DE WEEKLY 26.06.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.24 Biljoen- -10%

BTC Prijs

$30.777- -13%

BTC dominantie

46.4 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Celo (CELO)

+84%

Quant (QNT)

+1.3%

/

/

/

/

Kusame (KSM)

-48%

Interent Computer

-46%

Near Protocol NEAR

-39%

Fantom (FTM)

-36%

Wekelijks TA overzicht : Bearish

Het was opnieuw een volatiele week voor Bitcoin. De BTC – marketcap daalde op 22 juni met $68 miljard of 13%, terwijl de waarde naar zijn laagste prijs dook sinds januari dit jaar. 

Na de daling tot onder 29.000 dollar, heeft de BTC-prijs zich ongeveer rond 34.000 dollar bewogen, terwijl de on-chain activiteit aanzienlijk is vertraagd en niveaus vertoont die sinds 2020 niet meer zijn gezien.

Hoewel het nieuws van El Salvador de Bitcoin-prijs niet significant heeft gekatalyseerd, lijken de ontwikkelingen rondom Bitcoin mining in China wel een merkbaar effect te hebben gehad. Hoewel het dagelijks functioneren van de miners is gedestabiliseerd, verhuizen velen naar regelgevingsvriendelijke oorden.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs onderging een enorme drawdown tussen 20 en 22 juni, toen hij instortte van $36.137 naar $28.805. Hoewel dit het laagste punt van de range heeft gereset en een nieuwe trading range heeft gecreëerd, is er niet veel veranderd. Het opwaartse potentieel voor de korte tot middellange termijn blijft bij $42.000 tot $43.000.

Momenteel handelt BTC rond $30.777, en één van de volgende twee scenario’s lijkt waarschijnlijk. Het eerste omvat een dip naar de vraagzone, die zich uitstrekt van $28.754 tot $26.191. Deze supportzone bevat twee cruciale supportbodems, zoals eerder vermeld.

Als de Bitcoin-prijs ooit lager glijdt, kunnen beleggers een ommekeer verwachten vanaf de hierboven genoemde niveaus. De opleving die hier ontstaat, zal het paradepaardje van de crypto waarschijnlijk voortstuwen naar $37.546. Deze stijging zal niet in één keer worden gerealiseerd en zal pas plaatsvinden als BTC door de $34.800 en het 50% Fibonacci retracement level op $35.610 snijdt.

Terwijl het beoogde doel hetzelfde blijft voor het tweede scenario, zal de oorsprong van de rally de bovengrens van de vraagzone op $28.754 zijn.

Conclusie

De Bitcoin-prijs ziet er bullish uit ondanks de recente crash, en de tekenen hiervan zullen in het weekend en in de komende week worden opgemerkt. Echter, een onvoorziene piek in verkoopdruk die het paradepaardje van de crypto onder $30.480 duwt, zal de bullish thesis ontkrachten en wijzen op een zwak bullish momentum.

In zo’n geval zou BTC kunnen afglijden naar $28.754 en de range low op $26.191 hertesten in een zeer bearish geval.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Een zenuwslopende sessie op dinsdag: de prijs van Bitcoin bereikte het laagste niveau sinds 22 januari, maar dit duurde slechts 15 minuten toen de prijs snel weer boven $32.000 uitkwam.

Een belangrijk aspect dat deze correctie onderscheidt van andere recentelijk ervaren correcties is de kleine rol die derivaten speelden. Zoals we al eerder zeiden, blijven traders in derivaten voorzichtig en dat blijkt uit het feit dat de Open Interest nog steeds 55% onder zijn all-time high van $18,46 miljard ligt.

In tegenstelling tot vorige correcties tonen de gegevens aan dat de markten niet overbelast waren, want bij een koersdaling van 20% waren de totale long liquidaties op 22 juni goed voor minder dan $600 miljoen. Op dagen zoals 18 mei liepen de totale liquidaties op tot $7,09 miljard. Hieruit blijkt dat de speculatie op de markt drastisch is afgenomen.

Bovendien, hoewel de Perpetual Swaps op die dag omhoogschoten tot $129 miljard, bewoog de Open Interest nauwelijks ten opzichte van 21 juni, want die daalde slechts met 0,5%.  Op beurzen als FTX is de Open Interest zelfs toegenomen, wat wijst op long-traders die hun posities consolideren op de lokale bodem. De Bitcoin-prijs mag dan teruggekomen zijn, de on-chain data toont nog steeds een relatieve zwakte.

Onze 6 belangrijkste topics!

De mining industrie nog steeds onder zware druk door China!

China heeft zijn pogingen om Bitcoin-mining hard aan te pakken opgevoerd, nadat het land zich zorgen maakte over de CO2-uitstoot. Onlangs richtten de autoriteiten hun pijlen op de provincie Sichuan, waar ze het elektriciteitsnet van de staat opdracht gaven de stroomtoevoer naar de mining-faciliteiten af te sluiten. Een officieel document bevat een lijst van 26 faciliteiten die moeten worden gesloten. Eén van de getroffen installaties is eigendom van BIT Mining.

Het bedrijf bevestigde dat het door het staatsnet Sichuan Ganzi Electric Power Co. in kennis was gesteld van de stopzetting van de stroomvoorziening die op 19 juni inging. Het Ganzi Changhe datacentrum heeft zijn activiteiten sindsdien opgeschort.

De datacenters in Sichuan, met inbegrip van het Ganzi Changhe Data Center, droegen in de maand mei 2021 ongeveer 3% bij aan de totale inkomsten van het bedrijf.

Als onderdeel van haar maatregelen om in de business te blijven, heeft het bedrijf besloten om te verhuizen naar Kazachstan met de eerste partij van haar mining-apparatuur al verscheept. De apparatuur omvat 320 Bitcoin mining machines die een totale rekenkracht hebben van 18,2 Petahashes per seconde. Volgens BIT Mining zullen de verscheepte machines tegen 27 juni operationeel zijn. Daarnaast zullen in totaal 2600 mijnbouwmachines in twee batches naar dezelfde faciliteit worden verscheept tegen 1 juli. De theoretische maximale totale hash rate capaciteit van de tweede en de derde batch zal 102,3 PH/s bedragen. Het bedrijf zal vervolgens de resterende machines naar overzeese datacentra verschepen in de komende kwartalen.

De geplande Ethereum ontwikkelingen worden werkelijkheid! 

Ethereum’s langverwachte London upgrade is eindelijk gelanceerd op het eerste testnet. De upgrade bevat verschillende belangrijke updates voor Ethereum, waarvan niets minder dan Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559. Deze EIP introduceert fee burning, waardoor Ethereum een deflatoire valuta wordt. In de ene dag sinds de lancering op het Ropsten testnet, heeft de upgrade meer dan 88.400 Ether verbrand zien worden, ter waarde van meer dan $174 miljoen tegen de huidige prijzen.

De Ethereum community gaat zijn meest kritieke jaar ooit tegemoet, met het blockchain project dat zich schrap zet voor de migratie naar Ethereum 2.0. Deze migratie is geleidelijk, en de Londense upgrade is één van die kritieke mijlpalen. Zoals we eerder deze week meldden, zou deze upgrade de toekomst van Ethereum wel eens kunnen veranderen.

De Londense upgrade is eindelijk gelanceerd op het eerste testnet, Ropsten. Daarna zal het met wekelijkse tussenpozen lanceren op de andere testnets, namelijk Rinkeby, Goerli en Kovan. Na de testnets, zullen de Ethereum ontwikkelaars kijken om de upgrade op het mainnet uit te rollen.

Ethereum ontwikkelaars hebben de community opgeroepen om bij te dragen aan de upgrade door “the hell out of 1559 on Ropsten” te testen. Dit is de enige manier waarop ze zich ervan kunnen verzekeren dat alles goed is voordat het uiteindelijk op het mainnet wordt ingezet.

Het bankenstelsel van Spanje evolueert mee met het crypto landschap!

Het is veilig om aan te nemen dat het tijdperk van Bitcoin en crypto adoptie eindelijk is aangebroken. In de afgelopen maanden hebben verschillende financiële kolossen een uitstapje gemaakt naar de crypto-ruimte, wat het idee versterkt dat cryptocurrencies de toekomst van de financiën zijn.

De op één na grootste bank van Spanje, BBVA, is de laatste om zich aan te sluiten bij de groeiende lijst van financiële instellingen die nu de een of andere vorm van Bitcoin-producten aanbieden.

In een onlangs gepubliceerd persbericht onthulde BBVA dat het een crypto trading app voor particuliere klanten in Zwitserland had gelanceerd. Volgens de officiële verklaring ging de crypto handelsdienst live op maandag 21 juni, na een proefperiode van zes maanden.

Na de lancering van het nieuwe product kunnen klanten van de bank nu direct blootgesteld worden aan Bitcoin. Het product is geïntegreerd in de mobiele app van de bank en stelt gebruikers in staat om de prestaties van Bitcoin naast andere assets te bekijken. Bovendien kunnen gebruikers hun Bitcoin naadloos omzetten in fiatvaluta’s, zoals EUR of USD.

Hoewel het aanvankelijke product de mogelijkheid biedt Bitcoin te traden en te bewaren, is het waarschijnlijk dat de bank de lijst van haar digital assets in de toekomst zal uitbreiden. Volgens de bank is de beslissing om een crypto-gerelateerd product te lanceren genomen om haar beleggers in staat te stellen hun beleggingsportefeuilles te diversifiëren.

Ze gaan Elon Musk heropvoeden in het Bitcoin verhaal

Ondanks dat hij veel van zijn invloed in de Bitcoin-community heeft verloren, blijft Tesla CEO Elon Musk zich ermee bezighouden. In wat begon met Twitter’s CEO Jack Dorsey die een aankomend evenement met de naam ‘The B Word’ deelde, is Musk mogelijk bereid om het evenement bij te wonen en over Bitcoin te leren. Het evenement is bedoeld om instellingen beter te laten begrijpen hoe en waarom ze Bitcoin zouden moeten omarmen.

Volgens de link die Dorsey deelde, is het evenement het geesteskind van verschillende high-profile instellingen zoals Square, Paradigm en ARK invest. Het is gepland voor 21 juli met ARK Invest CEO Cathie Wood, Jack Dorsey en Blockstream CEO Adam Back als één van de belangrijkste sprekers.

Elon Musk leek het evenement belachelijk te maken zodra het werd gedeeld. De Tesla CEO vroeg in de commentaarsectie of het B-woord, dat in de naam van het evenement voorkomt, eigenlijk stond voor bicurious, wat hij later wijselijk veranderde in Bitcurious.

Jack Dorsey, sinds lange tijd voorstander van Bitcoin, nodigde Elon Musk op een volwassen manier uit voor een ‘HET gesprek’. Dit is een poging om Elon Musk, van wie het bedrijf Tesla ironisch genoeg meer dan 1 miljard dollar aan Bitcoin bezit, voor te lichten.

Zal dit bedrijf voor een betere regelgeving omgeving zorgen?

Finhaven is een Canadees FinTech bedrijf dat een kapitaalmarkten platform biedt op basis van Distributed Ledger Technology (DLT) en digitale effecten die de frictie wegneemt bij de publieke en private aankoop, verkoop en afhandeling van obligaties.

Ze staan nu op het punt om hun eigen token uit te geven, genaamd FinToken. Het token dient als overbruggingspunt voor het gebruik van crypto als commodity en het gebruik van cryptocurrencies als securities. Het doet dit via het token zelf, maar ook via zijn persoonlijke gateway, genaamd GatewayFH.

Het doel van FinToken – of ten minste één van zijn use cases – is om te worden gebruikt om de handel van cryptocurrencies voor digitale securities te vergemakkelijken. Het project integreerde decentralized finance in zijn platform, waardoor het veilig is met security regelgeving, wat een belangrijke stap is, aangezien de financiële toezichthouders over de hele wereld nu al jaren achter securities tokens aangrijpen.

Door ervoor te zorgen dat het platform wordt gereguleerd op een manier die veiligheidsregulatoren zoals de SEC zouden goedkeuren, bevindt het project zich in een veel betere positie dan veel andere bedrijven van hetzelfde type.

Dus, in wezen, stelt Finhaven alle emitterende bedrijven op de markt in staat om toegang te krijgen tot nieuwe bronnen van kapitaal, simpelweg door toegang te krijgen tot een pool van vooraf goedgekeurde, geaccrediteerde investeerders die het zich kunnen veroorloven om in hun bedrijf te investeren. Het wordt allemaal gedaan via blockchain-technologie en FinToken, en natuurlijk omvat het alle noodzakelijke vereisten, zoals KYC, AML, kapitaalverhoging, afwikkeling, geschiktheid, primaire distributie, bewaarder, marktplaats, corporate action management, investor relations, en meer. Op die manier elimineert het de nood aan externe clearingagentschappen, custodians, centrale depositories en dergelijke, waardoor de processen goedkoper, sneller en volledig onder controle van de gebruikers worden.

 

Goldman Sachs onderneemt verdere stappen om zijn financiële Bitcoin producten uit te breiden!

Volgens een bericht van CNBC van vorige week is de Amerikaanse multinationale investeringsbank Goldman Sachs begonnen met het verhandelen van de Bitcoin-futures van CME Group na een samenwerking met Galaxy Digital.

Volgens het rapport zal Mike Novogratz’s Galaxy Digital optreden als de liquiditeitsverschaffer van de bank.

Goldman en andere financiële kolossen hebben hun netten steeds dieper in de crypto-wateren uitgegooid. Vorige maand onthulde Goldman een nieuw Bitcoin-derivatenproduct. Dit kwam nadat de bankgigant in maart zijn crypto trading desk opnieuw lanceerde. Eerder deze maand kondigde het ook aan dat het van plan is om zijn aanbod uit te breiden naar de handel in Ether.

Goldman’s stap om te beginnen met de handel in Bitcoin futures is een reactie op de vraag van klanten, volgens Max Minton, Goldman’s Asia-Pacific head of digital assets. Hij merkte op:

Ons doel is om onze klanten te voorzien van best-execution prijzen en veilige toegang tot de assets die ze willen verhandelen. In 2021 omvat dit nu crypto, en we zijn blij dat we een partner hebben gevonden met een breed scala aan liquiditeitslocaties en gedifferentieerde derivatenmogelijkheden die het cryptocurrency-ecosysteem omspannen.

Save the best for last!

Miners worden gedwongen om te verhuizen…..

Het Bitcoin-hashpercentage daalde met ongeveer 50% van 15 mei tot 23 juni toen China bitcoin-mining verbood in grote hubs als Sichuan en Xinjiang. Deze twee gebieden droegen ongeveer 30% bij aan de totale Bitcoin hash rate.

Het 7-daags gemiddelde van de hash rate van Bitcoin staat momenteel op 104.000 peta hashes per seconde (PH/s), een daling van 42% ten opzichte van 180.000 PH/s op 13 mei.

De repercussies van China’s beslissing hebben Canaan, een fabrikant van mining machines, ertoe aangezet om zijn activiteiten te starten in Kazachstan. Terwijl een kleine partij al functioneel is en klaar om ingezet te worden, zei een leidinggevende die nauw bij de zaak betrokken is, dat het bedrijf samenwerkt met lokale mining bedrijven en de productie zal opvoeren.

andere plannen voor de toekomst

Met het oog op de strengere regelgeving van China en de hangende onzekerheden, is er een consensus dat verhuizen naar het buitenland (idealiter Noord-Amerika) ASAP als een aanpak voor compliance de logische keuze zou zijn voor de duurzame ontwikkeling van crypto mining operaties …

Terwijl het oprichten van een Bitcoin mining council een stap in de goede richting was, gaan investeringsmaatschappijen hiermee aan de haal. Cryptocurrency exchange Gemini kondigde aan dat het 350.000 ton koolstof zal compenseren als gevolg van het gebruik van het Bitcoin-netwerk.

De exchange werd “Gemini Green” genoemd en de CEO van de exchange, Tyler Winklevoss, merkte op,

Nu Bitcoin een dominante store of value wordt, is het noodzakelijk dat we duurzaamheid inbouwen voor toekomstige generaties. We zijn er trots op dat we samenwerken met Climate Vault om onze betrokkenheid bij niet-hernieuwbare mining te compenseren en bij te dragen aan het decarboniseren van Bitcoin.

 

Cryptoterm van de week

– Hahsrate –

“Hashrate is een maat voor de rekenkracht per seconde die bij het minen wordt gebruikt. Eenvoudiger gezegd, het is de snelheid van het minen. Het wordt gemeten in eenheden van hash/seconde, wat betekent hoeveel berekeningen per seconde kunnen worden uitgevoerd.”

Cryptoquote van de week

– Framework Ventures –

“Wij zijn optimistisch, en wij kijken uit naar een voortzetting van de cyclus binnenkort.

Deze shake-out was nodig. Teams worden administratief rijk en afgeleid. Stimulansen die verkeerd zijn afgestemd. Dog coins pompen. Focus ontbreekt. Nu scheiden we de weinigen van de velen, zodat we weer kunnen bloeien.”

Aankomende events

30 juni 2021

 

 • Vechain – Sync 2 & Connex 2 Beta
 • Dock – Staking start + Lancering POS testnet + Dock server
 • Theta – Theta mainnet
 • Band Protocol – Bandchain Fase 1 lancering + IBC Protocol lancering + VRF lancering
 • Reef finance – Moonbeam Support + Reef vaults + DAO structuurt
 • Pundi X – Afrika XPOS netwerk lancering
 • Polygon MATIC – PHNX op Matic
 • Coti – Blockchain Dollars + DAG 2.0 + EMI licentie + Trustchain 2.0 + Mainnet + Debit cards
 • Telcoin App V3.0
 • ECOMI – StarTrek NFT’s Vrijgave 
 • Cosmos – Gravity brug

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

El Salvador blijkt snel een hub voor Bitcoin-operaties te worden

Na zijn beslissing om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken heeft het Centraal-Amerikaanse land weer een overwinning behaald toen een vertegenwoordiger van het Amerikaanse bedrijf Athena bekendmaakte dat het bedrijf 1500 Bitcoin-automaten in El Salvador zal installeren.

Om te beginnen zal Athena enkele tientallen machines installeren om zijn bedrijfsmodel te testen. Het bedrijf is van plan meer dan 1 miljoen dollar uit te geven aan de installatie van Bitcoin-automaten en zal zich richten op regio’s met veel mensen die geld overmaken uit het buitenland. Athena is ook van plan een kantoor te openen in El Salvador.

Malware die verborgen zit in torrents mined Monero 

Hackers hebben 2 miljoen dollar in eigen zak gestoken met malware die Monero mined zonder dat slachtoffers het weten. Avast zegt dat “Crackonosh” wordt aangetroffen in illegale kopieën van populaire videogames op torrentsites.

Volgens schattingen zijn wereldwijd 222.000 systemen besmet. “Wanneer je software probeert te stelen, is de kans groot dat iemand van jou probeert te stelen”, waarschuwen de onderzoekers.

Beeple lanceert NFT-platform

De digitale kunstenaar die records brak nadat één van zijn NFT’s verkocht werd voor 69,3 miljoen dollar, heeft een nieuwe marktplaats gelanceerd. WENEW gaat “NFT’s van de meest beroemde momenten in muziek, mode, sport en politiek samenstellen en uitbrengen”.

De Britse tennisster Andy Murray zal de eerste beroemdheid zijn die op 2 juli een collectie uitbrengt.

Brave neemt het op tegen Google 

Het cryptovriendelijke bedrijf Brave heeft een privacy-gerichte zoekmachine gelanceerd die bedoeld is om te wedijveren met Google. Brave Search is nu beschikbaar voor iedereen die de gelijknamige browser gebruikt op desktop, Android en iOS-apparaten.

De gratis versie wordt ondersteund door advertenties, maar gebruikers zullen ook kunnen betalen voor een advertentievrije versie.

Plan B denkt dat er nog veel ruimte is

De maker van het stock-to-flow model heeft zijn Bitcoin-prijsvoorspelling voor de rest van 2021 onthuld – en denkt dat we een grote stijging gaan zien.

Zijn “worst-case scenario” geeft aan dat de prijzen in augustus $47.000 zullen bereiken, $43.000 in september, $63.000 in oktober, $98.000 in november en $135.000 in december.

McAfee dood aangetroffen in Spaanse gevangenis met uitlevering in het vooruitzicht; autopsie gepland

John McAfee, de omstreden softwaremagnaat en cryptobooster, is overleden aan wat voorlopig een zelfmoord wordt genoemd in een gevangenis in Barcelona. El Pais was de eerste die het nieuws meldde. Bronnen in de gevangenis vertellen CoinDesk dat er een autopsie is gepland.

McAfee wachtte op uitlevering aan de VS om terecht te staan op beschuldiging van belastingfraude, waarvoor het Spaanse Hooggerechtshof kort daarvoor toestemming gaf.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This