Bitcoin fundamentals

Bitcoin is:
Een asymetrische belegging

Een asymetrische belegging

Bitcoin is een betalingsvorm die u kan vergelijken met goud.

Cryptocurrency is een snelgroeiende beleggingscategorie die vooruitstrevend is. Met een marktkapitalisatie in het bereik van €100B, is het nog steeds klein vanuit een mondiaal monetair perspectief. Als zodanig is het return profile nog extreem asymetrisch.

De meeste beleggingen zijn symmetrisch, dat wil zeggen dat het risico en het potentieel ongeveer even groot zijn. Veiligere beleggingen hebben meestal ook een kleiner rendement. Om meer te kunnen verdienen, kan u doorgaans beter een groter afgewogen risico nemen. Dit noemen we een asymetrische belegging. Een asymetrische investering is een investering waarbij de “risk/reward” veel hoger uitvalt aan de “reward” kant.

Een hoog risico nemen dus, maar er wel een grote beloning uithalen. Investeringen zoals deze zijn gunstig voor investeerders omdat de kans op winst veel groter is dan de kans op verlies. Bitcoin kan door onvoorziene omstandigheden 100% van zijn waarde verliezen.

De kans dat Bitcoin zijn waarde verliest is groter dan bijvoorbeeld aandelen en goud. Daarom spreken we van een hoger risico om te beleggen (high risk). De keerzijde daarvan is een winstpercentage van 364% tot 906% per jaar! Veel hoger dan aandelen en goud, dus een hogere beloning (higher reward).

Het risico om te beleggen in Bitcoin is dus hoger dan andere financiële instrumenten, maar de beloning valt veel hoger uit. Doordat deze verhouding harder doorweegt bij beloning, spreken we van een gunstige asymetrische investering. Als je voor €1.000 Bitcoin koopt, is er een realistische kans dat dit over 4 jaar zo’n €4.600 tot €2.4200 waard zal zijn. Uw investering groeit dus 4 tot 24 keer! Mocht Bitcoin zijn waarde dan verliezen, dan bent u €1.000 kwijt.

De verhouding risk/reward is dus zeer gunstig. Innovatieve technologie draait om het potentieel ervan om bestaande markten op de kop te zetten: industry disruption. Voorbeelden hiervan zijn Nokia, en Kodak. Beiden waren marktleiders en zijn in een korte tijd van hun troon gestoten.

Aan de onwrichting van markten is veel geld te verdienen, mits u er op tijd bij bent! Bitcoin geeft investeerders de mogelijkheid om onwrichtende gebeurtenissen voor te zijn.

Over de auteur

Yoni Ringel

Een Copywriter met een achtergrond in Marketing & Management.

Onder het motto “never stop learning” verdiept ze zich graag in nieuwe opportuniteiten en uitdagingen. Ze schrijft educatieve teksten die vlot zijn om te lezen, en die mensen inspireren om iets nieuws te proberen.

Crypto is de toekomst, daarvoor wil ze de juiste kennis beschikbaar maken voor iedereen!

De drijfveer van Yoni is om op een heldere manier, correcte en effectieve informatie over te brengen die toegankelijk is voor een breed publiek.