DE WEEKLY 28.08.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.3 biljoen – +2%

BTC Prijs

$48.877 – -0.64%

BTC dominantie

44.5%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Safemoon

+68%

Celo

+53%

Bitcoin Cash

+49%

Tezos

+37%

Near Protocol

-17.47%

Fantom

-17%

XinFin Digital

-15%

Sushi

-12.5%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

De Bitcoin prijs bevond zich in een gunstige positie toen het leek te stuiteren van een cruciale hellende trendlijn. Echter toen de verkoopdruk toenam, sneed BTC door de genoemde barrière en daalde lager. Terwijl de zaken lijken af te koelen, is de directionele bias nog steeds onbevestigd.

Nu Bitcoin weer onder de $50.000 duikt, ontstaat er data die wijzen op een mogelijk bearish vooruitzicht op korte termijn.

We zijn voorzichtig bullish maar verwachten dus op korte termijn een neerwaartse actie voor de Bitcoin-prijs. Dit is te wijten is aan drie factoren: 1) een daling van de illiquide aanbodratio, 2) BTC-instroom op exchanges, en 3) winstnemingen door whales na de doorbraak van $50.000 op maandag – een hoogtepunt in 14 weken.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs begon zijn uptrend nadat hij op 20 juli onder de grens van $30.000 dook. Sindsdien steeg BTC met ongeveer 72% en doorbrak het kortstondig het psychologische niveau van $50.000. Op zijn weg omhoog respecteerde de grote crypto de stijgende trendlijn perfect.

Echter, op 26 augustus dook de BTC prijs onder deze trendlijn en daalde met ruwweg 6,3%. Deze beweging heeft de pionier cryptocurrency nu in een open ruimte geduwd met een vraagzone variërend van $44.705 tot $46.031.

Terwijl de algemene trend bullish en onveranderd blijft, moeten beleggers er rekening mee houden dat een doorbraak onder $44.705 de bulls in een lastig parket zal brengen. Als de koopdruk echter toeneemt bij de hertest van het genoemde supportgebied, zal BTC waarschijnlijk op weg gaan naar $49.000 en zelfs een poging wagen om de $50.000 te hertesten.

Een beslissende dagelijkse candlestick close boven $51.500 zal de start van een nieuwe uptrend bevestigen en BTC voortstuwen naar ruwweg $57.000.

Als de vraagzone tussen $44.705 en $46.031 afbreekt door een onvoorziene piek in de verkoopdruk, zal dit de bullish thesis ontkrachten. In sommige gevallen zou BTC 5% kunnen crashen om het $42.000 support level of lager te hertesten.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Een bullish factor is de massale uitstroom van 2.046 BTC uit de wallets van miners. Dit was de grootste transfer van een uur sinds 4 juni. De uitstroom geeft aan dat de ruggengraat van het Bitcoin-netwerk, de miners, optimistisch zijn over de prijsontwikkeling van BTC.

Verder laat de Bitcoin aanbodschokgrafiek een opleving zien in het trade aanbod en het liquide aanbod. In de laatste 3 dagen hebben we nieuwe aankopen gezien om coins te accumuleren. Dit is te zien in deze Supply Shock grafiek hieronder, die massaal gedeeld werd op twitter. Deze grafiek toont aan dat we zijn overgeschakeld naar de vraagzijde inplaats de verkoopzijde.

Bovendien heeft het totale aanbod van stablecoins op crypto exchanges bijna de $20 miljard bereikt (nieuwe ATH). Er stroomde onlangs voor bijna $2 miljard aan stablecoins naar exchanges, een stijging van 500% sinds Q1 2021. Stablecoins lijken de meest verhandelde digitale assets in de cryptomarkt te blijven.

Wat suggereert  DIT?

Deze metriek houdt het aantal stablecoins bij op bekende exchange wallets en kan geïnterpreteerd worden als een potentiële koopkracht die rust op gecentraliseerde entiteiten, wat gezien kan worden als een bullish teken.

De crypto exchanges vullen  meestal de markt met stablecoins omdat gebruikers ze liever gebruiken voor de aankoop van verschillende coins (zoals Bitcoin, Ethereum etc.), in plaats van fiat currencies te gebruiken. Daarom kunnen dergelijke massale depositos eigenlijk worden beschouwd als een bullish teken voor de industrie.

Het gebruik van stablecoins voor crypto-aankopen correleert met wat er gaande is in een heleboel landen in de wereld (bijv. Nigeria, Argentinië, Brazilië), waar de vraag naar fiat blijft afnemen.

Onze 6 belangrijkste topics!

Facebook toont interesse in NFT’s

 • Facebook overweegt ondersteuning voor NFT’s toe te voegen
 • Het bedrijf is van plan om NFT’s te ondersteunen via zijn Novi cryptowallet

“We kijken zeker naar het aantal manieren om betrokken te raken bij de (NFT) ruimte omdat we denken dat we ons in een echt goede positie bevinden om dat te doen.”

Novi cryptowallet:

Facebook is van plan om de Novi-wallet te gebruiken om NFT’s te ondersteunen (het zou consumenten in staat stellen om ze vast te houden en te verhandelen), terwijl de wallet ook Diem ondersteunt (een stablecoin die eerder bekend was als Libra).

“Wanneer je een goede cryptowallet hebt zoals Novi, moet je ook nadenken over hoe je consumenten kan helpen NFT’s te ondersteunen.”

Novi werd oorspronkelijk ontworpen voor Libra in 2019 en was bedoeld als een dollar-pegged digitaal asset dat over het internet kon worden uitgewisseld, vergelijkbaar met andere stablecoins zoals USD Coin (USDC) en Tether (USDT). Libra kreeg echter zware tegenwerking van regelgevers over de hele wereld vanwege zorgen over misbruik door malafide entiteiten

Microsoft verkrijgt patent voor zijn distributed ledger

 • De ledger zal gebruikers in staat stellen crypto tokens te creëren en beheren
 • Er is nog geen releasedatum voor de service

Een groeiende zorg:

De diensten van Microsoft zijn op dit moment hard nodig. Maar de groei van blockchains (zoals BTC en ETH) en de stijgende populariteit daarachter zou kunnen betekenen dat de services van het bedrijf over niet al te lange tijd wel eens verouderd zouden kunnen zijn. Dit dwingt grote bedrijven als Microsoft er praktisch toe om blockchain services aan te bieden.

Distributed ledger:

Microsoft kreeg een patent voor een distributed ledger dat zal functioneren als een blockchain (ook al is het technisch gezien niet echt een blockchain). De use cases zijn echter belangrijker. Het zal gebruikers toelaten om tokens te creëren en te beheren. Volgens het patent zal het helpen om dit proces gemakkelijker en naadloos te maken, want op dit moment is het “moeilijk en omslachtig”, vooral door het gebrek aan standaardisatie tussen verschillende blockchains.

Aanmaakproces van tokens:

 • Token templates zullen aan gebruikers worden verstrekt
 • Elke template zal overeenkomen met een type van digitale en/of fysieke asset.
 • Gebruikers kunnen een of meer attributen/controles van de gekozen template definiëren
 • Het token zal dan worden gecreëerd op het distributed ledger netwerk

Het aantal crypto ATM’s is aan een opmars bezig

 • In 2021 is het aantal geïnstalleerde crypto-automaten enorm gestegen
 • Alleen al in juli zijn er meer dan 1.200 nieuwe Bitcoin-automaten geplaatst
 • Uit de laatste data blijkt dat het aantal geïnstalleerde crypto-automaten de 25.000 heeft overschreden. De aanzienlijke groei van het aantal beschikbare geldautomaten zou één van de eerste tekenen kunnen zijn van een uiteindelijke massale aanname van crypto

De laatste gegevens:

Volgens CoinATMRadar (een website die de installatie van crypto-automaten bijhoudt) zijn er in de afgelopen maand meer dan 1.200 nieuwe Bitcoin-automaten ingezet, een gemiddeld installaties ratio van 47 per dag.

Over Bitcoin-automaten:

Een Bitcoin ATM (of kortweg BTM) is een soort kiosk waarmee klanten Bitcoin, en ook andere cryptocurrencies, kunnen kopen en verkopen met behulp van een creditcard of contant geld. Dit is een functie waartoe gewone geldautomaten niet in staat zijn. Het punt van crypto-automaten is om cryptocurrencies dichter bij consumenten te brengen die misschien geen toegang hebben tot dergelijke crypto exchanges zoals Binance en Coinbase, of niet weten hoe ze deze moeten gebruiken.

Het lijkt erop dat Cuba het voorbeeld van El Salvador zal volgen!

 • Cuba erkent het nut dat cryptocurrencies kunnen bieden
 • De regering heeft aangekondigd dat het crypto’s op het eiland zal reguleren

Nadat El Salvador de toon heeft gezet, lijkt het erop dat de Cubaanse regering de volgende is die Bitcoin gaat gebruiken als wettig betaalmiddel. De Cubaanse regering heeft donderdag in een resolutie gezegd dat de Banco Central de Cuba (BCC) cryptocurrencies zal reguleren en ook zal beslissen hoe providers van cryptocurrency-services binnen het land een licentie krijgen.

Al in mei werd er gesproken over het invoeren van cryptocurrencies in het land. De regering verklaarde toen dat het de Cubaanse economie zou helpen herstellen na de fall-out van de recente Covid-19 pandemie. De huidige resolutie van de regering is een echo van haar eerdere discussies – ze zei dat ze doorgaat met de regulering van crypto’s “om redenen van sociaaleconomisch belang”.

De economie van het land heeft het al jaren moeilijk. Het werd verder getroffen toen de voormalige Amerikaanse president Trump nieuwe sancties invoerde die het gebruik van de dollar lamlegden. Dankzij hun decentrale karakter zouden Bitcoin en andere altcoins een levensvatbaar alternatief kunnen zijn voor Cuba. Cuba wil echter een zekere mate van controle over de sector.

Cardano lanceert volgende week zijn ERC-20 converter!

 • Cardano’s Ethereum converter lanceert volgende week op het Testnet
 • Het zal Ethereum-gebaseerde tokens naar de grootste POS blockchain brengen

Updates over Cardano’s converter:

Cardano’s ERC20 converter werd voor het eerst aangekondigd in mei en zal gebruikers in staat stellen om ETH-gebaseerde tokens naar Cardano te brengen (en vice versa). Tijdens het meest recente Cardano 360-evenement heeft Francisco Landino (projectmanager bij Input Output Global) er enkele updates over gedeeld.

  De nieuwe tool is ontworpen voor zowel token-providers als eindgebruikers, aldus. Bovendien kan elke ERC20 worden uitgegeven op de Cardano blockchain als een native token. De converter zal volgende week live gaan op het Cardano testnet.

  Demo presentatie:

  Als onderdeel van het 360-evenement liet Landino ook zien hoe je AGIX (SingularityNET’s token) kunt converteren naar Cardano.

  El Salvador komt met zijn eigen wallet en heeft zelfs al een lanceringsdatum

  • De Bitcoin wallet van het land gaat op 7 september live.
  • De lancering van de wallet valt samen met de “lancering” van de BTC-wet van het land.

  De lancering van de wallet:

  Nayib Bukele (El Salvador’s president) tweette zondag dat El Salvador’s Bitcoin wallet (genaamd Chico) op 7 september beschikbaar zal zijn om te downloaden. Bovendien zullen gebruikers die de wallet downloaden $30 in BTC ontvangen tijdens het installatieproces.

  Wat u moet weten over de Chico-portemonnee:

  • Optioneel te gebruiken
  • Maakt betalingen in Bitcoin of Dollars mogelijk
  • Mensen zonder burgerschap kunnen er ook toegang toe krijgen
  • Zal een functie hebben om Bitcoin om te zetten in Dollars
  • Gebruikers kunnen hun Bitcoin opnemen bij geldautomaten in El Salvador (“Cajeros Chivo”)
  • Speciale geldautomaten (Puntos Chivos) zullen stortingen en opnames mogelijk maken

  Save the best for last!

  • Data suggereren dat instellingen meer geïnteresseerd zijn in ETH dan in BTC
  • Analisten zeggen ook dat de dominantie van ETH in de komende jaren zal groeien

  Nieuwe data:

  De laatste data van Bloomberg wijst op een toegenomen institutionele interesse in Ethereum. Dit is gebaseerd op het één-maands futures-contract van de cryptocurrency dat wordt verhandeld tegen een premie van 8,37% ten opzichte van de spotprijs.

  Dit versterkt de bullishness van Ethereum, omdat de koers van Bitcoin op een premie van 6,58 staat. Tussen april en augustus 2021 is de koers van Ethereum open interest gestegen van 0,1 naar 0,3. Deze (0,2) variatie duidt op een toegenomen interesse in Ethereum door institutionele beleggers.

  De reden voor de toegenomen interesse:

  De activiteit van instellingen kan zijn beïnvloed door de vrij positieve prijsbewegingen van Ethereum, omdat het de activiteiten in NFT’s en DeFi aandreef, terwijl in dezelfde periode Bitcoin tuimelde vanwege toegenomen zorgen over de regelgeving. Dit betekent dat als de waarde van Ethereum en ook haar use cases blijven stijgen terwijl Bitcoin daalt, de kans groot is dat de institutionele interesse in Ethereum nog groter zal worden (wat uiteindelijk ook de prijs hoger zal doen bewegen).

  Wat zeggen de analisten:

  Analisten hebben gespeculeerd over de dominantie van Ethereum, vooral in de komende jaren. Aya Kantorovich (Head of Institutional Coverage bij FalconX) zei dat Ethereum het volgende asset zal zijn voor institutionele investeerders eens ze klaar zijn met Bitcoin, terwijl JPMorgan in april een rapport publiceerde dat aangaf dat Ethereum beter zal presteren dan Bitcoin omwille van een hogere omzet op de publieke ETH blockchain en omwille van verbeteringen in liquiditeit.

  Cryptoterm van de week

  – Cold storage –

  Een veilige methode om je cryptocurrency volledig offline op te slaan. Veel cold wallets (ook wel hardware wallets genoemd) zijn fysieke apparaten die lijken op een USB-stick. Dit soort wallet kan helpen je crypto te beschermen tegen hacks en diefstal, maar het brengt ook zijn eigen risico’s met zich mee – zoals het verliezen ervan, samen met je crypto.

  Cryptoquote van de week

  “You will get all you want in life, if you help enough other people get what they want.”

  Niet echt een “crypto-quote”, maar daarom niet minder belangrijk. Deze quote van Zig Ziglar is één van belangrijkste drijfredenen achter onze TRADEPREMIUM community.
  Het helpen van andere mensen geeft enorm veel voldoening, en voldoening halen uit je leven is uiteindelijk waar alles om draait, dat is wat ons gelukkig maakt.

  Andere niet te missen artikels!

  V.S. Nr. 1, zegt Chainalysis DeFi Adoptie Index

  In haar nieuwe Global DeFi Adoption Index, vindt blockchain-intelligentiebedrijf Chainalysis dat de VS voorop loopt in de adoptie van decentralized finance.

  Hoewel een grote economie een voorspeller is van deFi adoptie, is een ontwikkelde crypto markt ook belangrijk. De nummers 2 tot en met 5 zijn Vietnam, Thailand, China en het Verenigd Koninkrijk.

  Britse toezichthouder verbiedt Britse tak van Binance 

  De Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk heeft een verbod aangekondigd op de lokale tak van Binance, de wereldwijde cryptocurrency-exchange Binance Markets Limited.

  De toezichthouder zei “op basis van de betrokkenheid van het bedrijf tot nu toe, is de FCA van mening dat het bedrijf niet in staat is om effectief toezicht te houden.” De FCA verbood de Binance-beurs in juni.

  Crypto-investeerders dit jaar verdubbeld, blijkt uit onderzoek van CNBC

  Uit een onderzoek is gebleken dat 11% van de Amerikaanse volwassenen nu cryptocurrencies koopt of verhandelt.

  Het onderzoek, door CNBC en AI-onderzoeksbureau Momentive, wees ook uit dat de helft van die investeerders in de afgelopen 12 maanden de cryptomarkt betrad, met mannelijke en jongere Amerikanen oververtegenwoordigd. Recente door de industrie uitgevoerde enquêtes zeiden dat 13% tot 22% in crypto investeert.

  VeChain’s nieuwe koolstofvoetafdruk-tool richt zich op Greenwashing 

  Supply chain management platform VeChain brengt een SaaS tool uit waarmee bedrijven hun leveranciers op een enkele blockchain kunnen brengen, gericht op carbon footprint rapportage.

  De nieuwe service maakt verbinding met onafhankelijke providers die vervuilingsrapporten verifiëren. Het doel is om uiteindelijk het vertrouwen te winnen van consumenten die naar hun eigen voetafdruk kijken.

  Top VC a16z onthult agenda voor cryptogovernance

  Durfkapitaalgrootmacht a16z – ook bekend als Andreessen Horowitz – heeft details vrijgegeven over zijn crypto governance-proces.

  Na een controversieel “nee” op een Uniswap DAO governance voorstel, heeft het bedrijf zijn token-gebaseerde stemrecht op projecten opgesplitst. Het heeft ook zijn leidende principes voor gedecentraliseerde protocolbesluitvorming toegelicht. 

  Crypto’s begrip van CFTC’s rol is ‘zeer onnauwkeurig’ 

  Commodity Futures Trading Commission-lid Dawn Stump is het zat om te horen zeggen dat cryptocurrencies commodities zijn, geen securities, dus de CFTC heeft jurisdictie, niet de SEC. Dat is onjuist tot op het punt van “zeer onnauwkeurig”.

  Het enige wat de CFTC doet is toezicht houden op de handel in futures en andere derivaten van commodities, waaronder ook digitale assets.

  Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

  Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
  Share This