Nieuws & Inzichten

Objectief, waardevol, gefundeerd en to-the-point!

Categorieën

Weekly

In onze Weekly brengen wij een overzicht van het belangrijkste nieuws van de afgelopen week.

Wekelijkse update 15 – 21 februari

4.427 dagen na het ontstaan van het eerste block is Bitcoin er voor het eerst in geslaagd om een prijs van $ 55.850 te bereiken. Gedurende deze tijd is Bitcoin een eigen leven gaan leiden, en is het geëvolueerd van Satoshi Nakamoto’s oorspronkelijke peer-to-peer cash-visie naar anoniem darknet-geld tot digitaal goud.

Wekelijkse update 08 – 14 februari!

Bitcoin (BTC/USD) heeft zondag een nieuwe all-time high van $49.344 bereikt, dit te midden van berichten over verdere institutionele interesse. Bloomberg heeft namelijk op zaterdag meegedeeld dat Counterpoint Global, een investeringstak van Morgan Stanley, overweegt te investeren in de cryptocurrency.

Wekelijkse update 01 – 07 februari

De cryptocurrency markt is overwegend groen gekleurd, vooral wat altcoins betreft. Bitcoin is sinds donderdag relatief onveranderd gebleven. Ripple kwam uit zijn consolidatie en heroverde de bodem boven de $0,4.

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Algemeen nieuws

Hier vind je artikels die in geen van onze andere categorieën passen, maar die wij toch belangrijk genoeg vinden om te vermelden.

Loert dat ene ding waar we bang voor zijn, om de hoek?

Als je buiten de sterk gemanipuleerde CPI (consumentenprijsindex) kijkt, die mainstream economen en bloggers graag aanwijzen als graadmeter voor de inflatie van de Amerikaanse economie, dan zul je zien dat die index de werkelijke inflatie mogelijk onderschat. Vooral...

Dit gaat de geschiedenisboeken in, maar zitten er addertjes onder het gras?

Wat op maandag 8 februari gebeurde, zal waarschijnlijk de Bitcoin-geschiedenisboeken ingaan. Zoals CNBC meldt, heeft de rijkste man ter wereld, Elon Musk, voor $1,5 miljard aan Bitcoin gekocht. Na weken van speculatie en hints van Musk over het “ondersteunen” van Bitcoin, is het nu werkelijkheid. Dit blijkt uit een filing van Tesla bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

CME ETH Futures positief of negatief voor Ethereum?

Dinsdag 9 februari was de eerste de eerste dag dat de CME etherfutures werden verhandeld. Op de eerste dag zag de beurs bijna 400 contracten verhandeld worden op haar platform. Dit komt overeen met ongeveer 19.400 ETH, of $ 33 miljoen, volgens Coin Market Cap. De beurs kondigde in december haar plannen aan om de handel in ETH futures aan te bieden. Wat voor alle duidelijkheid zeer positief nieuws is! Dus voor de Ethereum believers was het vandaag de grote dag en Ethereum heeft ons allen niet teleurgesteld.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

Coin Reports

In onze Coin Reports brengen wij diepgaande analyses van een coin, token of project met alle toeters en bellen.

REN Protocol (REN)

REN Protocol (REN) Coin analyse Wanneer u investeert in cryptocurrencies, moet u altijd uw eigen onderzoek doen. Wij bieden u beoordelingen van elke top-cryptocurrency die er is, zodat u weet waar de beste cryptocurrencies voor staan. Dit is een overzicht van het...

Wat is Polkadot (DOT) en is het beter dan Ethereum?

Polkadot, een parachain blockchain, kwam recent in de top 10 van coingecko terecht. Polkadot is opgericht door Gavin Woods, medeoprichter van Ethereum, en is al sinds 2016 in ontwikkeling. Er zijn in 2017 enkele ‘token sales’ geweest voor Polkadot. Het project haalde...

Onze mening

Hier krijg je onze ongezouten, objectieve mening over de algemene stand van zaken in blockchain land.

We zitten in een omgeving die wij nog nooit ervaren hebben!

Ben je niet vermaakt?! Wat een begin van het jaar als je een Bitcoin fan bent. We zijn nog maar februari en het lijkt alsof er al een volledig jaar voorbij is, zo veel nieuws, ongelofelijk! Het getal blijft stijgen en bijna iedereen die ooit Bitcoin heeft gekocht en het voor een bepaalde tijd heeft vastgehouden, ‘zwemt’ in de winst. Opwindend spul die crypto, niet? En dus, erg leuk om hier deel van uit te maken.

Groot nieuws maar het meest onbesproken punt!

Eén van de grootste FUD-argumenten (angst, onzekerheid en twijfel) tegen Bitcoin is dat regeringen Bitcoin onherroepelijk zullen proberen tegen te houden. Regeringen vormen de grootste vijanden voor Bitcoin en zijn ook het best in staat om de invoering van het meeste...

De grootmachten willen wel maar zijn te greedy om het te beseffen!

3Volgens haar jaarlijkse werkprogramma, is BISIH, van plan om “de haalbaarheid van snellere en goedkopere grensoverschrijdende betalingen te onderzoeken” met behulp van centrale bank digitale valuta’s. BISIH verklaarde ook dat het prototypes zal onderzoeken van “gelaagde retail CBDC distributie architecturen” en gedistribueerde grootboeken om “tokenized green bonds uit te geven aan retail investeerders.”

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

Analyses

In deze categorie delen we onze analyses alsook inzichten van andere erkende experts uit de cryptocurrency wereld. Door deze artikels te volgen ga je op lange termijn de grote winnaar zijn!

Het jaar 2020 op basis van prestaties! DEEL 13

Gaming en non-fungible tokens (NFT’s) worden de volgende trend om in de gaten te houden, dit samen met de populariteit van volwassen wordende platforms. De gebruikers van gaming en DeFi beginnen samen te vallen, wat de verdere groei voor NFT games zal stimuleren. Nu is de ruimte al uitgebreid naar het uitlenen en lenen op non-fungible leenplatformen.

Het jaar 2020 op basis van prestaties! DEEL 12

Gedecentraliseerde hardware wil de internetinfrastructuur democratiseren en censuur beperken. Dit najaar kregen we eindelijk de langverwachte lancering van gedecentraliseerd opslagnetwerk Filecoin. Andere opslagoplossingen (Sia, Storj, Arweave) hebben ook een stijging laten zien.

Academie

In de Academie proberen wij onze leden ‘the bigger picture’ te tonen. We verleggen onze focus hier van het micro nieuws naar het macro perspectief.

Hoe begin ik er echt aan? Aan die NFT’s?

Naarmate het web3-ecosysteem volwassener wordt, krijgen toepassingen buiten de traditionele financiële wereld nieuwe dimensies die mogelijk worden gemaakt door Ethereum als de eigen afwikkelingslaag. Aangezien non-fungible tokens (NFT’s) unieke, onveranderlijke assets zijn die eigendomsrecht en prijsgeschiedenis on-chain registreren, zijn ze perfect geschikt om voor het eerst een internet-native kunstmarkt tot stand te brengen.

De meest waardevolle metrieken om het ‘Bitcoin Netwerk’ fundamenteel te beoordelen! DEEL 1

In ons voorgaand artikel gaven we je de basis mee om de kernbegrippen van onchain analyse te vatten. Nu je deze gezien hebt, ben je klaar om hierop verder te werken. Het is van fundementeel belang dat je een notie hebt van deze termen vooraleer je verdergaat met dit artikel. In deze tweedelige serie gaan we de belangrijskte metrieken aan bod brengen waardoor je snel en eenvoudig een analyse kan maken. Op lange termijn kan dit een positieve invloed hebben op je investeringsstrategieën, dus maak hier een gewoonte van!

Crypto-Kennis met Yoni, NFT’s

Wat kan deze specifieke token nu voor voordelen bieden ten opzichte van andere tokens? We nemen een deep dive in de wereld van NFT’s.

Waarom kijken wij naar de Bitcoin dominantie?

Waarom kijken wij naar de Bitcoin dominantie?

Misschien heeft u de term Bitcoin dominantie meerdere malen gehoord van professionele traders. Wat betekent het? Het is vrij eenvoudig.Hoe wordt de Bitcoin Dominantie berekend? Als u het totale marktkapitaal van Bitcoin deelt door het totale marktkapitaal van alle...

Strategie

Traden moet je zelf doen, maar met onze Strategie artikels proberen we je wel de juiste beslissingen op de juiste moment te laten maken.

Wil je beginnen met NFT’s? Hier alvast enkele basisbeginselen!

Zoals we allemaal weten, is de vraag naar verzamelkaarten door de pandemie sterk toegenomen. Het zijn echter niet alleen fysieke ruilkaarten die uit de rekken vliegen. Een nieuw blockchain gebaseerd digitaal verzamelplatform, NBA Top Shots, heeft een vliegende start...

In deze fase zitten we nu!

Eerst en vooral willen wij je feliciteren met het feit dat je zo ver bent gekomen in deze cyclus. In enkele weken tijd is BTC van onder zijn vorige ATH van 2017 gestegen naar een nieuwe ATH en dit aan een tempo dat wij nog nooit eerder hebben gezien.  De...

Hoe word je een Ethereum validator? DEEL 2

Eth2 is klaar om gelanceerd te worden! Dat betekent dan ook dat ETH staking er is. Het stakingcontract is open en Eth2 gaat live op 1 december 2020. Dit is jaren van werk dat eindelijk tot bloei zal komen.

MicroStrategy & Michael Saylor hebben gezorgd voor deze bullrun!!!

MicroStrategy & Michael Saylor hebben gezorgd voor deze bullrun!!!

MicroStrategy, het bedrijf van Micheal Saylor, is al sinds het begin van de Bitcoin bull-run enthousiast en heeft tot nu toe zo’n 71.079 Bitcoins verworven (~ $2,6 miljard gekocht). Ze geven het goede voorbeeld en hebben sinds kort zelfs hun Bitcoin-playbook openbaar gemaakt voor bedrijven die in Bitcoin willen investeren. Welke impact heeft dit nu op de cryptomarkt en vooral, op de crypto-adoptie?

Trading

Ben je iemand die absoluut wil leren traden, maar er niks van begrijpt, dan is dit misschien wel de ‘place to be’! In deze categorie beginnen we vanaf het begin zodat je elke term tot op het bot leert begrijpen en jouw zoektocht hierin makkelijker wordt. Door deze categorie op de voet te volgen ga je ook betere inzichten krijgen als je onze wekelijkse community calls volgt. Enjoy!

De derde op de lijst is de Moving Average Convergence Divergence (MACD)?

Het is weer tijd om een nieuwe indicator aan onze lijst toe te voegen. Vandaag gaan we dieper ingaan op de MACD of beter gezegd de ‘Moving Average Convergence Divergence’. Deze tool moet je net als moving average bekijken als een supplementaire tool die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

De tweede in rij is de moving average (MA)!

We gaan onze grote trading gids/reeks verderzetten met de moving average. Een niet onbelangrijke indicator als je weet hoe je deze het best kan interpreteren. Omdat een moving average gewoon een lijn is en jou in eerste instantie niet veel verteld is het juist die eenvoudigheid die zorgt voor duidelijke informatie. Bekijk het als een supplementaire tool die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

De eerste op de lijst is de RSI indicator!

We gaan er meteen invliegen en jou elke week een kort overzicht geven per indicator. Hierdoor zal je na verloop van tijd weten waar elke indicator voor staat en wanneer je ze kan toepassen. Enjoy the ride!De Relative Strength Index (RSI)Dit is een indicator die...

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Scams

Scams, ze worden steeds moeilijker te onderscheiden van legitieme projecten. Met onze Scam artikels proberen we je te behoeden van de foute keuze’s.

Is GTI-Net scam of niet? De feiten op een rijtje!

Als geen ander weten wij dat het enorm belangrijk is om goed onderzoek te doen. Er zijn betrouwbare projecten en uiteraard is er ook veel scam. Bedrijven die oppoppen, vaag zijn, geen support bieden en slecht uitbetalen: dat wil je natuurlijk niet.   Voordat we...

De scam die 1000’n belgen heeft opgelicht voor miljoenen Euro’s!

Sinds 2015 zijn naar schatting een duizendtal Belgen opgelicht door praatjesmakers met een zeer agressieve verkooptechniek. Een van de producten die ze verkochten was NANOCOIN. Het product dat aangeboden werd maakte misbruik van de populaire Bitcoin hype die tussen...

Zijn OTPFX en Bitcoin Era, de scams van 2020?

Zijn OTPFX en Bitcoin Era, de scams van 2020?

De cryptomarkt doet het goed en begint meer en meer het mainstream nieuws te bereiken, met als gevolg dat er ook veel FOMO aan het ontstaan is bij de zogenaamde ‘retail investors’. Uiteraard is dit voor ons als ‘crypto believers’ een zeer positief signaal, maar het mes snijdt aan twee kanten! Het zal er namelijk ook voor zorgen dat veel mensen veel geld zullen verliezen.

Community Blog

De leden van onze community die ook graag eens hun cryptocurrency-ei kwijt willen, kunnen dat doen in onze Community blog!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

Technische analyse Bitcoin 24.02.2021

Op 22/02/2021 sloten we opnieuw een weekly candle af en het zou al niet meer als een verrassing mogen klinken, opnieuw een higher high. Nu is er de afgelopen dagen weer heel wat onzekerheid en angst op de markt, terecht of zijn we weer nutteloos paniek aan het zaaien?

Technische analyse Bitcoin 03/03/2021

Technische analyse Bitcoin 03/03/2021

BTC chartKlik om te vergrotenBitcoin dominanceDaily rangesS1 : $48.678,90 - $46.000S2 : $41.950S3 : $39.750 - $37.400 R1 : $50.700R2 : $55.800 - $57.500 Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYORIn de...