DE WEEKLY 27.02.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$ 1.45 Biljoen – 5%

BTC Prijs

$46.800 – 13%

BTC dominantie

60.8%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Fantom (FTM)

89%

Solana (SOL)

+29%

Cardano (ADA)

+29%

Stacks (STX)

+29%

Venus (XVS)

-37%

Ravencoin (RVN)

-36%

DODO (DODO)

-35%

Horizen (ZEN)

-34%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 

Voordat we starten aan onze wekelijkse gewoonte, nog even dit!

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Meer nog, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Voel je terug het vuur en het geloof in Bitcoin? Dan is het tijd voor onze weekly! Let’s GOOO!

Bitcoin is enorm gedaald te midden van de bredere sell-off in risicovolle assets. De cryptocurrency kelderde deze week met bijna 20%, de grootste daling sinds maart 2020. De daling werd vooral gedreven door een stijging van de rente op Amerikaanse obligaties. Beleggers vrezen dat stijgende rendementen ertoe zullen leiden dat de Fed de stimuleringsmaatregelen zal aanscherpen, waardoor de druk op risicovollere assets zal toenemen. Daarom heroverwegen traders hun posities op aandelen.

Eigenlijk werd de val van de BTC in eerste instantie veroorzaakt door Elon Musk, die tweette dat de prijzen van BTC en ETH “hoog lijken”. Vervolgens versterkte de sell-off in risicovolle assets de kwetsbare cryptomarkt. Trouwens, eerder deze week zei Bill Gates dat hij geen grote fan was van Bitcoin. Daarnaast beweerde minister van Financiën Janet Yellen dat BTC een “extreem inefficiënte manier was om transacties uit te voeren.”

Zorgen over de doeltreffendheid van BTC tegen inflatie

Het feit dat Bitcoin de daling van risicovolle assets volgt, riep vragen op over zijn rol als hedge tegen inflatie, wat eigenlijk een belangrijke reden is geweest om BTC te kopen in het afgelopen jaar. Sommige beleggers geloven dat de stijging van cryptocurrencies gewoon een speculatieve bubble is, die het verhaal van de 2017 boom en bust kan herhalen.

Wat is het volgende?

Na een grote daling zal uiteindelijk een nog grotere stijging komen. We zien hoe grote bedrijven hun klanten beginnen toe te staan om cryptocurrencies te betalen en ontvangen via hun platformen, zoals Apple, Tesla en MasterCard. Ook grote banken als JPMorgan en Goldman Sachs zijn actief in blockchain. Daarom kan de BTC na een korte daling weer stijgen naar de recordhoogtes.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin prijs staat momenteel op $46.800, en is de afgelopen week met 13,81% gedaald. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

Bitcoin verlengde zijn wekelijkse daling en tikte zijn laagste niveau aan van de afgelopen twee weken (dicht bij de $44.000 op vrijdag). Op het moment van schrijven schommelt BTC/USD dus rond de $46.800, maar blijft wel op koers om een winstreak van vier weken te verbreken.

Kopers weten belangrijke steun te verdedigen

Op de daily chart lijkt het Fibonacci 50% retracement level van Jan. 28 – Feb. 21 rally op de $44,00 een sterke steun te hebben gevormd voor Bitcoin. Op dit moment handelt BTC/USD net onder het volgende Fibonacci retracement level, 38.2%, op $48.000. Een beslissende doorbraak boven dit level zal waarschijnlijk de deur openen voor extra stijgingen richting de $50.000 psychologische grens, die ook wordt versterkt door de 20-day SMA.

Aan de andere kant zouden verkopers kunnen proberen om de controle te behouden met een daily close (zaterdag) onder $44.000 en Bitcoin dwingen om lager te gaan richting $40.000 (Fibonacci 61.8%, 50-daags SMA, psychologisch niveau).

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De Bitcoin prijs staat momenteel op $46.421,15, en is de afgelopen week met 13,81% gedaald. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als steun en weerstand zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. De grootte van elke cluster vertegenwoordigt het volume van BTC dat eerder werd gekocht in een bepaald prijsbereik.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –  

Via de In/Out of the Money Around Price (IOMAP), stellen we vast dat er geen significante support is die BTC zou kunnen verhinderen om terug te keren naar $39k. Het eerste niveau bevindt zich tussen $45.033 tot $46.399, waar meer dan 320 duizend adressen eerder 148 duizend BTC kochten. Als deze range wordt doorbroken, ligt het volgende niveau om naar uit te kijken tussen de $39.454 en $40.877, waar eerder 226K BTC werd gekocht.

Aan de andere kant staat Bitcoin voor zware weerstand, gebaseerd op on-chain data. De eerste is de huidige weerstand die het tegenkomt rond de 47.800 dollar grens, waar er al 280.95K BTC werd gekocht door 679.91 duizend adressen. Dit zorgt voor weerstand omdat veel van deze houders hun posities willen sluiten om break-even te spelen. Daarna is er een steeds groter niveau tussen $48.199 en $50.555, zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, waar meer dan 1,1 miljoen adressen eerder 598 duizend BTC hebben gekocht.

De verkoopdruk rond Bitcoin sinds het begin van de week lijkt te zijn afgezwakt rond de $44.000. BTC/USD moet echter de $50.000 terugwinnen om zijn bullish momentum te herpakken.

Onze 6 belangrijkste topics!

Eén van de oudste bankinstellingen uit Zwitserland, biedt nu crypto trading aan!

Bordier & Cie SCmA, één van de oudste bankinstellingen van Zwitserland, biedt nu crypto trading diensten aan. In een nieuwe verklaring zegt Bordier dat het samenwerkt met Sygnum Bank om zijn B2B-bankplatform op te nemen in de infrastructuur van het bedrijf.

De integratie stelt Bordier-klanten in staat om crypto assets te kopen, houden en verhandelen op een execution-only basis, wat betekent dat Sygnum alleen een platform zal bieden waarmee cryptocurrencies kunnen worden verhandeld en opgeslagen, maar geen financieel advies zal geven aan klanten die ervoor kiezen om gebruik te maken van zijn digital asset service.

Bordier ondersteunt momenteel de trading voor Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), en Tezos (XTZ).

De Zwitserse private bank, opgericht in 1844, doet haar aankondiging te midden van een groeiende vraag van klanten naar digital assets, een sector die in slechts een jaar tijd is gegroeid van een beleggingscategorie van ruwweg $200 miljard naar een beleggingscategorie van $1,5 biljoen.

Zegt Bordier managing partner, Evrard Bordier:

“We zien een toenemende vraag van onze klanten om te diversifiëren naar alternatieve asset classes zoals digital assets. Door samen te werken met Sygnum Bank bieden we onze klanten een geïntegreerde one-stop oplossing die hen in staat stelt om met het volste vertrouwen te beleggen in deze nieuwe, snelgroeiende beleggingscategorie.”

MicroStrategy stopt niet!

In lijn met de inspanningen van zijn bedrijf om zijn Bitcoin holdings te maximaliseren, kondigt MicroStrategy CEO Michael Saylor de voltooiing aan van een nieuwe aankoop van maar liefst één miljard dollar aan BTC.

Saylor zegt dat het bedrijf nog eens 19.452 Bitcoin heeft gekocht voor een prijs van ongeveer $1,026 miljard.

“MicroStrategy heeft een extra ~19.452 Bitcoins gekocht voor ~$1,026 miljard in cash tegen een gemiddelde prijs van ~$52.765 per Bitcoin.

Vanaf 2/24/2021 hebben we ~90.531 Bitcoins gekocht voor ~$2,171 miljard tegen een gemiddelde prijs van ~$23.985 per Bitcoin.”

Hoewel het bedrijf ruwweg $2,17 miljard uitgaf aan zijn BTC holdings, is het Bitcoin fortuin van het bedrijf nu ongeveer $4,2 miljard waard, gebaseerd op BTC’s prijs (+/- 46K) op het moment van schrijven.

In een verklaring op de website van het bedrijf, herhaalt Saylor MicroStrategy’s zijn bullish houding ten opzichte van de koningsmunt en bevestigt hij zijn plannen om nog meer Bitcoin te kopen.

“Het bedrijf bezit nu meer dan 90.000 Bitcoins, wat ons geloof bevestigt dat Bitcoin, als ‘s werelds meest algemeen geaccepteerde cryptocurrency, kan dienen als een betrouwbare store of value. We zullen doorgaan met onze strategie om Bitcoin te verwerven met overtollige geldmiddelen en we kunnen van tijd tot tijd, afhankelijk van de marktomstandigheden, obligaties of aandelen uitgeven in kapitaalverhogingstransacties met als doel de opbrengst te gebruiken om extra Bitcoin te kopen.”

Dit is bullish voor de cryptomarkt!

Het nieuws dat Bitfinex en Tether de rechtszaak met de NYAG hebben opgelost, is ongelooflijk bullish nieuws voor de cryptomarkt. De rechtszaak hangt al 22 maanden als een zwaard van Damocles boven de Bitcoin- en cryptomarkt. Zoals wij ook al eerder meldden, klaagde de New York AG iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex en Tether al in april 2019 aan, wat destijds voor extreme onzekerheid en een crash in de markt zorgde.

De NYAG beschuldigde Tether ervan Bitfinex $850 miljoen te hebben geleend om een verlies te dekken. De rechtszaak voegde ook meer brandstof toe aan de al lang bestaande theorie dat Tether zijn tokens uit het niets creëerde, waardoor de Bitcoinprijs werd gemanipuleerd. Als de NYAG bewijs zou vinden dat niet alle Tether (USDT) 1:1 werd gedekt door Amerikaanse dollarreserves, vreesden sommigen dat dit had kunnen leiden tot de “val” van Tether en daarmee een crash van de cryptomarkt zou kunnen hebben veroorzaakt. Als gevolg van de schikking hebben Bitcoin-beleggers nu dus één grote zorg minder.

Volgens een verklaring  zal BiFinex een boete van $18,5 miljoen moeten betalen als onderdeel van de schikking. Bovendien zal het bedrijf worden verboden om nog tradingactiviteiten uit te voeren in de staat New York. Ondertussen beweren Bitfinex en Tether dat er geen bewijs is dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan enig wangedrag.

In tegenstelling tot online speculaties, is er na twee en een half jaar geen bevinding dat Tether ooit tethers heeft uitgegeven zonder backing, of om crypto prijzen te manipuleren.

Bovendien, als onderdeel van de schikking, heeft Tether toegezegd om het publiek elk kwartaal een update te geven over de reserves van USDT. De schikkingsovereenkomst erkende ook de recente afbetaling van de lening van Bitfinex aan Tether. Slechts een paar weken geleden kondigde Bitfinex nog aan dat ze Tether het resterende saldo van de lening van $550 miljoen hadden terugbetaald.

Zal Cardano een inhaalbeweging maken om zo Ethereum te overstijgen?

Eén van de door Charles Hoskinson aangekondigde “vogels” is geland. Hoewel het geen groot partnerschap is met een bedrijf of een overheidscontract in Afrika, zegt Hoskinson dat het “een van de grootste vooruitgangen in de hele industrie is.” IOG kondigde het “Babel fees” mechanisme aan, dat de betaling van transactiekosten in native tokens op de Cardano blockchain mogelijk maakt.

De technische basis is dat Cardano native tokens – met de aankomende “Mary” upgrade – op dezelfde manier zullen worden behandeld als ADA. Zoals Prof. Aggelos Kiayias, Chief Scientific Officer bij IOG, in een blogpost uitlegt, kan het Extended UTXO (EUTXO) model “niet alleen ADA dragen, maar in feite een tokenbundel die meerdere verschillende tokens tegelijk bevat, zowel fungible als non-fungible. Op deze manier is het mogelijk om transacties te schrijven die meerdere verschillende tokens overdragen met een enkele UTXO.”

Dit wordt ook mogelijk gemaakt door het feit dat de grootte van een transactievergoeding in Cardano, in tegenstelling tot Ethereum, nauwkeurig kan worden voorspeld:

Transactievergoedingen in het grootboek worden uitgedrukt in ada volgens een functie die is vastgelegd als ledger-parameter. Een krachtige eigenschap van Cardano’s EUTXO-model is dat de fees die nodig zijn voor een geldige transactie nauwkeurig kunnen worden voorspeld voordat de transactie wordt geplaatst.

Dit is een unieke eigenschap die andere systemen (zoals het account-gebaseerde model, gebruikt in Ethereum) niet hebben.

Het mechanisme is echter gebonden aan de aanwezigheid van liquiditeitsverschaffers, wat een markt creëert voor ” interessante” nieuwe bedrijfsmodellen

Atari gaat samenwerken met het op Ethereum gebaseerde project Polygon!

Atari Group, één van de meest erkende merken in de game-industrie en wereldwijde interactieve entertainment en multiplatform licentiegroep bundelt haar krachten met Polygon om de schaalbaarheid van haar Atari Token (ATRI), Non-Fungible Tokens (NFT’s) en token-gerelateerde producten te vergroten. 

Als onderdeel van de samenwerking zal Atari de integratie van Polygon’s layer 2 oplossing ondersteunen en de Atari Token (ATRI) beschikbaar maken op Polygon’s netwerk, dat verbinding maakt met Ethereum via de “Polygon Bridge.” De gaming-veteraan hoopt dat de samenwerking het probleem van de Ethereum-blockchain’s huidige hoge kosten en trage bevestigingstijden zal aanpakken.

Om dit te doen, zal Atari het slaan van NFT’s onderzoeken via Polygon’s layer 2 schaaloplossing en een NFT munt lanceren waarmee Atari token houders NFT’s kunnen uitgeven die kunnen worden verhandeld en later verkocht worden op de NFT marktplaats OpenSea. Sandeep Nailwal, mede-oprichter en COO van Polygon zei:

Wij geloven dat de toekomst van consumentvriendelijke blockchainproducten, waaronder NFT’s, op layer 2 te vinden is. We zijn verheugd om samen te werken met Atari om manieren te verkennen om nut toe te voegen aan zijn entertainment ecosysteem en manieren te ontwikkelen om de volledige waarde van Atari Token en aanvullende producten te vangen, opererend op Polygon’s schaalbare netwerk.

Een nieuwe crypto betaalkaart in het ecosysteem!

Nu financiële betalingsgiganten een groeiende bereidheid tonen om kaarthouders te laten handelen met cryptocurrency, kondigde het op blockchain gebaseerde digitale ecosysteem Gleec onlangs de lancering aan van een nieuwe Gleec Visa cryptokaart en bijbehorende kaart-app.

Volgens het Gleec-team is de nieuwe Gleec Visa-herlaadkaart volledig gratis, exclusief een vergoeding voor de levering van de fysieke kaart. De kaarten hebben een modern en high-end design en bieden houders lage maandelijkse kosten, opnames bij geldautomaten, geen kosten voor buitenlandse transacties, hoge bestedingslimieten (tot €10.000 per maand), de mogelijkheid om virtuele valuta naadloos uit te geven en mogelijkheden om te profiteren van contactloze betalingstechnologie zoals ApplePay.

Om een fysieke en virtuele versie van de Gleec Visa aan te vragen, moet een potentiële gebruiker de nieuwe bètaversie van de kaart-app downloaden, zijn identiteit verifiëren en een kort onboardingproces doorlopen.

Het gebruik van de bèta-app biedt de Gleec-community de kans om het nieuwe platform te testen en te evalueren.

Aangevraagde prepaidkaarten kunnen vervolgens worden geladen met een cryptocurrency naar keuze en worden gebruikt voor transacties in meer dan 170 landen en bij meer dan 40 miljoen retailers. Alle kaarttransacties worden uitgevoerd in fiatvaluta, waarbij crypto-naar-fiat-omwisseling plaatsvindt voordat gebruikers hun kaart kunnen laden voor gebruik in het Visa-netwerk.

De lancering van Gleec’s nieuwe Visa-kaart en app betekent een groeiende brug tussen de traditionele en fiat financiële werelden nu betalingsverwerkers en financiële dienstverlenende entiteiten de bereidheid uitspreken om met crypto te werken.

 

Save the best for last!

Op vrijdag werd er maar liefst 13.000 Bitcoin gekocht en verplaatst van de grootste Amerikaanse digitale exchange Coinbase.

De Bitcoins werden gekocht door Amerikaanse financiële instellingen, die Bitcoin accumuleren nu het in een correctie wordt verhandeld. Deze Bitcoins waren 624 miljoen dollar waard en aangekocht tegen 48.000 dollar per coin. De gekochte Bitcoin werden verplaatst van Coinbase naar cold storage custodial wallets.

Terwijl de crypto locomotief een correctie ondergaat, blijven hedgefondsen het verwerven om het weg te sluizen.

Cryptoterm van de week

– Correctie –

Er is de laatste tijd veel gepraat over correcties in de crypto media… maar hoe ver moet een asset dalen om in dit gebied te komen?

Er is geen strikte definitie van een correctie, maar het wordt algemeen gebruikt om een snelle daling van ten minste 10% in de prijs van een asset te beschrijven ten opzichte van een recent bereikte piek. Het wordt een correctie genoemd omdat het meestal de koers van een abnormale stijging terugbrengt naar zijn gevestigde trend op lange termijn.

Cryptoquote van de week

– William Somerset Maugham –

“Geld is als een zesde zintuig – en zonder dat kan je geen gebruik maken van de andere vijf.” 

Aankomende events

– Nothing Special To Report – 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

JPMorgan steunt kleine BTC-allocatie 

Strategen van JPMorgan hebben gesuggereerd dat het toewijzen van 1% van een portfolio aan Bitcoin kan dienen als een hedge tegen fluctuaties in aandelen, obligaties en grondstoffen. De aanbeveling volgt op grote investeringen in BTC door bedrijven als Paul Tudor Jones, MicroStrategy en Tesla. De opmerking komt dagen nadat de investeringsbank waarschuwde dat Bitcoin overgewaardeerd was.

Satoshi… Ben jij dat?! 

Twee slapende Bitcoin wallets zijn wakker geworden – met 100 BTC in beweging voor het eerst in 11 jaar. Het heeft voor opschudding gezorgd in de cryptowereld. Toen de coins voor het eerst werden gemined, werd Bitcoin verhandeld voor slechts $0,08… en vandaag is de buit $5,1 miljoen waard. Zoals crypto-enthousiast Antoine Le Calvez opmerkte, is het zeldzaam om Bitcoins uit het pre-GPU tijdperk te zien bewegen.

Coinbase verdiende $322M in 2020 

Het is een goed jaar geweest voor Coinbase. De exchange heeft onthuld dat het in 2020 een winst van $322 miljoen heeft gemaakt – vergeleken met een verlies van $30 miljoen het jaar ervoor. En dat allemaal in aanloop naar een langverwacht debuut op de beurs. In ander nieuws heeft Coinbase ook verklaard dat het al sinds 2012 Bitcoin en andere crypto’s op zijn balans heeft staan.

Heeft deze Whale de crash veroorzaakt? 

Een whale verkocht voor $156 miljoen aan Bitcoin vlak voordat de prijzen kelderden, blijkt uit nieuwe data. Volgens Santiment deed hetzelfde adres een soortgelijke zet voor de flash crash afgelopen maart. Er wordt gedacht dat deze grote transactie de verkoopdruk heeft aangewakkerd – en dat het kan hebben bijgedragen aan de liquidatie van meer dan $5 miljard in BTC futures.

Hoeveel mensen gebruiken wereldwijd crypto? 

Volgens de laatste cijfers van Crypto.com waren er in januari wereldwijd 106 miljoen crypto-gebruikers – vergeleken met 66 miljoen in mei 2020. De groei in vraag valt samen met de sterke prijs van Bitcoin – en de lancering van PayPal’s cryptodienst voorbije maand heeft ook geholpen. In augustus vorig jaar was er een piek die werd toegeschreven aan de populariteit van decentralized finance.

Glitch laat traders BTC kopen voor $6.100 

Een exchange glitch zorgde ervoor dat crypto traders Bitcoin konden kopen voor slechts $6.100. Sommige gebruikers van PDAX, een platform gevestigd in Zuidoost-Azië, waren in staat om de goedkopere BTC op te nemen. Nu worden ze gewaarschuwd dat ze juridische stappen kunnen verwachten tenzij ze het teruggeven. Vreemd genoeg zeggen de algemene voorwaarden van PDAX dat orders “definitief en onomkeerbaar” zijn.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This