DE WEEKLY 21.11.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$522 miljard – 18.5 %

BTC Prijs

$18.919 – 16.7%

BTC dominantie

66%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

SushiSwap (SUSHI)

+80%

Waves (WAVES)

+66%

DFI.Money (YFI)

+53%

Yearn Finance (YFI)

+48%

Blockstack (STX)

-18%

HedgeTrade (HEDG)

-18%

Aragon (ANT)

-12%

NEM (XEM)

-8%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

Bitcoin is de laatste weken niet meer te stoppen. Hij heeft sinds februari 2018 zijn beste week achter de rug. De toonaangevende digitale valutaprijs steeg in minder dan zeven dagen met meer dan $2.000. Bitcoin bereikte op 18 november een nieuwe meerjaarlijkse high van 18.488 dollar, waardoor november 2020 één van de sterkste bullish maanden ooit is (tot nu toe).  Maar dat is niet alles! Bitcoin is sinds september met ongeveer 80% gestegen, met als gevolg dat de marktkapitalisatie een nieuwe all-time high heeft bereikt.

Op het moment van schrijven schommelt BTC/USD rond de 18.558 dollar. Bitcoin heeft bijna 14% gewonnen op een wekelijkse basis. De marktkapitalisatie van Bitcoin is gestegen tot $344 miljard, terwijl het gemiddelde dagelijkse tradingvolume zo’n $37 miljard wist te behalen.

Terwijl de prijs op de lange termijn blijft bewegen binnen een duidelijke opwaartse trend, geven verschillende on-chain metrieken en technische indicatoren aan dat er mogelijk een significante neerwaartse correctie kan komen.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Door de recente opleving komt Bitcoin steeds dichter in de buurt van zijn all-time high van $19.891 die op 17 december 2017 werd gerealiseerd. Op de daily chart zweeft de ‘Relative Strength Index’ (RSI) indicator in een extreem overbought gebied, in de buurt van 85. De vorige twee keer dat de RSI dit niveau aantikte, ging de koers een week lang zijwaarts en ontstond er een vergelijkbare actie.

De ‘Daily Active Addresses’ metriek zorgt voor een enorme bearish divergentie!

Zoals de onderstaande grafiek laat zien, is de dagelijkse netwerkactiviteit van Bitcoin afgenomen, ook al is de prijs omhoog gegaan. Deze trend leidde tot een significant verschil tussen de Daily Active Addresses (DAA) en het prijsmomentum.

Bovendien geven de steeds groter wordende rode candles aan dat er sinds begin oktober een toenemende druk is, en de correctie kan echt sterk zijn als deze eenmaal begint. 

Klik op de afbeelding om te vergroten
Klik op de afbeelding om te vergroten

Als de geschiedenis een leidraad is, kan de prijs met 30-40% dalen en opnieuw de 12.500 dollar testen voordat er weer een bullish wave komt. Hierna is Bitcoin helemaal klaar om naar nieuwe all-time highs te gaan. 

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator laat zien dat er niet veel weerstand in het verschiet ligt waardoor BTC verder zou kunnen klimmen richting de $19.310. Het volgende niveau van weerstand ligt tussen de $18.210 en $18.422, waar 380 adressen eerder zo’n 784 BTC kochten.

Als we kijken naar het support niveau, is de $17.800 een sterk niveau, mede omdat er op dat niveau 449.000 adressen zo’n 465.000 BTC kochten. Dit zal naar verwachting fungeren als een support, aangezien de houders in deze range winstgevend willen blijven en de prijzen boven dit niveau willen houden.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, kunnen we nagaan of de kopers naar verwachting sterke support zullen creëren in de buurt van die $17.800. De sterkte van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in volume van deze clusters, wijst op de mogelijkheid dat Bitcoin hoger kan gaan maar dat er veel weerstand zal zijn richting de all-time high.

Onze 6 belangrijkste topics!

Ethereum 2.0 uitrol zou jaar in beslag kunnen nemen

 

De lancering van Ethereum 2.0 is gepland voor 01 december 2020, maar kan mogelijk worden uitgesteld. Tot nu toe zijn er 106.240 ETH van de 524.288 ETH gestort in het depositocontract, wat neerkomt op iets minder dan 20,26 %. Hoewel de community nog steeds optimistisch is over de startdatum, komen er langzaam maar zeker twijfels naar boven.

In een recente Ask-Me-Anything sessie op Reddit stelt Vitalik Buterin dat volgens hem de Beacon Chain op 1 december van start gaat, maar de uitrol van Eth 2.0 is een doorlopend proces dat Ethereum de komende twee jaar zal bezighouden. Na een discussie die op Twitter ontstond, wees hij er opnieuw duidelijk op dat dit geen vertraging of uitstel betekent voor de onderdelen van Eth 2.0, maar deel uitmaakt van de hele migratie van Eth 1.0 naar Eth 2.0.

Realistisch gezien zal Ethereum de komende ~2 jaar een ecosysteem zijn dat snel verandert. Het ecosysteem heeft een resoluut doel om op de lange termijn een stabiel en betrouwbaar systeem te zijn.

De migratie van Eth 1.0 naar Eth 2.0 zal enorm veel tijd in beslag nemen, want dit is geen eenvoudige overgang, maar zal Ethereum naar een nieuw tijdperk leiden, waardoor het een wereldwijd bruikbaar ecosysteem wordt voor bedrijven uit alle sectoren en industrieën, aldus Buterin. In de komende 2 jaar zullen 4,7 miljoen ETH per jaar vrijkomen tijdens de migratie, en Buterin hoopt ook dat de implementatie veel beter zal gaan dan bij eerdere migraties

Bijkomend – De in Dubai gevestigde investeringsmaatschappij IBC Groep gaat samenwerken met CanETH, een gedecentraliseerde staking service, om de geplande lancering van Eth 2.0 te ondersteunen. Het bedrijf verstrekt $10 miljoen om 21.984 ETH te financieren voor 687 validateurs. Het doel van IBC Groep is om de succesvolle overgang naar Eth 2.0 en de verdere aanpassing van het ecosysteem op lange termijn te ondersteunen.

Deutsche Bank is bullish over Bitcoin

Deutsche Bank heeft cijfers gepubliceerd over de prestaties in de traditionele en crypto markt na een optimistische ontwikkeling richting een vaccin tegen Covid-19. Door de ongelijke winsten te melden, heeft de Europese beurs het beter gedaan dan de Amerikaanse. Van de onderzochte assets is Bitcoin één van de grootste winnaars.

Na de aankondiging van Pfizer over de vooruitgang op het gebied van vaccins, rapporteert Deutsche Bank een winst van 1% voor de S&P 500. Hoewel de bank aangeeft dat de prestatie “onbetrouwbaar” is, omdat er bedrijven zijn die zowel voordeel als nadeel hebben gehad van de aankondiging.

De financiële sector, met name de Spaanse en Griekse beurzen, hebben een aanzienlijk herstel laten zien met een stijging van bijna 15%. Zoals te zien is in de grafiek, volgt Bitcoin onmiddellijk de Europese beurzen met een stijging van ongeveer 13,4% van 6 tot 17 november en 70% in de voorgaande 6 weken.

Deutsche Bank schrijft de prestaties van BTC toe aan de aandacht die het heeft gekregen bij institutionele beleggers die het beschouwen als “een betrouwbaar beleggingsinstrument”.

VeChain ontvangt ‘Innovation Award’ op grootste high-tech beurs in China!

Op 11 november 2020 organiseerde China de grootste technologiebeurs van het land in Shenzhen, de China International High-Tech Achievements Fair. Het evenement werd georganiseerd door het ministerie van Handel, het ministerie van Wetenschap en Technologie, het ministerie van Industrie en Informatietechnologie, de Nationale Ontwikkeling en Hervorming Commissie, het ministerie van Landbouw en Plattelandszaken, en een aantal andere belangrijke agentschappen van het land.

VeChain werd uitgenodigd om als vertegenwoordiger over de blockchain sector te discussiëren met regeringsleiders, binnen- en buitenlandse bedrijven en internationale organisaties. Ze bespraken de mogelijkheden en strategieën rondom het gebruik van blockchain technologie in de groene economie en het bouwen van groene digitale infrastructuren. 

Op de conferentie heeft het VeChain ontwikkelde blockchain platform VeChain ToolChain™ de “2020 China Green Technology Innovation Award” gewonnen. De milieuvriendelijke en duurzame digitale oplossingen, die met behulp van de VeChain ToolChain™ kunnen worden geïmplementeerd, zijn toonaangevend in de industrie en openen voor veel bedrijven nieuwe mogelijkheden om hun bedrijfsprocessen groener en dus klimaat- en milieuvriendelijker te maken.

Bijkomend – VeChain ontwikkelt samen met de provinciale overheid van Hubei een nieuw openbaar gezondheidsplatform op basis van de VeChainThor blockchain. Dit zal een uitgebreide oplossing bieden voor de traceerbaarheid van de supply chain en “een gesloten lus van informatie voor het publiek” ten behoeve van de gezondheidszorg in de toekomst.

Citibank voorspelt dat Bitcoin in 2021 zal stijgen tot 318.000 dollar!

Een rapport van de Amerikaanse bankinstelling Citibank publiceerde één van de meest bullish voorspellingen voor Bitcoin’s prijs. Gedeeld door analist Alex, werd het rapport geschreven door fondsmanager Tom Fitzpatrick en begint het met de stelling dat Bitcoin het goud van de 21e eeuw is.

Naast het hebben van eigenschappen als een waardeopslag die het gelijk of efficiënter maakt dan goud, maakt Fitzpatrick een vergelijking in het ontstaan van beide assets in de mainstream media. Beide gingen vooraf aan een verandering in de traditionele markt, voor Bitcoin was het de crisis van 2008 die de rentevoeten naar 0 duwde en een “QE (Quantitative easing) Massive”.

Het rapport geeft aan dat de Amerikaanse Federal Reserve een monetair beleid heeft gevoerd dat de fiatvaluta “verlaagd” heeft. Dergelijke maatregelen zijn verergerd door de financiële crisis als gevolg van de Covid-19 pandemie en zijn “historisch gezien goed voor het goud” en nu ook voor Bitcoin. BTC-kenmerken (overdraagbaarheid, beperkt aanbod, anonimiteit) maken het een superieure versie van een ‘store of value’. Fitzpatrick gelooft dat de jaren na de pandemie deze kenmerken de sleutel zullen zijn tot het behoud van persoonlijke rijkdom en het vermijden van een immense fiscale achteruitgang:

Hoewel Bitcoin in de toekomst wellicht aan meer reglementaire beperkingen onderhevig zal zijn, is het een natuurlijke opslagplaats van “geld” om dit te vermijden. Indirect kan het voordeel zijn dat de FIAT-valuta’s worden gedevalueerd doordat er een hoge nominale groei en inflatie wordt gecreëerd.

 De analyse geeft aan dat BTC momenteel in een rally zit die in 2022 zou kunnen eindigen met een piek in december 2021 die de prijs van de cryptocurrency op $318.000 zal brengen. Fitzpatrick is echter van mening dat dit scenario “onwaarschijnlijk” is. Hoe dan ook, een stijging tot die niveaus zou voor Bitcoin procentueel gezien tot één van de laagste behoren.

Dit innovatieve bedrijf betaalt uw pensioen in Bitcoin!

In een persbericht kondigde Digital Asset Investment Management (DAiM) de lancering aan van het eerste pensioenplan met Bitcoin (BTC). Het bedrijf is de eerste geregistreerde beleggingsadviseur voor BTC en hun 401(k) plannen worden gesponsord door bedrijven ten behoeve van hun personeel.

In combinatie met de plannen zal DAiM dienen als beheerder van het trustplan beleggingsaanbod. Het bedrijf beweert dat het aantal mensen dat met Bitcoin investeert met een 401(k) pensioenplan is toegenomen.

De COO van DAiM. Adam Pokornicky zei:

Conventionele 401(k) plannen zijn restrictief en missen vaak beleggingsopties, waardoor deelnemers niet alleen gefrustreerd zijn, maar ook een slecht risico-aangepast rendement hebben dat nauwelijks het inflatiepercentage bijhoudt. Dit is een slechte deal voor spaarders gezien het huidige klimaat. Wij zijn van mening dat Bitcoin heeft laten zien dat het een plaats krijgt in de moderne portfolio en dat individuen de mogelijkheid zouden moeten hebben om “Get Off Zero” te krijgen om rechtstreeks te beleggen via hun pensioenrekening.

Miljardairs komen in het spel!

 

Gezien het deflatiemodel van Bitcoin neemt de belangstelling toe onder enkele van de meest prominente miljardairs op de planeet. Velen van hen geloven dat BTC zal opkomen als een afdekking van de inflatie.

Hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft het kopen van Bitcoin zelfs vergeleken met het investeren in vroege technische aandelen, zoals Apple en Google. Dit digitale activum wordt volgens Jones het beste inflatoire instrument.

In overeenstemming hiermee heeft Ricardo Salinas Pliego, de op één na rijkste persoon in Mexico, bevestigd dat hij 10% van zijn vermogen in Bitcoin heeft, omdat het helpt te voorkomen dat zijn vermogen wordt aangetast.

Andere vooraanstaande miljardairs, zoals Bill Miller, voegen zich bij deze lijst van bullish investeerders, aangezien hij 30% van zijn fonds van 154 miljoen dollar aan Bitcoin heeft toegewezen.

Met de toenemende aandacht voor cryptocurrency onder de miljardairs en het vaste aanbod lijkt het erop dat de prijzen meer speelruimte hebben om te stijgen.

Save the best for last!

Niet iedereen zal toegang hebben tot een volledige Bitcoin

Er kunnen slechts 21 miljoen Bitcoin worden gemined, en de laatste paar coins staan gepland om in “2140” te worden gemined. Als alle coins eenmaal gemined zijn, kunnen ze niet meer gemaakt worden vanwege de economische basisprincipes van het netwerk.

Tot nu toe zijn er ongeveer 18,5 miljoen Bitcoins gemined, waardoor er minder dan drie miljoen overblijven voor de komende 120 jaar.

Wanneer men er rekening mee houdt dat er ongeveer 47 miljoen  miljonairs in de wereld zijn, met een gecumuleerde rijkdom van ongeveer 158,3 biljoen dollar, dan kunnen slechts een handvol rijke beleggers Bitcoin aan hun portfolio’s toevoegen. Inderdaad, als ze alle BTC zouden kopen, zou elk van deze individuen slechts minder dan 0,5 BTC kunnen kopen, zonder alle verloren gegane coins mee te tellen.

 

Een dergelijk scenario toont de hoge mate van schaarste aan die Bitcoin bezit ten opzichte van andere assets, waardoor het een zeer aantrekkelijke ‘store of value’ is.

Cryptoterm van de week

– Dominantie-

Langzaam maar zeker zien we kapitaal uit de altcoins naar Bitcoin stromen. 

De metriek die bekend staat als BTC-Dominantie helpt u bij het opvolgen van wat er gebeurt.

Dit is wat het is –

Bitcoin-dominantie vergelijkt de marktkapitalisatie van BTC met de totale marktkapitalisatie van alle andere bestaande cryptocurrencies.

Cryptoquote van de week

–  Jackie Mason –

“Geld is niet het belangrijkste in de wereld. Liefde wel. Gelukkig hou ik ook van geld”.

 

Aankomende events

– Nothing special to report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Het Bitcoin (BTC) momentum blijft groeien, sommige mensen lijken er de voorkeur aan te geven om al hun spullen te verkopen voor Bitcoin in plaats van fiatgeld.

Jason Williams, een mede-oprichter van Morgan Creek Digital, een gespecialiseerd investeringsbedrijf in digitale assets dat gerund wordt door Morgan Creek Capital, verkocht zijn auto voor Bitcoin.

Williams kondigde op Twitter aan dat hij zijn 2007 Chevrolet Suburban verkocht voor 0,4 BTC, met een waarde van ongeveer $7.300 op het moment van publicatie. Volgens de website Edmunds.com van de autoshoppers kost een tweedehands model uit 2007 ongeveer $7.000, terwijl het nieuwe model uit 2021 meer dan $50.000 kost, volgens de officiële website van Chevrolet.

Jamie Dimon – Bitcoin nog steeds ‘Not My Cup of Tea’

Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, herhaalde tijdens een conferentie op woensdag dat hij geen voorstander is van Bitcoin.

Hij verwees echter wel naar de blockchain-technologie als een “kritische” ontwikkeling in de manier waarop met geld wordt omgegaan. Zelfs indien Dimon zelf op Bitcoin uit is, heeft JPMorgan zijn investeerders vorige maand nog verteld dat “de potentiële voordelen op lange termijn voor Bitcoin aanzienlijk zijn”.

Privacy Coin Zcash doorloopt zijn eerste halving

De privacy-gerichte cryptocurrency Zcash heeft zijn eerste halving ondergaan. De zogenaamde ‘mining rewards’ werden verlaagd van 6,25 ZEC (391 dollar) tot 3,25 ZEC (196 dollar).

Samenvallend met de halving, heeft ook de vijfde grootste Zcash upgrade plaatsgevonden waarbij de controversiële “Founders’ Reward” werd verwijderd.

Bitcoin’s Rally zou kunnen worden veroorzaakt door China

Bitcoin’s prijsstijging zou zowel gedreven kunnen worden door een afname van het aanbod als door de toename van de vraag. Dat komt omdat Chinese miners problemen hebben om hun crypto te verkopen op een manier die hen snel het broodnodige geld oplevert, dit vanwege het hard optreden van de overheid tegen de lokale exchanges.

MicroStrategy’s Bitcoin is 650 miljoen dollar waard – 50% in 3 maanden

MicroStrategy’s Bitcoins zijn nu zo’n $650 miljoen waard doordat het bedrijf deze zomer in de cryptocurrency heeft geïnvesteerd.

Square, die in oktober $50 miljoen in Bitcoin investeerde, heeft de waarde van zijn Bitcoin zien stijgen tot $80 miljoen. Deze week heeft Bitcoin voor het eerst sinds januari 2018 de grens van $17.000 overschreden.

Vermeende Crypto-Ponzi operator gearresteerd na mislukte ontsnapping 

Matthew Piercey, de beschuldigde exploitant van twee frauduleuze bedrijven die tientallen miljoenen hebben gevraagd om zogenaamd te investeren in cryptocurrency mining, levensverzekeringen en andere assets, is gearresteerd door de autoriteiten na een mislukte ontsnappingspoging aan FBI-agenten met hulp van een zeescooter.

Piercey bracht ongeveer 25 minuten door in een meer terwijl hij onder water werd getrokken met behulp van een zeescooter – een door water aangedreven apparaat dat duikers helpt om zich onder water te verplaatsen met snelheden tot 4 mijl per uur. Helaas voor hem werd hij gearresteerd toen hij uit het meer kwam.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This