Is PayPal echt HET grote nieuws?

by | Oct 27, 2020

PayPal heeft vorige week zijn eerste echte stappen gezet in de cryptomarkt.

Het bedrijf kondigde aan dat het zijn gebruikers de mogelijkheid zal bieden om te kopen, verkopen en te betalen voor items met behulp van digital assets, zoals Bitcoin en Ethereum. 

Onze ontleding van deze aankondiging

De concurrenten voor het platform, zoals Square en CashApp, hebben al stappen ondernomen om hun gebruikers deze mogelijkheid te bieden. Echter, geen enkele van hen heeft zo’n grote gebruikersbasis als PayPal.

Door het nieuws is de positie van Bitcoin op dit moment veiliggesteld in de regio van 12.000 dollar. Dankzij een vlaag van spotgedreven aankopen werd Bitcoin naar boven gestuwd tot aan de 13.000 dollar. Hierdoor bereikt BTC ook meteen een nieuw hoogtepunt voor 2020.

Ondanks de bullishness van dit nieuws, is het belangrijk om op te merken dat sommige analisten het een zogenaamde “nothingburger” noemen.

Dit wil zeggen dat wat de kleine lettertjes onthullen, ervoor zorgt dat het nieuws minder groot is dan het lijkt. Gebruikers die BTC kopen via PayPal zijn namelijk niet in staat om het op te nemen.

Omarmt PayPal nu echt crypto of doen ze gewoon mee met de hype?

Er doen al lang geruchten de ronde dat PayPal mogelijk werkt aan een cryptogerelateerde functie voor zijn platform.

Toch was het altijd onduidelijk of dit product ooit tot stand zou komen.

21 oktober
Tot grote verrassing van de crypto gebruikers heeft PayPal de uitrol van zijn cryptohandel service aangekondigd. Eén van de meest interessante kenmerken van deze nieuwe service is de mogelijkheid om digital assets te gebruiken als betaalmiddel bij meer dan 26 miljoen wereldwijde handelaars die PayPal accepteren.

 

Deze nieuwe service werd gedetailleerd uitgelegd in een recente blogpost van de fintech-reus:

“PayPal kondigde vandaag de lancering aan van een nieuwe dienst die haar klanten in staat stelt cryptocurrency rechtstreeks van hun PayPal-rekening te kopen, vast te houden en te verkopen, en signaleerde haar plannen om het nut van cryptocurrency aanzienlijk te verhogen door het beschikbaar te stellen als financieringsbron voor aankopen bij haar 26 miljoen handelaren wereldwijd”.

 

De kleine lettertjes

De duivel zit in de details:

De kleine lettertjes maken van het PayPal-nieuws een “nothingburger”.

Kort na de ruis en de hype rond de lancering van deze nieuwe dienst, begonnen sommige analisten op te merken dat de kleine lettertjes verklaren dat gebruikers die crypto kopen via PayPal niet in staat zullen zijn om het over te maken vanuit PayPal.

De populaire Bitcoin analist PlanB wees er in een recente tweet op dat het slechts een “nothingburger” is.

“OK, we kunnen dit Paypal ‘nieuws’ vergeten. Crypto in het Paypal account kan niet worden overgezet naar andere accounts op of buiten PayPal. Dus, dit is allemaal een grote PayPal nothingburger, het gaat gewoon om een centrale PayPal-database, en heeft niets te maken met Bitcoin.

Desondanks zal dit zeker en vast de aandacht van de mainstream trekken en zou het ook wel eens als stimulans kunnen dienen voor een grotere acceptatie van BTC en andere cryptocurrencies door handelaars

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This