Eentje voor in de long-term portfolio #6?

by | Jul 15, 2022

Cosmos (ATOM)

Introductie

Tokenomics

  • ATH – $44.54
  • ATH Datum – 19 september 2021
  • Sector – interoperabiliteit
  • Ticker – ATOM
  • Circulating supply – 286,370,297.00 ATOM

Heb je hier als eens over nagedacht?

Als wij je zouden vragen wat de belangrijkste cryptocurrencies zijn, wat zou je dan zeggen? Je zegt waarschijnlijk Bitcoin vanwege zijn vermogen om waarde op een vertrouweloze manier op te slaan en over te dragen.

 

Je zou ook Ethereum (ETH) kunnen noemen, vanwege haar rol als een van de wereldcomputers die het nieuwe gedecentraliseerde internet zal aandrijven. Misschien zou je zelfs Chainlink (LINK) kunnen noemen, omdat het de data-oracle is die blockchain-toepassingen echt nut geeft.

Naar onze mening hoort Cosmos (ATOM) ook thuis in dit rijtje en velen zouden hem vergeten te noemen. Dit cryptoproject kan de ruggengraat worden voor interoperabiliteit tussen alle cryptocurrency blockchains, net zoals polkadot dat ook kan worden.

Niet alleen dat, maar enkele van de grootste cryptocurrencies in termen van marketcap werden gebouwd met behulp van de Cosmos SDK, waaronder BNB en Terra (LUNA).

Ondanks de honderden miljarden market cap die Cosmos heeft gecreëerd is de prijs van ATOM de laatste maanden vrij vlak gebleven. Zou dit een teken kunnen zijn dat Cosmos op het punt staat om uit te breken? Vandaag kijk we waarom het een goede vaste waarde binnen jouw portfolio kan zijn.

Wat is hun visie en wat is interoperabiliteit?

 

Simpel gezegd wil het team van Cosmos de schaalbaarheids- en fragmentatieproblemen oplossen die momenteel de cryptowereld teisteren. Schaalbaarheidsproblemen, zoals snelheid, betaalbaarheid en toegankelijkheid maken het moeilijk voor beginners om de cryptoruimte te betreden.

Interoperabiliteit (de interactie en communicatie tussen blockchains) is gefragmenteerd. We zien voortdurend blockchains opduiken, maar vaak wordt er niets op gebouwd vanwege de moeilijkheidsgraad voor ontwikkelaars.

Wat probeert cosmos precies te doen?

Cosmos’ missie is om ervoor te zorgen dat zijn infrastructuur gemakkelijk te gebruiken is. Haar software development kit (Cosmos SDK) richt zich op overdraagbaarheid. Dit betekent dat een netwerk gemakkelijk kan worden gebouwd met behulp van code die al beschikbaar is. Het hoeft niet vanaf nul te worden opgebouwd.

 

Laten we een analogie maken

Weet je nog toen je klein was en de helft van je vrienden op XBOX zat en de andere helft op PlayStation? Dat was irritant, toch? Het zou zoveel beter zijn als je, ongeacht op welk platform ze zaten, het spel met hen kon spelen.

Nou, dit is wat we bedoelen met fragmentatie. Er zijn veel blockchains, maar slechts weinigen kunnen met elkaar communiceren.

Cosmos maakt blockchain technologie minder complex voor ontwikkelaars, door een modulair framework te gebruiken dat gedecentraliseerde apps vereenvoudigt.

Ze gebruiken ook iets dat ze een “Interblockchain Communicatie Protocol” noemen. Dit betekent eigenlijk dat ze het makkelijker maken voor blockchain netwerken om met elkaar te communiceren. Dit zou, in theorie, het probleem van fragmentatie moeten oplossen waar we het over hadden in onze spelconsole analogie.

Hun missie

Net als andere projecten in de ruimte, is Cosmos op zoek naar innovatie voorbij het proof of work (PoW) mechanisme om transacties te verifiëren. Op dit punt zijn we ons er allemaal van bewust waarom PoW zo inefficiënt is. Cosmos probeert dit probleem op te lossen door veel schaalbaarheidsmaatregelen.

 

Cosmos, zoals vele andere moderne projecten in de cryptocurrency ruimte zoals Solana en Cardano, probeert de problemen van PoW op te lossen door een proof of stake (PoS) mechanisme te gebruiken.

Gebruikers zetten hun ATOM-tokens in, en in ruil daarvoor kunnen ze een Validators’ node bedienen. Als beloning voor het staken van hun tokens, verdienen ze een percentage van elke transactie die wordt verwerkt. Een leuke toevoeging die Cosmos heeft geïmplementeerd voor veiligheidsdoeleinden is dat als nodes oneerlijk blijken te handelen, ze gestraft worden en hun tokens verliezen. Hoe meer ATOM-tokens je staked, hoe groter de kans dat je gekozen wordt om te valideren.

Tot slot

Cosmos is een project dat al een tijdje op de radar staat. Interoperabiliteit is één van de meest waardevolle use cases in cryptocurrency en er zijn niet veel projecten die het goed doen.

Het feit dat bijna elke bestaande interoperabiliteitsoplossing, inclusief REN, een versie van het Tendermint consensusmechanisme gebruikt, lijkt ons meer dan toeval. Veel Ethereum layer-2’s hebben ook gebruik gemaakt van deze robuuste Proof of Stake consensus, gepionierd door Cosmos. Dat bewijst dat het zelfs buiten de context van interoperabiliteit nut heeft.

Zelfs beurzen als Binance, Crypto.com, en OKEx gebruiken tools als Tindermint en de Cosmos SDK. Hun ontwikkelaars weten vermoedelijk meer over crypto dan bijna iedereen.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Cosmos hoger zal klimmen op de ranglijsten.

Koop hem hier

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This