DE WEEKLY 04.09.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.28 biljoen – +7%

BTC Prijs

$49.946 – +2.15%

BTC dominantie

41.4%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Revain

+110%

Fantom

+104%

IOTA

+98%

Solana

+43%

Terra Luna

-10%

Ampleforth

-7%

AUDIUS

-5%

Avalanche

-5%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

De Bitcoin-prijs bevindt zich in een woelige fase sinds de eerste poging om $50.000 te doorbreken op 23 augustus mislukte. De daaropvolgende pogingen lijken kortstondig door deze barrière te snijden, maar slagen er niet in om erboven te blijven.

Daarnaast lijkt de adoptie van Bitcoin goed te gaan, ondanks de crash van 19 mei of de woelige markten die daarop volgden. Veel landen lopen op de één of andere manier warm voor BTC, waardoor er twee groepen zijn ontstaan, de voorstanders en degenen die helemaal wegblijven van cryptocurrencies.

JP Morgan, de financiële reus, lijkt kwaliteiten van beide te hebben. In een recent rapport wezen de analisten van de bank op de recente opleving van altcoins en de rage rond NFT’s.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs startte een enorme uptrend op 21 juli, en klom van $29.000 naar $48.000 in minder dan een maand. Na het raken van een lokale top, begon BTC te consolideren en probeerde het het psychologische niveau van $50.000 drie keer te doorbreken, maar faalde elke keer.

Momenteel bevindt de pionier cryptocurrency zich net boven het $49.000 support level en moet het $51.483 resistance level omslaan in een vraag barrière. Als dit gebeurt, zal dit waarschijnlijk een enorme opleving naar bijna $57.000 teweegbrengen.

Tijdens de crash van 12 mei bewoog BTC zich snel lager, waardoor een gat ontstond dat bekend staat als de “fair value gap”. Markten dichten vaak deze gap en kan worden gezien als een terugkeer tot het gemiddelde. Daarom is een beslissende close boven $51.483 een bullish vooruitzicht.

Deze opleving, hoewel optimistisch, zou kleine beleggers kunnen aantrekken, waardoor er een positieve feedback loop ontstaat en BTC wordt gestuwd om het volgende psychologische niveau op $60.000 opnieuw te testen. In een zeer bullish geval, zou de all-time high op $64.854 ook opnieuw getest kunnen worden.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Deze bullish vooruitzichten worden ondersteund door IntoTheBlock’s Global In/Out of the Money (GIOM) model, dat laat zien dat $56.575 het enige significante niveau is dat de upswing belemmert. Hier hebben ruwweg 3,46 miljoen adressen 1,54 miljoen BTC gekocht.

Deze investeerders staan momenteel onder water en kozen ervoor om quitte te spelen, wat verkoopdruk toevoegt en de stijging tempert. Daarom is het doorbreken van deze barrière uitzonderlijk bullish en een belangrijke metriek om in de gaten te houden.

Een extra opsteker is de toename van het aantal dagelijks actieve adressen op de Bitcoin-blockchain in de afgelopen twee maanden van ruwweg 775.000 naar 1.000.000.

Deze stijging van 29% in het aantal nieuwe gebruikers wijst op een potentiële instroom van nieuw kapitaal, wat een bullish teken is.

Perfect synchroon met de groei in de dagelijks actieve adressen is de toename in de metriek van het transactievolume. Deze on-chain index is sinds juni gestegen van $34 miljard naar $205 miljard, wat neerkomt op een stijging van 500%. Dit geeft aant dat de kapitaalinstroom is toegenomen. Deze groei is een bullish teken en geeft aan dat investeerders de markten weer betreden en optimistisch blijven over de prestaties van Bitcoin.

Onze 6 belangrijkste topics!

Vast Bank eerste nationaal Amerikaanse bank die cryptocurrencies zal aanbieden!

 • Vast Bank is “de eerste nationaal gecharterde Amerikaanse bank geworden die je in staat stelt om cryptocurrency assets direct met je bankrekening te kopen, verkopen en houden”
 • De nieuwe Crypto Banking-service van de bank is “beschikbaar via een gebruiksvriendelijke mobiele applicatie die het kopen en verkopen van cryptocurrencies rechtstreeks met bankrekeningen vereenvoudigt”, aldus hun persbericht dat op 25 augustus werd uitgegeven.

Over Vast Bank:

Vast Bank is een onafhankelijke bank gevestigd in Tulsa, Oklahoma, en het is volledig eigendom van de familie Biolchini. De bank is onlangs de eerste bank in de Verenigde Staten geworden met een Federal Reserve charter en FDIC verzekering om Bitcoin en andere cryptocurrency services aan te bieden.

Beschikbare coins:

 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Ethereum (ETH)
 • Filecoin (FIL)
 • Litecoin (LTC)
 • Orchid (OXT)
 • Algorand (ALGO)

Belangrijkste voordelen van de Crypto Banking-service

 • Veiligheid (de bank heeft de bewaring van de crypto-assets van klanten)
 • Geen vertragingen bij overboekingen (fondsen worden onmiddellijk overgeboekt tussen crypto’s en Amerikaanse dollars op crypto-rekeningen en betaalrekeningen)
 • Verzekering (crypto-rekeningen “beschermd door gepoolde verzekering verstrekt door Coinbase” terwijl betaalrekeningen “verzekerd zijn door de FDIC voor maximaal $250.000”)

IOHK onthult dat smart contracts functionaliteit geïmplementeerd is op het Cardano testnet 

 • Input Output (onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf achter Cardano) heeft aangekondigd dat ze met succes Plutus smart contract-mogelijkheden hebben toegevoegd aan het Alonzo testnet.

Over Plutus:

Plutus is een framework dat smart contracts op Cardano mogelijk maakt en het coinbeleid zou moeten verbeteren, wat echt gunstig zal zijn voor time-locked NFTs. Ook – volgens een eerdere update – zal de Plutus Core worden gebruikt om de parameters van EUTXO-transacties te definiëren (een uitgebreid UTXO-model dat unieke voordelen biedt). De Plutus Core zal ook de code compileren die is ontwikkeld voor smart contracts, terwijl een Plutus Application Framework (PAF) eenvoudige toegang zal bieden tot diensten en toepassingen op het Cardano-netwerk. PAF moet ook volledige webbrowser interoperabiliteit bevatten.

“Applicaties die bovenop het PAF zijn geschreven, bieden automatisch een HTTP- en WebSocket-interface die kan worden gebruikt voor interactie met de applicatie vanuit de webbrowser.”

Twitter legt de basis om Bitcoin te tippen aan content makers

 • De nieuwste Twitter iOS bèta-applicatie bevat blijkbaar bepaalde regels code die ervoor zouden kunnen zorgen dat Bitcoin onderdeel wordt van de “Tip Jar”, aldus MacRumors.
 • Dit zou in lijn zijn met eerdere uitspraken van Jack Dorsey (Twitter CEO), waarin hij liet doorschemeren dat Bitcoin-tipping in de maak was.

Tip Jar:

Tip Jar is een relatief nieuw onderdeel van Twitter dat in mei voor het eerst werd geïntroduceerd. Dit is een manier voor gebruikers om contentmakers op het social media platform te belonen. Als de berichten over de Bitcoin-tipfunctie waar zijn, dan zal BTC worden toegevoegd naast PayPal, Cash App en Venmo als aanvaardbare opties op de Tip Jar.

Nieuw onderzoek toont aan dat Bitcoin steeds populairder wordt bij Russische beleggers

De enquête:

De Russische Vereniging van Forex Dealers (AFD) heeft dinsdag de resultaten van een enquête vrijgegeven, met 502 Russische beleggers als deelnemers om het lokale beleggerssentiment over cryptocurrencies te achterhalen.

Belangrijkste gegevens:

 • 77% zegt dat crypto’s (BTC, ETH, LTC) de “meest toekomstgerichte” investering zijn
 • 8,8% ziet goud als de beste belegging
 • 14% geeft de voorkeur aan “vertrouwde nationale valuta’s”
 • 23% heeft nog nooit digitale munteenheden gebruikt
 • 77% overweegt om in de nabije toekomst in crypto te investeren
 • 7,6% is sterk gekant tegen beleggen in crypto’s
 • 15% heeft nog niet definitief beslist of ze in crypto’s zullen beleggen

Nieuwe peiling toont aan dat de meerderheid van Europa niet wil dat de EU cryptocurrencies reguleert

Mogelijke EU-regelgeving:

De Europese commissie overweegt een nieuwe regelgeving voor cryptocurrencies, als onderdeel van haar digitale financieringsstrategie (de regelgeving werd al in september 2020 voorgesteld). De bedoeling van het regelgevingsontwerp is om een volledig geharmoniseerde Europese markt voor crypto assets te creëren en het ondergaat momenteel zijn eerste lezing in de Raad van de Europese Unie.

Nieuwe opiniepeiling:

EuroNews heeft onlangs een peiling gehouden onder Europese deelnemers over wat zij denken over de regelgeving die op komst is. Eén van de belangrijkste resultaten van de peiling is dat de meeste inwoners hun specifieke landen steunen die de sector besturen in plaats van het regionale orgaan.

 • Griekenland (51% steun van de overheid)
 • Italië (47% steun van de overheid)
 • Estland (46% steun van de overheid)
 • Nederland (41% steun van de overheid)
 • Duitsland (40% overheidssteun)
 • Letland (39% steun van de regering)

Net als andere opiniepeilingen geeft ook deze peiling aan dat de meeste inwoners onvoldoende kennis hebben van cryptocurrencies, waardoor er veel scepsis is als het aankomt op investeren in cryptocurrencies.

Uit de peiling blijkt ook dat 23% van de respondenten voorstander is van het idee dat hun eigen regering een nationale cryptocurrency zou creëren om monetaire onafhankelijkheid van de EU te bewerkstelligen.

Dubai zal profiteren van de expansieve cryptomarkt

 • Stephen Stonberg (CEO van Bittrex Global) zegt dat Dubai en De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) tot de vriendelijkste jurisdicties behoren voor de gehele cryptocurrency industrie.
 • De Verenigde Arabische Emiraten heeft al meerdere inspanningen gedaan om op blockchain gebaseerde technologieën verder te adopteren

Stonberg gelooft (op basis van een interview dat hij heeft gegeven) dat Dubai dankzij deze inspanningen waarschijnlijk zal profiteren van de groeiende cryptomarkt in het Midden-Oosten. Dubai en de VAE doen “al de juiste dingen en ze gaan veel regionale projecten aantrekken” in de crypto-industrie. De CEO zei ook dat deze jurisdicties een “geweldige plek” bieden om een cryptocurrency exchange te runnen of een token op te zetten, grotendeels vanwege de status van de regio als belastingparadijs (volgens de gegevens van Tax Justice Network werden de VAE een van de grootste snelst groeiende belastingparadijzen ter wereld, samen met Bermuda en Zwitserland).

Over Bittrex:

Bittrex Global is een wereldwijd crypto trading platform voor de Bittrex exchange. Het is één van de grootste cryptocurrency exchanges in de Verenigde Staten en het werd officieel gelanceerd in september 2019. Vorig jaar ontving Bittrex Global een digitale activa licentie, waardoor de beurs onder toezicht van de Bermuda Monetary Authority kon opereren.

 

Save the best for last!

Onlangs heeft het Bitcoin-netwerk, in termen van overdrachtsvolume, een nieuw hoogtepunt bereikt

Hoewel Bitcoin misschien onder de 50.000 dollar blijft steken, heeft het Bitcoin-netwerk de laatste tijd eigenlijk een paar all-time highs gezien. Onlangs bleek uit on-chain data (van analysebedrijf GlassNode) dat er vorige week een enorme stijging was in het transactievolume op het Bitcoin-netwerk, wat resulteerde in een nieuwe all-time high van meer dan $8 miljard. Dit record is zelfs 50% hoger dan het vorige record!

Het is echter belangrijk op te merken dat dit significante aantal hoogstwaarschijnlijk niet betekent dat deze overdrachten plaatsvonden tussen reguliere gebruikers. Bovendien blijkt uit de gegevens dat het Entity Adjusted Transfer Volume in USD niet dezelfde stijging laat zien als het eerder genoemde ruwe cijfer. Dit betekent dat de piek het resultaat kan zijn geweest van de interne transfers (deze theorie wordt ondersteund door de relatief rustige mempool).

Opkomst van de houders:

GlassNode wees er ook op dat na de recente dalingen de Bitcoin-houders eindelijk begonnen te herstellen. Allereerst zijn de non-zero adressen weer boven de 38 miljoen – dit vertegenwoordigt een maandelijks hoogtepunt.

Er is ook een ander record dat in drie maanden niet meer is gezien – er zijn nu meer dan 3,2 miljoen adressen die 0,1 of meer coins bevatten (een stijging van 1000.000 sinds half juli). Daarnaast zijn de wholesale-adressen (wallets met ten minste één BTC) gestegen van 792.500 (juni) naar 803.300.

Cryptoterm van de week

– De Flippening –

“Dit woord klinkt belachelijk. Het klinkt voor mij als iets uit een science fiction verhaal, of misschien iets dat te maken heeft met het trainen van dolfijnen. Maar de “flippening” is eigenlijk een vrij populair gespreksonderwerp in de crypto ruimte, vooral wanneer Ethereum meer winst boekt dan Bitcoin (wat deze week is gebeurd).”

“Dus – wat is een “flippening”? Het is een mythische gebeurtenis die volgens velen ergens in de cryptotoekomst zal plaatsvinden, wanneer Ethereum (historisch gezien altijd de tweede gerangschikte cryptocurrency) Bitcoin in marktkapitalisatie zal “flippen” en de positie van nummer één zal overnemen.”

Cryptoquote van de week

– Donald Trump –

“BTC  is gebaseerd op thin air.”

“Ik hou van de valuta van de Verenigde Staten,” de enige echte valuta”

Andere niet te missen artikels!

Een week voor de officiële invoering van Bitcoin in El Salvador heeft een kleine groep demonstranten besloten de straat op te gaan en te protesteren tegen de Bitcoin-wet en de president zelf

Een groep demonstranten is in El Salvador de straat op gegaan nu het land van plan is om over een week Bitcoin in te voeren. De mensen protesteerden tegen de aanstaande invoering van Bitcoin en ook tegen president Nayib Bukele.

Protesten als deze beginnen steeds vaker voor te komen nu de nieuwe wet (die gepland staat voor 7 september) dichterbij komt.

Crypto ‘dood in een decennium’ zonder regulering 

Securities and Exchange Commission-voorzitter en voormalig MIT cryptoprofessor Gary Gensler heeft gewaarschuwd dat de crypto-industrie niet nog eens tien jaar zal overleven zonder een sterk regelgevend kader.

Waarschuwend dat “financiën uiteindelijk om vertrouwen gaan”, zei Gensler dat de sector de realiteit onder ogen moet zien dat de meeste cryptocurrencies securities zijn – en in zee moet gaan met de SEC.

BitConnect-promotor Glenn Arcaro geeft fraude toe 

BitConnect-promotor Glenn Arcaro heeft schuldig gepleit aan samenzwering om fraude te plegen met telecommunicatie in de beruchte Ponzi-regeling van $2 miljard.

Hij riskeert tot 20 jaar gevangenisstraf, kondigde het Amerikaanse ministerie van Justitie op 1 september aan. De SEC klaagde hem en oprichter Satish Kumbhani tegelijkertijd aan voor overtredingen van de securities wetgeving.

Major League Baseball brengt NFT Trading Cards naar Avalanche 

Trading card gigant Topps brengt zijn 2021-collectie van digitale honkbalkaarten naar de nieuwe Avalanche-blockchain. De 2021 Topps MLB Inception NFT Collection lanceert op 9 september op ToppsNFTs.com, de nieuwe DApp van het bedrijf.

ToppsNFTs.com “verwijdert de noodzaak voor speciale wallets of token apps” terwijl het één enkele marktplaats biedt, aldus het bedrijf.

Te midden van stijgende blockchain adoptie, zijn vacatures gerelateerd aan cryptocurrencies met 118% gegroeid

Nieuwe data (van 16 juli 2020 tot 16 juli 2021):

 • Van alle blockchain- en crypto-vacatures had softwareontwikkeling het grootste aandeel (29,7%)
 • Tijdens een vergelijkbare periode afgelopen jaar is de detachering echter gekelderd van 34,8% naar 14,56%
 • Managementbanen vertegenwoordigden een groei van 29,87% vanaf 2020 en deze hadden het op één na hoogste aandeel dit jaar (10%)
 • Blockchain technologie en crypto banen onder marketing noteerden een groei van 105,88%
 • Blockchain-technologie en crypto-banen onder human resource noteerden een groei van 200%
 • Blockchain-technologie en crypto-banen onder financiën noteerden een groei van 100%

Crypto Exchange FTX US koopt derivatenplatform LedgerX 

TTDe Amerikaanse tak van Sam Bankman-Fried’s FTX cryptocurrency exchange heeft crypto-derivatenplatform LedgerX overgenomen.

Crypto futures en opties zijn de laatste tijd steeds kritischer bekeken door toezichthouders over de hele wereld. Bankman-Fried noemde derivaten maandag een “enigszins onbegrepen gebied” van DeFi.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This