DE WEEKLY 14.11.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$459miljard – 8%

BTC Prijs

$16.100 – 8%

BTC dominantie

64.5%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

THORChain (RUNE)

+78%

Uniswap (UNI)

+56%

Aave (AAVE)

+55%

Blokcstack (STX)

+46%

Cybervein (CVT)

-9%

Crypto.com (CRO)

-8%

HedgeTrade (HEDG)

-6%

Digibyte (DGB)

-6%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

De pionier van de cryptomarkt raakte deze week een nieuwe meerjaarlijkse high van 16.491 dollar en vestigde zich hierdoor boven de kritische weerstand van 16.000 dollar. Op het moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld tegen $16.100. Ondanks de terugval van de intraday high, handelt Bitcoin op dit moment nog steeds 2% hoger ten opzichte van donderdag. Bitcoin heeft in totaal meer dan 5% gewonnen op week tot week basis.

Momenteel is Bitcoin op weg om de zesde achtereenvolgende week in een groene zone af te sluiten, wat de langste bullish streak is sinds maart. Het marktaandeel van Bitcoin steeg naar 65%, terwijl de kapitalisatie meer dan 300 miljard dollar bedroeg.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart is BTC/USD buiten de Bollinger Bands gegaan en de bovenste lijn dient nu als eerste kritisch supportgebied met $15.000. Deze barrière zal waarschijnlijk de correctie stoppen en een nieuwe bullish wave veroorzaken richting $17.100, het hoogste niveau van 2018.

Als deze eenmaal uit de weg is, zal het opwaartse effect waarschijnlijk toenemen met de volgende focus op $18.000, gevolgd door een all-time high op $19.800.

Bovendien, als de 15.000 dollar wegvalt, kan de correctie naar beneden worden uitgebreid richting de 12.000 dollar, versterkt door de middenlijn van de ‘weekly Bollinger Band.

Onze mening

Bitcoin is verplicht om zijn support niveaus opnieuw te testen voordat het verder gaat met zijn reis naar nieuwe all-time highs. De vraag is of het zal beginnen met de huidige niveaus, of met $17.000-$17.500. Het antwoord hangt af van hoe de markt in het weekend zal presteren, aangezien de liquiditeit dan meestal lager is.

De retracement kan worden teweeggebracht doordat investeerders hun posities gaan liquideren, om zo hun posities te kunnen verbeteren. Dit is echter niet iets om bang voor te zijn, want alle dips zullen gretig worden opgekocht zolang BTC boven de $14.000 blijft.

Als de geschiedenis een leidraad is, kan Bitcoin een sterke stijging doormaken, maar dit ging altijd gepaard met een sterke correctie. Echter nu het meer geïntegreerd is met het traditionele financiële systeem en het dagelijks leven van de mensen, is Bitcoin goed gepositioneerd om door te gaan met een langdurige bullish trend.

Michael van de Poppe, een bekende trader op de Amsterdamse beurs en een beroemde crypto twitter analyst, merkte op dat een 20-30% correctie een enorme koopkans zou zijn.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –

Intotheblock’s In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator laat zien dat er weinig weerstand is boven de huidige prijs. De prijs kan tot 18.750 dollar blijven stijgen voordat hij met een sterke aanbodzijde te maken krijgt.

 

Bitcoin’s In/Out of the Money Around Price gegevens

Daarnaast hebben bijna 1 miljoen adressen eerder 500.000 BTC gekocht in de buurt van 15.000 dollar. Dit gebied valt samen met de technische weerstand en is in staat om een deel van de verkoopdruk van een eventuele winstneming op te vangen. Mocht blijken dat het niet lukt, dan kan de verkoop doorzetten. De IOMAP-cohorten laten zien dat het volgende significante aanbodniveau rond de $14.000-$13.800 ligt.

 

Belangrijke onderdelen van de afhaalmaaltijden

Een duurzame zet boven de $16.000 heeft het beeld van Bitcoin op lange termijn sterk verbeterd en heeft sterke bullish vibes gecreëerd. Zowel de fundamentele als de on-chain metrieken impliceren dat Bitcoin sterk genoeg is om door te zetten richting de $17.000 en $18.750.

Aan de andere kant kan een kortetermijncorrectie zorgen dat BTC in de richting van $15.000 zal gaan, waar waarschijnlijk een nieuwe koopinteresse zal ontstaan. Een duurzame beweging onder dit gebied zal meer verkopers naar de markt lokken en zal een terugval tot de $14.000 uitbreiden, en eventueel zelfs tot $12.000.

Onze 6 belangrijkste topics!

On-chain metrieken schreeuwen kopen

De massale toename van Bitcoin whales ging gepaard met een duurzame Bitcoin-groei in oktober en november. Santiment’s ‘holdership distribution chart’ toont aan dat sinds midden oktober het aantal adressen met 10.000 tot 100.000 BTC’s is gestegen van 104 naar 111.

Ongeveer zeven whales hebben zich bij het netwerk aangesloten, wat neerkomt op een stijging van bijna 7%.

Gezien het feit dat deze whales tussen de 160 miljoen en 1,6 miljard dollar in BTC houden, kan deze ontwikkeling worden geconcretiseerd in een intense koopdruk, aangezien de activiteit van grote investeerders vaak helpt om een beeld te krijgen wat er op de markt gebeurt.

De bevindingen van het Arcane Research team ondersteunen het idee dat er steeds meer whales op de markt komen. De experts wezen erop dat het aantal grote traders in 2020 meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2019.

Ook het aanbod van BTC op de exchanges bleef dalen en kwam dicht in de buurt van het recente dieptepunt van 707.000 coins dat op 2 november werd bereikt. Dit momentum vermindert de verkoopdruk en bevestigt dat Bitcoin in een accumulatiefase zit. Ondertussen zorgt het verminderde aanbod te midden van de groeiende vraag onvermijdelijk voor een aanzienlijke prijsstijging.

Vanaf nu kunnen alle Amerikaanse klanten via PayPal zowel Bitcoin als Ethereum kopen.

De betalingsgigant PayPal heeft zijn wachtlijst voor zijn crypto-service opgeheven. Sinds 12 november kunnen PayPal-klanten in de Verenigde Staten hun rekeningen gebruiken om Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash te kopen, te verkopen en bij te houden. Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat haar klanten tot $20.000 per week zullen kunnen kopen in cryptocurrencies.

Het betalingsbedrijf kondigde de lancering van de crypto-service aan op 21 oktober, wat velen in de crypto-ruimte heeft verbaasd. Het bedrijf werkt nu samen met Paxos Trust voor de opslag van zijn crypto assets.

Sinds de lancering van de services konden maar weinig accounts toegang krijgen tot de cryptocurrency’s vanwege de beperking. In een update voor investeerders onthulde het bedrijf echter dat er grote belangstelling was voor de dienst. Daarom verhoogde het de initiële aankooplimiet van $10.000 naar $15.000. De gestage toename van dit bedrag duidt op een verhoogde interesse onder de gebruikers in het betaalsysteem.

 

2020 wordt één van de belangrijkste jaren in termen van acceptatie voor Bitcoin!

Na MicroStrategy, Square en PayPal, heeft nu ook de legendarische investeerder Stanley Druckenmiller onthuld dat hij eigenaar is van Bitcoin. Hij heeft erop gewed dat er nog steeds verrassingen zijn op het gebied van adoptie.

Druckermiller is één van ‘s werelds meest succesvolle investeerders en hedgefondsmanagers, met een geschat fortuin van bijna 6 miljard dollar. Onlangs veroorzaakte hij opschudding door een daling van de Amerikaanse dollar te voorspellen die 3 tot 4 jaar zou kunnen duren. Die daling zou kunnen beginnen in 2021, gedreven door het inflatiebeleid van de Amerikaanse Federal Reserve.

Druckermiller zei dit in een interview bij CBNC, en voegde eraan toe dat zijn investering in goud nog steeds veel belangrijker is dan in Bitcoin. In tegenstelling tot het decennium van Bitcoin is goud “een 5.000 jaar oud merk”. Nog maar een jaar geleden bevond de legendarische investeerder zich in een volledig tegenovergestelde positie toen hij verklaarde dat hij “Bitcoin niet zou kopen”.

De prestaties van de cryptocurrency, het potentiële rendement, de kenmerken en de liquiditeit hebben de mening van de hedgefondsmanager veranderd. Hij verklaarde:

Ik ben een dinosaurus, maar ik ben me aan het opwarmen omdat Bitcoin een asset class zou kunnen zijn die veel waarde toevoegt aan de millennia. Eerlijk gezegd, als de goud weddenschap werkt, dan zal de Bitcoin weddenschap waarschijnlijk beter werken.

Microsoft boost kleinschalig crypto project om de adoptie te versnellen

Microsoft heeft net het NOIA Network geselecteerd voor zijn “FastTrack” programma, waarbij er een onbekend crypto-project is opgezet dat moet worden toegevoegd aan de cloudmarkt van de technologiegigant.

NOIA, een publieke internet software oplossing, sloot zich vorig jaar aan bij Microsoft’s opstartprogramma en breidde dat partnerschap uit in april.

Door deze week deel te nemen aan het FastTrack programma krijgt het netwerk toegang tot Microsoft Azure engineers voor hulp bij de implementatie en ontwikkeling, volgens een recent persbericht.

NOIA is ontworpen om veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid te bieden aan het openbare internet via een blockchain-based netwerksysteem. De NOIA oplossing werkt bovenop het publieke internet. De token, bekend als het Decentralized Autonomous Routing Protocol (DARP), is de kracht van dit netwerksysteem.

Microsoft zegt dat het het NOIA-platform “in de loop der tijd” wil toevoegen aan de cloudmarkt van het bedrijf. De zachte introductie zal het “makkelijker maken om verbinding te maken met Microsoft’s wereldwijde klantenbestand om nieuwe leads te genereren en de netwerkcapaciteit en marktvoetafdruk uit te breiden.”

NOIA is momenteel gerangschikt op plaats 342 volgens CoinMarketCap.

Fidelity ondersteunt de verdediging van Bitcoin!

Fidelity wil dat de wereld zich opwarmt voor Bitcoin. Het heeft op 13 november een hele blogpost besteed aan het verdedigen van de grootste cryptocurrency door middel van marktcap – een technologie die volgens velen op een dag zou leiden tot de verdwijning van Fidelity, een gecentraliseerde financiële instelling.

Ria Bhutoria, onderzoeksdirecteur bij Fidelity Digital Assets, de afdeling van Fidelity die verantwoordelijk is voor de behandeling van cryptocurrencies, schetste een zestal punten ter verdediging van Bitcoin.

Ten eerste reageerde ze op de beschuldiging dat Bitcoin te volatiel is en te traag en te duur om een betaalmiddel te worden. “De volatiliteit van Bitcoin is een afweging die zorgt voor een perfecte inelasticiteit van het aanbod en een interventievrije markt”, betoogde ze.

Wat betreft de problemen rond betalingen, stelt Bhutoria dat dit slechts één van de “bewuste afwegingen” is, aangezien Bitcoin “kern-eigenschappen biedt zoals decentralisatie en onveranderlijkheid”.

Bloomberg en JP Morgan geven een bullish signaal richting kapitaalkrachtige investeerders!

De beroemde hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft deze week gezegd dat de bull-run van Bitcoin slechts de ‘eerste inning’ was en dat het de ‘beste inflatieronde’ was. Paul Tudor Jones meldde dat hij zelf een kleine, ééncijferige investering in Bitcoin heeft.

Bloomberg geeft een inlichtingenrapport uit waarin wordt voorspeld dat Bitcoin over vijf jaar $100.000 zal bedragen. JP Morgan’s Global Quantitative and Derivatives Strategy team is van mening dat Bitcoin een aanzienlijk opwaarts potentieel heeft.

Dit toont aan dat Bitcoin wordt opengesteld voor meer conservatieve en traditionele investeerders. Nu JP Morgan en Bloomberg positieve berichten geven, openen ze de poorten voor meer bitcoin-kopers uit gebieden die normaal gesproken uit de buurt van Bitcoin zouden blijven.

Dit alles betekent dat de aantrekkingskracht van Bitcoin op meer traditionele en zeer gekapitaliseerde investeerders gevestigd is, op korte termijn. 

Save the best for last!

Volgens het onderzoek van CryptoVoices heeft de marktwaarde van Bitcoin de monetaire voetafdruk van verschillende economieën, waaronder Rusland, Australië, Zweden en Polen, al overtroffen. Deze maatstaf omvat fysieke valuta en bankreserves die door de lokale centrale banken worden aangehouden.

Zodra de prijs $18.000 bereikt, zal de marktkapitalisatie van Bitcoin de Canadese dollar domineren. Volgens Fernando Ulrich, een econoom bij Crypto Voices, proberen centrale banken en overheden zich een weg te banen uit de recessie door hun fiatgeld te depreciëren. Als gevolg daarvan overtrof Bitcoin in 2020 verschillende valuta’s.

Cryptoterm van de week

– FOMO –

FOMO is een veelvoorkomend acroniem dat u de afgelopen dagen misschien wel hebt zien circuleren op Crypto Twitter. Dit is wat het betekent…

Een acroniem dat staat voor “Fear of Missing Out” en in de context van investeren, verwijst naar het gevoel van angst voor het missen van een potentieel winstgevende investeringskans en het later betreuren daarvan.

Cryptoquote van de week

– Arif Naseem –

“Degenen die in Bitcoin geloven, geloven ook in intelligentie.”  

Aankomende events

17 november 2020

  • Zcash – Halving
  • Blockstack – STX2.0 MAINNET

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

CBDC’s zullen cash vervangen

In een nieuw rapport van Deutsche Bank wordt geconcludeerd dat de digitale valuta’s van de centrale bank uiteindelijk het geld zullen overnemen. Het onderzoek van de Duitse instelling kwam echter met een waarschuwing voor de VS en Europa. Beiden kregen te horen dat ze onmiddellijk een inhaalbeweging moeten maken in de race om een van deze assets te lanceren, anders zullen hun bedrijven gedwongen worden om de CBDC’s en het beleid van andere landen over te nemen.

Coinbase listing zorgt voor een 800% stijging

Het Coinbaseffect duwde de prijs van District0x met bijna 800% naar boven, dit nadat hij vorige week werd opgenomen in de lijst. Het token was één van de grootste ICO’s in 2017, maar zag zowel de populariteit als het gebruik afnemen de maanden erna. Ondertussen tonen de gegevens aan dat dergelijke pumps slechts tijdelijk zijn.

Waarom ik $111K heb uitgegeven aan een digitale F1-auto’ – NFT-verzamelaar 

Metakovan [@MetaKovan] is een angel investeerder, ondernemer, geregistreerde Ethereum whale, en NFT-verzamelaar. Tijdens een interview met podcasthost Jon Jordan onthulde de investeerder dat dit niet eens de duurste aankoop was die hij had gedaan en dat hij de digitale auto nog niet heeft meegenomen voor een ritje op het digitale circuit. Hij zei dat het merk en de veiling zijn interesse prikkelde.

Ethereum 2.0 deposit contract topt af op $22.5 miljoen, dit slechts een week na de lancering ervan!

Dit depotcontract is de basis van de Etheréum 2.0-update en dient als brug voor de migratie van van het proof-of-work netwerk (PoW) naar een nieuwe technische infrastructuur die de proof-of-stake (PoS) ondersteunt. Om een transactievalidator op het nieuwe netwerk te worden (de personen die transacties verwerken zoals miners bij een PoW netwerk), moet de Ethereum gebruiker ten minste 32 ETH staken.

Libanon lanceert zijn eigen digitale munt in 2021

De centrale bank van Libanon zal volgens een rapport volgend jaar een digitale munteenheid lanceren. Bloomberg, die Libanon’s National News Agency aanhaalt, meldde dat de digitale munt bedoeld is om het “vertrouwen” in het banksysteem van het land te versterken. Riad Salameh, de gouverneur van de centrale bank van Libanon, heeft al midden 2019 gezegd dat een dergelijk project in de maak was.

Biden bevestigt dat Gary Gensler het ‘Financial Policy Transition Team’ zal leiden

Gary Gensler, een veteraan uit Washington en Wall Street die het ontluikende cryptocurrency veld nauwlettend heeft bestudeerd, zal het ‘Financial Policy Transition Team’ voor de Amerikaanse president Joe Biden leiden.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This