Wat mogen we van 14 april verwachten?

by | Apr 10, 2021

Zoals we in één van onze voorgaande artikels al schreven over de aankondiging van Visa en welke impact dit kan hebben op zowel Bitcoin als Ethereum, is er nu nieuw voer om over te brainstormen. Elke week is er meer bewijs dat de instellingen bouwen op crypto. We zagen in de cryptoruimte ook een historisch kwartaal in termen van durfkapitaal. En nu begint pas het echte vuurwerk…

Velen onder jullie zullen ongetwijfeld al wel het nieuws over Coinbase voorbij hebben zien komen. Voor diegenen die uit de lucht komen vallen, even een korte update.

Op 14 april zal Coinbase publiekelijk naar de NASDAQ gaan. Dit is het eerste officiële aandeel op de publieke markten dat pure, neutrale blootstelling aan crypto vertegenwoordigt, en de hype zal volgens ons absurd zijn.

Coinbase is een platform dat in 2012 werd opgericht door Brian Armstrong, voorheen een ingenieur bij Airbnb (ABNB), en Fred Ehrsam, voorheen een trader bij Goldman Sachs (GS). Hun visie is om iedereen met een internetverbinding in staat te stellen gemakkelijk en veilig Bitcoin te verzenden en te ontvangen via een eenvoudig en intuïtief platform. Investeerders in het bedrijf zijn onder meer Y Combinator, een incubator die startkapitaal verschafte, Andreessen Horowitz, Ribbit Capital, Spark Capital, Greylock en MUFG.

Het Coinbase Pro-handelsplatform integreert direct met meer dan 15 blockchainprotocollen, ondersteunt meer dan 90 crypto-assets en biedt een suite van abonnementsproducten en -services. Coinbase heeft naar aanloop van hun beursintroductie hun financiële cijfers vrijgegeven en deze zijn op zijn zachst uitgedrukt, indrukwekkend!

Hier zijn de belangrijktst cijfers die je moet weten

  • 56 miljoen geregistreerde gebruikers
  • $223 miljard aan assets op het platform
  • $335 miljard in handelsvolume
  • $730-800 miljoen aan netto inkomsten

Buiten deze cijfers kunnen we je ook nog meegeven dat Coinbase op 31 december 2020 ongeveer 43 miljoen retailgebruikers, 7.000 institutionele klanten en 115.000 ecosysteempartners in meer dan 100 landen had. In de laatste drie maanden van 2020 had Coinbase 2,8 miljoen maandelijkse transactiegebruikers, wat een stijging van ongeveer 180% was ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

Terwijl veel mensen betoogden dat Coinbase overgewaardeerd was bij de impliciete waardering van $100 miljard op de particuliere markten, bewijzen deze cijfers dat het zeer waarschijnlijk ondergewaardeerd werd. En dat is echt nog zacht uitgedrukt.

Dit is een groeiende trend in de crypto-sector die nuttig kan zijn voor het werven van personeel, flexibiliteit in regelgeving en bedrijfsveiligheid.

Terwijl gebruikers Coinbase voornamelijk gebruiken voor het kopen en verkopen van crypto, onthulde de exchange dat 21% van de retailgebruikers zich ook bezighoudt met ten minste één niet-investeringsproduct zoals lenen, uitlenen, staken of andere protocoldeelname. Dat zou kunnen betekenen dat Coinbase in toenemende mate kan deelnemen aan decentralized finance (DeFi) om deze markt te veroveren.

Nu het fundamentele aspect

Zoals jullie al wel weten zijn we meer dan een gewone nieuwswebsite en focussen wij ons meer op de fundamentele aspecten van het nieuws. En nu bij het nieuws van Coinbase zijn er wel enkele mooi zaken die uitgespeeld kunnen worden.

Als eerste zien we dat wanneer we de harde cijfers van de Bitcoin prestaties en Coinbase prestatie naast elkaar leggen, dat we voor Coinbase zouden moeten gaan. Simpel gezegd, de aandelen van Coinbase zouden beter gepresteerd hebben.

Voor alle duidelijkheid, dit is geen indicatie dat Bitcoin een slechte investering is (het groeit al zo’n 10 jaar met een gemiddelde van 200%) maar dit benadrukt wel wat een ongelooflijke investeringsmogelijkheid Coinbase is voor beleggers.

Buiten dit willen we ook aanhalen dat gedecentraliseerde exchanges zwaar ondergewaardeerd zijn.

Er zit nog ongelooflijk veel potentieel in deze sector wanneer we het met de cijfers van Coinbase vergelijken. Om een voorbeeld te geven – Uniswap.

Dit zijn hun cijfers 

  • 1,25 miljoen gebruikers.
  • $6 miljaard aan totale waarde vergrendeld
  • $92 miljard trading volume
  • $276M netto-inkomen

 

Zie je het?

Coinbase wordt ergens tussen de $100 miljard en $150 miljard verhandeld, maar Uniswap wordt slechts op $16 miljard gewaardeerd. Gezien de netto-inkomsten en handelsvolumes, lijkt het erop dat de wereld nog niet volledig wakker is geworden over hoe gedecentraliseerde producten te prijzen in vergelijking met hun gecentraliseerde tegenpartijen.

Tot slot

Vanwege het huidige marktmomentum, de groeiende institutionele adoptie en de hoge transactiegroei, zit Coinbase in een goede positie wat betreft zijn waarderingsrange. De markt heeft aangetoond dat beleggers hongerig zijn aan blootstelling in crypto’s via aandelenmarkten. De koersen van crypto’s en aandelen worden doorgaans onafhankelijk van elkaar verhandeld. Coinbase is de grootste cryptospeler die naar de beurs gaat en biedt een waardebepalingsanker, niet alleen voor toekomstige noteringen in de cryptoruimte, maar ook voor cryptonative exchange tokens.

Door Coinbase’s ongelooflijke prestatie in het eerste kwartaal van 2021 zal er waarschijnlijk een soort van FOMO-effect in gang gezet worden binnen de traditionele financiële wereld. Elk hedgefonds op Wall Street is net wakker geworden over hoe groot de bedrijven in crypto kunnen worden. En elke particuliere belegger watertandt bij de mogelijkheid om te investeren in een bedrijf als Coinbase.

Het is nu zeer moeilijk in te schatten hoe de prestaties van Coinbase zullen zijn op de aandelenmarkt, mede omdat dit de eerste keer is dat we dit meemaken. In principe maakt het niet uit, want Coinbase heeft ervoor gezorgd daar er meer vertrouwen in crypto ontstaan is, maar het heeft ook de regelgevende instanties in gang gezet. 

De grote hamvraag van dit moment is, wat zal er gebeuren op 14 april. Zullen mensen elkaar vertrappelen om investeerder te worden of zullen we een “buy the rumor, sell the news” gebeurtenis zien? Bijna niets van dit alles doet er echter toe. Coinbase is de leider voor on-boarding van nieuwe gebruikers voor dit alternatieve financiële systeem. Het is essentieel geweest in het helpen opbouwen van een $2+ biljoen cryptomarkt.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This