Is dit jou al opgevallen in de Bitcoin cyclus?

by | Jun 3, 2021 | Coin Reports, Premium

BTC chart

Klik om te vergroten
Klik om te vergroten

Onze TA artikels zijn geen financieel advies en zijn enkel bedoeld ter aanvulling van uw eigen research. #DYOR

Bears, bulls, buy the dip, panic sell, wat wordt het nu eigenlijk? Laten we eens kijken naar de vorige cyclussen en deze historische data analyseren. Wat kunnen we allemaal uit het verleden concluderen.

Cyclustrading, iets wat wij bij tradepremium hoog in het vaandel dragen

Als we de BLX (Brave new coin  liquid index) erbij nemen, bv. op de weekly. Dan zien we de volledige geschiedenis van Bitcoin. Veel meer data dan we op de meeste exchanges krijgen. Dus dat betekent ook dat we het gedrag van vorige bull runs kunnen nagaan. Laten we ons eens focussen op de swing highs van afgelopen cyclussen.

Die van 2017 en de $20.000 zit nog allemaal vers in ons geheugen maar laten we beginnen bij het begin. De eerste significante top vond plaats in de week van 6 tot 13 Juni 2011. Deze bevindt zich op net geen $20. Waarna we afwijzing kregen en heel wat sideways gingen tot we een nieuwe uitbraak kregen door die $20. De nieuwe top van de 2013 cyclus ligt net boven $160. Met lows die niet lager komen dan $50 in de daaropvolgende bear market.

Op een later tijdstip van van de Bitcoin cylus breken we opnieuw door onze voorgaande cyclus top en bereiken een nieuwe high van net geen $1200. Tijdens de week van 25 November tot 2 December 2013 zagen we een sterke sell off. Een bear market met als laagste punt de vorige high, letterlijk, tot op de cent. En daaruit creëren we meteen de low in afwachting voor de volgende cyclus. Die ons naar één van de meer bekendere toppen brengt, $20.000 in 2017. Rond deze zone hebben wij nu ook een sterke doorbraak gezien. Dit ontketende een sterke prijsstijging richting de $64K.

Wat we willen aantonen met deze data is dat in de geschiedenis van Bitcoin er nog nooit onder de top van de vorige marktcyclus werd getrade of gesloten. Integendeel, na de supercyclus van 2013 met dubbele pomp zagen we meteen de bodem in afwachting op de volgende cyclus. Uiteraard bedoelen we daar niet mee dat de volgende cyclus meten morgen zal gebeuren. Maar aangezien we opnieuw dicht bij die befaamde $20.000 komen lijkt mij dit een opstekertje voor mensen die wat paniek ervaren en niet goed weten aan welke kant ze moeten staan.

We verwachten zelf stevig wat liquiditeit dat rond die regionen zit te wachten. De reactie daarop zal zeer veel gaan bepalen. We kennen onze levels waarop we nu focussen, en zo niet verwijs ik jullie graag door naar de Btc analyse van 02/06/2021, pas als we deze levels breken kunnen we opnieuw anticiperen op de top van 2017 en dan gaan we daar de reactie afwachten.

Wij weten alvast op welke levels wij orders klaarzetten “in geval van”. 

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This