Bitcoin fundamentals

Bitcoin is:
Bestand tegen censuur

Bestand tegen censuur

Een belangrijk kenmerk van Bitcoin is dat u, als eigenaar, de volledige controle heeft. U heeft zelf de controle over private keys (wachtwoorden) en u moet niet op iemand anders vertrouwen om transacties te doen. Dit is het grote verschil met andere digitale transacties.

Of het nu via uw bankrekening, Venmo, Paypal, creditcards of andere betaalmiddelen gebeurt, het is hierbij altijd iemand anders die de transactie autoriseert. Er komt altijd een derde partij aan te pas die de betaling zal screenen. Via Bitcoin autoriseert u de transactie volledig zelf, zonder de bijhorende angst voor overheidsinmenging.

Deze volledige controlemogelijkheid betekent dus ook dat niemand uw Bitcoin kan afnemen zonder uw toestemming. In tegenstelling tot elke andere vorm van opslag van digitaal geld, is er niemand die uw Bitcoin met een klik kan confisqueren.

 

Bitcoin als betaalnetwerk is dus bestand tegen censuur. Het protocol werkt neutraal en de huidige staat van het netwerk maakt het onmogelijk om als centrale partij een betaling te censureren. De hashtag #bitcoin mag dan wel worden gecensureerd, uw Bitcoin betaling zal nooit worden gefilterd.

Deze combinatie van digitale onbereikbaarheid is één van de belangrijkste dingen die Bitcoin een uniek en nuttig systeem maken in onze moderne tijd. Goud dat u fysiek in uw bezit hebt, of beeldende kunst, deelt deze eigenschap. Omdat het niet gemakkelijk vatbaar is voor beslaglegging. Door digitaal te zijn, is Bitcoin veel praktischer om mee om te gaan.

Het is dus gemakkelijk en goedkoper om het zelf veilig op te bergen, en u hebt de mogelijkheid om het onmiddellijk en overal ter wereld te verplaatsen zonder iets fysiek te hoeven dragen. Dit maakt bitcoin een veel betere chaosverzekering.

Over de auteur

Yoni Ringel

Een Copywriter met een achtergrond in Marketing & Management.

Onder het motto “never stop learning” verdiept ze zich graag in nieuwe opportuniteiten en uitdagingen. Ze schrijft educatieve teksten die vlot zijn om te lezen, en die mensen inspireren om iets nieuws te proberen.

Crypto is de toekomst, daarvoor wil ze de juiste kennis beschikbaar maken voor iedereen!

De drijfveer van Yoni is om op een heldere manier, correcte en effectieve informatie over te brengen die toegankelijk is voor een breed publiek.