Nieuws & Inzichten

Objectief, waardevol, gefundeerd en to-the-point!

Categorieën

Weekly

In onze Weekly brengen wij een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Wekelijkse update 26 april – 2 mei

De Bitcoin-prijs toont aanzienlijke kracht nadat hij uit de recente crashes is opgestaan. Toch is het onzeker of de huidige bullish impuls zal uitmonden in een nieuwe uptrend of zal leiden tot een meer diepgaande daling. Hoewel er de afgelopen week bloed vloeide in de markten, lijkt alles weer tot rust te zijn gekomen nu Bitcoin opnieuw zijn draai heeft gevonden.

Wekelijkse update 19 – 24 april

DE WEEKLY 24.04.2021 Onze wekelijkse update van de cryptomarktHoe staat de cryptomarkt er voor? Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder$1.86 biljoen - 25%$50.834 - 20%50.9%Opmerkelijke Movers Welke coins vielen ons deze week...

Wekelijkse update 12 – 18 april

DE WEEKLY 17.04.2021 Onze wekelijkse update van de cryptomarktHoe staat de cryptomarkt er voor? Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder$2.2 biljoen - 10%$60.729 - 4%51.58%Opmerkelijke Movers Welke coins vielen ons deze week op...

Wekelijkse update 3 – 9 mei

Wekelijkse update 3 – 9 mei

DE WEEKLY 08.05.2021 Onze wekelijkse update van de cryptomarktHoe staat de cryptomarkt er voor? Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder$2.45 biljoen - 12%$58.663 - 3%17.4 %Opmerkelijke Movers Welke coins vielen ons deze week...

Algemeen nieuws

Hier vind je artikels die in geen van onze andere categorieën passen, maar die wij toch belangrijk genoeg vinden om te vermelden.

Onze uitvoerige bespreking hoe centralisatie en decentralisatie samengaan!

Ja mannekes, tradepremium believers, we komen steeds dichter bij de nieuwe wereld. Hopelijk een wereld waar meer decentralisatie zal zijn en waar iedereen gelijke kansen krijgt. Het brengt ons dichter bij een vrije markt. Vrije markten leiden tot meer innovatie. Enkel op deze manier zal de kloof tussen rijk en arm verkleind worden. Meer en meer mensen beginnen zich te verdiepen in Bitcoin omdat ze beseffen wat er gaande is en dat dit het geld van de toekomst zal zijn. En het wordt alleen meer beter…. Grote bedrijven als paypal en visa ondersteunen het, met als gevolg dat banken meer en meer ontwricht worden!

Citibank is pro Bitcoin!

Citi is de laatste financiële instelling die van mening begint te veranderen over Bitcoin. Analisten van Citibank zeiden dat Bitcoin klaar is om ’s werelds ‘valuta bij uitstek’ te worden voor wereldwijde transacties en dat het middel zijn ‘omslagpunt’ heeft bereikt, aldus een onderzoeksrapport aan cliënten afgelopen maandag.

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

Wat mogen we van 14 april verwachten?

Wat mogen we van 14 april verwachten?

Zoals we in één van ons voorgaande artikels al schreven over de aankondiging van Visa en welke impact dit kan hebben op zowel Bitcoin als Ethereum, is er nu nieuw voer om over te brainstormen. Elke week is er meer bewijs dat de instellingen bouwen op crypto. We zagen in de cryptoruimte ook een historisch kwartaal in termen van durfkapitaal. En nu begint pas het echte vuurwerk….

Coin Reports

In onze Coin Reports brengen wij diepgaande analyses van een coin, token of project met alle toeters en bellen.

REN Protocol (REN)

REN Protocol (REN) Coin analyse Wanneer u investeert in cryptocurrencies, moet u altijd uw eigen onderzoek doen. Wij bieden u beoordelingen van elke top-cryptocurrency die er is, zodat u weet waar de beste cryptocurrencies voor staan. Dit is een overzicht van het...

Wat is Polkadot (DOT) en is het beter dan Ethereum?

Polkadot, een parachain blockchain, kwam recent in de top 10 van coingecko terecht. Polkadot is opgericht door Gavin Woods, medeoprichter van Ethereum, en is al sinds 2016 in ontwikkeling. Er zijn in 2017 enkele ‘token sales’ geweest voor Polkadot. Het project haalde...

Onze mening

Hier krijg je onze ongezouten, objectieve mening over de algemene stand van zaken in blockchain land.

Onderzoek elke actie voordat je uw assets verkoopt!

Tesla heeft hun winstgesprek gehouden en het stelde ons niet teleur. Er is genoeg te doen rond de cijfers van het bedrijf, dus wij gaan ons in dit artikel uitsluitend richten op hun Bitcoin-aankoop. Tesla heeft zo'n 10% van zijn Bitcoin-aandelen verkocht nadat het...

Een nieuwe Gem – BTFD

De drop van vorig weekend had niemand zien aankomen, ook wij niet. Zo goed als alle on-chain data toonde aan dat er ruimte was om nog te groeien en dat we op een goed momentum zaten om hoger te gaan. Niets was minder waar...   Van zaterdag op zondagnacht, Bitcoin...

Analyses

In deze categorie delen we onze analyses alsook inzichten van andere erkende experts uit de cryptocurrency wereld. Door deze artikels te volgen ga je op lange termijn de grote winnaar zijn!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

De deuren zijn geopend en het feest kan beginnen!

De deuren zijn geopend en het feest kan beginnen!

Voor diegene die onze community calls nog niet volgen, we zeggen het al enkele weken, "Altcoin season" is hier! Er zijn nu duidelijke singalen die elk altcoin seizoen terugkomen. Het goede nieuws is dat we nog maar net begonnnen zijn en dat het beste nog moet komen!...

Academie

In de Academie proberen wij onze leden ‘the bigger picture’ te tonen. We verleggen onze focus hier van het micro nieuws naar het macro perspectief.

Enkele tips om de bullmarkt te overleven

De bullmarkt voor crypto's heeft op dit moment een tussenstop en iedereen denkt dat hij al voorbij is door de recente dip. Het klinkt raar maar het is nu eenmaal niet makkelijk om een bullmarkt zonder kleerscheuren te overleven. De meeste investeren in coins op het...

Wat is Uniswap en hoe het te gebruiken?

Zoals jullie al wel weten is Uniswap de meest toonaangevende gedecentraliseerde crypto-exchange die draait op de ethereum-blockchain. En binnenkort, 5 mei, komen ze met hun Mainnet lancering “Uniswap V3” genaamd. In een volgend artikel meer hierover.

Volg de geldstroom en je zal versteld staan waar je eindigt

Als ik eerlijk ben, dan begint hier alles mee….. In dit artikel gaan we uiteenzetten hoe de ‘money flow’ op de cryptomarkt plaatsvindt en hoe het in de toekomst zou moeten evolueren. Als u relatief nieuw bent met Bitcoin en beter wilt leren begrijpen Hoe het senitmentsgevoel van een investeerder in de markt eveolueert doroheen de tijd en hoe ze op elkaar inspelen, raad ik u ten zeerste aan dit te lezen. Het begrijpen van de ongecoördineerde dans tussen investeerders, whales en institutionele spelers is een belangrijke stap op weg naar een comfortabele aankoop van Bitcoin. En zeker als dit een asset is dat u voor de lange termijn wilt vasthouden.

Wat is de beste optie als het gaat om een cryptokaart?

Wat is de beste optie als het gaat om een cryptokaart?

Wij krijgen veel de vraag, wanneer we nu eens een artikel maken over crypto kaarten. Met daarop de volgende vraag, is het eigenlijk nuttig? Wel vandaag is het zo ver, we hebben ons onderzoek gedaan en we gaan jullie een zo goed mogelijk overzicht geven over de cryptokaarten die van nut kunnen zijn in de toekomst.

Strategie

Traden moet je zelf doen, maar met onze Strategie artikels proberen we je wel de juiste beslissingen op de juiste moment te laten maken.

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 2

Vorige keer hebben we het gehad over hoe je intrest kan verdienen op je Bitcoin door ze uit te lenen. Een mooie manier om een passief inkomen te verkrijgen. Vandaag gaan we hier op verderwerken. Er zijn ook nog andere manieren om rente te verdienen door te lenen,...

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Heb je uzelf dit ook al eens niet afgevraagd? als je ETH, DASH of NEO ( en nog een hoop andere) kan staken, waarom dan niet Bitcoin. Wij zijn altijd op ons hoede voor scams omdat het voor hun het ideaal scenario zou zijn om meer BTC te vergeren. Wij gingen op onderzoek uit of het echt kan, meer Bitcoin verdienen. Zoals jullie al wel gemerkt hebben verdelen wij onze artikelen op in meerder delen zodat alles mooi overzichtelijk en duidelijk blijft. De serie zal deze keer bestaan uit 5 delen!

MicroStrategy & Michael Saylor hebben gezorgd voor deze bullrun!!!

MicroStrategy, het bedrijf van Micheal Saylor, is al sinds het begin van de Bitcoin bull-run enthousiast en heeft tot nu toe zo’n 71.079 Bitcoins verworven (~ $2,6 miljard gekocht). Ze geven het goede voorbeeld en hebben sinds kort zelfs hun Bitcoin-playbook openbaar gemaakt voor bedrijven die in Bitcoin willen investeren. Welke impact heeft dit nu op de cryptomarkt en vooral, op de crypto-adoptie?

Trading

Ben je iemand die absoluut wil leren traden, maar er niks van begrijpt, dan is dit misschien wel de ‘place to be’! In deze categorie beginnen we vanaf het begin zodat je elke term tot op het bot leert begrijpen en jouw zoektocht hierin makkelijker wordt. Door deze categorie op de voet te volgen ga je ook betere inzichten krijgen als je onze wekelijkse community calls volgt. Enjoy!

De derde op de lijst is de Moving Average Convergence Divergence (MACD)?

Het is weer tijd om een nieuwe indicator aan onze lijst toe te voegen. Vandaag gaan we dieper ingaan op de MACD of beter gezegd de ‘Moving Average Convergence Divergence’. Deze tool moet je net als moving average bekijken als een supplementaire tool die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

De tweede in rij is de moving average (MA)!

We gaan onze grote trading gids/reeks verderzetten met de moving average. Een niet onbelangrijke indicator als je weet hoe je deze het best kan interpreteren. Omdat een moving average gewoon een lijn is en jou in eerste instantie niet veel verteld is het juist die eenvoudigheid die zorgt voor duidelijke informatie. Bekijk het als een supplementaire tool die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

De eerste op de lijst is de RSI indicator!

We gaan er meteen invliegen en jou elke week een kort overzicht geven per indicator. Hierdoor zal je na verloop van tijd weten waar elke indicator voor staat en wanneer je ze kan toepassen. Enjoy the ride!De Relative Strength Index (RSI)Dit is een indicator die...

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Scams

Scams, ze worden steeds moeilijker te onderscheiden van legitieme projecten. Met onze Scam artikels proberen we je te behoeden van de foute keuze’s.

De scam die 1000’n belgen heeft opgelicht voor miljoenen Euro’s!

Sinds 2015 zijn naar schatting een duizendtal Belgen opgelicht door praatjesmakers met een zeer agressieve verkooptechniek. Een van de producten die ze verkochten was NANOCOIN. Het product dat aangeboden werd maakte misbruik van de populaire Bitcoin hype die tussen...

Is GTI-Net scam of niet? De feiten op een rijtje!

Is GTI-Net scam of niet? De feiten op een rijtje!

Als geen ander weten wij dat het enorm belangrijk is om goed onderzoek te doen. Er zijn betrouwbare projecten en uiteraard is er ook veel scam. Bedrijven die oppoppen, vaag zijn, geen support bieden en slecht uitbetalen: dat wil je natuurlijk niet.   Voordat we...

Community Blog

De leden van onze community die ook graag eens hun cryptocurrency-ei kwijt willen, kunnen dat doen in onze Community blog!

Technische analyse Bitcoin 12/05/21

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY? Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen. Waar wacht je nog op?BTC chartKlik om te...

Technische analyse Bitcoin 5/05/21

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY? Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen. Waar wacht je nog op?BTC chartKlik om te...

Technische analyse Bitcoin 28/04/21

BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY? Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen. Waar wacht je nog op?BTC chartKlik om te...

Crypto is een rollercoaster van emoties

Crypto is een rollercoaster van emoties

Deze periode staat bij mij in het teken van rust en ontspanning. Niet dat ik daar echt actief naar op zoek ben, of dat ik het zo gepland heb. Ik ben gewoon één van die "Lucky bastards" die een lichaam als seingever heeft. In het verleden is dat overigens al meerdere...