Wat je zeker moet weten voor de komende maanden (Macro)

by | Aug 10, 2021

Er zijn op dit moment zowel interessante als verontrustende ontwikkelingen aan het gebeuren en dan meer bepaald op regularisatie niveau. Als je eenmaal op de hoogte bent van deze kwestie dan weet je dat er in de komende maanden en jaren waarschijnlijk veel zal veranderen en dat we er ook zullen achter komen welke technologie echt gedecentraliseerd is en welke niet. Er zijn veel mensen die hun werk blijven aanprijzen als gedecentraliseerd, maar toch kunnen ze transacties censureren, gebruikers verbannen, en in het algemeen op een gecentraliseerde manier handelen.

 

Het is onwaarschijnlijk dat dit de tand des tijds zal doorstaan. Regelgevers zijn hun toezicht op de industrie serieus aan het opvoeren. Er zal in de toekomst meer wetgeving komen en het zal veel beperkingen opleggen voor ons, zeker in de mindset van een echte cryptobeliever. Want crypto is de afkorting voor cryptografie en cryptografie staat voor coderen van bepaalde zaken, die door andere mensen niet te ontcijferen valt. Cryptografie komt uit de Griekse cultuur en staat voor het volgende:

Crypto = verborgen
Grafie = schrijven

Het is juist daarom dat wij allemaal in crypto zitten, voor onze vrijheid, privacy en het gedecentraliseerde karkater los van overheden. De technologie die echt gedecentraliseerd is, zal overleven. De technologie die gecentraliseerd is, zal niet overleven of zal ernstig worden aangetast. Dit is het verschil tussen het maken van regels en de mogelijkheid om ze te handhaven. Zoals mensen de weg oversteken wanneer het rood is, terwijl het illegaal is en het toch doen, is dit exact hetzelfde. De politie kan onmogelijk toezien op de naleving van de regels.

 

Wat we vorige week voorbij zagen komen

1. SEC-voorzitter Gary Glenser heeft het Congres gevraagd om een wet aan te nemen die het agentschap de wettelijke bevoegdheid zou kunnen geven om toezicht te houden op crypto-exchanges – Hij vergelijkt de crypto-industrie met de auto-industrie door te stellen dat dingen pas van de grond kwamen toen de rijregels gereguleerd werden.

Gensler verklaarde: “Snelheidsbeperkingen en verkeerslichten zorgden voor openbare veiligheid, maar hielpen ook auto’s mainstream te worden. Het is alleen door dingen naar binnen te brengen – en duidelijk binnen onze publieke beleidsdoelstellingen – dat een technologie een kans heeft op een bredere adoptie.” Dit betekent dat duidelijkere cryptoregulering er misschien aankomt in de VS, én dat dit het eigenlijk makkelijker zou kunnen maken om te opereren.

2. Nieuw wetsvoorstel voor Amerikaanse stablecoin & DeFi-regulering – In navolging van Gensler’s oproep voor duidelijkere regelgeving, heeft Rep. Don Beyer’s (D-Va.) een nieuw wetsvoorstel ingediend dat de Amerikaanse minister van financiën in staat zou stellen een veto uit te spreken over de creatie van stablecoins, regelgevers zou opdragen regels te definiëren voor decentralized finance (DeFi) en mogelijk een charter zou creëren voor crypto exchanges, naast andere maatregelen. De 58 pagina’s tellende “Digital Asset Market Structure and Investor Protection Act,” die Beyer donderdag introduceerde, wil een uitputtend regelgevingsregime voor digital assets creëren. Het zou dit gedeeltelijk doen door te definiëren welke soorten cryptocurrencies mogelijk securities zijn, welke kunnen worden behandeld als commodities, en het ondersteunen van het verzamelen van fiscale data voor rapportagedoeleinden.

3. Crypto wordt geconfronteerd met potentiële belastingdreiging van $30 miljard – In een bijgewerkt ontwerp van een in behandeling zijnde infrastructuurwet met een component om de naleving van belastingregels door cryptohouders te verbeteren, hebben Amerikaanse senatoren de definitie van makelaars beperkt tot “Elke persoon die, tegen vergoeding, verantwoordelijk is voor het regelmatig verlenen van een service die overdrachten van digital assets uitvoert namens een andere persoon.” Lees hier meer.

Wetsvoorstel infrastructuur

Hiernaast zie je een foto van een man die de meer dan 2000 pagina’s tellende infrastructuurwet vasthoudt, met daarin een bepaling die ernstige gevolgen zou hebben voor de ontluikende industrie rond Bitcoin in de Verenigde Staten. Als je eens goed en lang naar de foto kijkt, is het een prachtige weergave van de huidige staat van de Verenigde Staten. Een opgeblazen wetsvoorstel dat is geschreven door opportunistische lobbyisten, dit is Amerika. Welkom bij de clownshow. Er zijn miljoenen te verdienen met het script dat kan worden geschreven aan de hand van de krankzinnige bepalingen in dit wetsvoorstel dat geen van de Congresleden of Senatoren volledig heeft gelezen. Hier zijn enkele zaken die de lobbyisten proberen op te dringen aan de Amerikaanse burgers.      

Het is duidelijk dat het Congres probeert een wetsvoorstel aan te nemen dat een bepaling bevat die applicatie- en protocolontwikkelaars, miners en node-operators zou opnemen als entiteiten die informatie zouden moeten verzamelen over andere deelnemers met wie ze interageren voor belastingdoeleinden. Het amendement van de wetgevers beperkt de definitie van een broker in de bepaling om bepaalde cryptogroepen uit te sluiten, waaronder miners, softwareontwikkelaars en transactievalidators.

Een meer technische uitleg is dat het de definitie van een broker uitbreidt om bijna iedereen in crypto te ondervangen, met inbegrip van niet-belastingplichtige actoren zoals miners, waardoor ze allemaal gedwongen worden gebruikers aan KYC te onderwerpen. De belastingswet vereist dat brokers voldoen aan de IRS rapportage-eisen, wat betekent dat ze formulier 1099’s moeten geven aan hun klanten en deze moeten indienen bij de IRS.

Dit is niet alleen onmogelijk, het is zelfs krankzinnig dat deze passage werd ingevoerd. Als het doorgevoerd wordt, betekent dit dat miners en ontwikkelaars van Bitcoin-software in feite klaar zijn in de V.S.

Wat is onze mening hierover?

De infrastructuurwet die momenteel door de regering wordt behandeld, bevat een heleboel gekke dingen. Dat geldt niet alleen voor dit specifieke stuk wetgeving. Het document bestaat uit meer dan 2500 bladzijden, wat betekent dat het onmogelijk is dat een politicus het hele document persoonlijk heeft gelezen.

Begraven in de infrastructuurwet is een ander verontrustend onderwerp, er is een drastische toename van de bewakingsmogelijkheden van de overheid met betrekking tot Bitcoin- en de cryptocurrency-industrie.

Als je jezelfd eenmaal goed ingelzen hebt en op de hoogte bent van deze kwestie, komt het interessantste gedeelte. Ze staan er totaal niet bij stil dat mensen in de crypto-industrie gedecentraliseerde technologie bouwen, en dat dit de push is naar een digitale economie. Hoe meer we digitaliseren, hoe belangrijker decentralisatie wordt. Geen enkel individu of organisatie hoeft zoveel macht te hebben. De trends van automatisering zullen een nieuw tijdperk inluiden dat gekenmerkt wordt door collectief bestuur van systemen, samen met volledige transparantie en programmatische, onveranderbare systemen.

En hier kan een wet niks aan veranderen of aan doen.

Conclusie hieruit

Als we even verder nadenken en alles vanuit een andere hoek bekijken, dan zien we het volgende. Belangrijke mensen worden gevraagd om in onmogelijke machtsposities te dienen en beslissingen te nemen. Laten we Jerome Powell gebruiken, de voorzitter van de Federal Reserve. In deze functie moet een niet-gekozen persoon voorzitter zijn van grote delen van de bevolking. De Fed is verantwoordelijk voor het geld van de mensen. Dit soort mensen wordt gevraagd grote organisaties te leiden met een gebrek aan nauwkeurige informatie. De voorzitter van de Fed weet niet wat echte inflatie is, noch weet hij de exacte impact van elke monetaire beleidsbeslissing die zijn organisatie neemt en toch moet hij maatregelen nemen.

Waarom? Het zijn te complexe, probabilistische beslissingen in een snelle multivariabele omgeving. Mensen zijn per definitie slecht in deze taken. En nu moeten “belangrijke” mensen beslissingen gaan nemen over een aspect dat ze niet begrijpen, Bitcoin.

Net als bij de Federal Reserve en andere centrale banken in de wereld, is het monetaire beleid van Bitcoin gedecentraliseerd en programmatisch. Dit betekent dat het de menselijke feilbaarheid van verschillende beslissingen volledig wegneemt en een aanzienlijk meer gedisciplineerd bestuurssysteem creëert. Zoals we hebben geleerd van andere industrieën en disciplines, kan het succesvol automatiseren van mensen uit een proces leiden tot onpeilbare sprongen voorwaarts in innovatie, productie, en potentieel.

De individuen zouden het nemen van beslissingen moeten overlaten aan een computer. Computers zijn veel beter uitgerust om dit soort complexe, probabilistische beslissingen te nemen. Ze hebben niet alleen een grotere rekencapaciteit, maar ze hebben ook aanzienlijk meer discipline omdat ze immuun zijn voor diverse menselijke emoties zoals hebzucht, angst, empathie, enz.

Het bouwen en financieren van verandering zal altijd een meer impactvolle strategie zijn dan het pleiten voor of lobbyen voor verandering. Code leidt tot resultaten, terwijl woorden dat zelden doen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze situatie zal evalueren. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Maar het staat wel vast. Onze toekomst is helder en veelbelovend De meeste mensen hebben het alleen nog niet door.

 

Als iemand je vertelt dat Bitcoin niet gereguleerd is, is dat onzin. De on- en off-platforms in het Bitcoin-netwerk zijn dat wel. Het Bitcoin-netwerk kan niet gereguleerd worden. En dat is precies waarom het zo waardevol is.

Nog even dit….

Niet alleen zou de crypto-bepaling in zijn geheel moeten worden verworpen, aangezien het niets te maken heeft met investeringen in kritieke infrastructuur. Het hele wetsvoorstel zou in brand moeten worden gestoken omdat het erop lijkt dat het helemaal niets te maken heeft met investeringen in kritieke infrastructuur. Maar in plaats daarvan met het verrijken van vriendjes die op zoek zijn naar overheidsgeld om nutteloze studies uit te voeren en manieren om te voorkomen dat Bitcoin succesvol wordt.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This