The Graph, hype of een nieuwe succes coin?

by | Jan 16, 2021

The Graph (GRT)

Coin analyse

Intro

Iedereen die ooit heeft geprobeerd om gedistribueerde applicaties (dApps) op de (Ethereum) blockchain te bouwen, zal het eens zijn met deze stelling: Hoewel blockchains conceptueel gezien aardig in de buurt komen van databases, querying databases voelt het aan als een andere wereld ten opzichte van querying blockchains.

Ten eerste zijn er opmerkelijke prestatieproblemen met het opslaan van data via blockchains. Dit heeft veel te maken met het gedistribueerde karakter van blockchains, de sanctie die wordt opgelegd door de combinatie van consensusprotocollen en cryptografie.

Databases zouden ook traag zijn als ze zouden bestaan uit een netwerk van nodes waarin elk node een volledige kopie van de volledige database bewaart en elke transactie door elk node moet worden geverifieerd. Daarom hebben mensen geëxperimenteerd met verschillende benaderingen om blockchains als database te gebruiken, waaronder het wijzigen van de blockchain-structuur.

De Graph doet iets anders: het laat blockchains toe, maar biedt een manier om de opgeslagen data efficiënt te indexeren met behulp van GraphQL.

Concept

Het Graph Network beschrijft zichzelf als “een indexeringsprotocol voor het organiseren en efficiënt toegankelijk maken van data uit blockchains en opslagnetwerken”. Ondertussen heeft het zijn mainnet beschikbaar gesteld voor publiekelijk gebruik.

Volgens een officiële aankondiging is het mainnet van The Graph Network de eerste globale en gemakkelijk doorzoekbare index van blockchain data. Ook kunnen ontwikkelaars nu “gemakkelijk zoeken, vinden, publiceren en de openbare data gebruiken die ze nodig hebben om gedecentraliseerde toepassingen te bouwen, zonder dat ze hoeven te vertrouwen op gecentraliseerde servers en een eigen infrastructuur”.

Het bedrijf beweert dat zijn product een dramatische verandering teweeg zal brengen. Dit willen ze bereiken door  gebruikers subgraphs aan te bieden, die publiek en open API’s zijn. Naar verluidt breiden ze ook de toegankelijkheid van decentrale applicaties uit.

Het bedrijf heeft drie jaar in alle stilte gebouwd aan een community van indexers, curatoren, afgevaardigden en subgraph ontwikkelaars. In totaal hebben ze meer dan 200 indexers ‘ingezet op de nodes in het testnet’.

Minstens 1600 curatoren volgden het Curatorprogramma en leerden hoe ze hoogwaardige subgraphs kunnen herkennen.

Wat is een Query?

Een query is een verzoek om data of informatie uit een databank of een combinatie van tabellen op te vragen. Deze data kan worden gegenereerd als resultaten die worden geretourneerd door Structured Query Language (SQL) of als pictogrammen, grafieken of complexe resultaten, bijvoorbeeld trendanalyses van data-mining tools.

Eén van de verschillende query-talen kan worden gebruikt voor het uitvoeren van een reeks eenvoudige tot complexe databasevragen. SQL, de bekendste en meest gebruikte querytaal, is bekend bij de meeste databasebeheerders (DBA’s).

QUERYING BLOCKCHAINS?

Zoals we al eerder verklaarden zijn er prestatieproblemen voor het opslaan van data via blockchains. Maar deze prestatieproblemen zijn slechts een deel van het probleem.

Het is veel erger dan dat – Blockchains hebben geen query taal om mee te werken. Stel je een database voor zonder querytaal! Hoe zou je er ooit uit komen wat je nodig hebt? Hoe bouwen mensen dan eigenlijk dApps? Met veel moeite, en broze, ad hoc code.

Blockchain-datatatoegang is vooral om drie fundamentele redenen een uitdaging: Decentralisatie, transparantie en Sequentiële Dataopslag. Dus mensen hebben een paar keuzes:

  • Het schrijven van aangepaste code om de data die ze nodig hebben te lokaliseren op blockchains, en het herhalen van die (dure) oproepen/quaries telkens als ze de data nodig hebben
  • Het eenmalig ophalen van de data en het opslaan in een off-chain database, om zo een index op te bouwen die verwijst naar de originele blockchain data.

Waarom het opvragen van data over blockchains zo moeilijk is.

Hier komt The Graph in beeld. De Graph is een gedecentraliseerd protocol voor het indexeren en opvragen van blockchain data. Maar het is meer dan alleen een protocol: De Graph heeft ook een implementatie, die open source is en gebruik maakt van GraphQL.

GraphQL is dus een querytaal voor API’s, ontwikkeld en open sourced door Facebook. GraphQL heeft een eigen leven gekregen, het wint aan populariteit en wordt ook gebruikt om toegang te krijgen tot databases – zie bijvoorbeeld Prisma of FaunaDB.

ZDNet had een vraag & antwoord call met de oprichters van The Graph, projectleider Yaniv Tal en onderzoeksleider Brandon Ramirez.

Volgens de woorden van Tal,

op dit moment moeten teams die aan dApps werken een ton aan aangepaste code schrijven en eigen indexeringsservers inzetten om applicaties efficiënt te kunnen ondersteunen. Omdat al deze code maatwerk is, is er geen manier om te controleren of de indexering correct is uitgevoerd of dat deze berekening kan worden geoutsourced naar een publieke infrastructuur.

Door het vastleggen van een gestandaardiseerde manier om deze indexering te realiseren en query’s definitief af te handelen, voegt Tal er nog aan toe dat ontwikkelaars hun indexeringslogica kunnen uitvoeren op publieke open infrastructuur waar de veiligheid kan worden afgedwongen.

De Graph heeft alle belangrijke componenten van de open sourcing overgenomen, inclusief: Graph Node (een implementatie van een indexeringsnode gebouwd in Rust), Graph TS (AssemblyScript hulpprogramma’s voor het bouwen van mappings), en Graph CLI (Command line tools voor het versnellen van de ontwikkeling).

Gebruik

Om de data van Ethereum te indexeren, gebruikt de Graph het ” Subgraph Manifest “. Dit verwijst naar de beschrijving van een Subgraph met data over smart contracten, blockchain events, en de procedure bij het in kaart brengen van gebeurtenissen, voordat ze allemaal in de database van het platform worden bewaard.

De data stroom van transacties, Subgraph Manifesten de database volgt een bepaalde structuur. Het begint allemaal met decentrale applicaties die met behulp van smart contracts gegevens toevoegen aan de Ethereum blockchain.

Al die data bevatten een overzicht van alle gebeurtenissen en transacties tot aan het moment dat ze definitief zijn. Dan komt de Graph Node, die de hele database van de blockchain scant, nieuwe data verzamelt en de data filtert die relevant zijn voor de query’s die gebruikers maken. Om het indexeren veel gemakkelijker te maken, identificeert het alle informatie die de vragen van de Subgraphs beantwoordt.

GraphQL is de link tussen blockchain data en de applicatie die een gebruiker wil voorzien. Maar het is ook weer via de Graph Node dat gebruikers zoekopdrachten kunnen bezorgen aan het platform. Na het hele proces kunnen gebruikers eindelijk de resultaten van hun zoekopdracht vanuit hun applicaties raadplegen.

In principe is dit hoe de cyclus van gegevens opvragen en indexeren werkt in het platform. Gebruikers kunnen naar de Graph Explorer verwijzen om door de Subgraphs te scannen die zich al in het platform bevinden. Elk van deze Subgraphs heeft een speeltuin waar gebruikers queries kunnen uitvoeren via GraphQL.

De stroom volgt deze stappen:

1. Een decentrale applicatie voegt data toe aan Ethereum door middel van een transactie op een smart contract.

2. Het smart contract zendt één of meer gebeurtenissen uit tijdens de verwerking van de transactie.

3. Graph Node scant Ethereum voortdurend op nieuwe blocks en data voor uw subgraph die deze kunnen bevatten.

4. Graph Node vindt in deze blocks gebeurtenissen voor uw subgraph en voert de door u aangeleverde mapping handlers uit. De mapping is een WASM-module die de data-entiteiten in Graph Nodes creëert of bijwerkt op basis van de Ethereum-events.

5. De decentrale applicatie vraagt de Graph Node naar geïndexeerde data vanaf de blockchain, waarbij gebruik wordt gemaakt van het GraphQL endpoint van de node. De Graph Node vertaalt op zijn beurt de GraphQL-query’s in query’s voor de onderliggende dataopslag teneinde deze data op te halen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de indexeringsmogelijkheden voor de opslag.

6. De decentrale applicatie toont deze data in een uitgebreide UI voor eindgebruikers, die ze gebruiken om nieuwe transacties op Ethereum uit te voeren.

7. De cyclus wordt herhaald.

De protocol rollen

Dit zijn de rollen die in wisselwerking staan met het systeem, het gedrag dat ze moeten vertonen om het protocol goed te laten functioneren. En welke prikkels motiveren hen?

Consumenten – Consumenten betalen Indexers voor vragen. Dit zijn meestal eindgebruikers, maar het kunnen ook webservices of middleware zijn die integreren met The Graph. 

Indexers – Indexers zijn de node operatoren van The Graph. Ze worden gemotiveerd omdat ze financiële beloningen verdienen.

Curatoren – Curatoren gebruiken GRT om aan te geven welke subgraphs waardevol zijn om te indexeren. Dit zijn meestal ontwikkelaars, maar het kunnen ook eindgebruikers zijn die een dienst ondersteunen waar ze op vertrouwen of een gebruiker die puur financieel gemotiveerd is.

Delegatoren – Delegators zetten GRT op het spel namens een Indexer om een deel van de inflatie beloningen en vergoedingen te verdienen, zonder dat ze persoonlijk een Graph Node hoeven te draaien. Hun motivatie is puur economisch.

 

De Fisherman – Fisherman beveiligen het netwerk door te controleren of de antwoorden op de vragen juist zijn. Vissers zijn belangeloos gemotiveerd en om die reden zal The Graph in eerste instantie een Fisherman Service voor het netwerk beheren.

Arbitrators – Arbitrators bepalen of indexers al dan niet moeten worden ontslagen bij het oplossen van een geschil. Zij kunnen zowel financieel als belangeloos gemotiveerd zijn.

De Token economie

De Graph is een open marktplaats en int geen kosten voor zichzelf. GRT is een work token model. Er zijn twee soorten stakers. Indexers staken GRT om werk uit te voeren en vergoedingen te innen via het netwerk. Ze worden geprikkeld om tokens te staken in verhouding tot de vergoedingen die ze op het netwerk ontvangen om zo de winst te maximaliseren. Curatoren geven GRT aan om Indexers te vertellen welke subgraphs ze moeten indexeren of om de dApp-ontwikkelaars te vertellen welke API’s ze moeten gebruiken.

De kosten van de ontwikkelaars in het ecosysteem van de Graph worden gemaakt via **query fees. Query fees zijn de kosten per query die worden betaald door de ontwikkelaar/app die de subgraphs query’s uitvoert, en die worden verdiend door indexers en curatoren die de query’s verwerken.

De kosten op The Graph verschillen significant van Web2 fees waarbij ontwikkelaars een server, cloud of database provider (bijv. AWS) zouden moeten betalen met als gevolg dat ze kosten moeten maken voor engineers voor het bouwen en onderhouden van servers.

 

** Query – Met een query (Engels voor vraagstelling) wordt in de informatica een opdracht bedoeld die aan een database wordt gegeven om een bepaalde actie uit te voeren, die ook gegevens teruggeeft.

GRT coin

De Graph Token, oftewel $GRT, is een op ERC-20 gebaseerde token, die kan dienen als een medium of exchange en als beloning voor deelnemers van de community die functioneren als Indexers, Curators en Delegators. 

The Graph heeft haar mainnet op 17 december 2020 gelanceerd. Bij de lancering is GRT verdeeld onder alle deelnemers. De leden van The Graph’s Curator Program ontvingen ook een eerste beloning van $1.000, waarvan de rest elk kwartaal wordt uitgekeerd op basis van hun bijdragen aan het programma.

De Graph Foundation ontving ook ongeveer 20% van het aanbod voor de toekomstige ontwikkeling van The Graph. Met name contribuanten die willen helpen bij het uitbouwen van The Graph kunnen een aanvraag indienen voor hun Subsidieprogramma; ongeveer 1% van het totale aanbod van GRT zal worden toegewezen om deze deelnemers in 2021 te ondersteunen.

Hier is een grafiek die de oplage van het GRT in de loop van 5 jaar vanaf de datum van de lancering (d.w.z. 17 december 2020 om 9.00 uur PT) weergeeft.

Indexers die tijdens de Testnet-fase hebben geholpen, hebben ook tussen de 10.000 en 100.000 dollar in GRT betaald gekregen ter beloning van hun bijdrage.

Daarnaast is ongeveer 2% van het totale GRT toegekend aan verschillende opleidingsprogramma’s en zijn er in totaal ongeveer 2,5% leningen verstrekt aan onafhankelijke ecosysteempartners.

Team

De Graph is ontstaan omdat de CEO Yaniv Tal besefte hoe moeilijk het was om dApps te bouwen op Ethereum. Hij besefte dat er geen decentrale manier was om data te indexeren en te bevragen.

dApps hadden dus een manier nodig om data te krijgen en te transformeren vanuit onderliggende databronnen. IPFS biedt goedkope opslag en Ethereum maakt atoomtransacties mogelijk, maar data wordt zelden opgeslagen in een formaat dat je direct in je applicaties kunt consumeren.

Het is moeilijk om data rechtstreeks vanuit een Ethereum-node aan te sturen naar web- of mobiele apps.

 dApp-ontwikkelaars moeten voor elke use case het wiel opnieuw uitvinden en een aangepaste backend bouwen om de dataverwerking voor hun dApps te kunnen verwerken.

De situatie was vergelijkbaar met het begin van het internet toen mensen hun eigen servers in C++ aan het bouwen waren. Daarom besloot het team hun inspanningen daarop te concentreren en te helpen aan het bouwen van Web3.

De missie van het platform, dat Tal en zijn team hebben ontwikkeld, is dus het helpen creëren van applicaties die geen servers nodig hebben en het toegankelijk maken van Web3 zodat iedereen er toegang toe heeft.

De voorgeschiedenis van de founders

Het Graph-team bestaat uit professionals van de Ethereum Foundation, OpenZeppelin, Decentraland, Orchid, MuleSoft ter voorbereiding van de IPO/beursgang en de overname door Salesforce, Puppet, Redhat en Barclays.

Het aanvankelijke medeoprichtende team bestaat uit Yaniv Tal (projectleider), Brandon Ramirez (onderzoeksleider) en Jannis Pohlmann (techneut).

De oprichters hebben een technische achtergrond en werken al 5-8 jaar samen. Tal en Ramirez hebben elektrotechniek gestudeerd aan USC en hebben samengewerkt bij MuleSoft, een API-ontwikkelaar die een IPO heeft ondergaan en verkocht aan SalesForce.

Ze hebben eerder samen een ontwikkelaarstools opgestart en hebben een aanzienlijk deel van hun carrière besteed aan het optimaliseren van de API-stack. Tijdens hun laatste start-up bouwden de oprichters een op maat gemaakt framework op een onveranderlijke database genaamd Datomic. De Graph is ontstaan uit deze visie om onveranderlijke API’s en datatoegang te creëren, met behulp van de GraphQL-querytaal.

Het project bestaat uit ongeveer 27 mensen.

De meeste van de teamleden zijn ontwikkelaars, maar het project heeft ook enkele business developers die zich toeleggen op het opbouwen van samenwerkingsverbanden in de DeFi-sector, maar ook in de Aziatische regio.

Hieronder vind je de belangrijkste profielen van het bedrijf. Elk profiel is gekoppeld aan hun LinkedIn account. Als je meer informatie wenst kan je hierop klikken.

Yaniv Tal

Co founder & CEO

Meer info

Na het mede oprichten van een webstartup werd Yaniv gepassioneerd in het ontwikkelen van applicaties en het makkelijker maken van het bouwen van apps. Hij begon zijn carrière te richten op ontwikkeltools. Hij werkte bij MuleSoft, wat API-ontwikkelaarstools voor bedrijven maakt en begon een React-ontwikkelaarstools start-up met zijn mede-oprichters Brandon en Jannis om het makkelijker te maken om gebruikersinterfaces te bouwen. Yaniv was geïnteresseerd in Bitcoin en het idee van decentralisatie op de universiteit, maar het intigreerde hem pas echt toen Ethereum van start ging. Toen wist hij dat hij erbij betrokken moest raken.

Hij en zijn medeoprichters zagen uit eerste hand hoe moeilijk het was om applicaties op Ethereum te bouwen en daarom hebben ze The Graph gebouwd.

Jannis Pohlmann

Tech Lead & Co-Founder

Meer info

Een ervaren software engineer met een passie voor blockchains, functionele talen, uni-directionele datastromen, gebruikerservaring, goed geschreven code en transparante processen. Hij leid momenteel het engineeringteam bij Graph Protocol.

Brandon Ramirez

Co-founder & Research Lead

Meer info

Hij is gepassioneerd door het werken met kleine multidisciplinaire teams vol met briljante en creatieve mensen. Nadat hij zijn carrière bij Microsoft begon, heeft hij bijna uitsluitend in startups gewerkt – variërend van een mede-oprichter , tot het toetreden tot andere die Series D+ en IPO’d waren.

Hij heeft fascinatie voor computernetwerken, speltheorie en economie. Dit heeft me ertoe gebracht The Graph mee op te richten, om een centraal stuk infrastructuur voor Web3 – het decentrale internet – te bouwen.

Nena Djaja

Product Lead

Meer info

Softwareontwikkelaar met passie voor web- en mobiele ontwikkeling.  Ze wordt gedreven door het creëren van code die leesbaar is voor ontwikkelaars en een eindresultaat dat bruikbaar is voor klanten.

Leonardo Yvens Schwarzstein

Software Engineer

Meer info

Geen verdere info beschikbaar

Jackson Blazensky

Protocol Researcher

Meer info

Jackson ontwikkelde functionele app interfaces met CoffeeScript, FramerJS en Node.js. Vormde een team met een ontwerper en een software engineer om een ReactJS mobiele app voor real-time gesynchroniseerde muziekdeling, genaamd June, te pitchen, te prototypen en te bouwen.

Hij studeerde Technology Entrepreneurship op de Stanford School of Engineering. Leidde een team van zijn klas in samenwerking met WeChat om een nieuwe WeChat app te maken genaamd SenseUs teneinde de aanwezigheid in het Amerikaanse universitaire systeem te versterken.

Carl Hagerling

Creative Director

Meer info

Carl Hagerling is een Zweedse industrieel ontwerper die is opgeleid aan de Lund University (LTH) en die ook grafisch ontwerp heeft gestudeerd. Hij creëerde de Hagerling Form ontwerpstudio in 2009 in een voormalige zuivelfabriek in Malmö, Zweden.

Lyu Ni

Asia Business & Strategy

Meer info

Geen verdere info beschikbaar

 

Ariel Barmat

Smart Contracts Lead

Meer info

Hij heeft een achtergrond in Tech, Product Engineering en Business. Hij heeft de afgelopen 15 jaar consumentengerichte internetproducten gebouwd op het gebied van e-commerce en sociale media.

Hij heeft ook ervaring met het inhuren en managen van gedistribueerde teams, het op de markt brengen van een product, fondsenwerving en het runnen van een bedrijf met miljoenen maandelijkse bezoeken in meerdere landen.

Gepassioneerd door economie, is hij sinds 2015 diepgaand betrokken bij cryptocurrencies. 

Rodrigo Coelho

Operations Lead

Meer info

Technologie-ondernemer en leidinggevende met een productfocus. Ingenieursopleiding, begonnen met het schrijven van een code voor de loopbaan. Meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van technisch leiderschap, met inbegrip van start-up, groeifase, bedrijfsontwikkeling, strategie, fondsenwerving, budgettering, boekhouding, contractonderhandelingen, partnerschappen, marketing, productontwikkeling levenscyclus, productvereisten en functionele specs, agile, scrum, wireframes, rekrutering, aanwerving en teambuilding. Gevestigde track record van leiderschapssucces en ondernemende prestaties.

David Lutterkort

Software Engineer

Meer info

Werk aan een database-gebaseerde toepassing (Rust/Postgres) die gegevens van Ethereum verzamelt en indexeert met de focus op doorvoer en prestaties van de opslaglaag en de database. Het ontwerpen en implementeren van een opslagsubsysteem dat een efficiënt schema definieert door middel van GraphQL en GraphQL-query’s vertaalt naar SQL, waarbij de doorvoersnelheid wordt verbeterd met een bepaalde ordergrootte. Voegt tijdreizen ondersteuning toe zodat query’s tegen een vaststaande toestand uit het verleden worden uitgevoerd. Creëer verschillende hulpmiddelen om de prestaties van miljoenen queries per dag te begrijpen en te inspecteren, en beheer dynamisch de belasting die door die queries wordt veroorzaakt.

Ford Nickels

Software Engineer

Meer info

Snelle, innovatieve ingenieur met een goed afgeronde vaardigheden en een voorliefde voor ontwerp, algoritmen en technologie.

Community

De The Graph community bestaat uit ontwikkelaars van subgraphs, delegators, curatoren en indexeerders.

Meer dan 1.600 personen hebben met succes het curator programma afgerond om te leren hoe ze hoge kwaliteit subgraphs kunnen identificeren, meer dan 200 indexeerders hebben nodes op het testnet geïmplementeerd en meer dan 4.500 delegators kunnen aan het netwerk bijdragen door hun inzet aan indexeerders te delegeren. Het gebruik van de gehoste service is dit jaar tevens van 1 miljard maandelijkse zoekopdrachten in juni tot meer dan 10 miljard in november gestegen.

Social media

  • Discord – 14.300
  • Twitter – 36.000
  • Telegram – 18.924
  • Reddit – 2.200

Prominente partners

De onmiddellijke steun van Coinbase toont aan dat er een ton aan hype en vraag is naar de GRT token. De Graph bracht eerder 12 miljoen dollar op in een openbare verkoop via CoinList.

Het project is snel de gouden standaard geworden voor het indexeren en opvragen van blokketengegevens, hun succes tot nu toe is misschien het bewijs dat The Graph uiteindelijk een soort gedecentraliseerde Google zou kunnen worden, die helpt om alle moeilijk te begrijpen data die op de blockchain leeft te analyseren.

Roadmap

Het Graph Network lanceerde zoals al eerder vermeld op 17 december hun mainnet.

Volgens het team omvat de lancering van het mainnet de volgende onderdelen/implementaties:

  • Implementatie van The Graph Network contracten op het Ethereum mainnet
  • Implementatie van het GRT-contract
  • Distributie van GRT voor acquisities
  • lancering van het Bug County Program
  • Nieuwe documenten voor netwerkfuncties.

Met de lancering van het mainnet zullen de Indexers eerst een stresstest uitvoeren en de prestaties verbeteren voordat ze het echte query-volume ondersteunen, dat meer dan 5.000 query’s per seconde zal bedragen. Uiteraard zullen er beloningen zijn voor Indexers welke nu starten met het verdienen van on-chain indexering beloningen en query fees.

Nu het mainnet is gelanceerd, zal The Graph verder bouwen. Het team heeft verklaard dat de Graph Foundation zal werken aan het bouwen van een productieklare Graph Explorer dApp en Gateway die alle netwerkdeelnemers zal ondersteunen.

De Graph staat ook open voor alle individuen of derde partijen die willen bouwen voor het netwerk en zoals eerder vermeld, kunnen ze een aanvraag indienen voor het Grants-programma of samenwerken met andere contribuanten van de community.

Mainnet

  • Mainnet voltooid 100% 100%

Beschikbaarheid & prijs

Volgens CoinMarketCap is er momenteel 1,245,666,867 GRT in circulatie.

Dus er zullen in de komende jaren nog veel tokens in omloop te komen.

Op de grafiek onderaan zie je hoe het aanbod de komende jaren in omloop zal komen.

Als wij onderstaande gegevens gaan analyseren kunnen we zien dat er op dit moment slechts 12% in omloop is, wat vrij weinig is. Onze minimum standaard ligt op minstens 30% in omloop.

Op welke exchanges beschikbaar en welke hebben de meeste liquiditeit?

  • Binance – 34.27% volume
  • Coinbase Pro – 30.14% volume
  • OKEx – 3.98% volume
  • Huobi Global – 1.57% volume
  • Uniswap – 1.84% volume
  • Kraken – 1.73% volume
  • KuCoin – 0.83% volume
GRT heeft ook een vesting en distributieschema dat varieert van 6 maanden tot 10 jaar, afhankelijk van de emmer.

Eigendomschap

Aantal Whales

6

Zij bezitten 46.3% van de circulating en total supply

Je bent een whale als je adres meer dan 1% van de ‘circulating supply’ van een coin bezit.

Aantal grote investeerders

124

Je bent een investeerder als je adres tussen de 0.1% en 1% van de ‘circulating supply’ van een coin bezit.

Top 6 Whales*

  • 1.550.000.000 GRT
    Onbekend contract
  • 1.000.000.000 GRT
    Onbekend contract
  • 907.713.488 GRT
    Onbekend contract
  • 725.438.204 GRT
    Onbekend contract
  • 243.152.409 GRT
    Onbekend contract
  • 216.544.327 GRT
    Binance
* Cijfers van 30/12/2020

Houdt er rekening mee dat whales ook platforms, exchanges of bedrijfswallets kunnen zijn. Het zijn daarom niet de grote investeerders die zulke hoeveelheden vasthouden. 

Tradingview

Ons besluit

Wij zijn van mening dat The Grapg een sterke fundering heeft voor nog meer toekomstige groei.

8.5

Met de opkomst van DeFi en andere crypto-gebaseerde waardenetwerken is een protocol voor het organiseren van de steeds groeiende pool van open data belangrijker dan ooit geworden. Graph Protocol bouwt en onderhoudt de basis voor alle crypto applicaties die gebruik maken van open data.

Met het Graph netwerk hoeven gebruikers niet langer te vertrouwen op teams om diensten te bedienen en kunnen ontwikkelaars een betrouwbare publieke infrastructuur opzetten die geen actief beheer vereist.

In tegenstelling tot andere “lanceringen” die typisch zijn voor deze ruimte, wordt Graph Protocol eigenlijk al gebruikt door veel van de grootste projecten in de ruimte, zoals Uniswap, Synthetix en Aave.

Het lijkt erop dat alle grote spelers in de digitale asset ruimte aandacht besteden aan Graph Network. 

Met de implementatie van smart-contracten die afhankelijk zijn van gebruikersdata, heeft The Graph zich bewezen als gebruiksvriendelijk, kostenefficiënt en snel. Het platform wordt gezien als een veelbelovend instrument om iedereen in de community in staat te stellen zichzelf te versterken, vooral degenen die meer use-cases voor de blockchain willen ontwikkelen.

The Graph (GRT)

  • Idea 90% 90%
  • Growth potential 90% 90%
  • Market size 80% 80%
  • Partnerships / Backing 70% 70%
  • Team 70% 70%
  • Tech 80% 80%
  • Basic token value 80% 80%
  • Competitor strength 90 % 90 %
  • Marketing / social 90% 90%
  • Applications / Product 85% 85%
  • Github activity 90% 90%
  • Circulating supply / Total supply 70% 70%

Bij ‘competitor strenght’ – Hoe hoger dit cijfer hoe minder concurrentie een project heeft. The Graph is onze ogen een uniek project binnen de crypto ruimte en hierdoor dus ook een first mover, vandaar deze hoge score. 

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This