DE WEEKLY 23.01.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$935 miljard – 5%

BTC Prijs

$32.034 – 11.38%

BTC dominantie

63.7%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Enjin coin (ENJ)

+115%

Curve DAO Token

+93%

Decentraland

+77%

Hedera Hashgraph

+60.37%

IOST (IOST)

-26%

Zcash (ZEC)

-22%

Voyager (VGX)

-17%

DASH (DASH)

-16%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal

Na het bereiken van een nieuwe all-time high van $41.950, onderging Bitcoin een grote correctie van 31% tot $28.850. Voor het grootste deel wordt deze terugval als gezond beschouwd, omdat prijsacties uit het verleden aangeven dat het normaal is voor de toonaangevende cryptocurrency om zo’n 30-40% correcties te ervaren tijdens een bull rally.

Na zowat de hele week te zijn gedaald, was Bitcoin (BTC/USD) vrijdag wel het slachtoffer van een dead cat bounce, ondanks het feit dat de verkopers deze zaterdag zijn teruggekeerd te midden van een nieuwe verkoopgolf in de cryptoruimte.

Het meest geliefde digital asset is deze week met bijna 4,50% gedaald en staat op dit moment onder druk rond de $31.500. Bitcoin slaagde er niet in om acceptatie te vinden boven het $33k niveau, wat de bears ertoe aanzette om de controle over te nemen.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op 21 januari 2021 verloor de gehele cryptomarkt bijna $200 miljard aan marktkapitalisatie in minder dan 24 uur. Bitcoin heeft eigenlijk alleen maar meer dominantie over de markt verloren en staat op slechts 64% in vergelijking met het jaarlijkse hoogtepunt van 72,7%.

Het is wel belangrijk om op te merken dat wanneer we uitzoomen op de weekly chart, deze pullback niet zo slecht lijkt. De uptrend is niet eens bijna verloren en de 12-EMA bevindt zich op $26.330.

Het enige verontrustende teken voor de bulls is dat de TD Sequential indicator op het punt lijkt te staan om voor het eerst sinds 23 november een verkoopsignaal te geven.

Daily

Eén van de meest significante ontwikkelingen op de daily chart is het verlies van de 26-EMA die sinds oktober 2020 een robuust support level was. Het toont een opmerkelijke verschuiving in momentum en bevestigt een downtrend op korte termijn.

Ondanks de recente sell-off hebben de BTC-bulls het digital asset de afgelopen 24 uur met 13% opgedreven en een bullish candlestick gevormd op de daily chart (23 jan). Als de Bitcoin-prijs de 26-EMA kan heroveren, is er een grote kans op een uitbraak richting $38.000, aangezien er erg weinig weerstand is op de weg naar boven.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

In de nasleep van de plotselinge crash vragen traders zich misschien af wat de volgende stap is voor Bitcoin en andere crypto-assets. Door de winstgevendheid van traders te analyseren ter hoogte van Bitcoin’s huidige prijs, kunnen we de huidige omstandigheden en prijsreeksen analyseren die naar verwachting zullen fungeren als support en resistance.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Via de In/Out of the Money Around Price (IOMAP) zien we dat slechts 29% van de Bitcoin adressen in handen is onder de huidige prijs, of winst maakt op papier.

De grootte van elk cluster in de IOMAP vertegenwoordigt het volume van BTC dat eerder werd gekocht in een bepaalde prijsklasse. We zien een vrij kleine support tussen de $30.189 en $31,151, waar maar 239K adressen eerder 251K BTC hebben gekocht. Als deze support wordt doorbroken, is het volgende niveau om op te letten tussen de $28,264 dollar en $29,227, waar er voorheen ook maar 144K BTC werden gekocht. Over het algemeen benadrukken deze twee zwakke supportniveaus het bearish Bitcoin sentiment waardoor we de 26.000 regio nog steeds in het achterhoofd houden.

Aan de andere kant is de volgende reeks met significante weerstanden voor Bitcoin ongeveer rond de $32.655, $34.667, $35.264, $36.559 die zouden kunnen voorkomen dat Bitcoin weer zijn ATH bereikt. Als dit niveau wordt doorbroken, heeft Bitcoin een mooi bereik tot 40,1k.

 

Daarnaast is de Coinbase Premium Index weer opvallend positief, wat aangeeft dat de spot koopdruk van Coinbase sterker is. Deze premium-index, is het verschil tussen de Bitcoin-prijs op Coinbase en de Bitcoin-prijs op Binance.

Onze 6 belangrijkste topics!

Stock to flow update!

Het Stock-to-Flow-model is een voorspellend hulpmiddel voor de Bitcoin-prijs, gemaakt door PlanB. Dit model is gebaseerd op de schaarste van Bitcoin en de aankomende halveringen. Volgens de auteur voorspelt de S2F grafiek waar de Bitcoinprijs in de toekomst naar toe gaat.

BTC S2F Model

De voorspelde marktwaarde voor Bitcoin werd na de halving in mei 2020 voorspeld op $1 biloen, wat zich zou vertalen in een mooie Bitcoin prijs van $55.000. Dat is al vrij spectaculair. De tijd zal het uitwijzen en dit zullen we waarschijnlijk pas weten één of twee jaar na de halving. In onze ogen zal de prijs veel hoger liggen dan die $55.000.

Tot nu toe is het model uiterst accuraat gebleken, ondanks de aanzienlijke kritiek dat het heeft gekregen in de sociale media kanalen. Zelfs prominente analisten hebben het model nu aanbevolen.

Het S2F-model suggereert ook dat de Bitcoin-prijs $100.000 zou kunnen bereiken tegen het einde van 2021. Bovendien geven de kleuren in de grafiek aan hoe ver Bitcoin nog verwijderd is van de volgende halving. Na de rode stippen is de BTC-prijs historisch gezien nog hoger gestegen, wat suggereert dat hetzelfde nu zou kunnen gebeuren, waardoor Bitcoin richting $100.000 zou kunnen gaan.

Nieuwe VanEyk ETF bundelt crypto-gerelateerde producten

Vermogensbeheerder VanEck heeft een ‘Digital Asset ETF’ ingediend bij de SEC, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor institutionele beleggers om blootstelling te kunnen krijgen in aandelen van bedrijven die het grootste deel van hun waarde uit cryptocurrencies halen.

Deze ETF zal de prestaties volgen van de MVIS® Global Digital Assets Equity Index, die de prestaties van de digital asset industrie volgt. Dit omvat bedrijven die crypto exchanges, betalingsgateways, miningoperaties en bedrijven die aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency op hun balans hebben, zoals MicroStrategy, exploiteren.

Om in aanmerking te komen, moeten bedrijven meer dan 50% van hun inkomsten genereren uit cryptocurrency-projecten, of projecten die, wanneer ze worden ontwikkeld, de potentie hebben om dat te doen.

Verschillende bedrijven in de crypto-ruimte kijken naar een beursgang, waaronder Coinbase en Bakkt. Het is mogelijk dat het fonds deze aandelen in de futures opneemt.

Ripple-adviseur Michael Barr wordt het hoofd van het Office of the Comptroller of the Currency (OCC)!

Volgens The Wall Street Journal zal Michael Barr  – de voormalige Coinbase executive – Brian Brooks opvolgen. Brooks diende als waarnemend Comptroller van mei 2020 tot januari 2021.

Barr is momenteel een decaan aan de University of Michigan Ford School of Public Policy. Hij werkte eerder in de regering Obama als assistent-secretaris voor financiële instellingen van het ministerie van Financiën, waar hij de Dodd-Frank Act van 2010 hielp vormgeven. De OCC is een onafhankelijke afdeling van het ministerie van Financiën en reguleert alle nationale banken, evenals federale filialen van buitenlandse banken.

Barr trad in 2015 toe tot de adviesraad van Ripple, en het is onduidelijk wanneer hij het bedrijf heeft verlaten. Ripple vecht momenteel een juridische strijd uit met de U.S. Securities and Exchange Commission. Het bedrijf en twee van zijn leidinggevenden – CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen – worden ervan beschuldigd miljarden dollars te hebben opgehaald via de niet-geregistreerde verkoop van XRP.

Ripple ziet de nieuwe regering-Biden over het algemeen optimistisch tegemoet. Garlinghouse heeft gezegd dat het bedrijf klaar is om samen te werken met nieuwe leiders “om een pad voorwaarts uit te stippelen voor blockchain en crypto innovatie in de VS.”

Asset manager BlackRock gaat investeren in Bitcoin

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld, die $ 7,81 biljoen aan kapitaal beheert voor klanten in een breed scala van economische sectoren. Volgens een 497-formulier dat bij de SEC is ingediend, zou de sectorgigant onmiddellijk in bitcoin-futures kunnen beleggen via twee van zijn fondsen. In het document dat op 20 januari werd ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission staat:

Elk fonds kan instrumenten gebruiken die derivaten worden genoemd, dat zijn financiële instrumenten die hun waarde ontlenen aan een of meer effecten, grondstoffen (zoals goud of olie), valuta’s (waaronder bitcoin), rentetarieven, kredietgebeurtenissen of indexen (een maatstaf voor waarde of tarieven, zoals de S&P 500 Index of de prime lending rate).

Uit de documenten blijkt verder dat BlackRock alleen zal beleggen in Bitcoin-futures, die in liquide middelen worden afgehandeld en geregistreerd zijn bij de CFTC.

Dit zou het begin kunnen zijn voor meer “copycats” in de sector om ook in Bitcoin futures of zelfs direct in Bitcoin te beleggen. Terug in juli 2018 werd bekendgemaakt dat BlackRock een interne werkgroep had opgezet om investeringsmogelijkheden in Bitcoin en de cryptomarkt in het algemeen te onderzoeken.

Coinbase koopt Bison Trails voor ~$100M

Dit doen ze in een poging om de in San Francisco gevestigde exchange-operator te helpen uitbreiden naar het product bij uitstek: een infrastructure as a service.

De aankondiging komt slechts enkele weken nadat Coinbase de overname aankondigde van Routefire, een execution services startup. Ondertussen zijn Coinbase’s concurrenten ook bedrijven aan het opkopen. NYDIG, dat institutionele tradingservices aanbiedt, nam dataprovider Digital Assets Data over, terwijl Gemini Blockrize overnam in een poging om een creditcardproduct te lanceren.

Bison Trails drijft al Coinbase’s staking services aan. Volgens de chief product officer van de exchange Surojit Chatterjee, zou de tie-up de exchange kunnen helpen enkele van zijn bestaande interne systemen te monetariseren.

Coinbase zei dat zijn aanpak analoog is aan de manier waarop Amazon zijn interne cloud-operaties – Amazon Web Services – heeft opgezet als een bedrijf gericht op het vereenvoudigen van de complexiteit voor het runnen van internetinfrastructuur. Chatterjee zei dat het bedrijf nieuwe externe API-diensten zou kunnen verkennen die verschillende segmenten omvatten, waaronder beveiliging, identiteit, betalingen.

In eerste instantie zal Bison Trails echter blijven opereren als een op zichzelf staand bedrijf en zijn bestaande producten, waaronder staking- en node-diensten, aanbieden aan klanten, waaronder beurzen, makelaars en custodians. Coinbase is een van zijn belangrijkste klanten. Marktwaarnemers zeggen dat dit de eerste van vele deals kan zijn voor Coinbase dit jaar, omdat een beursgang bedrijven een meer liquide manier biedt om overnames te doen.

Celo bereidt een digitale Euro voor!

De ontwikkelaars achter Celo, een gedecentraliseerd digitaal betalingsprotocol, zijn bezig met de lancering van een nieuwe stablecoin die gekoppeld zal zijn aan de euro.

Marek Olszewski, een partner bij cLabs – één van de bedrijven die de ontwikkeling van het protocol leidt – vertelde The Block dat er de afgelopen maanden een “vlaag van activiteit” is geweest in de Celo community rond het lanceren van een euro stablecoin.

Het testen van de on-chain governance voorstellen van de stablecoin is nog gaande, maar Olszewksi verwacht dat de token in maart gelanceerd wordt. Het Celo platform ondersteunt al een US dollar-pegged stablecoin, gelanceerd in de zomer van vorig jaar, die kan worden gebruikt om betalingen te doen via mobiele apparaten. 

Net als de geplande euro stablecoin, wordt de Celo Dollar ondersteund door een mandje van crypto assets dat algoritmisch wordt aangepast om de prijs zo dicht mogelijk bij de gekoppelde valuta te houden. In het geval van het dollarproduct maken Celo-tokens 50% uit van de assets in reserve, waartoe ook bitcoin en Ethereum behoren, aldus Olszewski.

Een aantal grote namen in de bredere crypto-industrie – waaronder Anchorage, Ramp, Coinbase Ventures, Ledger en Blockchain.com – zetten zich in om voort te bouwen op het Celo-protocol.

Save the best for last!

Is de bull-run voorbij voor Bitcoin?

Veel liefhebbers van de cryptocurrency maken zich zorgen over het einde van de huidige Bitcoin-rally, aangezien het digital asset met meer dan 30% is gedaald sinds zijn all-time high. Echter, volgens de meeste on-chain metrics en indicatoren is de run nog maar net begonnen.

Markten zijn zoals jullie al wel weten psychologisch, vandaar de noodzaak om te begrijpen waarom bepaalde zaken gebeuren. On-chain metrieken zijn recent fundamentele hulpmiddelen geworden om bearish, consolidatie en bull periodes te begrijpen.

Wat is de SOPR?

De SOPR is er zo één en is een indicator die wordt gemeten aan de hand van de outputs van het netwerk. Het wordt verkregen door de gerealiseerde waarde (USD) te delen door de waarde bij creatie (USD) van een output (verkochte prijs/betaalde prijs).

Wanneer de SOPR-waarde hoger is dan één, wijst het erop dat alle houders de output met winst verkopen. Elke andere waarde daarentegen betekent dat zij op het moment van de transactie verlies lijden. Gewoonlijk verkopen mensen wanneer ze winst maken.

Op dit moment daalt de SOPR richting de één, wat betekent dat er steeds minder Bitcoins worden verhandeld met extreme winsten. De SOPR zal waarschijnlijk doorgaan met de pullback op zoek naar de middellijn.

Op 18 januari wisten we dat er volgens verschillende indicatoren een 30% beweging aan zat te komen. In onze telegram groep stelden we twee potentiële koersdoelen voor, afhankelijk van een uitbraak of doorbraak. Het koersdoel van $26.000 werd bijna bereikt. 

Samengevat –

Zoals we al in andere analyses hebben aangegeven, zien we nu dat de SOPR-indicator (Spent Output Profit Ratio) voor het eerst sinds oktober 2020 is afgekoeld en geeft het aan dat traders gemiddeld genomen geen winst meer maken door Bitcoin te verkopen.

 

Cryptoterm van de week

– DEAD CAT BOUNCE 

Een tijdelijk herstel van de prijzen na een enorme daling.

Cryptoquote van de week

– Jeff Bezos –

“Als je 10% kans hebt op een 100-voudige uitbetaling, moet je die gok elke keer nemen.”

Aankomende events

 26 januari 2020

 • Verge -halving

28 januari 2020

 • Stratis – STRAX distributie

30 + 31 januari 2020

 • Vertcoin – Halving
 • Cosmos – Althea Network Mainnet
 • ICON – ICONFi Release
 • Newscrypto Coin – News Crypto APP
 • TOMO Chain – Mainnet hardfork + TomoBridge + TomoP + LuaSwap
 • Elrond – Maiair Wallet Launch
 • Avalanche – Prosper op mainnet
 • Neblio – Cold staking Activation
 • Matic Network – Mobile wallet retirement
 • Mainframe – V0 lancering
 • Sentinel – DVPN App

Andere niet te missen artikels!

BlockFi voegt OTC handelsdesk toe

BlockFi, een aanbieder van financiële diensten op het gebied van crypto, heeft een over-the-counter (OTC) handelsdesk gelanceerd voor institutionele beleggers.

Volgens de aankondiging zullen toegewijde traders op BlockFi’s OTC-desk gevestigd zijn in de VS en Azië, die wereldwijde ondersteuning bieden aan institutionele en ultra-vermogende klanten.

STO-platform iSTOX sluit Serie A van 50 miljoen dollar af

ISTOX, een digitaal beleggersplatform dat private aandelen beleggingen toegankelijker wil maken, heeft nieuwe investeerders uit Japan toegevoegd aan zijn Serie A-ronde, waardoor het totaal op 50 miljoen dollar komt.

Twee van de nieuwe investeerders zijn de Development Bank of Japan, die in handen is van de overheid, en JIC Venture Growth Investments, de durfkapitaaltak van Japan Investment Corporation, een door de staat gesteund investeringsfonds.

VeChain maakt fee delegation functie mogelijk voor grootschalige DeFi adoptie

In een Medium post, onthulde VeChain’s CTO Peter Zhou een nieuwe functie genaamd Fee-Delegation as a Service (DaaS). Geïntegreerd in de VeChainThor blockchain’s eigen fee-delegatie protocol, zal de functie de complexiteit van interactie met gedecentraliseerde applicaties (dApps) verminderen door transactiebetalingen te vergemakkelijken.

Zhou legde uit dat één van de grootste obstakels in de DeFi sector is dat gebruikers netwerk transactiekosten moeten betalen om de functies in een smart contract te gebruiken. Daarvoor moeten ze hun private keys gebruiken en betalen met de cryptocurrency of token die door de publieke blockchain worden gebruikt.

De lancering van de USD Coin (USDC) op de Stellar blockchain

Binnen de XLM community is de lancering van de USD Coin (USDC) op de Stellar blockchain op dit moment misschien wel de gebeurtenis waar het meest naar wordt uitgekeken. De implementatie zou uitgebreide nieuwe use cases kunnen openen voor het Stellar ecosysteem.

De focus ligt echter vooral op de samenwerking met de Stellar Development Foundation en het Centre Consortium, dat mede is opgericht door Circle en Coinbase. Op dit moment hebben ze nog niet bekend gemaakt welk percentage van USDC op Stellar zal worden uitgegeven of wat de kosten zullen zijn voor een USDC-transactie op Stellar

 

Jeremy Alaire, mede-oprichter & CEO van Circle deed een interessante uitspraak op twitter

Het Circle account is een full-stack oplossing, ontworpen om “het gefragmenteerde banksysteem te vervangen.” Zoals Circle ook uitlegt, is het ontworpen om een “nieuwe standaard voor geld op het internet” te zijn. Gebruikers kunnen hun fondsen wereldwijd verzenden en ontvangen, allemaal met een set van krachtige API’s gebouwd op USDC.”

Volgens Circle wordt elke USDC gedekt door cash en Amerikaanse staatsobligaties, en niet door commercieel bankgeld. Het aanhouden van fondsen in USDC is dus bedoeld om bedrijven “een safe haven te geven in onzekere tijden.” De reserves worden beheerd door het Centre Consortium en gecontroleerd door het wereldwijde accountantskantoor Grant Thornton LLP.

CIO van investeringsgigant Guggenheim bevestigt Bitcoin-prijsvoorspelling van $400.000

Guggenheim Partners Chief Investment Officer Scott Minerd heeft een interview gegeven aan Bloomberg Markets and Finance. Tijdens het interview herhaalde Minerd zijn standpunt dat de prijs van Bitcoin in de buurt van de $400.000 zou moeten liggen en noemde hij de cryptocurrency een “aantrekkelijkere” investering dan goud met veel positieve kanten voor een mogelijke voortzetting van de rally vanaf zijn huidige prijs.

Guggenheim zal 10% van zijn microfonds in Bitcoin steken. De firma heeft rekening gehouden met de “onbeteugelde gelddrukkerij” van de Amerikaanse Federal Reserve. Daarom hebben ze gezocht naar een investering in assets die hen kunnen beschermen tegen dollarinflatie, zoals Bitcoin. Minerd zei eerder ook dat de firma heeft besloten om BTC te kopen voor $10.000 en na het monitoren van de markt heeft de firma fondsen toegewezen aan Bitcoin en beleggers aangeraden om een deel van hun vermogen in de cryptocurrency te stoppen.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This