DE WEEKLY 25.09.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.9 biljoen – 11%

BTC Prijs

$48,816 – 12%

BTC dominantie

42.1%

Opmerkelijke Stijgers & Dalers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

CELO

+35%

Herocoin

+20%

REN

+17%

Tezos

+13%

Huobi Token

-35%

OKEx token

-29%

Serum

-29%

Filecoin

-26%

Wekelijkse Prijs Analyse: Bullish

Een reeks van lower prijs highs vanaf het $50.000 resistance level reflecteert een vertragend opwaarts momentum deze maand. De uptrend op de middellange termijn is verzwakt, hoewel kopers op de korte termijn de lagere supportlevels tot het weekend zouden kunnen verdedigen.

 • De relative strenght-index (RSI) op de daily chart stijgt na de oversold levels van vorige week, wat bijkomende verkopen zou kunnen beperken.
 • Het 100-day moving average op $40.000 zou op korte termijn support kunnen bieden. Als het wordt doorbroken, wordt het volgende support niveau gezien rond $36.000, wat het midden is van een prijsrange van vier maanden.
 • Weerstand blijft sterk boven $46.000 wanneer kopers winst blijven nemen.

Marktdominantie

Dominance

BITCOIN PRIJS ANALYSE

Bitcoin prijs zette een swing high neer op 7 september tegen $52.956 en de tweede lower high op $48.843 op 18 september. Terwijl het recente herstel BTC omhoog stuwde van $39.573 naar $45.021, is het onzeker of de grote crypto zal blijven klimmen.

In het gunstigste geval lijkt de opwaartse trend te worden afgetopt rond het resistance level van $46.856 en, in een optimistisch scenario, rond $49.436.

Mocht het bullish momentum blijven toenemen, dan bestaat er nog steeds een kleine kans dat BTC het psychologische niveau van $50.000 kan aantikken. Het doorbreken van deze barrière zal een higher high creëren, het momentum in de richting van de bulls verschuiven en de kopers een tweede kans geven.

De range high op $52.956 zou de toekomstplannen kunnen dwarsbomen als het momentum deze horde niet doorbreekt.

Conclusie

Terwijl de zaken goed lijken te gaan voor Bitcoin, zullen de hordes op $46.586, $49.436 en $52.956 een cruciale rol spelen in het vormgeven van de uptrend. Echter, als de kopers er niet in slagen om in te stappen en de controle over te nemen, zal de bounce vanaf het 50% Fibonacci retracement bij $41.950 waarschijnlijk het gebied opnieuw bezoeken. Als de situatie uit de hand loopt, zou BTC er doorheen kunnen snijden en zich naar beneden wagen om de swing lows gevormd op 3 augustus bij $38.287 opnieuw te testen.

In sommige gevallen, als de verkoopdruk te hoog is, zou de Bitcoin-prijs kunnen dalen naar het 78,6% Fibonacci retracement level bij $36.276 of $34.265. Een soortgelijk signaal is de funding rate van BTC, die vandaag in het negatieve gebied dook.

Deze beweging geeft aan dat investeerders BTC shorten, wat hun bearish sentiment verraadt.

Zolang de Bitcoin-prijs boven het laagste punt van de range van $29.296 blijft, zal het bullish scenario intact blijven, ondanks de tijdelijke neerwaartse beweging die momenteel te zien is. Een doorbraak van dit niveau zal een lagere bodem op macroschaal creëren en mogelijk een neerwaartse beweging triggeren naar $26.466.

BITCOIN ON-CHAIN DATA ANALYSE

De bullish vooruitzichten worden ondersteund door IntoTheBlock’s Global In/Out of the Money (GIOM) model. Deze transactie clusters tonen aan dat BTC een relatief kleine cluster van “onderwater investeerders” zal tegenkomen op $46.051. Hier kochten ruwweg 1,22 miljoen adressen 534.000 BTC.

Daarom zal een beslissend slot boven $46.000 deze kopers in de veilige zone duwen en het risico van een potentiële sell-off met een klein percentage verminderen.

De Net Realized Profit/Loss metriek, die de gemiddelde winst/verlies berekent van adressen die dagelijks van eigenaar wisselen, is positief geworden. Deze ontwikkeling wijst erop dat de kortetermijnbeleggers winst maken.

Het belangrijkste crypto nieuws!

Gefractionaliseerde NFT’s zijn binnenkort een feit op Cardano

DcSpark (een product-gebaseerd blockchain bedrijf startup) heeft Fracada aangekondigd, een nieuw Cardano-gebaseerd project. Het zal toelaten om traditionele non-fungible tokens (NFTs) om te zetten in “fracties”.

Dit zal mogelijk zijn met behulp van de Plutus programmeertaal en de code van Fracada zal volgende week dinsdag worden vrijgegeven.

Over fractionalisering:

Fractionalisatie is een proces dat het mogelijk maakt om dure non-fungible tokens in stukjes te verdelen, vergelijkbaar met hoe het eigen vermogen van publieke bedrijven wordt opgesplitst in een enorm aantal aandelen.

Dit proces maakt het mogelijk voor die mensen die zich niet de hele NFT kunnen veroorloven om er toch een stukje van te krijgen en juist om deze reden is fractionalisering de laatste tijd een nieuwe trend geworden in de NFT sector.

Bitcoin komt met smart contract integraties!

 • Bitcoin maakt zich op voor een aankomende smart contract update
 • Velen denken dat dit een enorme concurrent kan worden van Ethereum en Cardano smart contracts

Het doel van Dfinity:

Na het enorme succes van Ethereum en meer recent Cardano, wil Dfinity (non-profit blockchain technologie ontwikkelaar en het bedrijf achter Internet Computer Protocol) zijn geüpgrade mainstream netwerkkoppeling (chain key cryptografie) integreren in het Bitcoin blockchain netwerk.

Dit betekent dat native ICB-adressen (Internet Computer Blockchain) zullen worden gekoppeld aan het Bitcoin-netwerk, waardoor smart contract-uitbreidingen mogelijk worden die probleemloos zullen werken op BTC-adressen.

Voordelen van de integratie van Internet Computer in Bitcoin:

 • Snellere verwerkingstijd van transacties (1/20 van die van Bitcoin)
 • Groter schaalbaarheidspotentieel (door zijn eigenaars omschreven als grenzeloos)
 • NNS (gedecentraliseerd bestuurssysteem) – dit maakt directe interactie met eindgebruikers mogelijk en maakt ook de besluitvorming democratisch
 • Een systeem van geografisch verspreide onafhankelijke node custodians – dit vermindert het risico van een censuuraanval, een gecentraliseerde onafhankelijkheid en een inbreuk op de beveiliging

Twitter maakt het geven van ‘tips’ in Bitcoin mogelijk

 • De tipfunctie is momenteel alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers
 • Het bedrijf is ook van plan om een NFT-authenticatiefunctie uit te rollen

Bitcoin tipping:

In de afgelopen maand waren er geruchten over Twitter dat probeerde een manier op te nemen voor content providers en makers om betaald te krijgen op het platform, en deze geruchten hintten naar een mogelijkheid voor een potentiële Bitcoin tipping functie. De geruchten bleken waar te zijn, want Twitter heeft zojuist BTC-tipping uitgerold voor iOS-gebruikers (via Lightning).

De belangrijkste details over de Bitcoin-tipping-functie:

 • Het maakt gebruik van het Lightning Network ( layer 2 oplossing voor micro betalingen op de BTC blockchain)
 • Het is momenteel alleen beschikbaar voor iOS (Apple) gebruikers
 • Er is een speciale app voor de functie, genaamd Strike

Twitter wees er ook op dat het bedrijf nieuwe manieren probeert te bedenken om crypto te integreren op het sociale platform.

NFT’s zijn het volgende doel:

Volgens Esther Crawford (Lightning Network’s product manager), wil Twitter blockchain-gebaseerde tools verkennen buiten de kaders van monetarisatie en dat het team momenteel in het beginstadium is van het verkennen van NFT-authenticatie (hoewel dit project zich in het beginstadium bevindt).

BTG Pactual lanceert nieuw platform waarmee klanten van de bank direct kunnen beleggen in cryptocurrencies

Vanaf nu kunnen klanten van BTG Pactual (toonaangevende Braziliaanse investeringsbank) direct beleggen in cryptocurrencies, dankzij het Mynt-platform van de bank. Tot nu toe worden alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) ondersteund, maar naar verwachting zullen veel altcoins beschikbaar worden gesteld.

Andre Porthilo (hoofd digitale activa bij BTG Pactual) voegde toe:

“Op dit eerste moment zullen we de twee belangrijkste assets van de markt hebben, maar we zullen in de loop van de tijd andere crypto’s opnemen voor trading. We zullen een compleet platform hebben met op blockchain gebaseerde assets.”

BTG Pactual deed al eerder hun intrede in de crypto-sector. In 2019 lanceerde de bank ReitBZ, een door vastgoed gedekt effectentoken. Daarnaast werd de bank in april van dit jaar de eerste Braziliaanse investeringsbank die een crypto-fonds lanceerde (met het Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund).

PayPal komt met super app voor alle digitale betaalbehoeften

Al in juli verklaarde Dan Schulman (CEO van PayPal) dat het bedrijf zijn superapplicatie gaat uitbrengen in de Verenigde Staten. Het doel van de applicatie is om klanten de mogelijkheid te bieden om alle transacties met betrekking tot PayPal vanuit één dashboard te beheren.

Nieuwe aankondiging:

PayPal heeft dinsdag een release uitgegeven waarin staat dat de eerder genoemde applicatie haar gebruikers toegang zal geven tot de digitale financiële producten van PayPal en dat het zowel crypto als non-crypto use cases gaat omvatten.

In de app zal een wallet tab worden gebruikt voor het beheren van crypto-betalingen en hoogrenderende spaartegoeden (0,40% jaarlijks percentage rendement op spaartegoeden) en dit laatste wordt mogelijk gemaakt door PayPal’s partnerschap met Synchrony Bank.

Opvallende functies:

 • Transfer saldo van een spaarrekening naar PayPal saldo voor online winkelen
 • Directe stortingen (stelt gebruikers in staat om betalingen twee dagen eerder te ontvangen)
 • Cashback en kortingen
 • Betalingen van rekeningen

Toekomstplannen:

Volgens PayPal zal in de komende maanden een QR-code betaal- en beleggingsoptie aan de app worden toegevoegd (zal beschikbaar zijn voor offline gebruik), samen met andere functies.

Citibank zegt dat crypto’s een nieuwe betalingsinfrastructuur hebben aangewakkerd

Citibank is de consumentendivisie van Citigroup (bankgigant). De bank heeft een rapport uitgebracht dat handleidingen biedt aan organisaties die cryptocurrencies willen omarmen.

Drie belangrijke aspecten waar organisaties rekening mee moeten houden (gebaseerd op het rapport):

 • Het boekhoudteam moet beschikken over de vereiste tools die nodig zijn om met cryptocurrencies om te gaan
 • Het selecteren van de digitale assets die geaccepteerd zullen worden als betaling
 • Weten en beslissen of de organisatie crypto op de balans zal houden of niet

Citibank’s rapport over de evolutie van cryptocurrencies:

“Cryptocurrencies zijn geëvolueerd van een obscure internetnieuwigheid tot het bereiken van een marktkapitalisatie van twee biljoen dollar. Of cryptocurrency nu wel of niet het betalingssysteem zoals we dat kennen verstoort, het heeft nieuwe denkwijzen aangewakkerd op het gebied van betalingsinfrastructuur, verwerking en boekhouding, naast de toenemende adoptie ervan als een store of value.”

 

Wat je zeker nog moet weten over de cryptomarkt

AVAX

Een groot incentive programma is deze week gelanceerd op Avalanche ($AVAX) genaamd Avalanche Rush met bijna $500 miljoen aan incentives om de chain en zijn applicaties te gebruiken. AVAX’s C-chain stelt ontwikkelaars in staat om solidity-gebaseerde contracten te implementeren.

De hype van het programma heeft al veel gebruikers aangezet tot frontrunnen en de totale waarde vergrendeld op AVAX is in de afgelopen weken omhoog geschoten. De standaard brug naar avax van Ethereum heeft een goede gebruikersinterface en heeft geholpen met het verhuizen van een aantal gebruikers naar de keten. Er zijn al een paar van deze stimuleringsprogramma’s geweest die bijvoorbeeld op Polygon zijn gebeurd. Nadat gebruikers het grootste deel van de opbrengst van de chain hadden veroverd, verhuisden ze naar andere chains. Wees er bewust van dat het vastleggen van opbrengstmogelijkheden op een keten niet eeuwig duurt en dat gebruikers naar de volgende kans zullen overstappen wanneer de opbrengsten uitgeput raken.

Cryptoterm van de week

– FUD –

Angst, onzekerheid en twijfel, meestal opzettelijk opgeroepen om de markt in een nadelige positie te brengen.

Cryptoquote van de week

– Tim Broekmans –

“Veel geld hebben betekent niet dat je iets in je leven hebt bereikt, alleen dat je rijk bent geworden. Rijkdom vergaren zou niet het doel van het leven moeten zijn, geld is slechts een manier om het echte doel gemakkelijker/sneller te bereiken”.

Andere interessante crypto inzichten

Uit nieuwe peiling blijkt dat 42% van de Texanen zou stemmen om Bitcoin als officiële munteenheid in de Verenigde Staten in te voeren

 • De meeste staten hebben een vrij hoog “crypto-bewustzijn”
 • Ruwweg een derde van de Amerikanen zou BTC als wettig betaalmiddel aannemen

Crypto-peiling:

Volgens een recent uitgevoerde poll door Redfield & Wilton Strategies (oorspronkelijk gepubliceerd door NewsWeek) zou 42% van de Texaanse burgers graag zien dat Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt. Bijna 10.000 mensen werden ondervraagd, dus de peiling heeft een vrij grote hoeveelheid gegevens.

Na de recente terugval van de markt, kocht El Salvador 150 extra BTC

 • Het land bezit nu 700 Bitcoin in totaal

De aankondiging van de president:

Vergelijkbaar met de vorige “dip-buy”, kondigde Nayib Bukele (president van El Salvador) op Twitter aan dat het land zojuist weer een enorme zak Bitcoin (150) heeft gekocht, waardoor El Salvador nu 700 Bitcoin bezit.

“We hebben net de dip gekocht. […] Ze kunnen je nooit verslaan als je de dips koopt… […] (Neem dit als) presidentieel advies.”

De Oekraïense centrale bank zegt dat crypto pas een risico zal vormen voor het financiële systeem als genoeg mensen het adopteren

Oekraïne steunt cryptocurrencies:

Begin september heeft het Oekraïense parlement een belangrijke cryptowet aangenomen en in navolging daarvan is de centrale bank van het land in beweging gekomen om de ontwikkeling van de crypto-industrie te ondersteunen.

Dogecoin komt naar AMC theaters en zal worden geaccepteerd als een vorm van betaling

Dit volgt op een eerdere aankondiging waarin staat dat BTC, ETH, BCH en LTC ook geaccepteerd zullen worden tegen het einde van 2021

AMC’s aankondiging:

Adam Aron (CEO van AMC) heeft onlangs op Twitter bevestigd dat ‘s werelds nummer één filmketen binnenkort Dogecoin-betalingen zal accepteren. Dit nieuws komt kort nadat de officiële Dogecoin Twitter de CEO van AMC probeerde over te halen om DOGE te gaan accepteren, verwijzend naar Elon Musk en Mark Cuban (die beiden DOGE-enthousiastelingen zijn).

Ripple werkt samen met de centrale bank van Bhutan om een proef te lanceren met Central Bank Digital Currency

Een nieuwe CBDC:

Volgens een rapport van Nikkei (Japanse financiële outlet), werkt Ripple samen met de Royal Monetary Authority of Bhutan en zal binnenkort beginnen met het testen van een digitale Ngultrum.

Ripple zal zijn distributed ledgertechnologie integreren in het bestaande betalingssysteem van het land met behulp van zijn Central Bank Digital Currency (CBDC) Private Ledger-product

Bitcoin.org werd onlangs misbruikt en hackers gebruikten het om een crypto-weggeefactie op te zetten

 • Bij de scam werd in totaal $17.000 gestolen

Misbruik van Bitcoin.org:

Als gevolg van een beveiligingsfout werd Bitcoin.org onlangs gecompromitteerd door hackers die erin slaagden de controle over de website over te nemen om een scam met crypto-weggeefacties uit te voeren, aldus verslagen van gebruikers.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This