DE WEEKLY 13.03.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.8 biljoen –15%

BTC Prijs

$60.000 – 4.7%

BTC dominantie

61.7%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Chiliz (CHZ)

+639%

Theta Fuel (TFUEL)

+177%

Decentraland

+164%

Polygon (MATIC)

+98%

Nem (XEM)

-48%

Voyager Token

-6.2%

Compound (COMP)

-5.82%

Fantom (FTM)

-2.8%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

Bitcoin is meer dan 1.200% gestegen sinds de pandemie-triggered Black Thursday dag crash in maart 2020. Toen handelde BTC op een jaarlijks dieptepunt van $4.130 na een enorme daling vanaf $8.000. De periode heeft enorm veel rendement opgeleverd, met Bitcoin die een recordhoogte boven $58.000 bereikte. Ondertussen kijkt de cryptocurrency uit naar een nieuwe all-time high boven de $60.000 en wordt er via verschillende kanalen een recordhoogte van $100.000 tegen het einde van 2021 verwacht.

Bitcoin groeit in tandem met netwerkgebruik

De bull-run heeft Bitcoin veel aandacht opgeleverd, met traditionele investeringsmaatschappijen en belangrijke wereldfiguren die in de digitale industrie stappen. MicroStrategy heeft momenteel meer dan $5 miljard van zijn vermogen geïnvesteerd in Bitcoin, terwijl Tesla $1,5 miljard aan zijn balans heeft toegevoegd.

De aanhoudende rally lijkt ondersteund te zijn door het toenemende nut van het netwerk. On-chain data van Santiment laat een enorme uptick zien in het aantal dagelijks actieve adressen. Deze langetermijngroei is een duidelijk signaal voor een stijgende markt.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin is precies een jaar na de Black Thursday-crash in maart 2020 naar een nieuwe all-time high geschoten. Het paradepaardje van de cryptocurrency is op weg om $60.000 te raken en misschien de koers te zetten voor winsten richting $70.000.

De 4-uurs grafiek laat zien dat Bitcoin bijna boven een oplopend parallel kanaal breekt. Een hogere support, bij voorkeur boven $59.000, zou helpen om de uptrend boven $60.000 veilig te stellen. Actie voorbij dit cruciale niveau zou enorme stijgingen kunnen veroorzaken wanneer de angst om iets te missen (FOMO) beleggers treft.

De MACD (Moving Average Convergence Divergence) is al bullish geworden, wat suggereert dat Bitcoin comfortabel in de handen van de bulls is. Als de MACD-lijn (blauw) boven de signaallijn komt, wordt de uptrend bekrachtigd.

Bitcoin’s uptrend houdt stand richting $60.000

 

Bitcoin heeft een uptrend vastgehouden binnen de grenzen van een stijgend parallel kanaal. De middengrens van het kanaal heeft de afgelopen dagen gefunctioneerd als een kritisch supportniveau. Ondertussen is Bitcoin aan het wegzakken rond $57.400 temidden van de aanhoudende push voor winsten boven $58.000.

Merk op dat een aanhoudende prijsactie boven $58.000 Bitcoin uit de problemen zal brengen en het op weg zal zetten naar nieuwe all-time highs. De kloof gevormd door het 50 Simple Moving Average boven alle andere moving averages (200 SMA en 100 SMA) laat zien dat BTC in handen is van de bulls.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De Bitcoin prijs zit momenteel op $59.810 en geeft al de hele week gemengde signalen uit. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerde prijsrange.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Momenteel geeft de IOMAP aan dat het er een mooie support is op die 56.584 dollar. Ruwweg 451 duizend adressen kochten eerder 269 duizend BTC in de range tussen $56.363 en $56.932, wat toen nog een kritisch weerstandsniveau was. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van handelsactiviteit zag, zal nu dus naar verwachting fungeren als sterke support, omdat beleggers op dit punt boven hun break-even zitten . 

Buiten deze data wijst de IOMAP op een lichte support tussen $53.345 en $53.971, waar eerder bijna 367 duizend adressen een totaal van 180k BTC kochten. De IOMAP wijst vooral nu op sterke support tussen $55K en $56k. 
 
Nu Bitcoin weer richting all-time highs gaat, stroomt er een grote hoeveelheid geld naar de Bitcoin derivatenmarkten. 

Onze 6 belangrijkste topics!

De CFTC start onderzoek naar Binance

De CFTC onderzoekt Binance om na te gaan of de exchange Amerikaanse burgers toestond derivaten te kopen of verkopen, aangezien Binance niet geregistreerd is bij het agentschap. Het is echter belangrijk op te merken dat de exchange nog nergens van wordt beschuldigd.

Bovendien heeft Binance altijd verklaard dat het geen commentaar zal geven op communicatie met toezichthouders. De exchange blokkeert wel inwoners van de VS van de website en heeft voor hen een specifieke exchange – genaamd Binance US – gecreëerd.

In de afgelopen maanden is de CFTC druk bezig geweest met cryptocurrency exchanges, met name door BitMEX aan te klagen voor het niet registreren als broker. Coinbase verklaarde ook dat het werkt om te reageren op een breed CFTC-onderzoek.

 

Vlak voor de aankondiging was de totale marktkapitalisatie van alle crypto’s ongeveer $1,73 biljoen, wat snel daalde naar $1,68 biljoen, in slechts een uur tijd. Bitcoin verloor ongeveer 2% van zijn waarde, maar het meest getroffen digital asset was BNB die direct meer dan 10% daalde.

Is Grayscale zich aan het klaarstomen voor een ETF?

Grayscale Investments is uitgegroeid tot één van de meest prominente instellingen in de cryptocurrency-industrie. De nieuwste personeelsadvertentie van het bedrijf zou een inzicht kunnen geven in wat we binnenkort kunnen verwachten. Het LinkedIn-profiel van de firma heeft ten minste negen exchange (ETF)-traded fund-gerelateerde vacatures vermeld.

Grayscale nieuwe vacatures wijzen op een crypto ETF

Het is misschien te vroeg om te speculeren, maar sommige van de vacatures suggereren duidelijk dat Grayscale zich klaarmaakt voor een ETF-gerelateerd product. De vacatures omvatten een ETF compliance officer, een ETF authorized participant relationship manager, ETF market maker relationship manager en ETF creation and redemption specialist. Volgens de Director of ETF research voor CFRA Research, Todd Rosenbluth:

De race om de eerste Bitcoin ETF te lanceren wordt steeds heviger. Het is meer de vraag wanneer de SEC een Bitcoin ETF zal goedkeuren, niet OF ze dat zullen doen.

De Securities and Exchange Commission (SEC) beraadslaagt momenteel over verschillende ETF-voorstellen die VanEck Associates Corp. en Bitwise Asset Management hebben ingediend. De toezichthouder benadert de zaak echter voorzichtig en noemt marktmanipulatie en volatiliteit als belangrijkste hinderpalen.

Momenteel zijn er verschillende crypto ETF-producten over de hele wereld, waarvan er twee in Canada worden verhandeld: De Purposed Bitcoin ETH (BTCC) en de Bitcoin ETF (EBIT) van de Evolve Group. Grayscale heeft eerder een Bitcoin ETF ingediend, maar heeft geen actieve indieningen. Daarom zullen de nieuwe posities er waarschijnlijk voor zorgen dat het voorop loopt als de regelgevers de eerste goedkeuring geven.

Ethereum is klaar om in een stroomversnelling te komen!

Meer dan 3 maanden zijn verstreken sinds de lancering van Beacon Chain, Ethereum’s proof of stake-gebaseerde blockchain (Eth2), en de start van fase 0 in de overgang van proof of work (Eth1). Terwijl Eth1 blijft lijden onder hoge kosten en ernstige congestie, is een uitrol van Eth2 nog niet gepland. Echter, om het proces te versnellen, hebben project coördinator Danny Ryan en Teku’s Mikhail Kalinin een manier gepresenteerd: “The Merge,”.

Met een geschatte fase 1.5 uitrol binnen het komende jaar, is de samensmelting van Eth1 en Eth2 de volgende grote mijlpaal voor de overgang van Ethereum. Deze gebeurtenis zal applicaties en ontwikkelaars die werken op de bestaande blockchain in staat stellen om over te stappen naar de Beacon Chain. In de toegesproken oproep presenteerde Kalinin de eerste specificaties voor “the Merge.” Kalinin plaatste een pull request op GitHub.

Buterin dringt aan op versnelling van ‘samenvoeging’.
Zoals gemeld door ontwikkelaar Alex Stokes, werd er gesproken over het versnellen van deze gebeurtenis door zich te concentreren op het implementeren van “de minimaal haalbare specificaties” en zich vervolgens te richten op de meer complexe vereisten. Op die manier zouden ze een “uitvoerbare Beacon Chain” kunnen implementeren.

De Beacon Chain zal schaalbaarder zijn dan de op PoW gebaseerde blockchain. Met de toename van netwerkkosten voor DeFi gerelateerde use cases, NFTs, en de controverse van miners die EIP-1559 afwijzen, zou fase 1.5 van Eth2 de heilige graal kunnen zijn, en het begin voor het oplossen van een heleboel problemen.

Ubitquity lanceert luchtvaart blockchain met plannen om VeChain te integreren

Ubitquity heeft de lancering aangekondigd van een nieuw blockchainplatform gericht op de luchtvaartindustrie, genaamd Aeroporia. Dit platform wil tegemoetkomen aan de behoeften van deze industrie in zowel de publieke als de private sector.

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met verschillende gemeenten, de academische wereld, vastgoedbedrijven en luchtvaartbedrijven voor de inzet van Aeroporia. In eerste instantie wordt het platform ingezet op Ethereum, maar het team wil het blockchain agnostisch maken. Als gevolg daarvan zullen ze de VeChainThor blockchain integreren en ook met Proton Chain, één van de initiële partners van het bedrijf.

Aeroporia’s NFT-functies en gebruikssituaties
Genoemd naar het Griekse woord voor “luchtvaart”, zullen bedrijven die dit platform gebruiken in staat zijn om “parallelle systemen” te creëren op basis van de blockchain. Zo zullen ze in staat zijn om het registratieproces van een bedrijf te verbeteren en het te tokeniseren. Daarnaast zullen gebruikers in staat zijn om onder andere gegarandeerde effecten en JSON-geformatteerde body requests te creëren.

Een “Bill of Sale” zal het mogelijk maken om andere data te verzamelen en te volgen, zoals vliegtuigmodel, productiedatum, onderhoud, serienummer. Eén van de doelen van Ubitquity is om het platform volledig compatibel te maken met Non-Fungible Token (NFT) functies tegen het einde van 2021. Een bedrijfsrelease legt in meer detail uit hoe Aeroporia de verzamelde gegevens gebruikt en beveiligt.

Binance Pay nu ook beschikbaar voor handelaren!

Crypto exchange Binance, kondigde op 13 maart aan dat Binance Pay inmiddels beschikbaar is op de Binance app in een alpha versie, en beschikt over de Pay en merchant functies.

Afgelopen februari bracht Binance de bètaversie van Binance Pay exclusief uit voor peer-to-peer betalingen. Tijdens deze bètafase hebben ongeveer 250.000 gebruikers met Binance Pay gewerkt en ervaring opgedaan.

Nu is de Binance Pay beschikbaar voor zowel peer-to-peer betalingen als handelaarstransacties. Met dit nieuwe betaalplatform op Binance kunnen gebruikers en handelaren de betaalopties van hun voorkeur kiezen. Met 30+ valuta’s ondersteund, betalen en betaald worden in Bitcoin, Ethereum, BNB, en meer.

Bijkomend kunnen gebruikers nu ook meer dan 3.000.000 reizen boeken op Travala.com, de eerste handelaar die Binance Pay integreert.

Bluzelle gaat samenwerken met Equinix!

Bluzelle heeft een samenwerking met Equinix onthuld om zijn gebruikers in staat te stellen Proof-of-Stake (PoS)-gebaseerde blockchain-validators te hosten op een cloudoplossing. De samenwerking zal stakers in staat stellen om Bluzelle’s gepatenteerde communicatiemodule te combineren met Equinix’s Hardware Security Modules (HSM) mogelijkheden.

Op die manier zullen retaildeelnemers in staat zijn om validators in een cloud te laten werken met “dezelfde beveiliging en prestaties als professionele validators.”

Bluzelle is een databaseprovider die bestaat uit een cluster van Byzantine Fault Tolerant consensus-gedreven blockchains die op een gedecentraliseerde manier werken voor Web3. Afgestemd op enterprise-gebruik, maakt Bluzelle gebruik van een geavanceerd data delivery netwerk om performance bugs te voorkomen. In 2018 voltooide Bluzelle een openbare verkoop geschat op $ 19,5 miljoen.

Zijn partner Equinix is een beursgenoteerd bedrijf van $ 50 miljard op de NASDAQ. Gespecialiseerd in internetconnectiviteit en datacenters, wordt het beschouwd als één van de leiders in datacentercolocatie met 210 datacenters verspreid in meer dan 25 landen over de hele wereld.

Tot slot: Taproot gaat door!

Het debat over een van de belangrijkste updates van het Bitcoin-protocol, Taproot, gaat door. Hoewel ontwikkelaars en miners een meerderheidssteun voor de update hebben getoond, is het bereiken van consensus een uitdaging gebleken.

Blockstream-ontwikkelaar Russell O’Connor heeft daarom een wijziging op het activeringsvoorstel ingediend, genaamd “Speedy Trial”. Dit is een alternatief voor het “laten we zien wat er gebeurt” activeringsvoorstel. Harding verduidelijkte:

Het idee kreeg veel discussie en leek aanvaardbaar voor verschillende mensen die het niet eens konden worden over een voorstel (hoewel dit het niet noodzakelijk hun eerste keuze maakt).

De Taproot soft fork

Volgens Speedy Trial zou de implementatie “binnenkort” beginnen met een “Start Soon” fase na de vrijgave van de Taproot code die dit voorstel bevat. Daarna zouden miners beginnen aan te geven dat ze klaar zijn voor de upgrade totdat de vereiste 90% drempel is bereikt.

De volgende fase, “Stop Soon”, stelt voor dat de vorige stap binnen 3 maanden voltooid moet zijn. Anders zou de activatie van Taproot mislukken. Harding legt uit:

Er is geen verplichte activering en iedereen wordt aangemoedigd om het opnieuw te proberen met verschillende activeringsparameters.

Als de drempel van 90% wordt bereikt, moet er nog 6 maanden worden gewacht voordat Bitcoin nodes de Taproot-regels kunnen toepassen. Deze wachtperiode zal worden ingevoerd ongeacht hoe lang het duurt voordat miners aangeven dat ze klaar zijn om te upgraden en de drempel van 90% bereiken. Het doel is om gebruikers meer tijd te geven om te upgraden naar de nieuwe software.

Cryptoterm van de week

– Non-fungible Token –

Gezien de uitzinnige handelsactiviteit van de laatste tijd, zou het onbeleefd van ons zijn om niet te recapituleren wat een non-fungible token eigenlijk is…

Non-fungible tokens (NFT’s) zijn cryptocurrencies die niet de eigenschap van vervangbaarheid bezitten.

Cryptoquote van de week

– Thomas Merton –

Kunst stelt ons in staat onszelf te vinden en tegelijkertijd te verliezen.” 

 

Aankomende events

– Nothing Special To Report – 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

Beeple verkoopt NFT voor $69.3M!

Mike Winkelmann, ook wel bekend als de crypto-artiest Beeple, heeft zijn plaats in de recordboeken verankerd. Zijn NFT – Everydays: The First 5,000 Days – is op een veiling verkocht voor een verbijsterende 69,3 miljoen dollar. Het is de duurste NFT ooit, en de op twee na duurste verkoop voor een creatie van een levende kunstenaar. 22 miljoen mensen keken naar het eindmoment van de veiling.

Bitcoin daalt na teleurstelling Oracle

Het gerucht gonsde dat Oracle op het punt stond $4 miljard in Bitcoin te investeren. Maar helaas is die aankondiging er niet gekomen. Dit kan hebben bijgedragen aan het wegebben van BTC’s momentum van highs. Het is echter niet allemaal kommer en kwel: Een analist van Bloomberg denkt dat Bitcoin op weg is naar de $80.000!

Kunnen Bitcoin bankbiljetten binnenkort werkelijkheid worden? 

Crypto was ontworpen om de wereld weg te halen van fiat, maar één startup lijkt vastbesloten om Bitcoin meer op ouderwets geld te laten lijken. Noteworthy zegt dat het van plan is om bankbiljetten te ontwerpen die gedekt worden door Bitcoin – wat een “niveau van vertrouwen” toevoegt.

Nexo doneert $150.000 en roept andere bedrijven op om de open source Bitcoin-ontwikkeling te steunen

Nexo, een gereguleerde financiële instelling voor digital assets gevestigd in Londen met $5 miljard aan assets under management, heeft een donatie van $150.000 gedaan aan Brink om de ontwikkeling van open source Bitcoin te ondersteunen.

Amerika keurt stimuleringspakket van $2 biljoen goed!

In een grote mijlpaal is Joe Biden’s stimuleringspakket van $1,9 biljoen goedgekeurd door het House of Representatives. Amerikanen die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een cheque van maximaal $1.400. Velen denken dat de financiële verlichting een goede zaak kan zijn voor Bitcoin. Dat komt omdat de cryptocurrency kan dienen als een hedge tegen inflatie wanneer nieuwe dollars de markt overspoelen.

Een nieuwe grote speler in Bitcoin! 

Een Noorse energiegigant richt een nieuw bedrijf op zodat het kan investeren in Bitcoin. De nieuwe onderneming van Aker, Seetee, heeft in eerste instantie een kapitaal van 58 miljoen dollar. Naast het investeren in Bitcoin is het platform ook van plan om in innovatieve projecten te investeren en “emissievrije verificatieopties” te onderzoeken. Dit suggereert dat de firma het hoge niveau van energieverbruik in crypto wil aanpakken.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This