DE WEEKLY 03.07.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.4 biljoen- 5%

BTC Prijs

$35.425 – 8%

BTC dominantie

45.3 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

XinFin Network

+82%

Compound (COMP)

+80%

Internet Computer

+54%

Elrond (EGLD)

+46%

Celo (CELO)

-20%

Theta Fuel

-7.8%

Theta (THETA)

-2%

Revain (REV)

-1.99%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal

Met een rendement van -40,25% noteerde Bitcoin zijn slechtst presterende kwartaal sinds 2018. De sterke daling zorgde voor het einde van vier opeenvolgende winnende kwartalen.

Q2 is historisch gezien een sterk kwartaal voor Bitcoin, waarbij het in 6 van de 8 kwartalen een positief rendement noteerde en nooit onder de 6% daalde. Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, boekte Bitcoin in Q2 van 2019 en 2020 indrukwekkende rendementen van respectievelijk 177,42% en 41,8%.

Wat begon als een geweldig kwartaal, met de beursgang van Coinbase op 14 april, waarbij de prijs van Bitcoin naar maar liefst $63.000 ging, veranderde de afgelopen maanden snel naar een recorddaling in prijs, omdat het sentiment rond de markt bearish werd. Er zijn verschillende factoren die de scherpe prijsdaling hebben beïnvloed, met als zwaartepunten China’s Crackdown op Bitcoin-mining, gebrek aan interesse van institutionele beleggers, zorgen over regelgeving en Elon Musk’s constante FUD, die begon toen Tesla aankondigde dat het niet langer Bitcoin-betalingen zou accepteren vanwege milieuzorgen.

Deze week – De Bitcoin prijs had een hobbelige rit, maar het slaagde erin om een higher high neer te zetten, wat duidt op een bullish ontwikkeling. De tweede helft van de week is echter niet zo gunstig geweest, aangezien BTC blijft dalen op zoek naar houvast. Het paradepaardje van de cryptomarkt zal waarschijnlijk snel een sterke support vinden om een upswing starten die een belangrijk psychologisch niveau kan aantikken.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs heeft sinds zijn all-time high midden april drie significante drawdowns doorgemaakt. De eerste correctie overspande 11 dagen vanaf 14 april en duwde BTC met 27% naar beneden. De tweede was de meest brutale sell-off en duwde het paradepaardje van de cryptocurrency met 50% naar beneden tot $30.000.

De derde en meest recente crash was tussen 20 juni en 22 juni, toen BTC weggleed naar $28.805.

Ondanks de laatste flash crash, handhaaft de Bitcoin prijs nog steeds zijn range-bound beweging en door de omvang van de vorige dip, zal BTC waarschijnlijk de range high op $42.451 hertesten.

De 4-uurs vraagzone tussen $30.573 en $31.979 lijkt de perfecte plek voor een ommekeer, dus beleggers moeten het goed in de gaten houden. In een bearish geval, zou BTC onder deze barrière kunnen komen en het support level op $30.000 kunnen aantikken.

Uitgaande van een bounce vanaf de bovengrens van de $31.979 vraagzone, zou de Bitcoin-prijs met 14% kunnen stijgen om het eerste weerstandsniveau te ontmoeten op $36.600. Als deze weerstand wordt overwonnen, kan BTC $39.146 en $40.000 testen, wat kan worden beschouwd als een belangrijke psychologische barrière.

Als de bulls erin slagen om een beslissende dagelijkse candlestick close boven $40.000 te produceren, zal de range high op $42.451 en $43.538 weer op tafel liggen.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Institutionele adoptie is een terugkerend verhaal voor Bitcoin in 2020 en 2021 en één van de belangrijkste drijfveren voor de recente bull-run. Geleid door factoren zoals het GBTC-fonds van Grayscale, de voortdurende uitgifte van leningen door Microstrategy om meer BTC te kopen, en een toenemend aantal instellingen die naar Bitcoin kijken. In het afgelopen jaar hebben institutionele zwaargewichten als BlackRock, JP Morgan, BNY Mellon en Morgan Stanley grote stappen gezet in de richting van Bitcoin-beleggen met hun eigen fondsen en die van hun klanten.

Onnodig om te zeggen dat de markt veel negatiever is gaan reageren op de acties van Tesla en dat de institutionele adoptie aanzienlijk lijkt te zijn vertraagd.

Een manier om institutionele adoptie te volgen is door de gemiddelde transactiegrootte op de Bitcoin-blockchain bij te houden.

De indicator voor de “average transaction size” geeft een idee van het soort activiteit op de blockchain en van het soort gebruikers dat transacties verricht met BTC.

We zien dat de gemiddelde transactiegrootte opmerkelijk hoog was gedurende de maanden april en juni en sindsdien sterk is gedaald. Dit wijst op een grote hoeveelheid speculatieve activiteit onder whales en institutionele spelers die hun posities snel willen verkopen.

Ook de “large transaction volume indicator” verzamelt het totale volume verzonden via transfers met een waarde van meer dan $100.000. Gezien de omvang van dit bedrag, fungeert het grote transactievolume als een proxy om het niveau van institutionele activiteit op de chain te bepalen.

De totale waarde van deze grote transacties is met 61,7% gedaald ten opzichte van de recente hoogtepunten in februari van dit jaar. En met de aanstaande ontgrendeling van de 140.000 BTC in de Grayscale Bitcoin Trust, zouden we een verdere daling kunnen zien. Het lijkt erop dat er niet veel instellingen zijn die zich aansluiten bij het Microstrategy “koop de dip”-verhaal.

Onze 6 belangrijkste topics!

Twee JPMorgan analisten zetten groot in op de Ethereum 2.0!

Wall Street-gigant JPMorgan zet groot in op de Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) ontwikkelingen.

In het laatste rapport van de bank schreven de analisten dat Ethereum 2.0 in de komende vier jaar, d.w.z. tegen 2025, een staking-industrie van $ 40 miljard op gang kan brengen. Bovendien merkten de twee senior analisten op dat de blockchain-platforms met energie-efficiënte netwerken aan populariteit zullen blijven winnen.

Net als Bitcoin, volgt de bestaande Etereum blockchain een proof-of-work (PoW) consensus model. ETH-ontwikkelaars werken nu echter actief aan de volgende iteratie – Ethereum 2.0 – die het staking-mechanisme zal introduceren via zijn PoS-model.

Volgens analisten van JPMorgan genereren de PoS blockchain netwerken $9 miljard aan jaarlijkse inkomsten via zijn staking holdings. Aangezien Ethereum waarschijnlijk zijn overgang van het bestaande PoW-model naar het Ethereum 2.0 PoS-model zal voltooien, merkten de analisten op dat het de adoptie van het PoS-mechanisme massaal kan stimuleren.

Zo verwacht JPMorgan dat de staking rewards zullen verdubbelen tot $20 miljard. De analisten merkten verder op dat tegen 2025, de staking rewards opnieuw zullen verdubbelen tot $40 miljard.

 

Kan Ethereum de strijd met Bitcoin winnen?

Er zijn duidingen geweest van crypto-investeerders zoals Galaxy Digital CEO Mike Novogratz, die verklaart dat Ethereum Bitcoin zou kunnen inhalen om de grootste crypto te worden op basis van marktwaardering. Novogratz onthulde zijn mening over Ethereum in een recent interview met Bloomberg Technology.

Ethereum lijkt het de afgelopen maanden nu al beter te doen dan Bitcoin. De waarde van Bitcoin had aanzienlijke schommelingen gezien sinds half april, toen het zijn all-time high van ongeveer $ 65.000 bereikte. De top cryptocurrency volgens market cap heeft sindsdien maar liefst 50 procent verloren en handelt momenteel op $33.000. Bovendien heeft Bitcoin slechts 275 procent toegevoegd in de afgelopen 12 maanden, terwijl Ethereum meer dan 900 procent is geklommen in dezelfde periode.

Ethereum heeft ook de krantenkoppen gehaald met zijn nieuwste ontwikkelingen. Ethereum 2.0 is momenteel de meest geanticipeerde ontwikkeling in de crypto-industrie. Vooruitlopend op de lancering, is er nu bijna 6 miljoen ETH gestaked op de ETH 2.0. Op het moment van schrijven, is de totale ETH staked op het ETH 2.0 netwerk 5.946.677 ETH, met 180.521 validators die de blockchain aandrijven. De hoeveelheid Ethereum die is gestaked laat zien hoeveel vertrouwen investeerders hebben in het Ethereum netwerk. De ingezette ETH is 12,7 miljard dollar waard, een stijging ten opzichte van de 1,1 miljard die op januari werd geregistreerd.

Ethereum 2.0 heeft meer aandacht gekregen sinds de aankondiging in december vorig jaar. Destijds waren er trage reacties van investeerders omdat het vereist is om minimaal 424.288 ETH coins te staken voor de bevestiging van het netwerk.

Volgens een tweet van data-onderzoeksbureau Santiment is het aantal Ethereum op crypto exchanges gedaald tot historische niveaus.
Santiment meldt dat het totale saldo van Ethereum op trading platforms is gedaald tot onder de 18 procent, en bereikt hiermee niveaus die voor het laatst werden gezien in november 2018. Het bedrijf gelooft dat beleggers hun ETH stash naar een cold storage verplaatsen, en door dit te doen de kans op een grote ETH sell-off in de nabije toekomst hebben verlaagd.

Centrale bank van Mexico veegt de plannen van Ricardo Salina van tafel!

De Banco de México, de centrale bank van Mexico, heeft plannen van de op twee na rijkste persoon van het land, Ricardo Salina, om van zijn bank Banco Azteca de eerste bank in Mexico te maken die Bitcoin accepteert, snel van tafel geveegd.

Eind vorige week sprak Salinas over Bitcoin als “een asset dat deel zou moeten uitmaken van de portfolio van elke investeerder” en dat “verhandeld wordt met een enorme liquiditeit op mondiaal niveau”.

In zijn nu alom geciteerde verklaring zei Salinas beroemd dat “fiat een fraude is” en noemde hij “de dollar als hard money… een lachertje.”

Dit lijkt de Banco de México niet te hebben behaagd, die snel een tegenverklaring uitbracht waarin het waarschuwingen herhaalde die het in 2014, 2017, en 2019 over Bitcoin heeft gepubliceerd. “De financiële instellingen van het land zijn niet gemachtigd om transacties met virtuele assets zoals Bitcoin uit te voeren en aan het publiek aan te bieden,” luidt de verklaring, eraan toevoegend dat degenen die dat wel doen te maken zullen krijgen met “toepasselijke sancties.” De centrale bank, die haar missie omschrijft als “het behouden van de waarde van de Mexicaanse munteenheid op de lange termijn om het welzijn van de Mexicanen te verbeteren”, schreef verder dat virtuele assets “mechanismen zijn voor opslag en uitwisseling van elektronische informatie” en geen intrinsieke waarde hebben.

Salinas heeft tot dusver weinig indruk gemaakt met de verklaring. In een reactie op de ontwikkelingen op Twitter zei hij maandag: “We zullen zien.”

 

NYDIG & NCR Corporation gaan 650 Amerikaanse banken de mogelijkheid bieden om crypto services aan te bieden

Investment services firma NYDIG en enterprise payments bedrijf NCR Corporation hebben een partnerschap aangegaan, dat 650 Amerikaanse banken in staat zal stellen om crypto aankopen aan te bieden voor miljoenen klanten.

Volgens een woensdag gepubliceerd artikel in Forbes zal de deal honderden Amerikaanse banken en kredietverenigingen toelaten om Bitcoin- en crypto-aankopen aan te bieden aan hun naar schatting 24 miljoen klanten. Na de uitrol zullen financiële instellingen, waaronder community banks, in staat zijn om te investeren en traden in crypto via een mobiele app gemaakt door NCR.

Interessant is dat de financiële instellingen die ervoor kiezen om de nieuwe service te gebruiken, niet de verantwoordelijkheid zullen nemen om de Crypto assets voor klanten te bewaren. In plaats daarvan kunnen zij gebruik maken van de custody services van NYDIG. Voor het leveren van custody diensten, zal NYDIG transactiekosten in rekening brengen terwijl het aanvullende investering services biedt.

Amerikaanse banken staan te popelen om mee te doen in de cryptoscene. Hoewel verschillende traditionele financiële instellingen Bitcoin en cryptocurrencies botsten tijdens de Bull Run van 2017, hebben velen een ommekeer gemaakt, waarbij sommige zelfs op crypto gebaseerde producten aanbieden. NCR’s stap zou kunnen zien dat banken en kredietunies head-to-head concurreren met crypto exchanges, aangezien banken nu dezelfde services kunnen aanbieden aan klanten.

San Marino keurt digitaal COVID-vaccinatiebewijs goed, die zal werken op de Vechain blockchain!

De Republiek San Marino heeft het eNFT-vaccinatiecertificaat van VeChain goedgekeurd, dat overal ter wereld kan worden geverifieerd. In een persbericht kondigde San Marino aan dat het “Wetsbesluit nr. 109 van 16 juni” heeft goedgekeurd. De nieuw goedgekeurde wet ondersteunt de uitrol van een vaccinatiepaspoort met de naam “San Marino Digital Covid Certificate”.

Elk van de vaccinatiebewijzen van San Marino zal gegevens bevatten over vroegere infecties van de drager. Het vaccinatiepaspoort bevat ook negatieve testresultaten en verstrekt de houders tegelijkertijd een digitaal vaccinatiecertificaat. De VeChain Foundation en DNV Assurance hebben samengewerkt met de Republiek San Marino voor de uitgifte van de digitale COVID-19 vaccinatiecertificaten. San Marino zal de digitale certificaten uitgeven via eNFT, een soort digital asset op de VeChainThor blockchain.

De voorzitter van San Marino Innovation, Lorenzo Spadoni, noemde het digitale COVID-certificaat een belangrijk instrument dat het land op één lijn brengt met de “technische normen die door de Europese Unie worden gebruikt”. Volgens Spadoni helpt de certificering San Marino met totale interoperabiliteit. Dit wordt mogelijk gemaakt door een koppeling met een Non-Fungible Token (NFT), d.w.z. een uniek en niet-herhaald certificaat van digitale authenticiteit dat onveranderlijkheid en toegankelijkheid garandeert doordat het geregistreerd is op de VeChainThor publieke blockchain.

Eerder dit jaar ging VeChain een samenwerking aan met het Mediterrane Ziekenhuis van Cyprus om vaccinatiegegevens op de blockchain bij te houden. Op 5 januari zei VeChain Foundation in een tweet dat het de eerste 100 COVID-10 vaccinatie records voor medisch personeel had veiliggesteld op zijn publieke blockchain.

Binance zwaar onder vuur met betrekking tot de legaliteit!

Toonaangevende cryptocurrency exchange Binance is onder vuur blijven liggen van toezichthouders met betrekking tot de legaliteit van haar activiteiten in sommige landen. De Thaise SEC en de Cayman Islands Monetary Authority (CIMA) zijn de laatste die zich bij de toezichthouders hebben gevoegd om de exchange onder de loep te nemen.

Op vrijdag kondigde de Thaise Securities and Exchange Commission (SEC) aan dat het een strafrechtelijke klacht had ingediend tegen Binance omdat het een bedrijf in digital assets zou exploiteren zonder een licentie.

De SEC zei dat het eerder in april een waarschuwingsbrief aan Binance had gestuurd met het verzoek om een schriftelijke reactie, maar de beurs heeft niet binnen de gestelde termijn gereageerd. Het agentschap schreef:

Alleen providers die relevante licenties onder de wet hebben verkregen, mogen diensten verlenen met betrekking tot de handel in digital assets, uitwisseling, depository, overdracht, opname of enige transacties met betrekking tot digital assets. Overtreders kunnen volgens de wet aan sancties worden onderworpen.

De aankondiging van de Thaise SEC komt een dag nadat Kaaiman toezichthouders aankondigden dat Binance, de Binance Group, en Binance Holdings “niet geregistreerd, gelicentieerd, gereguleerd of anderszins geautoriseerd” zijn om een crypto exchange “vanuit of binnen de Kaaiman Eilanden” te exploiteren. De regelgevende verduidelijkte dat geen van de vermelde entiteiten voldeed aan één van haar regelgevend toezicht.

Save the best for last!

Bitcoin stevent af op wat naar verwachting de grootste neerwaartse moeilijkheidsaanpassing in zijn geschiedenis zal worden.

Terwijl institutioneel kapitaal in de cryptocurrency-industrie blijft stromen, heeft China’s verbod miners gedwongen uit te wijken naar landen met vriendelijkere regelgeving. De Bitcoin hash rate heeft het meest geleden onder de meest recente “Chinese ban op crypto”, met een daling van meer dan 50% sinds 15 mei. Daarnaast zijn de inkomsten van miners in juni met ongeveer 42% gedaald.

Ondanks deze onvoorziene ontwikkeling, meldde de Bitcoin Mining Council (BMC) veelbelovende resultaten.

Op basis van een recente studie schat BMC dat “de duurzame elektriciteitsmix van de internationale miningindustrie is gegroeid tot ongeveer 56 procent in het tweede kwartaal van 2021, waardoor het een van de meest duurzame industrieën ter wereld is.”

Bijkomend – In de nasleep van de strengere regelgeving in China, waar meer dan 60% van de wereldwijde hash rate van Bitcoin zich bevond, zijn er verschillende foto’s opgedoken die het proces laten zien van bulktransporten van mining rigs naar andere landen. Voor velen is de bestemming Noord-Amerika, waar veel locaties goedkope en overvloedige hydro-elektriciteit bieden.

Ondertussen is Bitcoin nog maar een paar dagen verwijderd van de volgende moeilijkheidsgraadaanpassing, die de grootste neerwaartse aanpassing in de geschiedenis van Bitcoin lijkt te worden.

De moeilijkheidsgraad bepaalt hoe moeilijk het is voor miners om de computationele puzzel op te lossen die nodig is om een Bitcoin-block te vinden. Hoe meer hash rate het netwerk krijgt, hoe sneller blocks gemined kunnen worden, en vice versa. Elke 2.016 blokken, of ongeveer elke twee weken, wordt de moeilijkheidsgraad dus automatisch aangepast op basis van de huidige hash-rate. Hierdoor wordt de blocktijd van Bitcoin van ongeveer op 10 minuten gehouden.

Omdat China’s maatregel tegen Bitcoin een groot deel van het netwerk dwong zijn miners stil te leggen, is de hash rate in de loop van een paar dagen aanzienlijk gedaald. De volgende difficulty adjustment zal daarom naar verwachting resulteren in een verlaging van meer dan 23%.

Cryptoterm van de week

– Staking –

Het staken van cryptocurrency houdt in dat je cryptocurrency vasthoudt om het netwerk te versterken en te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden ontvang je een reward, dit kan ook wel gezien worden als een rente.

Op die manier kan je een passief inkomen genereren met het vasthouden van coins. Buiten het feit dat je een beloning ontvangt, kan je extra verdienen als de coin in waarde stijgt. Niet alle cryptocurrencies kunnen gestaked worden. 

Cryptoquote van de week

 

“De bulls komen terug naar crypto. Als je nu aan de zijlijn staat, ga je het missen.”

Aankomende events

4 juli 2021

  • Dock – Lancering POS mainnet

5 juli 2021

  • Celer Network – V1 testnet lancering

6 juli 2021

  • Swipe – SwipeChian Testnet lancering
  • Energy Web Token – “The berlin update”

7 juli 2021

  • Ethereum Classic – Netwerk upgrade
  • Helium – Mainnet validators

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Coinbase gaat sneller coins listen 

Coinbase “moet sneller handelen” inzake het toevoegen van nieuwe cryptocurrencies aan zijn exchange, zo heeft de CEO toegegeven.

Brian Armstrong zegt dat projecten nu nog maar 12 vragen hoeven te beantwoorden om in aanmerking te komen – een sterke vermindering ten opzichte van de huidige 70. Het bedrijf is ook van plan om een speciale app store te lanceren die gericht is op crypto-gerelateerde software.

Zou jij je oog scannen voor Crypto? 

Een startup is van plan om crypto uit te delen aan elke persoon op aarde door het scannen van hun oogballen, aldus Bloomberg.

Worldcoin heeft naar verluidt een bolvormig apparaat uitgevonden dat de iris van een persoon kan scannen, wat zal dienen als een unieke persoonlijke identificatiecode. Men hoopt hiermee financiële integratie te bevorderen op plaatsen waar weinig volwassenen een bankrekening hebben

Crypto.com sluit $100M deal met F1 

De Formule 1 heeft aangekondigd dat Crypto.com in 2021 wereldwijd als partner gaat fungeren voor haar Sprint series. De branding van het platform zal elke race op de baan te zien zijn, te beginnen met de Britse Grand Prix op 17 juli.

Zoals je zou verwachten, ontwikkelen de twee bedrijven ook een reeks “exclusieve NFT’s” om dit te vieren.

Crypto cyberaanvallen stegen 192% tijdens Bull Run 

Het aantal crypto-zwendelpraktijken is direct gerelateerd aan dramatische prijsstijgingen van Bitcoin, suggereert nieuw onderzoek.

De prijs van Bitcoin steeg tussen oktober 2020 en april 2021 met bijna 400% – en volgens onderzoekers van beveiligingsbedrijf Barracuda stegen de impersonatieaanvallen in dezelfde periode met 192%.

eToro-baas voorspelt toenemende druk op cryptocurrencies

Yoni Assia heeft de Financial Times verteld dat hij verwacht dat toezichthouders meer inspanningen zullen leveren om cryptocurrencies aan te pakken naarmate meer retailbeleggers interesse tonen.

Hij waarschuwde echter dat toezichthouders meer moeten leren over hoe digital assets zoals Bitcoin en Ether werken – en “begrijpen dat crypto hier is om te blijven.”

Crypto.com bundelt krachten met Circle om USD-stortingen mogelijk te maken voor USDC

Crypto.com introduceert een manier voor klanten om fiat valuta te gebruiken voor het kopen van crypto op haar platform in samenwerking met Circle, de ontwikkelaar van de USDC stablecoin.

Gebruikers kunnen hun geld overmaken naar Circle en USDC ontvangen tegen een 1:1 conversiekoers in hun Crypto.com app. De mogelijkheid, die beschikbaar zal zijn in 30 landen, is de enige manier voor klanten om fiat te kunnen gebruiken om crypto te kopen op de exchange.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This