DE WEEKLY 28.05.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.5 biljoen – -10%

BTC Prijs

$34.597 – -10%

BTC dominantie

43.1%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Helium (HNT)

+40%

Polygon (MATIC)

+21%

Horizen (ZEN)

+17.5%

Uniswap (UNI)

+10%

Waves (WAVES)

-32%

Terra LUNA

-29%

Solana (SOL)

-29%

The graph (GRT)

-24%

Wekelijks TA overzicht : Bearish

Gedurende het grootste deel van afgelopen week ondergingen de cryptomarkten een onzekere tijd met weinig kracht en overtuiging. Beladen door een samenloop van bearish nieuws, daalden de prijzen van Bitcoin en Ether. Doch, terwijl de markt op dit moment besluiteloos lijkt, schetsen verschillende on-chain indicatoren een bullish scenario. Een belangrijke indicator die de kracht van de Bitcoin-houders laat zien is de Hodlers-indicator, die het aantal adressen meet van Bitcoins die langer dan een jaar vasthouden. Ondanks de recente massale sell-off staat de Hodlers-indicator op het hoogste niveau ooit, wat betekent dat de meeste van deze houders niet verkocht hebben tijdens de recente crash.

De ETF-aanvragen van institutionele beleggers helpen op dit moment de adoptiecurve te ondersteunen en het proces te versnellen, maar dan zijn er ook wel weer verschillende on-chain metrics in combinatie met de ontwikkelingen rond de regulering van BTC-mining in China en Iran die aantonen dat het herstel wordt afgeremd. Dit zorgt voor marktonzekerheid en angst in het beleggerssentiment.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs is sinds 19 mei met 35% gestegen, maar stuitte op zware weerstand van de 200-day Simple Moving Average (SMA) tegen $40.700. De afwijzing leidde tot een daling van 11% in de marktwaarde van BTC tot waar het nu staat, $36.943.

Interessant is dat de pionier cryptocurrency bezig lijkt te zijn met de opbouw naar een potentiële top in de vorm van een head-and-shoulders patroon. Een doorbraak van de neklijn op $29.936 zou het begin van een bearish ommekeer kunnen bevestigen. In dat geval voorspelt de setup een retracement van 53,85%, dat wordt verkregen door de afstand tussen de piek van de kop en de neklijn op te tellen bij het breakout-punt.

Zo’n pessimistisch koersdoel zet de Bitcoinprijs op $13.891. Beleggers moeten er echter rekening mee houden dat de aanbodzones, variërend van $26.493 tot $26.101 en $23.455 tot $22.353, de daling zou kunnen opvangen. Hetzelfde kan gezegd worden van het support level op $19.863,16.

De beweging van de 50-day SMA onder de 100-day SMA, die op 23 mei een death cross vormde, versterkt de bearish vooruitzichten voor de korte termijn. Deze ontwikkeling suggereert dat het bearish momentum op korte termijn sneller toeneemt dan de koopdruk.

Outflows zitten ook op schema

Hoe minder coins er te koop zijn op exchanges, hoe groter de kans dat de markten stijgen. Met de blockchain data die aantonen dat het bearish marktsentiment aan het afzwakken is, zou het wel eens kunnen dat we hierdoor boven de $40.000 voet aan de grond krijgen.

Het zevendaagse gemiddelde van de netto Bitcoin inflow op exchanges ging voor het eerst naar een negatieve zone (bullish) sinds 22 april, zo blijkt uit data die verstrekt wordt door Glassnode.

Dat betekent dat coins van exchanges worden gehaald na een onderbreking van vier weken, een teken dat beleggers hun holdings direct in bewaring beginnen te nemen, waarbij ze mogelijk anticiperen op een prijsstijging.

Beleggers dragen coins over naar exchanges wanneer ze hun holdings willen verkopen, dus consistente netto inflows geven een bearish stemming weer, terwijl outflows een bullish sentiment aangeven.

 

  • Het zeven-daagse gemiddelde van netto kapitaalstromen werd positief op 22 april, en steeg tot een hoogtepunt van meer dan 14 maanden met een totaal van 10.628 BTC op 17 mei, een teken dat sommige houders misschien in paniek raakten.
  • De sell-off van Bitcoin kwam in een stroomversnelling en de prijzen daalden op 17 mei tot een dieptepunt van bijna 30.000 dollar.
  • De daling was meer dan 50% ten opzichte van de recordhoogte van 64.801 dollar op 1 april.
  • De paniek lijkt deze week te zijn afgenomen, met een daling van 7.597 BTC op exchanges.
  • Verdere outflows van exchanges kunnen nodig zijn om het vertrouwen in de markt te herstellen en de markt weer op een bullish pad te zetten.
  • Consistente uitstroom ging de afgelopen 13 maanden gepaard met een stijging van Bitcoin van $5.000 naar meer dan $60.000, waarbij het aanbod op de exchanges met meer dan 615.000 BTC daalde van maart 2020 tot april 2021.
In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –Via de In/Out of The Money Around Price, observeren we een immense hoeveelheid support die zou kunnen voorkomen dat Bitcoin op korte termijn onder de $33.700 zakt. De IOMAP geeft aan dat een grote cluster van adressen (293k) en volume (152k BTC) iets onder de $35,5k zijn gekocht. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van trading activiteit zag, wijst op de waarschijnlijkheid dat beleggers op zoek zijn om terug te kopen in de buurt van deze range om zo support te creëren voordat de prijs verder daalt. Als deze range wordt doorbroken, is er een vergelijkbare zone met een concentratie van kopers tussen $33.751 en $34.823. Hier hebben ongeveer 348.03k adressen eerder ruwweg 133.88k BTC gekocht.

Aan de andere kant staat Bitcoin voor een stevige resistance, die het ervan zou kunnen weerhouden om op korte termijn het $40.000 niveau te bereiken. De volgende range met significante resistance voor Bitcoin ligt rond de $37.300, waar ruwweg 645,5 duizend adressen eerder 265 duizend BTC hebben gekocht. Als Bitcoin die drempel doorbreekt, is er een nog groter niveau van on-chain resistance tussen $38.104 en $39.104. Het doorbreken van dat niveau zou BTC naar de zeer omstreden 40.000 dollar grens leiden.

Onze 6 belangrijkste topics!

Zal Apple binnenkort eindelijk de cryptoruimte betreden?

Het nieuwste megabedrijf dat mogelijk de cryptoruimte zal betreden, is de op $2 biljoen gewaardeerde techgigant Apple Inc. Hoewel er geen officiële aankondiging is gedaan in dit opzicht, liet het bedrijf een hint vallen in zijn laatste vacature waarin het op zoek is voor de diensten van een business development manager. Het Apple Wallets, Payments, and Commerce (WPC) team is op zoek naar iemand om de Alternative Payments Partnerships te leiden.

Volgens de aankondiging moet de potentiële kandidaat ten minste 5 jaar professionele ervaring hebben in de cryptocurrency wereld.

5+ jaar ervaring met het werken in of met alternatieve betaalproviders, zoals digitale wallets, BNPL, Fast Payments, cryptocurrency, etc..

De techgigant verwacht ook dat de kandidaat inzicht heeft in de complexiteit van geldstromen, evenals in de relevante regelgeving, de industriestandaard en het brede spectrum van FinTech-producten. De beschrijving van de functie laat doorschemeren dat Apple mogelijk een partnerschap overweegt in de crypto-ruimte.

Apple heeft zich de afgelopen maanden flexibel opgesteld als het gaat om crypto. Een recente samenwerking heeft ervoor gezorgd dat gebruikers Cardano (ADA) kunnen kopen met Apple Pay, dankzij de integratie door Simplex, een in Israël gevestigde provider voor fiat naar crypto. Apple Pay heeft meer dan 65 miljoen gebruikers en geeft directe toegang tot crypto aan miljoenen gebruikers via Apple-toestellen, wallets en creditcards.

Cathy Wood nog altijd overtuigd van Bitcoin!

“Veel institutionele aankopen hebben een pauze” vanwege de zorgen over de milieu-impact van mining, dit werd verteld de tijdens Consensus 2021. Elon Musk en de “ESG-beweging” zijn verantwoordelijk voor de recente daling van de cryptocurrency-prijzen.

Cathie Wood, de oprichter van Ark Investment Management, zei dat Bitcoin – die de afgelopen weken tot 50% van zijn waarde heeft verloren – onder druk is komen te staan van institutionele beleggers die bezorgd zijn over hun milieuprofiel.

“Het werd bespoedigd door de ESG-beweging (Environmental, Social and Governance) en dit idee werd versterkt door Elon Musk, die zei dat er een aantal echte milieuproblemen zijn bij het minen van Bitcoin. Veel institutionele aankopen werden op pauze gezet”, zo vertelde zij aan Nathaniel Whittemore in een vooraf opgenomen interview dat deze donderdag werd uitgezonden.

Musk, die de markten had opgebeurd door te zeggen dat Tesla Bitcoin zou kopen voor zijn treasury en het zou accepteren als betaling voor zijn auto’s, heeft op het laatste moment zijn kar gedraaid waardoor de prijzen naar beneden gingen.

“Elon kreeg waarschijnlijk een paar telefoontjes van instellingen,” zei Wood. Hij is gefocust op ESG en vooral op klimaatverandering. Ik weet zeker dat BlackRock enkele klachten heeft geregistreerd en misschien zijn er enkele zeer grote houders in Europa die hier extreem gevoelig voor zijn.”

Wood, een bekende investeerder in innovatie, blijft vertrouwen hebben in de toekomst van Bitcoin, dat zij omschreef als het eerste op vaste regels gebaseerde “mondiale monetaire systeem in de wereld”. Onlangs sprak ze met Bloomberg over de toekomst van de cryptocurrency.

Uniswap komt terug met liquidity mining!

Uniswap, de toonaangevende geautomatiseerde market maker (AMM) op de Ethereum blockchain, zou op korte termijn weer een liquidity mining programma moeten gaan draaien, zei de oprichter.

“Ik denk dat het heel snel zal zijn,” zei Hayden Adams in een vooraf opgenomen interview dat donderdag werd uitgezonden om Consensus 2021 af te sluiten. “Eén ding dat we de afgelopen weken hebben gezien is in feite een subsidie van het Uniswap-subsidieprogramma, dat afkomstig is van het bestuur, dat werd uitgegeven aan iemand die werkt aan liquidity mining smart contracts. En zo zien we de community dit uitbouwen.”

Liquidity mining is een soort yield farming waarbij gebruikers van een DeFi-product (decentralized finance) een extra token verdienen bovenop de normaal verwachte opbrengst, enkel en alleen voor het inbrengen van assets in een liquidity pool – vandaar de term, “liquidity mining”.

Toen de money market Compound vorig jaar een liquidity mining programma aankondigde voor haar governance token, COMP, gaf dat de aftrap voor de hausse die bekend staat als DeFi Summer 2020.

De SEC beoordeelt nog twee aanvragen voor Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s)!

Volgens een recente indiening onderzoekt de SEC een Bitcoin ETF-aanvraag van Fidelity Investments. Met $ 4,9 miljoen aan assets under management die eind maart voor het fonds zijn ingediend, zou de firma indirecte blootstelling bieden aan de toonaangevende cryptocurrency.

Fidelity heeft gepland om financiële steun te bieden voor de ETF – de Wise Origin Bitcoin Trust – als voorbereiding op de lancering van zijn eigen Bitcoin-fonds.

De Bitcoin ETF zou de prestaties van de pionier cryptocurrency volgen, gemeten aan de hand van de beweging van de Fidelity Bitcoin Index. Het trust zou de vermogensbeheerder de mogelijkheid bieden om institutionele beleggers meer manieren aan te reiken om in de cryptomarkt te stappen.

Een andere indiening onthulde verder dat de Bitcoin ETF-aanvraag van SkyBridge Capital ook wordt beoordeeld door de SEC. Terwijl SkyBridge’s aanbod zou worden verhandeld op de New York Stock Exchange, zou Wise Origin worden verhandeld op Cboe’s BZX Exchange.

Het agentschap zal binnen 45 dagen een eerste beslissing nemen over de aanvragen, tenzij het besluit om het venster te verlengen, wat tot maximaal 240 dagen kan duren.

Meme.com, een social media platform en een token marktplaats voor NFT’s en meme coins

Na de succesvolle voltooiing van het acceleratieprogramma van Outlier Ventures, heeft Meme.com een succesvolle financieringsronde van $ 5 miljoen aangekondigd, geleid door Outlier Ventures, Digital Finance Group, Morningstar, Blockhype en Spark Digital Capital.

In een aankondiging op 27 mei onthulde het bedrijf dat de financiering bedoeld is om zijn uitbreidingsplannen te stimuleren, aangezien het probeert om meme coin investeringen en NFT handel naar de mainstream online wereld te brengen. Naast de bovengenoemde blockchain-georiënteerde VC bedrijven, omvatte de financieringsronde ook angel-investeringen van Altitude Games CEO Gabby Dizon, en Polygon mede-oprichter Sandeep Nailwal.

Meme.com noemt zichzelf “wat er zou gebeuren als Doge en Wikipedia een baby zouden krijgen” en wil de ervaring van interactie met internettrends en memes op een manier tokeniseren die mogelijk het hele concept van online waarde herdefinieert zoals het nu bestaat. De kern van het project is een functie die memetische tokens (mememunten) maakt waarvan de waarde volledig is afgeleid van lopende trends of populaire memes.

Met behulp van een beloningssysteem en een volledig functionele marktplaats, kan de werkelijke monetaire waarde van elke meme worden gecontroleerd en vergeleken met anderen door middel van token-grafieken en data. Meme.com combineert de functies van een social media platform en een token marktplaats en hoopt zo in te haken op de ontluikende populariteit van bestaande meme coins zoals Dogecoin, maar ook op de NFT boom om zo fundamenteel opnieuw vorm te geven aan wat het betekent om waarde te creëren op het internet.

Binance CEO spreekt duidelijke taal op Coindesk summit 2021

Regelgevend onderzoek rond Binance is waarschijnlijk te wijten aan een gebrek aan duidelijkheid van overheden, zei CZ. Het is al onmogelijk voor één enkele entiteit om Bitcoin en de onderliggende blockchaintechnologie om zeep te helpen, dus staatsoverheden en regelgevers moeten blockchaintechnologie en cryptocurrencies omarmen, zei de chief executive van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchange.

“Ik denk niet dat iemand het nu kan afsluiten, gezien het feit dat deze technologie, dit concept, in de hoofden van 500 miljoen mensen zit,” zei Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao in een vooraf opgenomen interview dat werd getoond tijdens CoinDesk’s Consensus 2021 virtuele conferentie. ” Dit kun je niet uitwissen.”

Bitcoin en andere cryptocurrencies nu bestrijden zou volgens Zhao vergelijkbaar zijn met het weigeren om het internetbedrijfsmodel van Amazon te accepteren toen de e-commercegigant begin jaren negentig voor het eerst van start ging. Cryptocurrencies zijn er niet om traditionele financiën of door de overheid gesteunde fiatvaluta’s te doden, maar om meer “vrijheid van geld” te bieden.

Cryptocurrency is “gewoon een nieuw hulpmiddel dat de vrijheid van geld over de hele wereld kan vergroten,” vertelde Zhao aan CoinDesk-adviseur Nolan Bauerle. “Ik zie ze niet als concurrenten van regelgevers (…) en er is een manier voor ons om samen te werken.”

Save the best for last!

Waarom geeft het vooruitzicht van meer Amerikaanse stimuleringsmaatregelen de prijs van Bitcoin geen impuls?

Bitcoin verliest op vrijdag aan waarde, ondanks de hoop op meer inflatiebevorderende Amerikaanse stimuleringsmaatregelen. President Joe Biden staat op het punt om zijn eerste volledige regeringbegroting vrij te geven. Hij wil $6 biljoen aan federale bestedingen doen voor het fiscale jaar 2022 en $8,2 biljoen in 2021, meldt The New York Times.

Het voorstel toont aan dat de regering Biden niet wordt afgeschrikt door de recente angst voor inflatie en dat het onwaarschijnlijk is dat ze de liquiditeitskraan snel zal dichtdraaien, aangezien ze sinds maart 2020 al biljoenen dollars in het systeem hebben gepompt om de economische gevolgen van de coronavirus pandemie tegen te gaan.

Dit is mogelijk een gunstige ontwikkeling voor Bitcoin, dat alom wordt aangeprezen als digitaal goud. De toonaangevende cryptocurrency is echter op het moment van schrijven in de buurt van $35.800 aan het handelen, wat neerkomt op een daling van 7% gedurende die dag. De daling komt een dag nadat kopers er niet in slaagden voet aan de grond te krijgen boven de grens van $40.000.

Het vooruitzicht van meer liquiditeit stimuleert aandelen echter om hoger te gaan. De pan-Europese Stoxx 600 index handelt 0,43% hoger boven 445 punten, een nieuwe recordhoogte, zo meldt Investing.com. De futures die gekoppeld zijn aan de S&P 500 duiden ook op een positieve start voor de handel op vrijdag met een winst van 0,5%.

Bron: Reuters

Cryptoterm van de week

– Beartrap-

“Een bear trap is een technisch patroon dat optreedt wanneer de performance van een aandeel, index, of bijvoorbeeld een cryptocurrency ten onrechte een ommekeer van een stijgende prijstrend signaleert. De val is dus een valse ommekeer van een dalende prijstrend.”

Cryptoquote van de week

Jack Bogle

“Uw succes bij het beleggen zal deels afhangen van uw karakter en moed en deels van uw vermogen om, zowel op het hoogtepunt van uitbundigheid als op het dieptepunt van wanhoop, te beseffen dat ook dit voorbij zal gaan.”

Aankomende events

– Nothing Special to Report –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Skrill-enquête: 4 op de 10 consumenten heeft crypto-investeringen

Uit onderzoek van digitale wallet provider Skrill is gebleken dat vier op de tien consumenten crypto-investeringen hebben. Skrill voerde een consumentenonderzoek uit om de bekendheid van consumenten met cryptocurrencies te bepalen.

De enquête werd uitgevoerd tussen maart en april nu crypto wereldwijd steeds meer een onderwerp van discussie wordt. Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat 38 procent heeft geïnvesteerd of ten minste één cryptocurrency heeft gekocht. Ook zei 84 procent wel eens van cryptocurrencies gehoord te hebben. Van de 84 procent die van crypto heeft gehoord, is 64 procent bekend met Bitcoin (BTC).

Crypto kan “volgende financiële crash veroorzaken”

Cryptocurrencies gaan “de aanval leiden naar de volgende financiële crisis”. Brett Heath van het edelmetaal bedrijf  Metalla Royalty & Streaming zegt dat eerdere crashes altijd te maken hadden met “een nieuw financieel product of een nieuwe technologie die niet erg goed wordt begrepen.”

Hij is ervan overtuigd dat digitale activa geen intrinsieke waarde hebben.

CipherTrace gaat Binance Smart Chain ondersteunen

Blockchain-intelligentiebedrijf CipherTrace heeft plannen onthuld om analytische ondersteuning te bieden voor de Binance Smart Chain. 

Dit zal het mogelijk maken om financiële transacties met een hoger risico te identificeren op dit netwerk, alsook voor de honderden gedistribueerde apps op het platform. Binance zegt dat “naleving van regelgeving van het grootste belang is” nu ontwikkelaars zijn blockchain omarmen.

PayPal opent deuren voor wallets van derden?

PayPal crypto-bezitters zullen niet langer beperkt zijn tot hodling of verkoop. Jose Fernandez da Ponte kondigde aan dat er een einde komt aan de aanvankelijke praktijk van het bedrijf om gebruikers alleen toe te staan Bitcoin, ether, Bitcoin cash en litecoin te kopen, te houden of te verkopen.

“We willen het zo open mogelijk maken,” zei da Ponte. “We willen keuze geven aan onze consumenten.

Top Chinese Crypto Regio bedreigt Miners ?

Inner Mongolia heeft plannen aangekondigd om elke persoon of elk bedrijf dat betrapt wordt op het overtreden van het nieuwe crypto-mining verbod, keihard te straffen. Recentelijk heeft de derde-grootste BTC mining regio in de wereld, Inner Mongolia gedreigd om iedereen die betrapt wordt op het omzeilen van het mining verbod te straffen door middel van het “social credit system score”.

Straffen voor een lage score variëren van afgesloten internettoegang en reisverboden tot het uitgesloten worden van een universitaire opleiding.

Musk praat over hernieuwbare energie met BTC Miners 

Elon Musk heeft woensdag weer getweet, en de markten hebben weer gereageerd. Woensdag 25 mei tweette de Tesla CEO dat hij met Noord-Amerikaanse Bitcoin-mining bedrijven heeft gesproken over hernieuwbare energie, en concludeerde dat de gesprekken “potentieel veelbelovend” waren.

Bitcoin leek dichter bij $40K te komen na deze relatief bullish tweet van Musk.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This