De manier hoe je denkt zal je succes bepalen!

by | Apr 28, 2022

Wees er steeds bewust van dat de cryptocurrency markt nog steeds in zijn kinderschoenen staat en dat men dit in gedachten moet houden bij het benaderen ervan. Investeren in een jonge markt heeft zo zijn voordelen, waarvan de meest gewenste een hoog rendement is. Elke ongunstige beslissing op het gebied van regelgeving kan een aanzienlijke tegenslag betekenen en tijd kosten voordat verdere vooruitgang wordt geboekt in de richting van adoptie.

 

Veel mensen beweren geïnvesteerd te hebben in crypto “voor de technologie” en zijn zeer weinig vertrouwd met de eigenlijke onderliggende technologie. Bijgevolg brengt elke neerwaartse beweging hen in een staat van paniek. Uiteindelijk is de primaire focus van elke belegger kapitaalvermeerdering en in deze ruimte zijn de kansen op dat laatste enorm in het voordeel van degene die zich verdiept in onderzoek. Dit is dan ook de mindset die jij moet hanteren!

Onderzoek varieert van fundamenteel tot technisch en alles daar tussenin. We moeten niet vergeten dat blockchain en cryptocurrencies een nieuw veld blijven, vandaar dat er dagelijks nieuwe problemen en oplossingen worden gevonden, we blijven nog altijd in de ontdekkingsmodus. Als gevolg daarvan houdt het leren niet op. En dat leren gaan we ook vandaag blijven volhouden in de manier waarop je denkt.

De toegang tot de trading in cryptocurrencies is gemakkelijker dan elke andere markt, om die reden geven veel amateur-traders er de voorkeur aan. Zonder de juiste begeleiding en kennis, zijn nieuwe marktdeelnemers vatbaar voor elementaire “retail traders” fouten. Hoewel deze markt nieuw is, zijn de basisprincipes van de financiële markten nog steeds van toepassing. Daarom moet iemands onderzoek niet beperkt blijven tot blockchain tech en onderwerpen die draaien om cryptocurrencies. Alle markten hebben vergelijkbare kenmerken en velen waren succesvolle traders voordat cryptocurrencies opdoken. Leren van degenen die ons voorgingen is dus een stap in de goede richting. En vandaag gaan we dat doen door een voorbeeld te nemen aan niemand minder dan Robert Kiyosaki.

De denkwijze van Rober Kiyosaki

“Het Cashflow Kwadrant” is een theorie voorgesteld door Robert Kiyosaki die tracht te verklaren waarom de rijken rijker worden en de armen armer. Volgens de theorie van Kiyosaki zijn er 2 categorieën mensen: zij die de wereld zien door de linkerkant van het kwadrant, en zij die de wereld zien door de rechterkant.

Het Cashflow Kwadrant

Dit kan je verdelen in 4 soorten mensen, met 2 in elke categorie.

 

Aan de linkerkant is E en S.

E staat voor werknemer (employee)

Volgens Kiyosaki is zekerheid het allerbelangrijkste voor een werknemer. Voor de meesten is er niets riskanter dan een bedrijfseigenaar of een investeerder te worden. Werknemers schrikken vaak terug voor risico. Ze zien de noodzaak niet in om te leren over geld of hoe het werkt. Onderwijs is nodig om de vaardigheden te leren die nodig zijn voor een goedbetaalde baan.

 S staat voor zelfstandig ondernemer

Degenen in deze categorie zijn vaak geen goede werknemers en geloven dat ze het zelf beter kunnen. Ze verdienen dus alleen geld als ze werken, ze hebben een baan, geen bedrijf. Zij houden nog steeds van het idee van zekerheid, maar hebben een hogere risicotolerantie.

 

Aan de rechterkant staan B en I.

B staat voor bedrijfseigenaar

Bedrijfseigenaren hebben geen baan. Ze bezitten een systeem of product dat geld oplevert, zelfs als ze niet werken. Ze huren mensen in met gespecialiseerde vaardigheden die ze nodig hebben voor hun bedrijf, en ze willen liever delegeren dan het werk voor zichzelf houden. De beste ondernemers kunnen hun bedrijf voor een lange periode verlaten en het winstgevend terugvinden wanneer ze terugkeren.

I staat voor investeerder

Beleggers hebben het hoogste niveau van financiële educatie van iedereen in het kwadrant. Zij vinden assets die een gestage vorm van inkomsten genereren. Vervolgens gebruiken ze die inkomsten om meer assets te verwerven, waardoor hun vermogen verder toeneemt.

Conclusie

De mensen aan de rechterkant verdienen een ‘passief inkomen’, betalen het minste belastingen, gebruiken schulden om geld te verdienen, en dekken zich in tegen inflatie. Zij weten hoe ze meer geld moeten behouden. De linksen werken voor een ‘verdiend inkomen’ of het inkomen met de hoogste belasting.

Er is een onderzoek gedaan naar de denkwijze van degenen die van armoede naar rijkdom zijn gegaan. 3 dingen werden gezien als een bepalende factor:

  1. Ze hadden een langetermijnplan en visie.
  2. Ze geloofden in uitgestelde beloning.
  3. Zij gebruikten de kracht van compounding.

Volgens Kiyosaki moet men, om naar de rechterkant van het kwadrant te gaan, denken in termen van het verwerven van assets die een passief inkomen genereren, in plaats van te leven van loonstrook tot loonstrook.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This