highs. Aangezien de recente low werd gecreëerd op $42.000, betekent elke prijs boven dit niveau dat de bull markt niet in gevaar is.

Aan de andere kant toont de RSI indicator een bearish divergentie, zij het nog steeds ongeldig. De bearish divergence wordt geldig zodra eerdere resistance zones weer resistances worden, maar nog belangrijker, zodra de prijs van Bitcoin lagere lows begint te maken.

Vandaar dat de $50.000 regio een cruciaal gebied is om in de gaten te houden, want dat zou de nieuwe hogere low regio moeten worden. Maar zelfs als $50.000 verloren gaat, kan de laatste steun worden gevonden bij $42.000 en de 21-Week MA.

Zolang deze regio’s standhouden, zou de uptrend moeten doorgaan. Dit zou de prijs van Bitcoin naar $68.000 moeten brengen, want dat is het volgende Fibonacci-niveau om in de gaten te houden. Het digital asset zou zelfs richting het psychologische niveau van $70.000 kunnen gaan en zelfs tot $74.124 op het 127,2% Fib-niveau.

eIn-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerde prijsrange.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Op dit moment geeft de IOMAP aan dat een grote cluster van adressen (1.15m) en volume (393k BTC) iets onder $58.700 zijn gekocht. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van handelsactiviteit zag, zal op korte termijn naar verwachting fungeren als sterke support, omdat beleggers in deze prijsrange op dit punt mooie winst posities hebben die naar boven willen uitbreiden.

De IOMAP laat ook zien dat er geen sterke weerstand is tussen $58.700 en $60.300, waar voorheen 220k adressen een totaal van 75k BTC kochten. De lage handelsactiviteit in dit bereik wijst op de waarschijnlijkheid dat beleggers sterke posities hebben en wachten op een sterke run van Bitcoin, het sentiment is dus vrij positief.

Uiteindelijk kan een doorbraak voorbij $60.000 betekenen dat Bitcoin verder zal doorgaan, tot voorbij zijn ATH, terwijl een doorbraak voorbij die $61.844 kan suggereren dat het klaar is voor nieuwe highs, richting de $69.000. Dit zijn de niveaus om in de gaten te houden. Schuif dus zeker uw stop losses op & stel correcte take profit targets in.

Onze 6 belangrijkste topics!

Grote spelers blijven interesse tonen in Bitcoin en cryptocurrencies

Morgan Stanley, één van de grootste investeringsbanken in de Verenigde Staten is de eerste geworden die zijn vermogende beleggers de kans biedt om toegang te krijgen tot Bitcoin-fondsen. De bank lanceert toegang tot drie fondsen die het bezit van Bitcoin mogelijk maken.

De bank heeft ook een verklaring uitgegeven waarin alleen rijkere beleggers worden toegelaten die ten minste 2 miljoen dollar aan assets in handen hebben van de firma. Ook beleggingsondernemingen die in Bitcoin willen investeren, zullen minstens $5 miljoen bij de bank moeten aanhouden om in aanmerking te komen.

De trend zet zich voort nu ook andere banken hun interesse in digital assets hebben getoond.

De Deutsche Bank verwacht dat overheden over de hele wereld Bitcoin zullen gaan reguleren tegen einde 2021

De Deutsche Bank verwacht dat overheden over de hele wereld Bitcoin zullen gaan reguleren tegen het einde van 2021. In een 18 pagina tellende studie van de Deutsche Bank Research, de dochteronderneming van de Deutsche Bank, staat dat de Bitcoin-prijs kan blijven stijgen zolang andere bedrijven zich op de markt blijven begeven. Het rapport is exclusief gewijd aan Bitcoin, getiteld “The Future of Payments: Series 2 Part III. Bitcoins: Can the Tinkerbell Effect Become a Self-Fulfilling Prophecy?” In de studie beschrijft Deutsche Bank Research ook de basiskenmerken van Bitcoin en analyseert de belangrijkste drijfveren van de historische prijsgroei van Bitcoin naar een vermogen van $1 biljoen.

Bitcoin zal naar verwachting “ultravolatiel blijven” op de korte termijn, concludeerden de analisten van Deutsche Bank, die een keerpunt voorspelden voor Bitcoin in de komende “twee of drie jaar” als er een consensus kan ontstaan over de toekomst ervan.

Maar ondanks de verbetering in de regulering van cryptocurrency wereldwijd, moet de VS nog steeds een Bitcoin ETF goedkeuren. De Bitcoin ETF-aanvraag van VanEck zal binnenkort opnieuw moeten worden beoordeeld. De toezichthouder heeft slechts 45 dagen om het goed te keuren of te weigeren, maar het zou de periode ook kunnen verlengen.

Het VanEck Bitcoin Trust Exchange Traded Fund (ETF) zou op de beurs Cboe BZX worden verhandeld als het wordt goedgekeurd. De trust zou beleggers blootstellen aan de prijs van BTC, zonder fysiek ondersteund te worden door de cryptocurrency.

De Bitcoin-community en het grote publiek hebben nu 21 dagen de tijd om opmerkingen in te dienen op het portaal van de SEC. Bovendien (zoals hierboven beschreven) heeft de SEC ook nog de bevoegdheid om de aanvraagbeoordelingsperiode met maximaal 240 dagen te verlengen. In het verleden heeft de toezichthouder altijd de maximale tijd genomen alvorens een besluit te nemen. Het huidige scenario is echter anders.

Er zijn in het verleden veel pogingen geweest door verschillende bedrijven om een Bitcoin ETF te openen in de Verenigde Staten.

Visa zet grote lijnen van een plan in kaart ter ondersteuning van Bitcoin!

Volgens de CEO van Visa, Al Kelly, is het populaire bedrijf Visa de grote lijnen van een plan in kaart aan het brengen dat te maken heeft met de ondersteuning van het kopen van Bitcoin op Visa credits. De aankondiging van de CEO verscheen na de publicatie van Mastercard’s plannen met betrekking tot cryptocurrency in februari.

Door zijn gesprek op ‘Fortune’s Leadership Next’ podcast, verklaarde Kelly dat Visa van plan is om met Bitcoin wallets te gaan werken. In februari 2021 publiceerde Visa een samenwerking met First Boulevard. First Boulevard is een digitaal native neobank die zich concentreert op het ontwikkelen van generationele rijkdom voor de zwarte gemeenschap, om de pogingen van het bedrijf om toe te treden tot de cryptocurrency-markt te stimuleren. Kelly verklaarde: “We proberen twee dingen te doen. Eén is het mogelijk maken van de aankoop van bitcoin op Visa-credentials. En ten tweede, samenwerken met bitcoin wallets om het mogelijk te maken dat de bitcoin wordt omgezet in een fiat valuta en daardoor onmiddellijk kan worden gebruikt op al de 70 miljoen plaatsen over de hele wereld waar Visa wordt geaccepteerd”.

Mastercard, de tegenspeler van Visa, publiceerde in de buurt van het begin van dit jaar dat het bedrijf van plan is om Bitcoin en andere cryptocurrency assets in 2021 toe te staan.

Vanwege de nieuwe golf in de retail en institutionele vraag naar Bitcoin, zijn veel financiële bedrijven wereldwijd begonnen met het werken aan plannen over hoe BTC te accepteren als een betalingssysteem.

VeChain ontplooit PoA 2.0 testnet!

VeChain mede-oprichter en CEO Sunny Lu hield gisteren een Ask Me Anything (AMA) sessie met de community. Het platform is op het punt zijn consensus algoritme te veranderen naar de Proof of Authority (PoA) 2.0. Dit zal de VeChainThor blockchain schaalbaarder maken, veiliger en beter in staat stellen om nieuwe partners op te nemen, naast andere verbeteringen.

VeChain Foundation kondigde via Twitter aan dat het nieuwe consensusmechanisme in zijn tweede iteratie is uitgerold via een testnet.

Lu legde uit dat het nieuwe consensusprotocol de voordelen van zowel de Nakamoto-consensus als de Byzantine Fault Tolerance (BFT)-consensus zal combineren. De Nakamoto consensus is ontworpen om de VeChainThor blockchain in staat te stellen om “bijna-optimale doorvoer en latency prestaties” te bereiken, terwijl de BFT consensus “compromisloze ledger consistentie (veiligheid) garandeert, zelfs wanneer het netwerk zeer asynchroon is”.

Op die manier, zei Lu, zal het platform van VeChain zijn gebruikers en partners “het ultieme vertrouwen en zekerheid” geven over zijn onveranderlijkheid.

Hierna zal het nieuwe mechanisme door een tweede fase gaan die de consensus op het hoofd-testnet zal bijwerken. In deze fase zal het team van VeChain het upgradeproces simuleren. Ten slotte zal de laatste fase een stemming van alle belanghebbenden vereisen om de implementatie op het mainnet goed te keuren.

Ripple vecht terug tegen de SEC!

Eén van de twee advocaten van de XRP community, Jeremy Hogan, heeft op 19 maart de hoorzitting van de SEC v. Ripple zaak opgevolgd en heeft er een YouTube video over gemaakt. Zoals Hogan uitlegt, waren er twee grote verrassingen tegelijk (disclaimer: zonder enig juridisch of financieel advies te geven). “Op een schaal van 1 tot 10, was deze hoorzitting een 11 voor Ripple”.

Bij wijze van inleiding legde Hogan uit dat er momenteel vier openstaande moties zijn in de zaak. Dit zijn enerzijds de motie van de SEC om de financiële administratie van Brad Garlinghouse en Chris Larsen te controleren; de motie van de SEC om Ripple’s “fair notice” motie te verwerpen; Garlinghouse’s en Larsen’s motie om de individuele rechtszaken te verwerpen; en Ripple’s motie voor openbaarmaking van documenten over waarom de SEC er 7 jaar over deed om Ripple aan te klagen.

Tijdens de hoorzitting van gisteren ging de aandacht echter alleen uit naar de  eerste motie, de financiële administratie van de twee Ripple-topmannen. De SEC vraagt om zeer gedetailleerde informatie over bankrekeningen, betaalrekeningen, en alle financiële transacties. Garlinghouse en Larsen hebben hun financiële handelsdocumenten, die laten zien wanneer en hoe de Ripple-chefs hun XRP verkochten, al aan de SEC bekendgemaakt.

De SEC is hier echter niet tevreden mee. En volgens Hogan is daar maar één reden voor: “De SEC probeert deze gedetailleerde gegevens te krijgen om rijke jongens in een kwaad daglicht te stellen. Ze willen hen er smerig rijk laten uitzien en een slechte smaak achterlaten bij de rechter.” Volgens Hogan herkende rechter Sarah Netburn dit echter door te vragen:

Hebt u enig bewijs dat de financiële verslagen van de transacties onvolledig zijn of op een of andere manier frauduleus?

Volgens Hogan had de SEC geen “goed antwoord” klaar, en daarom denkt hij dat de SEC “voor het grootste deel” niet zal krijgen wat ze wil.

Elon Musk bezit $5 miljard in BTC, althans dat wordt er gezegd

Elon Musk zou wel eens één van de grootste Bitcoin-eigenaren ter wereld kunnen zijn, zowel via zijn twee bedrijven als op persoonlijke titel. Dit is volgens Anthony Scaramucci, een gerenommeerde hedge fund manager. Hij speculeerde dat de ‘Technoking of Tesla’ niet is gestopt met de aankoop van 1,5 miljard dollar Bitcoin via Tesla.

Scaramucci is de oprichter van Skybridge Capital, een firma die geregistreerde funds of hedge funds producten aanbiedt. Hij was eerder communicatiedirecteur van het Witte Huis tijdens de regering-Trump. Hij heeft onlangs op Twitter beweerd dat “Elon Musk het niet bij Tesla heeft gelaten. Ik heb begrepen dat SpaceX Bitcoin op zijn balans heeft staan.”

Volgens Scaramucci bezit de Tesla CEO voor 5 miljard dollar aan Bitcoin.

Musk is wereldwijd één van de meest vocale Bitcoin-aanhangers, waarbij zijn tweets zelfs de cryptomarkt in beweging hebben gebracht. In de belangrijkste uiting van zijn geloof in Bitcoin, kocht zijn elektrische autogigant Tesla voor $1,5 miljard aan cryptocurrency. Hij zou de aankoop later verdedigen door te beweren dat het hebben van Bitcoin minder dom is als een liquiditeitsvorm van cash.

Save the best for last!

Bitcoin-whales hebben de afgelopen maanden winst genomen

De stijging van de Bitcoinprijs is zeer winstgevend geweest voor de whales, die in de afgelopen twee maanden veel winst hebben genomen. Sinds 10 februari is het aantal whales dat tussen de 10.000 en 100.000 BTC bezit gedaald van 97 naar 89 op dit moment. Dit is een aanzienlijke daling die samenvalt met een daling van kleinere houders met 1.000 tot 10.000 coins.

Cardano heeft indrukwekkend goed gepresteerd in 2021 met een YTD rendement van 590%

Op het moment van schrijven wordt ADA-token verhandeld tegen $ 1,275 USD met een marktkapitalisatie van $40 Miljard dollar en een gestaag handelsvolume dat zich goed heeft geconsolideerd in de top 4 ranglijst van belangrijkste cryptocurrencies

De indrukwekkende prijsrally is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat het netwerk wordt omgevormd tot een multi-asset netwerk, vergelijkbaar met Ethereum en de Coinbase Pro Listing op 16 maart.

En terwijl de ADA-prijs steeg, worden de fundamentals achter het netwerk sterker. Belangrijke on-chain indicatoren hebben actieve signalen laten zien die aangeven hoe Cardano investeerders zich positioneren en wat er mogelijk nog gaat komen.

Eén van de statistieken die we op de voet volgen is het aantal adressen dat een bepaald crypto-actief bezit, in dit geval Cardano. Terwijl één adres ≠ één gebruiker is, geeft het aantal adressen met een saldo een schatting van de adoptie en het aantal houders van een crypto asset. Houd in gedachten dat een gebruiker meer dan één wallet (en adres) kan hebben, maar tegelijkertijd hebben gecentraliseerde exchanges de neiging om het bezit van meerdere gebruikers te groeperen binnen relatief weinig adressen.

Door het totale aantal adressen met een saldo voor Cardano nader te bekijken, wordt het duidelijk dat het aantal Cardano-houders ook in tandem met de prijsactie heeft bewogen. Toen de prijs $1,47 bereikte, piekte het aantal ADA-houders op 1,19 miljoen adressen. Bovendien is het aantal Daily Active Addresses (DAA) een nuttige metriek om netwerkactiviteit in de tijd te volgen. In het algemeen duiden groeiende DAA’s op een groter gebruik van de blockchain, terwijl afnemende DAA’s wijzen op een lagere vraag naar het netwerk. DAA’s hebben de neiging gecorreleerd te zijn met prijs activiteit.

Cryptoterm van de week

 – Volatiliteit –

De cryptomarkten zijn onderhevig aan regelmatige ups en downs. Hier is een geheugensteuntje van wat volatiliteit is…

Een statistische maatstaf voor de spreiding van rendementen, gemeten aan de hand van de standaardafwijking of spreiding tussen rendementen van datzelfde aandeel of marktindex.

Cryptoquote van de week

– Elon Musk –

“Het hebben van wat Bitcoin, wat gewoon een minder domme liquiditeitsvorm is dan cash, is al avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf.”

Aankomende events

22 maart 2021 –

 • Klever – Mining/burning event

23 maart – 

 • Defi of thrones – Polygon Mainnet lancering

24 maart 2021 –

 • Ecomi – Uniswap listing
 • Hard protocol – Money maker V2
 • Polka city – NFT maarktplaats
 • Kava – upgrade
 • Badger DAO – NFT drop

25 maart 2021

 • Crypto.com – Mainnet lancering
 • DAO maker – Multi investment platform

26 maart 2021

 • Elrond – Staking fase 3
 • Measurable Data Token – Partnership bekendmaking

27 maart 2021

 • Sentinel – mainnet lancering

Andere niet te missen artikels!

Morgan Stanley’s interesse in Bitcoin is in het tweevoud gekomen!

Dit omdat er nu het gerucht de ronde doet dat de investeringsbank in gesprek is om een belang te kopen in een prominente crypto exchange in Zuid-Korea.

Na de aankondiging van Morgan Stanley’s eerste stap om zijn klanten blootstelling aan Bitcoin te bieden, is de investeringsbankgigant naar verluidt in gesprek geweest over de overname van een aanzienlijk aandeel in Korea’s grootste cryptocurrency exchange, Bithumb.

Opnieuw doken er deze week de geruchten op over een Bitcoin-verbod in India.

Volgens verschillende toezichthouders uit het land heeft het verbod nu echter minder kans van slagen.

Chiliz stijgt met 136% in een week tijd ️

De NFT-manie is goed nieuws geweest voor Chiliz, die zijn token de afgelopen zeven dagen met 136% heeft zien stijgen. Fan tokens zijn de laatste tijd geëxplodeerd in populariteit, waarbij Chiliz zelfs de grootste spelers op de scène, Bitcoin en Ether, heeft overtroffen. Nu plant het bedrijf een agressieve uitbreiding naar de VS, waar het zal samenwerken met de grote competities.

Crypto.com is een wereldwijd partnerschap aangegaan met Visa, inclusief een hoofdlidmaatschap op het Visa-netwerk in Australië

Dit zijn ze overeengekomen om de adoptie van crypto-betaaloplossingen over de hele wereld te versnellen. De crypto app bedient biedt een breed scala aan services met de Crypto.com Visa Card, Crypto.com Exchange en Crypto.com DeFi Wallet.

Het partnerschap zal het bestaande bereik van de Crypto.com Visa Card – voorheen beschikbaar in de VS, Canada en 31 landen in Europa en APAC – uitbreiden. Nadat het platform het Visa principal lidmaatschap heeft ontvangen, zal Crypto.com beginnen met het direct uitgeven van de Visa Card in Australië. Daarna zal het uitbreiden naar “veel meer markten over de hele wereld”.

EToro maakt zijn beursdebuut.

EToro heeft aangekondigd dat het fuseert met Fintech V en plannen heeft voor een beursnotering op de Nasdaq met een waardering van $ 10,4 miljard. Het komt op het moment dat Coinbase zich voorbereidt om binnen enkele weken zijn beursdebuut te maken, met een gerapporteerde market cap van maximaal $ 100 miljard. Bij de aankondiging van het nieuws onthulde eToro dat het vorig jaar vijf miljoen gebruikers aan zijn platform heeft toegevoegd.

Grayscale voegt ondersteuning toe voor vijf nieuwe cryptocurrencies

Volgens een aankondiging van Michael Sonnenshein, CEO van Grayscale, heeft het platform 5 nieuwe producten toegevoegd waaronder Basic Attention Token, Chainlink, Decentraland, Filecoin, en Livepeer voor institutionele investeerders.

Grayscale heeft meer dan $20 miljard geïnvesteerd in Bitcoin alleen, maar ondersteunt ook andere producten zoals Zcash, Stellar, of Litecoin en heeft zojuist vijf nieuwe producten toegevoegd. De beheermaatschappij heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt, met een stijging van 50% in slechts de eerste vijf weken van 2021.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This