Wees rationeel, een wake-up call naar onze tradepremium leden!

by | Jun 17, 2022

Op dit moment kijken de meeste mensen in crypto naar hun “Crypto Bags” en vragen zich af: “Is het echt de pijn waard om een coin ter waarde van $200 te zien dalen naar $20… “Hoever kunnen we nog zakken?”

 • “Maar dat is waar crypto om draait” (wordt hen verteld)
 • “Gewoon vasthouden, HODLLL”
 • “Diamond hands baby”

Wij gaan heel eerlijk zijn met jullie, dit is allemaal dikke bullshit van mensen die gewoon niets van traden of beleggen afweten en er op die manier makkelijk willen van afkomen, maar wel een cursus willen verkopen voor duizende euro’s….

 Voor mij is dit best frustrerend om te zien….

Er is geen glorie in het houden van assets die je alleen maar meer geld doen verliezen.

Waarom zou je een verliezende trade of asset vasthouden?

Eén punt dat wij hebben gezien in crypto is dat iedereen gevoelig wordt voor alle “100x soon” scenario’s.

 

Wanneer je crypto echt begrijpt. Bv “Staking” dan is crypto echt niet anders dan aandelen.

Warren buffet…betaalt zichzelf altijd uit. Als hij een beweging heeft meegepakt of een aandeel heeft of krijgt te maken met een verandering in management/filosofie of het product groeit niet… stapt hij over naar het bedrijf of aandeel dat een investeerder als warren probeert te verleiden om een paar miljoen aandelen op te pikken. De aandelen die hij aanhoudt, betalen hem dividenden… we zien dit als symbolische beloningen bij het staken.

Wat doen wij?

Crypto is hetzelfde als aandelen. Nu zeggen wij niet dat je al je crypto moet verkopen. Maar het probleem is volatiliteit. Het is geweldig voor een trader. Geweldig voor een houder, maar ook slecht voor beiden.

Om een beslissing te nemen of je al dan niet een berg crypto wil aanhouden of wil traden en een berg wil opbouwen door je trading beslissingen en niet te vertrouwen op coins die 100x bewegen…dan wordt het nu de tijd om te beslissen.

Wij houden van markten die dalen, wij houden ervan als ze stijgen, en zo zou het moeten zijn.

Maar vanaf nu gaan wij jullie zo veel mogelijk aanmoedigen om te beginnen met het benaderen van crypto als TRADING….

Hoeveel van jullie geloven echt dat een coin kan 100xen als je het gepost ziet worden door iemand die met de emoji’s en de hype gooit dat het zal 100xen?

We zijn geen nieuwkomers met pump and dumps.

 

Mensen worden steeds slimmer als het op crypto aankomt.

Wat doen wij?

Veel traders in crypto komen nog steeds met het idee dat het crypto of niks is. Doe dit niet. De meeste onder ons zijn traders…Omhoog of omlaag is alles wat jullie zoeken. Niet of de coin een groot nut heeft. Neem je kansen met aandelen als je het nut van een asset wilt begrijpen. Luna had een groot nut totdat het werd gemanipuleerd ten koste van degenen die geloofden in het doel en de lange levensduur.

 

Voor all duidelijkheid

Wij proberen je niet weg te sturen van crypto.

Wij proberen jullie te helpen evolueren naar hybride investeerders die weten wanneer het tijd is om lange termijn posities uit te bouwen en wanneer niet.

 

Alles wat je moet zoeken nu is volatiliteit en beweging:

1. Basis assets zoals DXY (Dollar index) bepalen waar je moet beginnen met zoeken.

2. De volatiliteitsmaatstaf: 1 = hoog 5 = laag

 • Crypto = 1
 • Aandelen = 3
 • Forex =
 • Indexen = 2

3. Nu ontleden we en gaan we op jacht naar de assets.

4. We hebben onze parameters (Ranges, OB’s, SUD’s, EMA’s, Timezones en nog zo veel meer)

 • We filteren confluence.
 • We traden
 • We betalen onszelf
 • We cutten  onze verliezen
 • We combineren…
 • En herhalen.

 

Er is geen zekerheid in markten, alleen waarschijnlijkheden. De manier om de waarschijnlijkheden in uw voordeel te laten werken, is te zoeken naar confuence. Dit is waar meerdere modellen, metriek en thema’s, allemaal naar hetzelfde resultaat wijzen.

We leven nu in een gekke wereld. Regels uit de oude wereld gelden niet meer.

Maar als ik zoveel Bitcoin-floor models rond de prijs zie clusteren… na zo’n waanzinnig dramatische sell-off… dan zie ik confluence en deze analyses vindt je in ons discord kanaal.

 

Tot slot –

De praktijk van het in staat zijn om de beslissingen die je neemt te verbeteren door gebruik te maken van de bovenstaande structuur, geeft ons de zegen om het te kunnen opsplitsen en te focussen op gebieden die we kunnen verbeteren.

Deze markt jaagt op alle liquidatieniveaus, en de realiteit is dat zij er waarschijnlijk vele zal vinden en raken.

Dit is niet het moment om te FOMO-en in elke reliëf bounces. Het is niet het moment om een Dogecoin-positie op te bouwen. Het is niet het moment om een extra DeFi leverage te nemen.

Neem deze markt zeer serieus, deze bear is boos, en hij is veel en veel groter dan onze coin posities. Het is lelijk, en voorbereid zijn is het belangrijkst in dit stadium.

Wees Beweeglijk, wees flexibel, wees eerlijk en wees bereid…

Wees Hybride.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This