DE WEEKLY 10.04.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2 biljoen – 2%

BTC Prijs

$59.652- 2.1%

BTC dominantie

54.5%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Bitcoin Gold

+182%

KuCoin (KCS)

+135%

Ripple (XRP)

+121%

Stacks (STX)

+64%

Holo (HOT)

-34%

Pundi X (NPXS)

-30%

Klaytn (KLAY)

-19%

Compound (COMP)

-17%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 

Zoals te zien is in de onderstaande grafiek, is de dominantie van Bitcoin 56,3%. Dit is het laagst sinds juni 2019. Het marktaandeel van crypto-assets buiten de top 10 is daarentegen op zijn hoogste punt sinds augustus 2020.

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder $60.000. Op moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

De stijgende marktprijzen kwamen ook tot uiting in de sterke winst van Coinbase in zijn eerste kwartaal van 2021. De exchange haalde in Q1 2021 $1,8 miljard aan inkomsten binnen, waarmee ze de totale inkomsten die ze in heel 2020 ontvingen overtroffen. De exchange meldde tevens dat ze maandelijks 6,1 miljoen transactiegebruikers hebben. De verwachte beursgang zal fungeren als een belangrijke stempel van goedkeuring voor de cryptomarkten. Coinbase zal direct het grootste crypto-bedrijf worden dat openbaar wordt verhandeld op de aandelenmarkten. Het legitimerende effect is door velen aangeprezen als een omslagpunt in de bredere acceptatie van crypto.

Coinbase is echter zeker niet het eerste cryptobedrijf dat naar de beurs gaat. Aandelen van cryptobedrijven zoals Marathon Patent Group en Silvergate hebben het zelfs beter gedaan dan de bullmarkt. Terwijl deze bedrijven in de afgelopen drie maanden hebben geresulteerd in een hoger rendement, heeft MicroStrategy ondermaats gepresteerd, ongeacht hun voortdurende Bitcoin-investeringen. 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs is de afgelopen tien dagen stil blijven staan, waardoor het 20-weeks Simple Moving Average (SMA) kon opklimmen naar $40.450. Beleggers moeten deze trendvolgende indicator goed in de gaten houden. Het diende als een kritisch support level tijdens vorige bull runs, waardoor kopers meer BTC konden opscheppen tegen een lagere prijs.

De daggrafiek laat zien dat, hoewel BTC stoom heeft verloren, de opkomst van een stijgend parallel channel ook de prijzen op afstand heeft gehouden tijdens de meest recente correctie.

Aan de andere kant toont de weekgrafiek de vorming van een oplopend driehoekspatroon. Een breakout van de x-as van de driehoek op $59.090 zou BTC met 27% kunnen opdrijven naar een nieuwe all-time high van $75.163. Interessant is dat dit bullish target samenvalt met het 141,4% Fibonacci uitbreidingsniveau.

De laatste paar weken was de prijsactie wisselvallig door de overbelaste long- en shortposities van beleggers. Daarom zal Bitcoin in de toekomst waarschijnlijk uit de consolidatieperiode komen en in een prijsontdekkingsmodus terechtkomen.

 

Terwijl alles er goed uit lijkt te zien voor Bitcoin, wijzen deze 2 moving averages op een naderende ommekeer.

Deze tool bestaat uit de 111-daagse SMA en 350-daagse SMA met een standaarddeviatie van twee uitgezet ten opzichte van de Bitcoin-prijs. De laatste drie keer dat de korte SMA boven de lange SMA bewoog, werd er een cyclustop bereikt in de drie daaropvolgende dagen.

Nu zijn deze moving averages griezelig dicht naar elkaar toe bewogen, wat aangeeft dat er binnenkort een death cross zou kunnen plaatsvinden.

Als dit zou gebeuren, zou de Bitcoin-prijs een neerwaartse trend kunnen gaan vertonen. Maar volgens het meest recente cryptorapport van Bloomberg is “de basissteun opgelopen naar $50.000 voor Bitcoin, waarbij $40.000 een extremer neerwaarts risico vertegenwoordigt.”

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

 

On-chain data wijst op een sterke weerstand rond de $60k mark. In/Out of the Money Around Price (IOMAP) groepeert clusters van adressen op basis van hun aankoopprijs en classificeert ze als in the money of out of the money, ontleend aan optie-terminologie. 

On-chain data

Door de IOMAP zien we dat er een grote concentratie is van 765k adressen die eerder 335k Bitcoin kochten tussen $58.400 en $58.900. De hoeveelheid activiteit in deze range maakt het een belangrijke barrière voor Bitcoin om te overschrijden, aangezien veel adressen naar verwachting zullen verkopen in dit betwiste niveau. Een close boven deze range zou een hoge waarschijnlijkheid suggereren van nieuwe all-time highs voor Bitcoin.

Aan de support kant, wijst de IOMAP op 1.59 miljoen adressen die eerder ruwweg 672k BTC kochten rond $57.000. Verwacht wordt dat dit als directe support zal fungeren, aangezien kopers eerder interesse hebben getoond om tegen deze prijs te investeren. Als deze prijs niet standhoudt, is een retest richting $50.000 waarschijnlijk. 

Onze 6 belangrijkste topics!

BNY Mellon heeft aangekondigd dat het een Bitcoin ETF-dienstverlener zal worden!

BNY Mellon heeft aangekondigd dat het de Bitcoin ETF-dienstverlener voor het fonds zal zijn, na goedkeuring door de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC).

Zodra de toezichthouder de ETF goedkeurt, zal de bank ETF-activiteiten, orderopnames, fondsboekhouding, fondsadministratie en transferagentdiensten leveren. Alan Flanagan, Global Head of Fund Services, Asset Servicing bij BNY Mellon, zegt:

‘De groeiende belangstelling voor digital assets biedt een aantrekkelijke mogelijkheid om beleggers cryptocurrency te laten verkennen, en we zijn er trots op om met First Trust samen te werken om hun nieuwe Bitcoin ETF op de markt te brengen.

Het ETF-voorstel van First Trust en SkyBridge Capital was één van de verschillende Bitcoin ETF’s die onlangs zijn voorgesteld. NYDIG, VanEck en Fidelity hebben aanvragen voor een dergelijk product ingediend bij de Amerikaanse SEC – die tot nu toe alle Bitcoin ETF’s heeft verworpen.

Hester Peirce, commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zegt dat Bitcoin niet te stoppen is!

Terwijl de adoptie van Bitcoin blijft groeien onder instellingen, gelooft het hoofd van Digital Assets van Fidelity dat dit “in een versneld tempo” zal doorgaan.

President van Fidelity Digital Assets, Tom Jessop, legde uit dat de rijping en adoptie van ’s werelds grootste cryptocurrency de komende jaren “in een versneld tempo” zal doorgaan, aangezien we een omslagpunt hebben bereikt.

Met de ongekende fiscale stimulans van centrale banken en overheden wereldwijd als reactie op de pandemie, is de omgeving nu klaar voor verdere adoptie van Bitcoin.

Ook bevestigde Hester Peirce, commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat de VS inmiddels voorbij het punt is om Bitcoin te verbieden.

De zogenaamde ‘Crypto Mom’ gelooft dat de gedecentraliseerde aard van de pionier cryptocurrency waarschijnlijk elke poging om het gebruik ervan te beperken zou overtreffen, dus “het zou een dwaze zaak zijn voor de overheid om dat te proberen te doen.” In plaats daarvan beloofde Peirce meer te doen in de richting van de goedkeuring van een Bitcoin ETF.

In de drie jaar dat Peirce in de Commissie zit, is de (Bitcoin) markt enorm volwassen geworden.

Ze beweert dat de directe betrokkenheid van instellingen bij Bitcoin “de onderliggende markten comfortabeler maakt,” Hiermee laat Pierce doorschemeren dat de regelgevers het idee van een Bitcoin ETF wel zien zitten.

State Street gaat bank-grade Bitcoin platform bouwen

De op één na oudste bank van de Verenigde Staten stapt in de cryptocurrency-industrie door een nieuw institutioneel-grade digital asset-platform te creëren om crypto te verhandelen. State Street zal de infrastructuur leveren voor een nieuw bank-grade handelsplatform voor Bitcoin en cryptocurrencies, dat midden dit jaar van start zal gaan. De bank zou het platform uiteindelijk kunnen gebruiken om zelf cryptocurrencies te verhandelen.

Met $3,1 biljoen aan assets under management (AUM), kondigde State Street eind maart 2021 aan dat het de afgelopen negen jaar de rol van Bitcoin in multi-asset portfolio’s heeft onderzocht.

De aanbieder van valutatechnologie Currenex, eigendom van State Street, heeft inmiddels een overeenkomst getekend met cryptobedrijf Puremarkets om nieuwe technologie en infrastructuur te leveren voor het crypto trading platform – Pure Digital.

Het nieuwe platform voor digital assets, Pure Digital, zal institutionele beleggers in staat stellen om te traden met behulp van bilateraal krediet en meerdere custody-oplossingen. Pure Digital zal samenwerken met State Street om de cryptocurrency trading industrie te verkennen. De oprichter van Pure Digital, Campbell Williams, zei:

Pure Digital is verheugd om de digital asset ruimte te verkennen met State Street, omdat we dezelfde visie delen voor de toekomst van de digitale valuta markt.

Volgens de officiële aankondiging zal het crypto trading platform een volledig geautomatiseerde over-the-counter (OTC) markt voor cryptocurrencies zijn met fysieke aflevering en bank custody.

Bitcoin is de plaats van goud aan het innemen!

In een rapport voor Bloomberg schrijft senior markets editor John Authers over de opkomst van Bitcoin als een inflatie hedge asset. In het rapport wordt onderzocht hoe de opkomst van de cryptocurrency ten koste is gegaan van goud. Om de “echte” waarde van Bitcoin te bepalen, stelt Authers voor om deze af te leiden uit de hypothetische absentie en de huidige economische context. Historisch gezien hebben mensen goud gebruikt als een asset om zichzelf te beschermen wanneer er een hoog risico op inflatie was. De auteur stelt:

Treasuries verslaan goud als mensen zich niet al te veel zorgen maken over inflatie, terwijl goud wint als er wel inflatiegevaar is. Maar op dit moment dalen beide.

Zoals de grafiek laat zien, is de prijs van goud ten opzichte van zilver het afgelopen jaar gedaald. Deze periode van paniek is ongebruikelijk. Sinds 1980 is goud binnen deze straal in waarde gestegen. Dit gebeurde zelfs in een tijd van “paniek” terwijl historisch gezien het tegendeel waar zou moeten zijn.

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

Volgens onderzoek van Dhaval Joshi van BCA Research, dat door de auteur wordt geciteerd, is de vraag naar goud gestegen wanneer mensen op zoek zijn naar een “anti-fiat” asset, of wanneer het vertrouwen in regeringen, of in de koopkracht op lange termijn van een munt, verloren is gegaan. Eigenlijk alles wat er gebeurd is sinds de Covid-19 pandemie. Om uit te leggen waarom goud niet in waarde is gestegen, zei Authers:

Bitcoin is opgekomen als een alternatief anti-fiat asset. Het is populair vanwege de libertaire anti-overheid ideeën die de digitale munt vergezellen sinds zijn ontstaan. De schaalvergroting van Bitcoin om bekender te worden, en het feit dat het veel gemakkelijker te verkrijgen is, maakt het nu een veel levensvatbaardere concurrent voor het glanzende metaal.

Zal Ethereum dit jaar nog volledig omgevormd worden tot een proof of stake coin?

Een proof-of-stake consensus mechanisme zou dit jaar wel eens naar Ethereum kunnen komen. Volgens een recente poll van een Ethereum ontwikkelaar is een overweldigende meerderheid van de community volledig voorstander van het implementeren van PoS dit jaar. Dit volgt op recente gebeurtenissen zoals een verhit geschil met Ethereum miners die de ontwikkelaars hebben doen pleiten voor een snellere migratie.

Justin Drake, een Ethereum 2.0 (Eth2) ontwikkelaar onthulde de poll onlangs op Twitter. Hij had bij een aantal van de belangrijkste Ethereum researchers, ontwikkelaars en klanten gepolst. Onder hen bevond zich oprichter Vitalik Buterin, één van degenen die volledig achter de migratie naar PoS staat en andere sleutelfiguren zoals Tim Beiko, Lakshman Sankar, Dankrad Feist, Danny Ryan en Georgios Konstantopoulos.

Volgens de peiling is 86% van de ontwikkelaars en researchers het er sterk mee eens dat het wenselijk is om in 2021 te migreren naar PoS. 9% is het ‘mager’ eens met de migratie. Drake onthulde echter dat enkele belangrijke researchers van Eth1 hun stem nog niet hadden uitgebracht op het moment dat hij de resultaten bekendmaakte.

Meitu, het Chinese app ontwikkelingsbedrijf heeft zijn $100 miljoen “Cryptocurrency Investment Plan” afgerond

Het Chinese technologiebedrijf kondigde onlangs aan dat het zijn toewijzingsplan voor cryptocurrency’s had voltooid met een aankoop van 10 miljoen dollar in Bitcoin. Hoewel instellingen als Tesla en Square eerder hun aankopen in Bitcoin hebben aangekondigd, is Meitu ook het eerste grote bedrijf geworden dat Ether koopt. Het bedrijf zei dat het in de toekomst op blockchain gebaseerde apps zou kunnen lanceren.

Meitu, het app-ontwikkelingsbedrijf is het eerste Chinese bedrijf geworden dat zijn digital asset-acquisities publiekelijk onthult.

Het aan de Hong Kong Stock Exchange genoteerde bedrijf onthulde een recente aankoop van $10 miljoen in Bitcoin, waardoor het de kaap van $100 miljoen heeft bereikt voor zijn Cryptocurrency Investment Plan.

Het beursgenoteerde bedrijf creëerde een Cryptocurrency Investment Plan, dat de toevoeging van Bitcoin en Ether aan zijn treasury schetst als een investering en voorbereiding van toekomstige initiatieven.

Het in Xiamen gevestigde bedrijf kocht aanvankelijk 15.000 ETH en 379 BTC op 5 maart, voor ongeveer $40 miljoen op dat moment. De week daarop haalde het techbedrijf nog eens voor 50 miljoen dollar op aan Bitcoin en Ether. De laatste $10 miljoen aan cryptocurrencies werd op 8 april verworven. Momenteel bezit het Chinese bedrijf in totaal 31.000 ETH en 940 BTC, waarmee het zijn treasury allocatie plan heeft volbracht.

 

Save the best for last!

Oosterse markten in de kijker

De “kimchi premium” verwijst naar het verschil tussen de BTC/KRW en de BTC/USD handelsparen. Verschillende factoren, zoals binnenlandse kapitaalcontroles, beperkingen van Koreaanse exchanges en de vraag van particulieren, hebben de neiging om de prijs van Bitcoin ten opzichte van de Zuid-Koreaanse won te beïnvloeden ten opzichte van andere fiatvaluta’s.

De geschiedenis toont aan dat pieken in de BTC/KRW premium voorkomen tijdens bull runs en vaak voor marktcorrecties. De kimchi premium steeg onlangs met 18%, wat paniek veroorzaakte onder marktdeelnemers.

Terwijl de angst voor een mogelijke steile correctie toenam, bleef de Bitcoin-prijs tussen $60.103 en $54.892 in de afgelopen tien dagen.

De FUD werd nog aangewakkerd door de miljardair Peter Thiel, die zich afvroeg of Bitcoin een “Chinees financieel wapen” kon zijn en de Amerikaanse regering opriep om strengere regels te overwegen.

Ik vraag me af of Bitcoin op dit moment ook gedeeltelijk gezien moet worden als een Chinees financieel wapen tegen de VS… Als China Bitcoin heeft, misschien vanuit een geopolitiek perspectief, moeten de VS wat strengere vragen gaan stellen over hoe dat precies werkt.

De opmerkingen van Thiel komen nadat China meer dan 65% van de hashing power van het Bitcoin-netwerk in handen heeft gekregen.

Zulke hoge concentratieniveaus zijn al enkele jaren een punt van zorg. Zeker als je bedenkt dat het hash-aandeel van de VS bijna negen keer kleiner is dan dat van China en dat de meeste fabrikanten van miningapparatuur hun thuisbasis hebben in het Aziatische land.

Cryptoterm van de week

– IPO –

Naar aanloop van Coinbase zijn IPO op 14 april, gaan we even verklaren wat een IPO juist is.

Een IPO of initial public offering is een beursgang. Bij dit proces kan een particuliere onderneming naar de beurs kan gaan door haar aandelen aan het grote publiek te verkopen. Het kan gaan om een nieuw, jong bedrijf of een oud bedrijf dat besluit om op een beurs genoteerd te worden.

Ondernemingen kunnen aandelenkapitaal aantrekken met behulp van een beursgang door nieuwe aandelen aan het publiek uit te geven of de bestaande aandeelhouders kunnen hun aandelen aan het publiek verkopen zonder nieuw kapitaal aan te trekken.

Cryptoquote van de week

– Olawale Daniel –

“Koop kleine eenheden/bits Bitcoin per dag om armoede weg te houden.”

Aankomende events

12 april 2021

  • Filecoin – Netwerk upgrade + fork
  • Stacks – Special aankondiging

13 april 2021

  • Harmony (ONE) – Mainnet 4.0 release

14 april 2021

  • Ethereum – Berlin Hard Fork
  • Frontier – Frontier chain testnet
  • Efforce – Nieuws bekendmaking

15 april 2021

  • Pundi X – Pundi X token verwijdering
  • Blind Boxes – Mainnet lancering

16 april 2021

  • Skycoin – Skybian update

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Ripple heeft zijn volgende overwinning behaald in zijn juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Rechter Netburn wees gisteren het verzoek van de SEC af om de persoonlijke financiële gegevens van Brad Garlinghouse en Chris Larsen te produceren. Zoals we eerder meldden, beweert de toezichthouder dat de documenten relevant zouden kunnen zijn voor de individuele rechtszaken tegen de chiefs van Ripple om “de deugdelijkheid van de individuele gedaagden en hun inspanningen om de waarde van XRP te verhogen te bewijzen.”

Magistraatsrechter Sarah Netburn ziet dat echter anders. In haar motivering schrijft Netburn dat “de verzoeken van de SEC om de persoonlijke financiële gegevens van de individuele gedaagden, afgezien van die gegevens over XRP-transacties die al zijn toegezegd, niet relevant of proportioneel zijn voor de behoeften van de zaak.”

Coinbase IPO waarschuwing 

Een onderzoeksbureau heeft gewaarschuwd dat de waardering van Coinbase van $100 miljard “belachelijk hoog” is – met het argument dat de exchange in werkelijkheid 81,9% minder waard is dan dit.

New Constructs zegt dat het bedrijf “weinig tot geen kans” heeft om te voldoen aan de toekomstige winstverwachtingen die gekoppeld zijn aan zo’n hoog prijskaartje. New Constructs gelooft dat we binnenkort een race naar de bodem zullen zien op het gebied van provisies, met alle gevolgen van dien voor de marges.

Nieuwe klimaatwaarschuwing 

Een nieuwe studie waarschuwt dat Bitcoin-mining in China in slechts drie jaar tijd 130,5 miljoen ton aan koolstofemissies zou kunnen genereren – dat is meer dan het totale energieverbruik van enkele van de grootste economieën ter wereld.

Dat zou een voetafdruk creëren die gelijk staat aan 14% van de CO2 die in 2019 wereldwijd door de luchtvaartsector werd gegenereerd.

McDonald’s brengt NFT’s uit! 

We hebben al taco’s en wc-rollen in NFT’s veranderd – en nu lijkt het erop dat McDonald’s ook mee gaat doen.

De Franse tak van de fastfoodgigant zegt dat het zijn eigen reeks digital art creëert, geïnspireerd op enkele van de bekendste gerechten van de keten. Big Macs, McNuggets, sundaes en frietjes zullen allemaal op het menu staan.

Arthur Hayes geeft zich over aan Amerikaanse autoriteiten 

Ex-BitMEX CEO Arthur Hayes heeft zich overgegeven aan de Amerikaanse autoriteiten in Hawaii. Hij is nu vrijgelaten nadat hij een borgsom van $10 miljoen heeft betaald in afwachting van verdere procedures in New York.

De Amerikaanse overheid heeft Hayes, samen met drie andere directieleden, beschuldigd van het overtreden van de Bank Secrecy Act door het niet handhaven van voldoende antiwitwasmaatregelen.

Voor altijd, in goed en kwade dagen!

Twee Coinbase-medewerkers zijn getrouwd op de blockchain – door hun ringen te digitaliseren als een teken van hun liefde.

De bruidegom schreef voor hun huwelijk een Ethereum smart contract dat digitale kunstwerken uitgaf aan hun cryptocurrency wallets. Rebecca Rose, de bruid, zei dat blockchain precies is zoals liefde zou moeten zijn – voor altijd, niet te stoppen en zonder toestemming.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

De Bitcoin-prijs toont aanzienlijke kracht nadat hij uit de recente crashes is opgestaan. Toch is het onzeker of de huidige bullish impuls zal uitmonden in een nieuwe uptrend of zal leiden tot een meer diepgaande daling. Hoewel er de afgelopen week bloed vloeide in de markten, lijkt alles weer tot rust te zijn gekomen nu Bitcoin opnieuw zijn draai heeft gevonden.

Share This