Wil je beginnen met NFT’s? Hier alvast enkele basisbeginselen!

by | Feb 11, 2021

Zoals we allemaal weten, is de vraag naar verzamelkaarten door de pandemie sterk toegenomen. Het zijn echter niet alleen fysieke ruilkaarten die uit de rekken vliegen. Een nieuw blockchain gebaseerd digitaal verzamelplatform, NBA Top Shots, heeft een vliegende start gemaakt, waarbij hun pakketten met NBA highlight reel tokens meteen werden uitverkocht toen ze uitkwamen.

Opgericht in 2019, werd NBA Top Shots gecreëerd als een samenwerkingsverband tussen de NBA en Dapper Labs, de makers van CryptoKitties.

Zodra de packs (die gaan voor tussen $ 9- $ 250) uitverkocht zijn, worden ze verhandeld op een open marktplaats. Sinds de lancering beweert NBA Top Shots dat ze tot nu toe bijna $20 miljoen aan verkopen hebben geregistreerd.

 

Deze NFT’s zijn hot na een opmars in bijna elk aspect van de collectible trading card markt.

Vorige maand nog werd een Mickey Mantle rookie kaart verkocht voor $5.2 miljoen dollar. 

Zo is er ook Collecters Universe (CLCT), een bedrijf dat gespecialiseerd is in het sorteren en authentiseren van kaarten. Dit bedrijf steeg op de aandelenmarkt van $15 naar $90 in de laatste 12 maanden. Dat is een stijging van ~280%.

Een snelle blik op Walmart laat zien dat Panini Prizm blasterboxen, die in de winkel rond de $20 kosten, momenteel voor meer dan $550 worden verkocht. De vraag is krankzinnig, het aanbod beperkt, en mensen vinden dat het verzamelen en uitpakken van ruilkaarten een leuke en productieve manier is om thuis tijd door te brengen.

 

Conclusie

Het is niet te voorspellen wanneer de markt voor ruilkaarten zal vertragen. Als je jouw liefde voor de ruilkaarten opnieuw wil aanwakkeren dan kunnen wij je al bevestigen dat deze markt booming is.

De beste manier om te beginnen? Kijk uit naar komende releases in games, zoals Pokemon met hun Shiny Star dozen die uit de rekken vliegen, Flesh and Blood (een extreem populaire nieuwe TCG) brengt in april/mei een nieuwe set uit genaamd Monarch, en alles in sport van het merk Panini.

Het lijkt uiterst winstgevend te zijn om ongeopende dozen van deze kaarten te bewaren, maar door ze open te scheuren op livestream en de populaire kaarten te verkopen, kun je op korte termijn meestal break-even draaien, met de mogelijkheid om winst te maken naarmate de kaarten ouder en meer verzamelwaardig worden.

Al met al is het een erg leuke markt om deel van uit te maken, en de markt van digitale verzamelobjecten is nog maar net begonnen.

Wij zijn alvast enthousiast over de toekomst van deze markt.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This