De scam die 1000’n belgen heeft opgelicht voor miljoenen Euro’s!

by | Sep 2, 2020

Sinds 2015 zijn naar schatting een duizendtal Belgen opgelicht door praatjesmakers met een zeer agressieve verkooptechniek. 

Een van de producten die ze verkochten was NANOCOIN. Het product dat aangeboden werd maakte misbruik van de populaire Bitcoin hype die tussen November en December spectaculair koersstijgingen kende.

April 2015 – Crypto 888 Club lanceerde terug en beloofde beleggers maandelijks rendement op deposito’s tot €10.000 EUR.

2016 – De aanwerving van de nieuwe Crypto 888 Club leden daalde begin 2016, wat leidde tot een reboot als Octa Partners.

Een half jaar later ligt Octa Partners in de ellende, waarbij ze het plan hebben om opnieuw op te starten als Nano Club.

Dus, tot nu toe hebben we OctaCoin, NanoCoin gehad en nu met de vierde reboot, Ormeus Coin.

Wat is een ponzi?

De oplichters koppelde namelijk hun product aan het succesverhaal aan dat van de Bitcoin om zo de slachtoffers aan de haak te slaan.

Het product dat de oplichters verkochten ging met de naam NANOCOIN dat een nieuwe naam heeft gekregen nadat het crypto888 en octapartners was . Dit product zou de nieuwe Bitcoin zijn volgens hun maar dan beter. De Nanocoin zou op alle vlakken beter zijn dan Bitcoin en de waarde zou na enkele jaren gelijk kunnen zijn aan die van de Bitcoin. Het bedrijf achter Nanocoin is Nanoclub.

Wat de mensen niet wisten was dat het eigenlijk een ponzi-scheme is. Een ponzi-scheme is een bekende techniek die oplichters gebruiken.  Ook wel een piramidesysteem genoemd.

De werking van deze oplichterij bestaat eruit dat men de investeerder op een zeer korte termijn een hoog rendement beloofd. Deze investeerder zal een bonus of commissie aangeboden krijgen indien hijzelf andere investeerders kan overtuigen om in te stappen. Deze eerste investeerder wordt dan uitbetaald met het geld van de laatste investeerders.

De helaasheid van de zaak is dat het FSMA voor dergelijke zaken waarschuwt. Echter winden de verkopers deze waarschuwingen in een mooi jasje en verbloemen ze de situatie. Een ander struikelblok is dat de doelgroep van deze oplichters vaak geen weet heeft van wat het FSMA is en wat deze inhoud.

 

Hoe ging Nano club te werk?

Een voorbeeld van hoe de oplichters te werk gaan is als volgt.

De oplichter komt via vrienden of familie in contact met een slachtoffer. De verkoper legt uit hoe geweldig Nanocoin is met behulp van een mooie powerpoint en uiteraard ook mooie “cijfers” en dit weerspiegelt voortdurend het succesverhaal van Bitcoin.

De belofte luidt – er gaan betaalkaarten zijn, ATM’s zullen over België verspreid worden en een groot aantal fysieke Belgische winkels zullen Nanocoin aanvaarden als betaalmiddel, dit zeggen de “ervaren verkopers” die een zogezegd financieel product verkopen wat niet mag volgens de wet.

Gegarandeerd succesverhaal dus.

Niet alleen gaat de coin zwaar in waarde stijgen, ook zal je er maandelijks een rendement op ontvangen van minstens 4%. Hoe groter de investering hoe hoger je rendement en hoe sneller je het terug hebt verdiend.

Het addertje onder het gras? Je geld staat voor een bepaalde duur vast en deze duur is 12 maanden. Gedurende deze periode kan je geen coins opnemen. Enkel je maandelijks rendement kan je eventueel direct opnemen.

Natuurlijk kan er ook voor gekozen worden dit geld verder te beleggen. De mogelijke formules gaan vaan “slechts” €1000, €3000, €5000 tot zelfs 100,000’n euro’s of meer. Nadat er 12 maanden verlopen kan je kiezen om je geld op te nemen, maar dit systeem is zeer wraakroepend gemaakt. Je kan maar een bepaald aantal coins bv.25 per dag omzetten. Dit is zo schematisch uitgewerkt zodat je er 1 tot 4 maanden of meer mee bezig bent om iets van je investering terug te zien.

De bedoeling hiervan is om de persoon in kwestie een tegenzin te geven om dit elke dag te doen waardoor hij nog langer zal bezig blijven wegens geen interesse. De coins die je bezit hebben dan ook totaal geen waarde waardoor die 25 stuks maar telkens een paar euro’s zijn.

De investeringsmogelijkheden en de rewards

Nano Club beloofde leden een “gemiddelde” maandelijkse ROI van 4% tot 12%!

Net als zijn voorgangers verzoekt Nano Club om investeringen van nieuwe investeerders en gebruikt het om bestaande investeerders terug te betalen.

De resterende uitbetaalde provisies zijn gebonden aan affiliate investering, shuffling rond geïnvesteerde fondsen om te betalen uit Nano Club filialen met de grootste downlines.

De enige controleerbare bron van inkomsten die in het bedrijf binnenkomt is affiliate investment, dit werd gebruikt om de maandelijkse ROI’s van Nano Club te financieren.

De investeringsmogelijkheden

Starter – investeert €150 EUR
Basis – investeert €1050 EUR
– Pro+ – investeert €5950 EUR
– Gold – investeert €23.750 EUR
– Platina – investering €50.050 EUR
Diamant – investeert €100.050 EUR

Nieuwe geïnvesteerde fondsen werden gebruikt om bestaande investeerders terug te betalen en dat maakte van Nano Club een Ponzi-plan.

Nanoclub-12-maandelijks-ROI

Resterende commissies worden betaald via een binaire compensatie structuur, tot 80% van de geïnvesteerde fondsen afgestemd aan weerszijden worden betaald aan het binaire team:

 • Starter affiliates verdienen 20% of 40% (als ze zes affiliates werven)
 • Basis affiliates verdienen 40% of 60% (als ze zes affiliates werven)

Nano Club-partners krijgen ook NanoCoins bij hun investering:

 • Starter affiliates ontvangen €90 EUR waarde in NNC
 • Basis affiliates ontvangen € 950 EUR waarde in NNC
 • Pro+ affiliates ontvangen €5600 EUR waarde in NNC
 • Goud affiliates ontvangen € 23.750 EUR waarde in NNC
 • Platina filialen ontvangen €47500 EUR waarde in NNC
 • Diamant affiliates ontvangen €95.000 EUR waarde in NNC

Van Nano-club naar Ormeus Global

Een bezoek aan de website van de Nano Club vandaag onthult een wijziging van het logo in “Nano Crowd”. Behalve een inlogformulier wordt er echter geen andere informatie verstrekt.

Op 16 november kwam er informatie bovendrijven die de ineenstorting van Nano Club bevestigde.

Volgens een webinar konden toen de NanoCoin balansen worden omgezet in Ormeus Coin in een verhouding van 10:1 (10%). Ormeuscoins die ontstaan bij de conversie van de nanocoins werden bovendien een jaar lang vergrendeld (niet toegankelijk). Ormeus Coin is een cryptocurrency verbonden aan Ormeus Global die rond juni 2017 van start is gegaan met de pre-introductie en het zou filialen een passieve ROI van 160% aanbieden.

Hoewel Ormeus Global beweert dat het de ROI-inkomsten rechtmatig ontleent aan robo-trading, adviseren zij toch hun MLM-opportuniteit “niet beschikbaar in de Verenigde Staten”.

Dit lijkt pseudo-compliance onzin, waarbij naar schatting de VS op dit moment de grootste bron van tractie is naar de Ormeus Global website (40%). Noch Ormeus Global noch Nano Crowd zijn geregistreerd bij de SEC, wat betekent dat de ondernemingen niet-geregistreerde effecten aanbieden aan Amerikaanse inwoners. Erger nog, wanneer er gebrek aan bewijs is van de robo-trading financiering affiliate ROI uitbetalingen, is het zeer waarschijnlijk dat Ormeus Global als een Ponzi schema werkt. 

Ormeus Coin blijkt inmiddels weer een waardeloze MLM altcoin te zijn die geen zin heeft.

Ormeus Coin werd begin oktober gelanceerd en bevond zich een tijdje geleden in het stadium van de “pump”.

De handel tussen de Ormeus Global filialen bedroeg toen $4,28. Zodra de eerste lancering en verplichte samensmelting van Nano Club leden in Ormeus Global voorbij was (het dumpen van voorgedefinieerde munten op leden creëert de illusie van handelsactiviteit), kelderde de waarde van de Ormeus Coin net zoals bij Nano Coin.

Het partnerschap met Nano Club suggereert dat de eigenaar(s) van Nano Club de affiliate-base zou(den) hebben verkocht aan Ormeus Global, maar de bevestiging is nog niet boven water gekomen. Het is ondertussen de derde generatie van een altcoin Ponzi, die nu nog meer dan ooit vastzit met wanhopige investeerders.

Gezien het feit dat de oprichting van Ormeus Global net zo verdacht is als die van Nano Club, zal de geschiedenis zich ongetwijfeld herhalen.

Jammer genoeg voor de leden van de Nano Coin, zij hebben noch een mening of een keuze in de kwestie.

Conclusie

Nu u bekend bent met de verschillende vormen van oplichting op het gebied van online beleggen, hopen we dat u voorbereid bent op alles wat de oplichters u toespreken.

  Samenvattend:

  • Veel oplichterspraktijken op het internet zijn helemaal niet nieuw. Het zijn gewoon variaties op klassieke Ponzi-schema’s, zwendelpraktijken met pump en dumps en offshore-beleggingen.
  • Nieuwsbrieven worden vaak geschreven door betaalde promoters. Wees altijd sceptisch: als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook.
  • Als u een zwendel tegenkomt, neem dan contact op met het FSMA of ons.

  Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

  Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
  Share This