DE WEEKLY 30.01.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1 biljoen – +11 %

BTC Prijs

$34.185 – +6.8%

BTC dominantie

62.6%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin?

Dogecoin (DOGE)

+228%

Voyager token (VGX)

+203%

1INCH

+137%

Fantom

+111%

HedgeTrade (HEDG)

-18%

Nexus mutual (NXM)

-18.50%

Enjin Coin (ENJ)

-16%

crypto.com (CRO)

-15%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

De week is heftig geweest. Afgelopen week voelde aan alsof het een jaar duurde, zo veel chaos en zo veel gebeurtenissen op slechts 7 dagen tijd. Dankzij de massale pump van Dogecoin (die met meer dan 1.000% rallyde), gevolgd door de rally van Bitcoin, is de totale marktkapitalisatie met meer dan $100 miljard gestegen, tot opnieuw $1,044 biljoen. Dogecoin stond een tijdje op de 10e plaats qua marktkapitalisatie en versloeg daarmee Binance Coin en Stellar.

Terwijl de meeste mensen gefocust waren op Game Stop, Robinhood en de schaamteloze marktmanipulatie die plaatsvond, capituleerden twee giganten op vrijdag de Bitcoin. Een technologie innovator en een investeringslegende. Ja inderdaad, het gaat over Elon Musk en Ray Dalio.

Voor Bitcoin-voorstanders was dit een aangename verrassing, want de rijkste man ter wereld, Elon Musk, voegde simpelweg het woord Bitcoin aan zijn Twitter bio toe. Dit had een onmiddellijk effect op de prijs van BTC, want deze steeg meteen met 13%, in een kwestie van minuten! Hoewel we niet weten of het toevoegen van Bitcoin aan zijn bio iets betekent, zou het enorm zijn als Tesla Bitcoin aan zijn balans toevoegt.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin won aan kracht in de late Amerikaanse sessie op vrijdag en raakte zijn hoogste niveau sinds twee weken in de buurt van $39.000. BTC/USD slaagde er echter niet in om zijn bullish momentum te behouden en voerde een scherpe technische correctie uit om de dag bescheiden hoger af te sluiten op $34.270. Op zaterdag bleef Bitcoin op de achtergrond en werd het laatst gezien met een verlies van 1.1% rond $33.870.

Door de opleving van vrijdag brak BTC/USD boven de dalende trendlijn van 14 januari, die te zien is op de vier-uurs grafiek. Verkopers namen echter de controle over de prijsactie zodra de Relative Strength Index (RSI) op dezelfde chart het overboughtgebied boven 70 bereikte, wat suggereert dat kopers geen interesse toonden in het verdedigen van de opwaartse trend.

Momenteel lijkt de 200-period SMA op $33.800 de neerwaartse beweging van Bitcoin te beperken. Onder dat niveau zou de eerstvolgende support kunnen liggen rond $32.000, waar de trendlijn zich bevindt.

Daily

De indrukwekkende rally van vrijdag slaagde er niet in om de bulls aan te trekken en BTC/USD daalde scherp. De doorbroken dalende trendlijn wijst er echter op dat Bitcoin zou kunnen proberen richting het noorden te gaan.

Zolang de support van $32.000 standhoudt, kunnen er extra stijgingen worden verwacht. Aan de andere kant zal een daling onder $32.000 er waarschijnlijk voor zorgen dat de technische vooruitzichten bearish worden.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.
Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige BTC prijs te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsranges begrijpen waarvan verwacht wordt dat ze nu als support en resistance zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en winsten van gebruikers. De grootte van elke cluster in de IOMAP vertegenwoordigt het volume van BTC dat eerder werd gekocht in een bepaald prijsbereik.

 

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – We observeren een hoge hoeveelheid support tussen de $30.1K en $34.2K, waar meer dan 2 miljoen adressen eerder 1 miljoen BTC kochten . Als deze range wordt gebroken, is het volgende niveau om naar uit te kijken tussen de $29.1K tot $30.1K, waar eerder al zo’n 90k BTC werd gekocht.

Over het geheel genomen, wijst dit op sterke supportlevels die moeten worden vastgehouden voordat Bitcoin in staat zou kunnen zijn om boven de $33.000 te blijven.

Aan de andere kant ligt de volgende range met aanzienlijke weerstand voor Bitcoin rond de $35,4K, het laatste belangrijke level dat zou kunnen voorkomen dat Bitcoin opnieuw zijn ATH bereikt. Als dit niveau wordt doorbroken, heeft Bitcoin een duidelijke doorbraak richting de $38,3k.

Onze 6 belangrijkste topics!

Ray Dalio bevestigt dat Bitcoin op de radar staat van zijn $150 miljard hedgefonds!

Eén van ’s werelds meest vereerde beleggers en hedgefondsmanagers heeft zijn anti-Bitcoin standpunt gewijzigd. Ray Dalio, de oprichter van hedgefonds Bridgewater Associates, gelooft nu dat Bitcoin de potentie heeft om één van de beste investeringen van deze tijd te worden. In een recente blogpost onthulde hij ook dat Bitcoin nu op de radar van zijn hedgefonds staat.

Dalio’s recente opvattingen zijn heel anders dan een jaar geleden, toen hij Bitcoin afwees als een alternatief asset. Destijds beweerde hij dat overheden snel zouden ingrijpen en het paradepaardje van de cryptocurrency zouden gaan verbieden. Hij beweerde ook dat CBDC’s de BTC-markt zouden wegvagen omdat meer overheden een alternatief voor de cryptocurrency zochten.

In de post met de titel “Wat ik denk van Bitcoin,” prees de miljardair-investeerder de cryptocurrency, door te verklaren: “Ik geloof dat Bitcoin een verdomd goede uitvinding is.”

Dalio vergeleek Bitcoin met het ontstaan van het op krediet gebaseerde monetaire systeem dat begon in 1350. Net als de verandering in het monetaire systeem, maakt Bitcoin “zijn uitvinders en degenen die er vroeg bij waren erg rijk en heeft het de potentie om nog veel meer mensen erg rijk te maken en het bestaande monetaire systeem te verstoren.”

.

Beleggers investeerden $180 miljoen in Bitcoinfonds via een beursgang op de Toronto Stock Exchange!

 

Ninepoint Partners LP meldde op vrijdag een de succesvolle afronding van zijn beursgang (IPO). Deze beursgang werd opgezet voor hun bitcoinfonds, waarbij het $180 miljoen ophaalde.

“Dit is de grootste beursgang van een bitcoin investeringsfonds ooit, in Canada,” aldus Ninepoint directeur-partner Josh Wilson.

Volgens het persbericht zullen de aandelen van de trust ook verhandeld worden op de beurs van Toronto, waar zij zullen worden genoteerd onder de tickers “BITC.U” en “BITC.UN”, afhankelijk van de noteringsvaluta – respectievelijk de Amerikaanse en de Canadese dollar.

Ninepoint denkt echter te kunnen profiteren van het lagere beheerstarief van 0,7% en van het feit dat vóór de verkoop geen aandelen aangehouden hoeven te worden. Grayscale daarentegen rekent haar klanten 2% per jaar aan. Net als de Grayscale Bitcoin trust, is Ninepoint “van plan om zijn beleggingsdoelstellingen te bereiken door rechtstreeks in Bitcoin te beleggen met behulp van kwalitatief hoogstaande services.” De custody-divisie van de Amerikaanse cryptocurrency exchange Gemini zal verantwoordelijk zijn voor de opslag van Ninepoint Bitcoins.

Dit is niet het eerste fonds voor Ninepoint. Het bedrijf is gespecialiseerd in alternatieve beleggingen, waaronder fondsen gerelateerd aan edelmetalen en vastgoed.

De Stellar Foundation geeft zijn roadmap voor 2021 vrij!

De Stellar Development Foundation (SDF), de non-profit organisatie die de ontwikkeling en groei van de Stellar blockchain ondersteunt, heeft haar roadmap voor 2021 vrijgegeven. De roadmap is gericht op de groei van het ecosysteem, met de nadruk op de ontwikkelaars, de gebruikers en het transactievolume.

Tijdens de aankondiging van de roadmap onthulde SDF CEO Denelle Dixon dat de Foundation transparantie hoog in het vaandel heeft staan.

“Daarom wil ik met u allen de roadmap voor 2021 delen, waarin onze visie wordt geschetst voor ons werk om het Stellar-netwerk in het komende jaar te ondersteunen en te laten groeien”, verklaarde ze.

De drie pijlers voor groei

De eerste pijler van SDF voor 2021 is het ondersteunen van de robuustheid en bruikbaarheid van Stellar. Het zal proberen ervoor te zorgen dat de blockchain bruikbaar, veilig, schaalbaar en robuust genoeg is om alle bestaande en toekomstige use cases te ondersteunen. Het eerste aandachtsgebied zal de ondersteuning zijn van de use cases die op Stellar worden gebouwd.

De tweede pijler voor 2021 is het bevorderen van Stellar use cases voor grensoverschrijdende betalingen en gesecuritiseerde assets.

De SDF wil dit bereiken door Stellar en zijn belangrijkste use cases te promoten om de uitbreiding van het ecosysteem te stimuleren. Het zal ook pleiten voor de ontwikkeling van wetgeving die stabiliteit kan creëren voor de blockchain ontwikkeling.

 

Guggenheim CIO gelooft dat de institutionele vraag niet sterk genoeg is om Bitcoin te laten stand houden!

Scott Minerd, chief investment officer van de miljardeninvesteringsfirma Guggenheim Partners, gelooft dat bitcoin moeite kan hebben om boven de $30.000 te blijven.

In een interview met Bloomberg Television op woensdag, zei Minerd dat hij niet denkt dat de institutionele beleggersbasis van Bitcoin (BTC, -5.56%) “groot genoeg” of “fundamenteel genoeg” is om de huidige waardebepaling te rechtvaardigen. De uitspraken komen weken nadat hij publiekelijk verklaarde dat de prijs van Bitcoin in de honderdduizenden dollars zou moeten liggen.

“Op dit moment is de realiteit van de institutionele vraag die een prijs van 35.000 dollar of zelfs 30.000 dollar zou kunnen ondersteunen, er gewoon niet,” verklaarde hij.

Investeringsmaatschappij Pantera Capital kondigd een op Bitcoin gebaseerd fonds aan!

Pantera Capital – de cryptocurrency fondsbeheerder met meer dan $1 miljard aan assets – werkt aan de lancering van een nieuw fonds gericht op zwaargewicht institutionele beleggers.

Pantera beheert al een aantal fondsen, waaronder een Bitcoin-fonds en een initial coin offering-fonds. Eerder deze maand meldden de eerder genoemde fondsen rendementen van ongeveer 299% en 500%. Het nieuwe fonds, volgens CEO Dan Morehead, zou in “de komende paar maanden” gelanceerd kunnen worden.

De lancering werd door Dan Morehead gedetailleerd beschreven tijdens een recente aflevering van The Scoop en zou samenvallen met de komst van een aantal nieuwe Wall Street spelers, waaronder Anthony Scaramucci’s Skybridge, dat sinds eind vorig jaar investeerders heeft gepitched over zijn nieuw Bitcoin-fonds.

Union Square Ventures verwacht dat het “ongeveer 30%” van zijn nieuw fonds van $250 miljoen in de crypto-industrie zal investeren. Intussen heeft ook verzekeringsgigant Mass Mutual zich op de markt begeven en gaan er geruchten de ronde dat een reeks instellingen een investering in crypto hebben gedaan.

Het nieuwe fonds van Pantera zou volgens Morehead meer zijn toegespitst op institutionele beleggers met meerdere beleggingscategorieën.

“We zien de laatste paar maanden echt een doorbraak nu er meer spelers op de markt komen,” aldus Morehead. “We hebben veel telefoontjes gehad van instellingen en anderen die exposure naar deze ruimte willen.”

Visa wil samenwerken met exchanges, wallets en andere services als strategie om crypto te integreren!

Betalingsgigant Visa’s CEO, Alfred Kelly, refereerde in zijn Q1 2021 earnings call naar Bitcoin, cryptocurrencies, en digital assets. Kelly was optimistisch over de toekomstige integratie van Bitcoin en andere cryptocurrencies in het VISA-betaalnetwerk, wat, zoals hij al zei, meer dan 160 valuta’s ondersteunt.

De CEO van Visa maakte een onderscheid tussen digital assets. Volgens hem zijn er digital assets die een rol als safe-haven beginnen te spelen en currency assets die als valuta worden gebruikt. Vooral Bitcoin heeft de afgelopen maanden de stelling van de safe-haven sterk ondersteund, zoals Kelly verklaarde:

We zien alle cryptocurrencies als digitaal goud. Ze worden voornamelijk aangehouden als assets die op dit moment niet op een significante manier worden gebruikt als betaalmiddel.

Visa is van plan om wereldwijd aankopen met Bitcoin mogelijk te makeN

Over de mogelijke integratie van Bitcoin en andere cryptocurrencies in het Visa netwerk, zei Kelly dat dit zou kunnen gebeuren wanneer “een bepaalde digitale valuta een erkend medium of exchange wordt.” Met dit in gedachten, legde de Visa executive uit dat ze ongeveer 35 samenwerkingen hebben met exchanges en crypto dienstverleners zoals Crypto.com, BlockFi, Bitpanda en Fold.

Save the best for last!

Circle heeft deze week een interessant product aangekondigd dat grotendeels onopgemerkt is gebleven.

Ter herinnering, Circle is het bedrijf achter de op één na populairste US dollar stablecoin (USDC). De aankondiging en lancering betrof een set API’s die de naadloze overdracht van USDC naar USD via automatische clearinghouse systemen (ACH) mogelijk zullen maken.

De technische details gaan wij jullie besparen, maar dit vermindert drastisch de wrijving tussen het bestaande financiële systeem en het Bitcoin/crypto financiële systeem. Historisch gezien hebben deze twee systemen onafhankelijk van elkaar gewerkt. De oude spelers wilden niets te maken hebben met het digitale systeem. Het digitale systeem wilde de validatie van het oude systeem, maar werd er voortdurend buiten gehouden.

Het lijkt erop dat het sentiment is verschoven. Er zijn grote financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen die allemaal Bitcoin kopen. Elke dag is er wel een nieuw bedrijf of instelling dat een uitstapje in de sector aankondigt, hetzij als investeerder, hetzij als exploitant van een bedrijf. Toen het sentiment eenmaal omsloeg, was het een uitgemaakte zaak dat de technische frictie zal beginnen te verdwijnen.

Circle lijkt hier op het juiste spoor te zitten. Een indrukwekkend gebeuren.

Cryptoterm van de week

– REKT –

En hier is er één voor de short sellers…

Een afkorting voor “geruïneerd “, om een groot verlies in een trade te beschrijven.

Cryptoquote van de week

– Elon Musk –

“#Bitcoin” 

Aankomende events

7 februari 2020

Tomochain – halving

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Reddit en Ethereum Foundation gaan samen een blockchain schalingsoplossing bouwen

Het Reddit-platform, dat zichzelf de “startpagina van het internet” noemt, heeft op woensdag een partnerschap aangekondigd met de Ethereum Foundation om oplossingen te ontwikkelen voor blockchain-schaling.

Vorig jaar lanceerde Reddit, als onderdeel van het Community Points-programma, zijn eigen tokens voor gebruikers van de r / Cryptocurrency en r / FortNiteBR-subreddits. Het idee is om gebruikers te belonen voor kwalitatieve inhoud met de mogelijkheid om die tokens in te ruilen voor onderscheidingen en andere privileges. ERC20-tokens MOONS en BRICKS worden aangeboden op het Rinkeby-testnet, maar gebruikers hebben een manier gevonden om ze in te ruilen voor echte cryptocurrency’s.

De GameStop rage heeft de cryptocurrency markt geraakt – en niemand minder dan Dogecoin (DOGE).

De populaire “meme coin” staat niet echt bekend om “groot nieuws” of ontwikkelingsvoortgang. In feite is het project sinds 2015 niet meer ontwikkeld, nadat oprichter Jackson Palmer het project verliet.

Dit heeft Reddit groep WallStreetBets er echter niet van weerhouden om DOGE te pompen. De groep veroorzaakte de afgelopen dagen een wereldwijde sensatie met de GameStop aandelenpomp. r/WallStreetBets omvat nu 5,7 miljoen mensen die aandelen- en optiehandel, maar ook Dogecoin, bespreken op Reddit. En hun invloed op sommige aandelen is gigantisch.

De nieuwe cryptotrusts die Grayscale mogelijks opricht mits goedkeuring!

Grayscale lanceert mogelijk nieuwe producten op basis van Monero (XMR), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Cosmos (ATOM), en het op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde financieringstoken Aave (AAVE). En zij hebben onlangs al trusts opgericht voor Chainlink (LINK), Basic Attention Token (BAT), en Tezos (XTZ).

Hoewel de indiening niet betekent dat Grayscale noodzakelijkerwijs producten zal uitbrengen aan het publiek, vergroot het wel de kansen.

In een rapport van Coindesk wordt gesteld dat de digitale asset manager documenten heeft ingediend bij het register van de staat Delaware, Verenigde Staten, voor fondsen gebaseerd op de genoemde cryptocurrencies. De registratie werd gedaan op 27 januari. Hiernaast vindt u een afbeelding van alle registraties die door de staat Delaware zijn gedaan met de getallen waarmee de trusts van Grayscale zijn ingediend.

Coinbase gaat voor een directe beursnotering!

Coinbase heeft aangekondigd dat het naar de beurs gaat via een directe notering in plaats van een beursgang. Rapporten suggereren dat het mikt op een aandelenprijs van $200 bij zijn debuut.

Dit wil zeggen dat er geen nieuwe aandelen worden aangeboden aan investeerders, maar bestaande aandelen. Dit alles gebeurde terwijl Coinbase de top 10 ranglijst van gratis apps in Apple’s App Store binnenkwam.

Facebook’s Diem testnet bereikt een grote mijlpaal!

Facebooks Diem-testnet heeft nu meer dan 52 miljoen transacties verwerkt. Maar met een gemiddelde snelheid van slechts vijf transacties per seconde, zal het nog een tandje moeten bijsteken – zeker als het door miljoenen mensen gebruikt gaat worden.

In vergelijking kan Visa naar eigen zeggen tot 24.000 transacties per seconde verwerken.

Signal ‘onderzoekt’ de mogelijkheid om cryptobetalingen toe te voegen!

Een nieuw rapport suggereert dat Signal aan het experimenteren is om digitale betalingen toe te voegen. Volgens Platformer heeft de versleutelde messaging-app een beetje geëxperimenteerd met MobileCoin, een privacymunt die is gebouwd op de Stellar-blockchain.

Sommige medewerkers van Signal zijn naar verluidt bezorgd dat de stap kan leiden tot nieuwe controles van toezichthouders.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This