Bitcoin fundamentals

Bitcoin is:
Een vreedzame revolutie

Een vreedzame revolutie

Bitcoin wordt een revolutie genoemd sinds HET BEGIN VAN ZIJN BESTAAN. Dit komt voort uit het feit dat gedecentraliseerd digitaal geld sinds het begin van de jaren tachtig een doel was van politiek gemotiveerde “cyberpunks”.

De cyberpunks

De cyberpunks waren van mening dat privaat digitaal geld een krachtig hulpmiddel zou zijn voor vrije handel wereldwijd, waardoor de macht van de regeringen zou verminderen, en daarmee ook het geweld dat grote regeringen kunnen plegen.

Deze gedachtegang van zinvolle en vreedzame verandering is niet verloren gegaan, nu Bitcoin vorm heeft gekregen.

Velen beschouwen Bitcoin niet alleen als een technologie, investering of economisch experiment, maar meer als een beweging en uitdrukking van vrijheid.

Dit resoneert vooral in ons huidig tijdperk: waar regeringen soms roekeloos blijken te zijn en zinvolle verandering door middel van ‘gezond’ geld steeds meer mogelijkheden bieden.

Bitcoin wordt steeds betrouwbaarder

Bitcoin believers kozen ervoor om uit de genormaliseerde regels van betrokkenheid te stappen, begonnen te werken aan een monetair systeem dat volledig buiten de bevoegdheid en het toezicht van de staat valt. Geheel zonder beperking. Ze anticiperen op een systeem dat een onbelemmerde handel mogelijk maakt, waar je profijtvol kan bankieren zonder reserves, dat kapitaalcontroles overbodig maakt en spaarders bevrijdt van door de staat gesanctioneerde diefstal door inflatie. Ze willen de staat ontkrachten waardoor deze zijn monetaire toolkit kleiner wordt.

Hoewel Bitcoin om verschillende redenen gewaardeerd wordt, spreekt het vooral diegenen aan die het inherente niveau van vrijheid hebben herkend dat wordt geboden door zo’n krachtig hulpmiddel, in een wereld vol oneindige economische calamiteiten. Naarmate de kwetsbaarheid en instabiliteit van het mondiale financiële systeem met de dag duidelijker wordt, haasten centrale bankiers en politici zich in een race om te zien wie meer stimulansen kan geven aan een economie die aan het afvlakken is.

Aangezien Bitcoin de initiële shock heeft overleeft, mensen blijven leren van foute theorieën en zich aanpassen aan de vluchtigheid ervan, wordt Bitcoin steeds betrouwbaarder.

De demonstratie van veerkracht en immuniteit zorgt ervoor dat het vertrouwen in het netwerk wordt versterkt, waardoor de acceptatie toeneemt en Bitcoin beter bestand is tegen toekomstige aanvallen of individuele fouten. Het is een positieve, zichzelf versterkende feedbacklus.

Over de auteur

Yoni Ringel

Een Copywriter met een achtergrond in Marketing & Management.

Onder het motto “never stop learning” verdiept ze zich graag in nieuwe opportuniteiten en uitdagingen. Ze schrijft educatieve teksten die vlot zijn om te lezen, en die mensen inspireren om iets nieuws te proberen.

Crypto is de toekomst, daarvoor wil ze de juiste kennis beschikbaar maken voor iedereen!

De drijfveer van Yoni is om op een heldere manier, correcte en effectieve informatie over te brengen die toegankelijk is voor een breed publiek.