DE WEEKLY 13.06.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.5 biljoen- -2%

BTC Prijs

$35.800 – 2.2%

BTC dominantie

43.9 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Ampleforth (AMP)

+42%

Quant (QNT)

+26%

Chiliz (CHZ)

+10%

Waves (WAVES)

+6%

Internet Computer

-38%

THORChain (RUNE)

-31%

SushiSwap (SUSHI)

-25%

Synthetix (SNX)

-25%

Wekelijks TA overzicht : Bearish

De Bitcoin-prijs steeg wild op het nieuws dat het een wettig betaalmiddel werd in El Salvador, maar China’s hardhandige optreden tegen miners was net zo voelbaar. BTC lijkt een adempauze te nemen voordat de uptrend wordt hervat.

De Bitcoin-prijs beëindigde zijn downtrend toen hij op 8 juni de bodem bereikte, wat aangaf dat een ommekeer op komst was. Toevallig werd op 9 juni een wetsvoorstel aangenomen om BTC een wettig betaalmiddel te maken in El Salvador. Dit was een historische overwinning voor de cryptocurrency, die een lange weg heeft afgelegd.

Terwijl Bitcoin-liefhebbers genoten van de overwinning, trok China de strop rond de nek van Bitcoin-miners aan. Er waren namelijk berichten dat de provincie Qinghai een document heeft uitgegeven waarin wordt opgeroepen tot een verbod op het minen van cryptocurrencies.

De Chinese crypto-enthousiastelingen zijn veel bearisher dan wij allemaal; vooral de miners zijn erg negatief. Ze zijn fysiek aan het verhuizen uit China en zetten mines op andere locaties op.

Door het vermeende energietekort en de strikte beperkingen op mining, is de BTC hash rate met meer dan 20% gedaald sinds 8 juni.

Tot overmaat van ramp hebben de Chinese zoekmachines en sociale media applicaties Binance, Huobi en OKEx geblokkeerd, drie van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges op basis van trading volume.

Terwijl deze twee ontwikkelingen een belangrijk hoogtepunt van de week waren, viel de Amerikaanse senator Elizabeth Warren Bitcoin en andere cryptocurrencies aan over het veelbesproken energiegebruik.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs steeg ruwweg 24% van $31.000 naar $38.500 na het nieuws van El Salvador. BTC is echter zijwaarts blijven bewegen terwijl het worstelt met het 50% Fibonacci retracement level op $36.774.

De waarschijnlijke koers voor BTC zou een kleine retracement zijn naar de swing low op $34.800 van 5 juni, gevolgd door een voortzetting van de upswing. Gezien de consolidatie die plaatsvindt op $36.774, zou dit een uptrend in de BTC prijs kunnen starten.

De bulls zouden kunnen mikken op de swing high op $39.450 gevormd op 3 juni, gevolgd door $40.841. Als de koopdruk blijft aanhouden, zou de BTC prijs de range high op $42.451 kunnen aantikken.

Beleggers moeten er rekening mee houden dat $42.451 het resistance level is dat werd gecreëerd door de linkerschouder van een langetermijn head-and-shoulders patroon op een daily time frame. Het is daarom waarschijnlijk dat de Bitcoin-prijs op dit niveau te maken zal krijgen met zware weerstand.

On-chain data

Ondanks de bullish vooruitzichten die door de technicals worden afgeschilderd, zijn de on-chain metrics bearish gebleven. Het on-chain volume voor BTC is gedaald sinds een piek van 126,35 miljard BTC midden mei tot 33,6 miljard BTC in de tweede week van juni.

Deze daling van 73% suggereert dat investeerders wegvluchten van het Bitcoin-netwerk en mogelijk hun fondsen heralloceren of winsten boeken.

Hoewel het aanbod van BTC op exchanges daalde van 2,69 miljoen BTC midden mei tot 2,58 miljoen BTC op 7 juni, lijkt er een ommekeer plaats te vinden.

Vanaf 7 juni tot nu zijn er 20.000 BTC binnengekomen bij gecentraliseerde entiteiten, wat suggereert dat er een potentiële sell-off aan zit te komen.

De bearish vooruitzichten van de flow metric worden ook bevestigd door de netflow metric van alle exchanges, die aantoonde dat 15.460 BTC naar crypto exchanges stroomde op 10 juni.

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten
In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –De Historische In/Out of the Money indicator geeft de variatie van de winsten van de houders over een bepaalde periode. Het toont het percentage adressen dat geld zou hebben verdiend of geld zou hebben verloren als ze op een bepaald moment hadden verkocht. 

Wat deze analyse laat zien is dat ruwweg 8% van het Bitcoin-circulerende aanbod een on-chain kostenbasis heeft tussen $31.700 en $37.000. Op dit moment zijn 13,07 miljoen BTC in een staat van winst.

En terwijl de mijlpaal van El Salvador een nieuwe fase inluidt in de legitimatie van Bitcoin als een store-of-value, lijkt het erop dat het, in ieder geval op dit moment, heeft gefaald om het heersende bearish sentiment rond de futures markten van de afgelopen weken te veranderen.

 

Conclusie van het technisch en on-chain aspect samen

Op dit moment bevindt de Bitcoin-prijs zich in het ongewisse. Ondanks het oog op een klim naar $42.000, lijkt de bearishness niet te ontkomen aan het paradepaardje van de crypto. BTC lijkt klaar voor een rally op korte termijn, maar de dreiging van een neerwaartse beweging doemt nog steeds op.

Als BTC voortijdig corrigeert en de laagste prijs in de range op $31.097 verbrijzelt, zal de bullish thesis worden ontkracht. In dat geval zou de Bitcoin-prijs de swing low van 19 mei rond $30.000 kunnen aantikken.

Onze 6 belangrijkste topics!

Minder crypto gerelateerd, wel belangrijk om te weten!

De Amerikaanse centrale bank zal doorgaan met het opkopen van Treasury- en hypotheekobligaties om de economie te ondersteunen. De balans van de Federal Reserve is voor het eerst groter dan 8 biljoen dollar, na uitgebreide maatregelen die de Amerikaanse centrale bank vorig jaar heeft genomen om de economische schade van het coronavirus in te dammen.

De balans van de Fed is bijna verdubbeld sinds maart 2020, toen de pandemie in de VS uitbrak, op basis van wekelijkse statistieken die donderdag door de Amerikaanse centrale bank zijn vrijgegeven.

De centrale bank kondigde vorige week aan dat ze zouden beginnen met de verkoop van bedrijfsobligaties en op beurs verhandelde obligaties die ze tijdens de pandemie hadden gekocht via een mechanisme voor noodleningen.

Maar het monetaire beleidscomité van de Fed heeft toegezegd om ongeveer 120 miljard dollar per maand aan Amerikaanse Treasuries en hypothecaire obligaties te blijven kopen “totdat er aanzienlijke verdere vooruitgang is geboekt in de richting van de doelstellingen van het comité inzake maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit”.

Investeerders hebben in de gaten gehouden of en wanneer de Fed zal beginnen met het afbouwen van haar soepele geldbeleid.

Een populair verhaal in de cryptomarkt is om het te zien als een hedge tegen inflatie, vooral in het licht van de biljoenen dollars aan monetaire stimulans die het afgelopen jaar in de financiële markten zijn gepompt.

Vóór de financiële crisis van 2008 bedroeg de balans van de Federal Reserve minder dan 1 biljoen dollar.

Texaanse toezichthouder staat banken toe Bitcoin aan te houden!

Het Texaanse Huis van Afgevaardigden heeft vorige maand een wetsvoorstel aangenomen om cryptocurrencies onder het commerciële recht te erkennen. Een toezichthouder van de staat Texas heeft officieel bevestigd dat banken met een vergunning van de Texaanse staat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) mogen opslaan voor hun klanten.

Het Texas Department of Banking, een regelgevend agentschap van de staat dat staatsbanken certificeert en toezicht houdt op financiële diensten, heeft donderdag een kennisgeving uitgegeven waarin staat dat lokale banken cryptodiensten mogen verlenen in de staat.

Het agentschap merkte op dat Texaanse banken “klanten mogen voorzien van custody-diensten voor virtuele valuta, zolang de bank adequate protocollen heeft om de risico’s effectief te beheren en te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.”

De regelgever gaf een korte toelichting op cryptocurrencies, waarbij het benadrukte dat virtuele valuta’s niet in een fysieke vorm bestaan, maar op een blockchain en dus vereisen dat de eigenaar in het bezit is van private keys om er toegang toe te krijgen. De autoriteit verklaarde verder dat banken crypto’s namens klanten kunnen opslaan, hetzij door kopieën van de private keys van de klant te bewaren, hetzij door de assets rechtstreeks in bewaring te houden bij de bank door nieuwe private keys aan te maken die door de bank worden bewaard.

“Net als bij de methode van custody-diensten heeft de bank de keuze uit verschillende veilige opslagopties, die elk hun eigen kenmerken hebben met betrekking tot het niveau van beveiliging en toegankelijkheid. De bank zal moeten bepalen welke opslagoptie het beste past bij de omstandigheden,” schreef het agentschap

Bitcoin mining council onthult details over de toekomst van Bitcoin

De Bitcoin Mining Council heeft donderdag een formeel debuut gemaakt nu het debat over de gevolgen van het digital asset voor het milieu oplaait. De Bitcoin Mining Council beschrijft zichzelf als een “vrijwillig en open forum van Bitcoin-miners die zich inzetten voor het netwerk en zijn kernprincipes”. Volgens de officiële website is zijn mandaat het bevorderen van transparantie, het onderschrijven van goede praktijken en het stimuleren van Bitcoin-educatie.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, is ook één van de oprichters. Verder bestaat de organisatie uit een groep energiebewuste Noord-Amerikaanse Bitcoin-mining bedrijven.

Het initiatief werd voor het eerst geopperd door Elon Musk in een Tweet eind mei, maar hij heeft sindsdien verduidelijkt dat hij geen rol zal hebben bij de raad. De website doet er alles aan om dit punt te onderstrepen:

“Elon Musk heeft geen rol bij de BMC. De omvang van zijn betrokkenheid was het deelnemen aan een educatieve call met een groep Noord-Amerikaanse bedrijven om Bitcoin mining te bespreken.”

Naast MicroStrategy behoren investeringsmanagementbedrijf Galaxy Digital, blockchain mining bedrijf Argo, blockchain technologie bedrijf Hive en Bitcoin mining bedrijf Riot tot de oprichters. De stichtende leden zullen alle lopende kosten dekken en hebben elke Bitcoin-miner van over de hele wereld uitgenodigd om mee te doen. De organisatie stelt dat iedere miner die meedoet:

“Transparantie rond energieverbruik voor mining belangrijk vindt en instemt met het vrijwillig delen van hun energiemix en hashrate-grootte voor onderzoeks- en educatieve doeleinden.”

De BMC zal driemaandelijkse vergaderingen houden om mining trends te analyseren, samen te werken met onderzoekers in de industrie, data te verzamelen voor educatieve doeleinden, en groei te stimuleren in de Noord-Amerikaanse BTC mining industrie. De groep bevestigde dat het volledig onafhankelijk is van het Bitcoin-netwerk zelf en geen intenties heeft om de decentralisatie ervan te verstoren.

IMF bespreekt Bitcoin met El Salvador

Tijdens een persbriefing van het IMF verklaarde woordvoerder Gerry Rice dat de groep in gesprek is geweest met wetgevers in El Salvador over een leningsprogramma om de economie van het land te ondersteunen, een programma van bijna 1 miljard dollar.

Rice impliceerde verder dat de organisatie een ontmoeting zou hebben met president Nayib Bukele om de toonaangevende cryptocurrency te bespreken. Hij zei:

“De goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel roept een aantal macro-economische, financiële en juridische vragen op die een zeer zorgvuldige analyse vereisen. We volgen de ontwikkelingen op de voet, en we zullen ons overleg met de autoriteiten voortzetten.”

De IMF-woordvoerder voegde eraan toe dat, aangezien cryptocurrencies aanzienlijke risico’s met zich mee kunnen brengen, effectieve regelgevende maatregelen essentieel zijn bij het omgaan met de nieuwe asset class.

De nieuwe wetgeving werd op 9 juni aangenomen, met een supermeerderheid in de wetgevende vergadering van het land. President Bukele heeft het gebruik van Bitcoin aangeprezen vanwege de mogelijkheid om burgers die in het buitenland wonen te helpen geld naar het land over te maken, terwijl hij tegelijkertijd verklaarde dat de Amerikaanse dollar als wettig betaalmiddel zal blijven bestaan.

Volgens de president is het gebruik van Bitcoin facultatief voor particulieren en brengt het geen risico’s met zich mee voor de gebruikers. De regering van El Salvador zal de omwisselbaarheid naar dollars op het moment van de transactie garanderen met de oprichting van een nieuwe trust van 150 miljoen dollar.

Richard Galvin van cryptofonds Digital Asset Capital Management merkte op:

“De markt zal nu gefocust zijn op adoptie door El Salvador en of andere naties volgen. Dit zou een belangrijke katalysator kunnen zijn voor Bitcoin in de komende twee tot drie jaar.”

El Salvador wil mining industrie van stroom voorzien met vulkanische energie

De president van El Salvador, Nayib Bukele, was onlangs in het nieuws omdat hij zijn voornemen bekendmaakte om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken, wat hij deze week heeft bereikt. Hij is opnieuw trending omdat hij besloten heeft om Bitcoin te minen met de vulkanische geothermische energie van het land.

Tijdens een interview met Nic Carter in een Twitter Spaces room werd hem gevraagd of hij plannen had om Bitcoin te minen. Bukele onthulde toen zijn plannen om de vulkanische geothermische energie van het land, waarvan er veel naar andere steden worden getransporteerd of door overaanbod verloren gaan, volledig te benutten.

We willen industrieparken promoten waar je je fabriek kunt vestigen en je goedkope, schone, hernieuwbare energie krijgt.

Hij zei ook dat Bitcoin miners het park de beste locatie zouden kunnen vinden, en heeft La Geo, het elektriciteitsbedrijf van de staat, opdracht gegeven daar voorzieningen voor te treffen.

El Salvador lijkt hierop voorbereid, want het heeft honderden megawatts aan onbenut geothermisch potentieel. Zij hebben ook een netwerk van onderbenutte elektriciteitscentrales. Bukele is van mening dat het goedkoper is de centrales aan te sluiten dan de stroom naar elders te transporteren.

Institutionele interesse in crypto neemt niet af, integendeel….

Coinbase Global Inc, een Amerikaans bedrijf dat de Coinbase crypto exchange uitbaat, heeft de stijgende institutionele interesse in crypto onthuld. Volgens haar rapport hebben hedgefondsen en pensioenfondsen in het eerste kwartaal van 2021 aanzienlijke holdings in hun custody service geregistreerd. Tussen 31 december 2020 en het einde van het eerste kwartaal van 2021 schoten de institutionele holdings met 170 procent omhoog van 45 miljard dollar naar 122 miljard dollar.

Coinbase Custody werd gelanceerd in 2018 en heeft meer dan 8.000 institutionele klanten, waaronder vermogensbeheerders, hedgefondsen, pensioenfondsen en liefdadigheidsinstellingen.

Het hoofd van hedge funds sales bij Coinbase, Drew Robinson, heeft onthuld dat de stijgende interesse voortkomt uit de toename van het algemene begrip van de crypto-economie en de uitrol van crypto ETF’s.

In de afgelopen 12 maanden hebben we een groeiende belangstelling gezien van institutionele beleggers die hun voordeel willen halen uit de crypto-ruimte. Dit jaar is de interesse van pensioenfondsen en hedgefondsen echter omhoog geschoten.

Andere bekende factoren die hebben bijgedragen aan de grotere institutionele interesse zijn volgens Robinson de mogelijkheid van crypto assets om zich in te dekken tegen inflatie.

Er werd echter gemeld dat sommige vermogensbeheerders en beleggingsfondsen nog niet hebben geïnvesteerd omdat ze niet de bevoegdheid hebben om een deel van hun portfolio in crypto’s te beleggen. Sommigen moeten hun respectieve raden van bestuur nog overtuigen met inachtneming van de aard en de doelstelling van het bedrijf.

Save the best for last!

JP Morgan zegt dat het besluit van El Salvador om Bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren, weinig economisch voordeel oplevert

JPMorgan is de laatste bron om te reageren op de beslissing van El Salvador om Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel binnen het land te adopteren. In een client note verklaarde de Amerikaanse bankgigant dat er weinig economisch voordeel was voor El Salvador om BTC in te voeren als parallel wettig betaalmiddel naast de Amerikaanse dollar.

 

In een toelichting op deze stap stelde JPMorgan in een client note:

“Net als bij de dollarisering in het begin van de jaren 2000 lijkt deze stap niet gemotiveerd door bezorgdheid over de stabiliteit, maar eerder op groei gericht […] Maar het is moeilijk om tastbare economische voordelen te zien in verband met het aannemen van Bitcoin als een tweede wettig betaalmiddel, en het kan de onderhandelingen met het IMF in gevaar brengen.”

El Salvador wordt geconfronteerd met een potentieel begrotingstekort van 3,2 miljard dollar in 2021 en is naar verluidt in gesprek met het Internationaal Monetair Fonds voor een financieringsprogramma van 1 miljard dollar.

Gezien de rol van het IMF in het verschaffen van toegang tot extern krediet voor landen als El Salvador, weerspiegelen de opmerkingen van JPMorgan gelijkaardige gevoelens van andere marktcommentatoren over de mogelijke implicaties van de beslissing om BTC te adopteren.

Het IMF zelf heeft de ontwikkeling aan de kaak gesteld door te stellen dat de invoering van Bitcoin als wettig betaalmiddel voor El Salvador aanzienlijke juridische en financiële gevolgen heeft.

Eerder op vrijdag noemde Benoît Cœuré, hoofd van de innovatiehub bij de Bank for International Settlements, de actie van El Salvador een “interessant experiment”. Cœuré, een bekend criticus van Bitcoin, noemde BTC ooit het “evil spawn” van de wereldwijde financiële crisis van 2008.

Ondertussen heeft het Bazels Comité voor Bankentoezicht donderdag Bitcoin ingedeeld in de hoogste risicocategorie en banken geadviseerd 1 dollar kapitaal aan te houden voor elke 1 dollar aan Bitcoin die ze in custody hebben.

 

Cryptoterm van de week

– Custody service –

“Het begrip custody (bewaarneming) kan worden gedefinieerd als “een financiële instelling die de aandelen van een cliënt in bewaring neemt. Tegen vergoeding int de instelling dividenden, rente en opbrengsten uit de verkoop van aandelen en betaalt de instelling de gelden uit volgens de schriftelijke instructies van de cliënt”.

Cryptoquote van de week

– BlackRock CIO, Rick Rieder –

Bitcoin zal nog lange tijd deel uitmaken van de beleggingsportefeuille van beleggers

Aankomende events

14 juni 2021

  • Event – Defi Summit

15 juni 2021

  • Zcash – NU5 testnet vrijgave
  • Polkadot – Parachain Slot auction

16 juni 2021

  • Ethereum – Goerli Tesntet

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Heeft Bitcoin-conferentie COVID verspreid? 

Bitcoin 2021 krijgt aandacht om alle verkeerde redenen. Uit rapporten blijkt dat de conferentie, die door tienduizenden mensen werd bijgewoond, mogelijk een piek in coronavirusgevallen heeft veroorzaakt.

Wie naar het evenement ging, hoefde niet te bewijzen dat hij was ingeënt – en hij hoefde ook geen gezichtsbedekking te dragen.

David Guetta verkoopt penthouse voor Bitcoin 

Een van ‘s werelds bekendste DJ’s verkoopt zijn adembenemende penthouse in Florida… en accepteert Bitcoin of Ether als betaling.

David Guetta’s prachtige appartement aan het strand heeft drie slaapkamers en drie badkamers, en beschikt over 2.528 vierkante meter aan ruimte. Het kost je 374 BTC tegen de huidige prijzen… of 5.650 ETH.

Solana Labs haalt $314M op in private token sale 

De ontwikkelaar van de Solana blockchain, Solana Labs, heeft vandaag $314 miljoen opgehaald in een private token sale. Deze jaw dropping ronde werd geleid door Andreessen Horowitz en Polychain capital, met andere grote namen zoals Alameda Research en CoinShares die deelnamen.

In deze ietwat bullish, ietwat bearish markt, brengt het altijd een glimlach op het gezicht om te zien hoeveel geld mensen bereid zijn te investeren in de toekomst van blockchain projecten.

Bankentoezicht verklaart Bitcoin tot asset met ‘hoog risico’ 

Het Bazels Comité voor Bankentoezicht, een comité dat in 1974 door centrale banken werd opgericht, heeft vandaag gezegd dat banken zich aan enkele strenge kapitaaleisen moeten houden om Bitcoin en cryptoassets te mogen bezitten.

Volgens Bazel kan de toenemende populariteit van cryptoassets “zorgen baren voor de financiële stabiliteit en de risico’s voor banken vergroten.” Dit is niet het slechte nieuws dat je misschien zou denken! De cryptomarkt leek een slechtere richtlijn te verwachten, en reageerde zelfs goed op dit nieuws.

De FBI heeft Bitcoin niet gehackt 

Nadat de FBI een losgeld van 2,3 miljoen dollar had teruggehaald dat aan hackers was betaald, beweerden sommige critici dat dit het bewijs is dat Bitcoin gehackt kan worden.

De realiteit is genuanceerder dan dit. BTC-transacties zijn traceerbaar, en we weten niet welke methoden de FBI heeft gebruikt. Waarschijnlijk konden de rechercheurs de crypto achterhalen omdat een private key op een gecentraliseerde server was opgeslagen.

Amazon onthult vacature voor blockchain 

Amazon adverteert voor een producthoofd in blockchain – en zegt dat het iemand zoekt die ervaring heeft met decentralized finance. De techgigant wil ook iemand die een diepgaande kennis heeft van toepassingen waaronder Ethereum.

Een aantal grote bedrijven heeft de afgelopen maanden blockchain-gerichte vacatures geopend.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This