DE WEEKLY 02.01.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$872miljard – 26% ATH!!!

BTC Prijs

$34.052 – 23% ATH!!!

BTC dominantie

72.4 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Polkadot (DOT)

+73%

THETA (THETA)

+54%

Holo (HOT)

+41%

Uniswap (UNI)

+40%

Ripple (XRP)

-24%

Monero (XMR)

-16.53%

Stellar (XLM)

-13.16%

Hedge Trade (HEDG)

-10%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

Voorwoord ter bedanking naar onze community en partners!

Het TradePremium team wil iedereen van de community bedanken voor de fantastische groei die wij gerealiseerd hebben. Dit was niet mogelijk geweest zonder de steun van onze gebruikers en partners die de waarde van onze dienstverlening erkenden. We hebben het hele jaar door gekke mijlpalen en gebruikersaantallen bereikt.

Dit jaar hebben we belangrijke partnerschappen met grote namen als NGRAVE gesloten om onze gebruikers veiliger te laten omgaan met cryptocurrencies, een bedrijf dat een grote meerwaarde zal bieden voor de gehele crypto-industrie. Consysta werd ook één van onze partners, zij voorzien ons van juridisch advies teneinde scams beter en effectiever te bestrijden. Er werden ook veel verbeteringen aangebracht met de lancering van onze nieuwe website.

We concentreerden onze inspanningen op gebruiksvriendelijkheid, tools, statistieken en inzichten zodat u beter uw Bitcoin- en altcoin-holdings kan managen. Voor 2021 hebben we nog veel meer verbeteringen en nieuwigheden gepland. Dank u allen voor uw feedback, hier gaan we zeker en vast mee aan de slag! We beschikken nu over informatie van meer dan 250 coins en we blijven doorgaan. Het TradePremium team wenst u allen een succesvol en gezond 2021

 

BTC schiet boven de $34.000, XRP pakt wat terrein terug…

De cryptocurrency markt viert het nieuwe jaar met nieuwe records. Bitcoin kwam boven de 34.000 dollar uit en bereikte een nieuwe recordhoogtes tijdens de vroege Aziatische uren.

Op weekbasis steeg BTC met meer dan 24%. ETH probeerde een beweging boven de $750 te maken, maar slaagde er niet in om het terrein vast te houden. En XRP die rond de $0.224 zweeft, na een massale sell-off tot aan $0.17, is terug wat gestabiliseerd. Andere altcoins uit de top-50 waren gedurende de week meestal bullish.

De totale kapitalisatie van alle digitale assets in omloop is gevestigd op 823 miljard dollar. Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume ligt rond de $190 miljard. De marktdominantie van Bitcoin is gestegen tot 71.7%.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin sprong in eerste instantie naar een nieuwe recordhoogte van meer dan $29.000, om zich vervolgens terug te trekken tot $28.800. Ondanks de correctie, bleef de coin positief op zowel de korte als de lange termijn. Hierdoor werd de volgende rally in gang gezet op woensdag 2 januari; nu betaal je zo’n $34.000 per BTC! Een belangrijke nuance die wij willen maken is de tweet van president Donald Trump, die een akkoord bereikte over een tweede stimulans ter waarde van $900 miljard.

Zoals wij al eerder meldden, geloven veel crypto twitter analisten dat de Amerikanen zullen overwegen om hun stimuleringsmaatregelen te investeren in Bitcoin, het meest winstgevende asset van 2020. Een gelijkaardige trend werd opgemerkt tijdens het eerste helikoptergeld in april toen de in de VS gevestigde cryptocurrency exchanges een instroom van first-time deposito’s met een waarde van $1.200 zagen.

Vanuit het technische oogpunt kan BTC kwetsbaar zijn voor de kortetermijncorrectie, aangezien de TD Sequential-indicator een verkoopsignaal heeft ontwikkeld in de vorm van een negen green candle op de 4-uursgrafiek. Als het patroon wordt bevestigd, zou de correctie kunnen toenemen met de eerste stop op $27.800. Deze vroegere weerstand werd op 30 december bevestigd als support. Als het stand houdt, zullen de BTC bulls een poging doen om de koers boven de $33.000 te krijgen, en mogelijk naar het uiteindelijke doel van $35.000.

 

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) data bevestigt dat de prijs zich boven een sterk support gebied bevindt. Meer dan 400.000 adressen kochten eerder zo’n 325.000 BTC tussen de 27.900 tot 28.700 dollar. Als de prijs wegvalt, kan de BTC overgaan tot een sterkere support richting de 26.800 dollar. Dit gebied heeft eveneens de potentie om de neerwaartse druk te absorberen.

Anderzijds zal BTC zich nu richten op de volgende psychologische barrière van 35.000 dollar.

Onze 6 belangrijkste topics!

Grayscale kocht net het grootste XRP-bedrag ooit!

De vermogensbeheerder Grayscale is een benchmark geworden voor de institutionele interesse in cryptocurrencies. In 2020 was Grayscale de meest agressieve koper van Bitcoin, en vierde voor het eerst een eindjaar met $20 miljard aan beheerd vermogen.

Echter, niet alle Grayscale producten lijken dezelfde boom te hebben als degene die gebaseerd zijn op Bitcoin en Ethereum. Zoals gemeld door CNF op basis van data van de exchange Bybt, had Grayscale naar verluidt haar positie in XRP en XLM verminderd na de introductie van een Securities and Exchange Commission (SEC) rechtzaak tegen Ripple Labs.

De rechtszaak wordt beschouwd als de eerste stap in een reeks maatregelen die zich zouden kunnen uitbreiden tot andere tokens en entiteiten in de crypto-ruimte. Daarom werd gespeculeerd dat Grayscale ten minste de helft van haar fondsen in XRP en Stellar Lumens (XLM) zou hebben gedumpt.

De gegevens van CryptoWhale laten nu echter het tegenovergestelde zien. Volgens de monitor heeft de instelling haar grootste XRP-aankoop in de geschiedenis gedaan door op oudejaarsavond 12,48 miljoen XRP’s te kopen! De monitor beweert dat Grayscale heeft geprofiteerd van de prijsdaling van XRP als gevolg van een “massale selloff ” om zijn aankoop te doen.

Van Eck dient een nieuwe Bitcoin-ETF aanvraag in! 

Ander baanbrekend nieuws is dat vermogensbeheerder VanEck opnieuw een aanvraag heeft ingediend om een Bitcoin ETF goed te keuren bij de Security and Exchange Commission (SEC). Zoals wij al eerder meldden, heeft VanEck in het verleden al twee keer een aanvraag ingediend.

Deze laatste werd door VanEck in september 2019 ingetrokken vanwege de lage goedkeuringskansen. De nieuwe bitcoin ETF zou de naam VanEck Bitcoin Trust krijgen.

De aandelen van de ETF zouden worden verhandeld op de Cboe BZX Exchange. De huidige dagkoersen zouden worden beoordeeld aan de hand van de vijf grootste Bitcoin exchanges, berekend door zusterbedrijf MV Index Solutions. Volgens het document dat bij de SEC is ingediend, is de maximale totale aanbiedingsprijs (“Proposed Maximum Aggregate Offering Price”) $1,000,000. In de nog jonge geschiedenis van Bitcoin is er nog nooit een Bitcoin ETF goedgekeurd, dus de community is ook nogal sceptisch over deze aanvraag.

Desondanks zien veel beleggers grote kansen voor de markt in een Bitcoin ETF, omdat er grote hoeveelheden kapitaal in de markt zouden kunnen stromen en dit de Bitcoin-prijs enorm zou kunnen beïnvloeden.

FinCEN legt nieuwe regelgeving op voor crypto-beleggingen op buitenlandse beurzen!

Het Financial Crimes Enforcement Network van de VS (FinCEN) zegt dat het van plan is om Amerikanen te verplichten om te onthullen of ze $10.000 of meer in cryptocurrency op buitenlandse accounts houden.

Het agentschap publiceerde een bericht over de verandering, die de Bank Secrecy Act (BSA) zal wijzigen.

“Momenteel wordt in het verslag van de FBAR-regelgeving (Foreign Bank and Financial Accounts) geen definitie gegeven over een buitenlandse rekening met virtuele valuta in de vorm van een te melden account. (Zie 31 CFR 1010.350(c)). Om die reden is een buitenlandse rekening met virtuele valuta op dit moment niet onderworpen aan de FBAR (tenzij het een te rapporteren rekening is onder 31 C.F.R. 1010.350, omdat deze naast virtuele valuta ook te rapporteren assets bevat).

FinCEN is echter van plan om voor te stellen de regelgeving ter uitvoering van de Bank Secrecy Act (BSA) met betrekking tot de rapportering van buitenlandse financiële rekeningen (FBAR) te wijzigen.

Tot nu toe is er geen tijdschema voor de wijziging.

De wijziging komt nadat de Treasury nieuwe regels heeft opgesteld waardoor financiële instellingen bepaalde transacties die naar particuliere portefeuilles worden gestuurd, moeten registeren en rapporteren.

Andreas Antonopoulos schat dat de economische crisis in 2021 niet in het belang van BTC is!

 

In een recent podcastinterview met Anita Posch analyseert Antonopoulos de mogelijke economische gevolgen van de Covid-19-pandemie en wat die financiële turbulentie kan doen voor de prijs van Bitcoin.

De pleitbezorger van Bitcoin voorspelt dat de Covid-19 pandemie waarschijnlijk pas in maart haar hoogtepunt zal bereiken en waarschuwt dat de manier waarop de crisis door overheden, met name die in de VS, wordt aangepakt, grote gevolgen zal hebben.

De bestseller-auteur zegt dat een klinkende economische ramp niet de manier zal zijn waarop Bitcoin zijn potentieel bereikt. In plaats daarvan zou Antonopoulos liever een stabilisatie van Amerika, Europa en hun valuta zien.

“Ik denk dat de omgeving van de valutacrisis niveaus gaat bereiken die in 100 jaar niet meer zijn gezien. En alles wat we dachten dat stabiel was en voor altijd, blijkt niet voor altijd en niet zo stabiel te zijn.

Nu, dat is niet goed voor Bitcoin. Het is zeker niet goed voor de prijs van Bitcoin. Op de korte termijn is het eigenlijk slecht… We kunnen geen succes opbouwen in een wereldwijde valuta zoals Bitcoin, gebaseerd op zes miljardairs. Dit is niet het plan, zoals ik de mensen blijf vertellen…”

Volgens on-chain data moet Ethereum nog beginnen!

Volgens data analytics service Santiment, moet de echte bull-run voor Ethereum nog komen. Gisteren zijn er 39 ETH-adressen bijgekomen in vergelijking met 2 maanden geleden, dit met een kapitaal van 10.000 ETH of meer. 

Bovendien is het aantal ETH dat op exchanges wordt aangehouden sterk gedaald en heeft het zijn laagste niveau sinds 1,5 jaar bereikt. Dit is een andere belangrijke indicator die wijst op een stijgende ETH-prijs. De ETH whales zijn momenteel niet van plan om hun bezittingen te verkopen teneinde hun winst te realiseren.

Bovendien blijkt uit nieuwe gegevens van Glassnode dat op dit moment 90% van alle ETH-adressen, bijna 47 miljoen ETH-adressen, winst hebben gerealiseerd. Dit cijfer werd het laatst gezien in januari 2018, wat aangeeft dat investeerders in ETH geloven en doorgaan met het “hodln” van de cryptocurrency. Ter vergelijking: in maart van vorig jaar, ten tijde van het “Black Swan Event”, toen de crypto-markt kelderde, was slechts 3,2% van alle adressen winstgevend.

Bitcoin-miljonair Tyler Winklevoss schrijft ook op Twitter dat het nu nog een goed moment is om te investeren in ETH. Naar zijn mening zal de adoptie van Ethereum in 2021 blijven groeien, vooral in de bedrijfssector, omdat Eth 2.0 nieuwe updates krijgt en de beveiliging en schaalbaarheid van het netwerk blijft toenemen.

Eerste rechtbank datum vastgesteld voor SEC tegen de Ripple Labs zaak

Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) het proces tegen Ripple Labs in de rechtbank van het Zuidelijke District van New York vlak voor Kerstmis indiende, is de eerste hofdatum nu vastgesteld. Op basis van een gisteren vrijgegeven rechtbankdocument worden alle partijen bevolen om op 22 februari 2021 een eerste pre-trial conferentie bij te wonen met rechter Analisa Torres.

De hoorzitting zal telefonisch worden gehouden. Bovendien moeten zowel Ripple als de SEC tegen 15 februari een korte beschrijving van de zaak indienen, met inbegrip van de feitelijke en juridische grondslagen voor de vorderingen en de verdediging, eventuele voorgestelde moties en de vooruitzichten op een schikking.

De pre-trial conferentie op 22 februari wordt meestal gehouden om de rechtbank te helpen bij het organiseren van een zaak en het opstellen van een schema voor het uitvoeren van pre-trial activiteiten. Verder kan tijdens het gesprek al een voorlopige datum voor het proces worden vastgesteld.

Save the best for last!

Als het gaat om cryptoregulering, loopt de Verenigde Staten verder achter op meer progressieve en visionaire landen.

2020 is een schitterend jaar geweest voor de crypto-economie, met meer ondernemingen en instellingen dan ooit tevoren. Grote aankondigingen, zoals de beslissing van PayPal om zijn gebruikers in staat te stellen Bitcoin (BTC) te kopen en te verkopen, hebben begrijpelijkerwijs de krantenkoppen gedomineerd.

De cruciale ontwikkelingen op het gebied van regelgeving over de hele wereld zijn echter grotendeels onder de radar verdwenen en hebben op de lange termijn waarschijnlijk een nog belangrijkere rol gespeeld voor crypto.

Het belang van duidelijke regelgevingskaders kan niet worden overschat, met een fragmentarische en ontoereikende wetgeving die een grote belemmering vormt voor ondernemingen die op zoek zijn naar digital assets en ‘distributed ledger technology’. Het is nu duidelijk dat een aantal rechtsgebieden in de Europese Unie en Zuidoost-Azië de regelgevende race leiden, met duidelijke taxonomieën voor digital assets – terwijl de Verenigde Staten een inhaalslag blijft maken.

Een belangrijke Europese ontwikkeling in 2020 is het voorstel van de EU voor een gemeenschappelijk wetgevingskader voor crypto assets in de 27 lidstaten. De regelgeving inzake markten voor crypto assets, oftewel MiCA, heeft tot doel rechtszekerheid te bieden rond de definities van een aantal soorten digital assets en bijbehorende diensten, met een proefregeling voor DLT-marktinfrastructuren die binnenkort in werking zal treden.

De meest prominente landen voor 2020 op gebied van crypto regelgeving –

1. Duitsland

Een aantal Europese landen zijn reeds ver gevorderd en Duitsland blijkt één van de meest progressieve landen van de Europese Unie te zijn. Sinds januari 2020 is de bewaring van crypto assets in de Duitse bankwet geïntegreerd als een gereguleerde financiële dienst waarvoor een speciale vergunning van de Duitse federale financiële toezichthouder nodig is.

2. Zwitserland

Zwitserland heeft zich gevestigd als een crypto-vriendelijke staat, die al in een vroeg stadium van de levenscyclus van de technologie duidelijke richtlijnen voor digital assets biedt. In september stemden de Zwitserse parlementariërs voor een uitgebreide reeks financiële en bedrijfsrechtelijke hervormingen rond DLT-technologie.

 3. Liechtenstein

Andere Europese jurisdicties hebben ook sterke wettelijke kaders voor de regulering van digital assets gepresenteerd, waarbij Liechtenstein naar verluidt als eerste land in Europa een geheel nieuw en alomvattend kader voor de regulering van blockchain, digital ledger technology en tokens in de wet heeft opgenomen.

Cryptoterm van de week

– ROI –

Het is tijd om die metrieken te resetten en te meten hoe Bitcoin en Ethereum gaan presteren ten opzichte van waar ze het jaar zijn begonnen.

BTC stond op 29.016 dollar en ETH op 738 dollar. Een veelvoorkomend woord dat we zullen zien naarmate het jaar vordert is ROI. Hier is een herinnering aan wat het betekent…

De ROI, kortweg “Return on Investment”, is de verhouding tussen de nettowinst en de investeringskosten.

Cryptoquote van de week

– Napoleon Hill-

Onze enige beperkingen zijn degene die we in onze eigen geest hebben opgesteld…

Aankomende events

4 januari 2021

  • Blockstack – AMA 2.0 mainnet
  • Lisk – Security audit rapport

5 januari 2021

  • Ripple – Swipe wallet delisting
  • NOIA – Sontropy vrijgave

8 januari 2021 

  • Falconswap – Mainnet lancering

9 januari 2020

  • NEM – pre-lancering Opt-in
  • Maidsafecoin – Maidswap Beta lancering

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Binance.US zal XRP op 13 januari schrappen van de lijst zoals aangekondigd.

De populairste exchange ter wereld heeft zojuist aangekondigd dat XRP op 13 januari 2021 om 10.00 uur EST uit zijn Amerikaanse filiaal zal worden gehaald. Alle stortingen en trading zullen worden opgeschort, maar de gebruikers zullen nog steeds in staat zijn om hun posities op te nemen.

Binance.US gebruikers zullen niet in staat zijn om XRP te storten vanaf 13 januari 2021 om 10 uur EST. XRP opnames zullen niet worden beïnvloed op dit moment. Let op: XRP-opnames vereisen een Tag/Memo.

Indische regering legt een servicebelasting van 18% op voor Bitcoin-transacties

Volgens het Centraal Economisch Inlichtingen Bureau (CEIB) zou Bitcoins kunnen worden ingedeeld in de categorie immateriële assets en zou er een Goods & Services Tax (GST) heffing kunnen worden opgelegd op alle transacties.

Nu weegt de centrale overheid de mogelijkheid af om een GST-heffing van 18% op te leggen voor Bitcoin-transacties die blijkbaar Rs 7.200 crore per jaar zouden genereren.

Monero, Zcash en Dash te worden verwijderd van Bittrex

Naarmate meer instellingen geïnteresseerd raken in het beleggen van cryptocurrency’s , zullen toezichthouders zich “verplicht voelen om de gebruikers te beschermen” en “het risico te verminderen”.

In dat opzicht heeft crypto-exchange Bittrex aangekondigd dat het de handel in de volgende trading pairs niet langer zal ondersteunen: Bitcoin/Monero, Ethereum/Monero, en Tether/Monero. Dit zal ook gelden voor de privacy coins Zcash en Dash.

Gebruikers hebben tot vrijdag 15 januari 2021 om 23:00 uur UTC de tijd om alle activiteiten met betrekking tot de genoemde privacy coins uit te voeren. Daarna zal de trading verwijderd worden met de mogelijkheid om tot 30 dagen later opnames te maken.

Een andere gelovige in de institutionele toekomst van Bitcoin

GreenPro Capital Corp (NASDAQ, genoteerd als GRNQ) behoort tot de laatste bedrijven die zich positief opstellen over de toekomst van Bitcoin. In een recente aankondiging merkte de financiële adviesdienstverlener op dat hij gelooft dat bankinstellingen, hedgefondsen, verzekeringsmaatschappijen, enz. binnenkort BTC zullen gaan overnemen.

GRNQ verklaart dat zij Bitcoin als de meest betrouwbare toekomstige store of value ter wereld beschouwen. De recente intentie van het bedrijf om een eigen BTC-fonds te lanceren en te implementeren, in combinatie met de juiste “crypto-strategie”, zal aanzienlijke toekomstige waarde voor het bedrijf opleveren.

UK Asset Manager vervangt goud met BTC

Ruffer Investment, een in Londen gevestigde vermogensbeheerder met 27 miljard dollar aan AUM, is de laatste grote onderneming die een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin heeft gekocht. Het bedrijf heeft 2,5% van de portefeuille van een van zijn fondsen toegewezen, wat zich vertaalt in een aankoop van ongeveer $15 miljoen aan BTC.

De cryptocrisisgemeenschap heeft de afgelopen maanden uitvoerig besproken dat sommige instellingen geld uit goudinvesteringen hebben gehaald en dit in Bitcoin hebben gestoken. Hoewel de meeste ervan nog steeds speculaties zijn, zou een recente beleggingsnota die door Ruffer is gepubliceerd, het eerste belangrijke bewijs kunnen zijn.

Trader en DataDash oprichter Nicholas Merten onthult zijn lijst van top 10 crypto assets om naar te kijken in 2021.

Op nummer 10 van Merten’s lijst staat Hegic, een op Ethereum gebaseerd platform voor de handel in afgeleide opties.

“Naarmate DeFi blijft groeien, zullen de decentrale derivaten ook groeien. Hegic biedt de mogelijkheid om call of put opties op cryptocurrencies zoals Ethereum in te zetten… Gezien de omvang en de vraag naar optiecontracten in crypto en andere asset classes, zou Hegic een belangrijke rol kunnen spelen in 2021”.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This