REN Protocol (REN)

by | Sep 13, 2020 | Coin Reports

REN Protocol (REN)

Coin analyse

Wanneer u investeert in cryptocurrencies, moet u altijd uw eigen onderzoek doen. Wij bieden u beoordelingen van elke top-cryptocurrency die er is, zodat u weet waar de beste cryptocurrencies voor staan. Dit is een overzicht van het Republic Protocol. Enjoy!!

Intro

De blockchain is een onveranderlijke en veelzijdige informatiebron/register. De toepassingen ervan hebben het potentieel om de manier waarop met financiën en gegevens wordt omgegaan te veranderen.

De onafhankelijkheid van blockchains zorgt er echter voor dat er oplossingen nodig zijn om deze functies te integreren zodat ze deel uitmaken van een groter gedecentraliseerd ecosysteem. Een dusdanig platform om te integreren voor waardeoverdracht op basis van ‘zero knowledge’, terwijl het schaalbaarheid en behoud van privacy biedt. Dit kan een goudmijn zijn voor dApps. Dit is de waarde die het Ren Protocol toevoegt aan de ‘distributed ledger space’.

Het Ren Protocol is een project dat probeert een gedecentraliseerd ‘dark pool protocol’ te ontwikkelen voor atomic- en cross-chain trading. Je vraagt je waarschijnlijk af, wat is een dark pool? Dit gaan we in deze analyse grondig uitklaren zodat dit ook duidelijk is voor jullie. Om al een tipje van de sluier te geven: het zorgt ervoor dat orders niet beschikbaar zijn voor het grote publiek zoals bij normale exchanges. Dit garandeert anonimiteit.

Dark pools worden momenteel ook gebruikt binnen de traditionele aandelenmarkten. Reuzen zoals J.P. Morgan, Goldman Sachs en Morgan Stanley gebruiken ze dagelijks. De pools zijn goed voor 10-30% van alle transacties. In vergelijking tot openbare exchanges bieden de dark pools betere uitvoeringsprijzen met een lagere impact op de markt.

Concept

Het Republic Protocol is een gedecentraliseerd en open-source dark pool protocol dat traders in staat zal stellen om orders te plaatsen op een volledig private en veilige manier.

Het Republic Protocol zal de uitwisseling van Ethereum, ERC20-tokens en Bitcoin via deze gedistribueerde dark pool vergemakkelijken. Met behulp van multi-party-calculatie zullen ze in staat zijn om een bijpassende engine te ontwikkelen die deze orders op een gedecentraliseerde orderportefeuille plaatst.

Zodra deze orders zijn gematcht, zal het protocol gebruik maken van cross chain atomic swaps om de assets in kwestie te verhandelen. Ze zullen ook economische stimulansen gebruiken om ervoor te zorgen dat de transacties effectief worden uitgevoerd.

Het Republic Protocol heeft niet alleen een aantal voordelen ten opzichte van gecentraliseerde exchanges, maar ook ten opzichte van een aantal van de Decentralised Exchanges (DEX’s) die we meer en meer op de markt zien verschijnen.

 

Republic Protocol lanceerde haar mainnet RenVM in mei 2020.

–> https://mainnet.renproject.io/

Gebruik

Om het republic protocol te kunnen begrijpen, moet je eerst en vooral weten wat een traditionele ‘dark pool’ is en wat een gedecentraliseerde ‘dark pool’ is.

Wat is een traditionele dark pool?

Het vergemakkelijken van OTC-cryptocurrency trading heeft het potentieel om zeer winstgevend te zijn. In april 2018 meldde Reuters dat Genesis Trading gemiddeld $75-80 miljoen per dag verhandelt. Circle Trade verwerkte $24 miljard aan volume in 2018. Een dark pool is niet meer dan een vorm van OTC-trading maar met meer privacy.

Normaal gesproken kondigt een trader zijn intentie aan om te kopen of te verkopen, dit door een order te plaatsen die wordt weergegeven in een orderboek. Andere traders kunnen dan dat order zien en hun prijzen verhogen of verlagen om het uit te voeren.

Rijke whales kunnen problemen hebben om grote orders op reguliere beurzen te verwerken. Als u een whale bent die probeert in en uit grote posities te komen, kan het plaatsen van grote transparante orders echter problematisch zijn. Het geeft informatie aan andere traders die zouden kunnen proberen uw inspanningen te kopiëren of te ondermijnen. 

De marktprijzen kunnen ook worden beïnvloed door traders die reageren op een groot order. Daarom bieden sommige exchanges de mogelijkheid om verborgen orders te plaatsen.

Maar het verbergen van het order alleen is niet genoeg om grote orders te kunnen uitvoeren zonder de marktprijzen te beïnvloeden. Traders kunnen nog steeds het bestaan van een verborgen buy of sell wall bepalen als er grote aantallen transacties plaatsvinden, maar geen verschil maken in de marktprijs. Een plotselinge toename van het transactievolume kan de koers veranderen als de handelaren reageren, met als gevolg dat er een slippage ontstaat.

Dit is de reden waarom whales en traders met grote posities zich vaak wenden tot dark pools, waar grote verborgen orders discreet kunnen worden gematched en gevuld door andere verborgen orders. Dit vereist meestal een derde partij die vertrouwd moet worden om deze verborgen orders te matchen en tegelijkertijd informatie over deze orders verborgen te houden voor anderen.

Maar hoe weet u of u deze derde partijen kunt vertrouwen?

Veel bestaande dark pools zijn door de SEC veroordeeld omdat ze hebben gelogen over de manier waarop ze werkten en omdat ze de orderinformatie niet vertrouwelijk hielden. Zolang de partij die de dark pool exploiteert toegang heeft tot orderinformatie, zal er altijd de mogelijkheid zijn dat ze proberen er voordeel uit te halen.

Een gedecentraliseerde Dark Pool

Republic Protocol is van plan dit probleem op te lossen door een protocol te creëren dat het mogelijk maakt om orders te matchen zonder enige kennis van de details van de orders. Dit maakt het onmogelijk voor een derde partij om informatie te onthullen over de orders die aan de dark pool zijn doorgegeven.

Door het gebruik van het Secret Shamir Sharing algoritme worden orders in fragmenten opgesplitst en verdeeld over verschillende nodes die vervolgens samenwerken om de orders te matchen. Privacy wordt gehandhaafd omdat geen enkel node de volledige orderinformatie heeft. Ethereum smart contracten worden ook gebruikt om de privacy te behouden en de berekeningen te verifiëren. Zodra de orders zijn gematcht, kunnen traders atomic swaps uitvoeren om assets rechtstreeks met elkaar te verhandelen.

REN Protocol

Technologie

Hoe het protocol van Republic werkt

Het onderliggende doel van het Republic-protocol is het ontwikkelen van een gedecentraliseerd netwerk van nodes die effectief de orders kunnen matchen zonder echt iets te weten over de orders in kwestie. Hier komt de behoefte aan geavanceerde cryptografische technieken naar voren.

Ze maken gebruik van het Shamir Secret Sharing Scheme dat de orders opdeelt in een verzameling van orderfragmenten. Deze zullen dan over het hele netwerk worden verspreid, zodat ze niet gemakkelijk kunnen worden teruggekoppeld.

Om ervoor te zorgen dat deze fragmenten niet kunnen worden samengesteld, zullen ze gebruik maken van een Ethereum smart contract, dat dan “Registrar” wordt genoemd. Dit zal de nodes in het netwerk zo organiseren dat de opbouw van de orderfragmenten op de nodes niet mogelijk is.

Elk van de nodes op het netwerk kan twee tegenstrijdige orderfragmenten gebruiken en dan samenwerken met andere nodes die de overige fragmenten bevatten. Deze afzonderlijke nodes zullen dan een reeks berekeningen uitvoeren om te bepalen of deze orders inderdaad overeenkomen.

Republic protocol ordersysteem

Met behulp van een willekeurige schaalfactor is het Republic Protocol in staat om te voorkomen dat één van de nodes de oorspronkelijke orders kan reconstrueren op basis van wat ze weten over de fragmenten.

Het protocol maakt ook gebruik van Zero Knowledge Proofs op de berekening door middel van een smart contract genaamd de “Judge”.

Nu twee orders zijn gematcht, moet het protocol de uitwisseling van de twee assets vergemakkelijken. 

Aangezien deze over meerdere chains verspreid zullen zijn, wordt er gebruik gemaakt van een Atomic swap.Deze zullen worden geïnitieerd via het Republic Swarm Network, dat een P2P-netwerk is.

Traders moeten niet op het netwerk zijn aangesloten om het te matchen en de orders zullen veilig blijven tot het zover is. Wanneer ze worden gematcht, zal er uiteraard informatie over het order worden onthuld aan de matchende partijen. Toch kan de totale liquiditeit op het netwerk door niemand op een betrouwbare manier worden ingeschat.

Team

Op de website worden 13 teamleden vermeld en de meerderheid van hen heeft weinig beroepservaring voordat ze zich bij het Republic Protocol hebben aangesloten. 

Alle zeven leden van het ontwikkelingsteam (inclusief de CTO) zijn opgeleid aan de Australian National University en velen van hen zijn pas rond 2018 afgestudeerd. Dit is zeker een zeer jong ontwikkelingsteam dat zich wil bewijzen door middel van zijn code.

Hier is wat informatie over enkele belangrijke leden van het team:

CEO Taiyang Zhangb – Heeft twee jaar ervaring als software-ingenieur, 3 jaar ervaring als directeur/mede-oprichter van het software-ontwikkelingsbedrijf Neucode, en is een mede-oprichter van het cryptocurrency trading fund Virgil Capital. Hoewel hij meer heeft bereikt dan de meeste mensen van zijn leeftijd, is Taiyang pas begin de 20 en is hij nog steeds relatief onbekend als CEO.

CTO Loong Wang – Heeft een computerwetenschappelijk diploma, 1,5 jaar ervaring als software-ontwikkelaar voor Neucode en 7 maanden ervaring als onderzoeker aan de Australian National University. Hij lijkt ook vrij jong en onervaren, maar heeft de juiste achtergrond en opleiding voor zijn rol.

 

Softwareontwikkelaar Jaz Gulati – Hij was samen met Taiyang Zhang de mede-oprichter van Neucode.

Backend ontwikkelaar Divya Mary – Heeft 2 jaar en 8 maanden ervaring als application engineer bij Oracle India.

Darren Toh is hun Head of Communications and Compliance – Hij heeft een diploma in ondernemingsrecht en vennootschapsbelasting, plus vele jaren ervaring in verschillende juridische en compliance rollen. Aangezien de oplossing van Republic Protocol voldoende aanpasbaar zal moeten zijn om te voldoen aan diverse dark pool-regelgeving in verschillende landen, is het belangrijk dat zij toegang hebben tot dit soort juridische expertise.

Hier is wat informatie over enkele belangrijke leden van het team:

 • Loi Luu, mede-oprichter en CEO van Kyber Network  Beschrijft zichzelf als Technisch Adviseur van Republic Protocol.

 

 • Adviseur Anup Malani is hoogleraar aan de University of Chicago Law School en onderwijst rechten en economie – Anup’s begeleiding gecombineerd met Darren Toh’s juridische ervaring geven Republic Protocol een zeer solide voorsprong op het juridische front.

Community

Social media

 • Twitter – 15.600 volgers
 • Telegram – 7.425 leden
 • Reddit – 1.400 volgers

Beschikbaarheid & Prijs

Ren statistieken :

 • Token type – ERC20 – token
 • Circulating supply – 866.416.516
 • Total supply -999.999.633
 • Percentage in omloop – 86%

Er is een vast aanbod van 1 miljard REN tokens zonder inflatie.

Republic Network haalde in februari 2018 zo’n 35.500 Ethereum op bij hun ICO. De token prijs was toen $0,0513 USD/0,000055 ETH bij de (private sale) en $0,0561 USD/0,0000581 ETH bij (public sale).

De verdeling van de token is toen als volgt gebeurd:

 • Private Sale: 56,6% (inclusief 5% early adopter tokens) – 565,988,000 REN
 • Public Sale: 8.6% – 86,000,000 REN
 • Team en Advisor Tokens: 9,9% – 99,000,000 REN
 • Community Development en partners: 5% – 50,000,000 REN
 • Reserve: 19.9% – 199,012,000 REN

In tegenstelling tot wat er in de ICO FAQ staat, hebben de team tokens GEEN wachttijd van 2 jaar. In plaats daarvan werden de team- en advisor tokens in februari 2019 gedeblokkeerd en werden ze tot februari 2020 om de vier maanden vrijgegeven.

Het team gebruikt een aantal van hun reserve-tokens (19.9%) om de darknodes op te starten en zo het netwerk te onderhouden. Dit zal hen ook wat inkomsten opleveren naarmate het handelsvolume toeneemt. Over het geheel genomen heeft het team en de adviseurs 34,8% van het totale aanbod in handen. 56,6% van alle tokens gingen naar de ‘private sale’ . Dit zou het gemakkelijker kunnen maken voor whales die het grootste deel van het aanbod controleren en daardoor de prijzen kunnen manipuleren.

Andere aspecten

Gecentraliseerde OTC/Dark Pool-diensten

Wat de gedecentraliseerde dark pools betreft, is er momenteel geen sprake van concurrentie in het kader van het Republic Protocol. Er zijn echter veel exchanges en diensten die al verschillende OTC- en dark pool-opties aanbieden.

Sommige van hen zijn:

 • Genesis (gelanceerd in mei 2013)
 • Kraken Dark Pool (gelanceerd in juni 2015)
 • Bitfinex OTC Trading Desk (gelanceerd dec 2016)
 • Circletrading (In 2016 is de focus verschoven naar alleen OTC-handel in BTC)
 • Koi Trading (Opgericht in augustus 2018, kreeg een investering van $3M van Binance Labs).
 • Coinbase Prime (gelanceerd in november 2018)
 • Bittrex (gelanceerd in januari 2019)

Deze diensten van derden kunnen door de autoriteiten worden gereguleerd en zouden de traditionele beleggers meer gemoedsrust kunnen bieden. Ze hebben ook het voordeel dat ze directe fiatmogelijkheden bieden. Beleggers met grote hoeveelheden fiat kunnen rechtstreeks via deze makelaars geld sturen om de door hen gewenste cryptocurrency’s te kopen.

Als decentrale dark pool heeft RenEx geen bankrekening waar beleggers hun dollars naartoe kunnen overmaken. Ze hebben echter wel samengewerkt met TrueUSD, zodat beleggers met fiat de mogelijkheid hebben om te converteren naar TUSD voordat ze kunnen traden op RenEx.

Eigendomschap

Wanneer spreken we hier over een ‘whale’? – Wanneer een adres meer dan 1% van de ‘circulating supply’ bezit.
Wanneer spreken we hier over een ‘investor’? – Wanneer een adres tussen de 0.1% en 1% van de ‘circulating supply’ bezit. 

Aantal Whales

10

Zij bezitten 54.59% van de circulating  supply

Je bent een whale als je adres meer dan 1% van de ‘circulating supply’ van een coin bezit.

Aantal Investeerders

94

Zij bezitten 23.36% van de circulating en supply

Je bent een investeerder als je adres tussen de 0.1% en 1% van de ‘circulating supply’ van een coin bezit.

Top 5 Whales*

 • 151M REN
 • 113M REN
 • 101M REN
 • 84M REN
 • 29M REN

* Cijfers van 17/07/2020

Tradingview

Ons besluit

Het Republic Protocol is een heel interessant project dat de manier waarop we denken over trading in digitale assets zou kunnen veranderen.

7.0

REN protocol heeft niet alleen een gedecentraliseerde exchange gecreëerd, maar ze hebben er ook één ontwikkeld die de orders volledig privé houdt. Een dark pool is een relatief nieuw concept in de crypto en dat ook maar slechts een aantal jaren op de aandelenmarkten aanwezig is.

Cryptocurrency traders zullen in staat zijn om grote blokorders te plaatsen zonder de angst dat iemand weet wat ze met hun assets doen en op welke manier ze in de markt gepositioneerd zijn. Dit zal nog belangrijker worden naarmate meer van de HFT-firma’s zich gaan bezighouden met cryptotrading.

We vinden het dus wel een goed idee, maar het project bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium, dus we weten niet zeker of het team het project goed zal kunnen uitvoeren en of de visie van project waargemaakt gaat worden. Als het project succesvol is, is het potentieel zeer groot, omdat het kan samenwerken met vrijwel elke decentrale exchange om dark pool services aan te bieden.

Als alles volgens plan verloopt en ze hun roadmap mijlpalen halen, dan kan 2020 nog een spannend jaar worden.

REN Protocol (REN)

 • Idea 90% 90%
 • Growth potential 85% 85%
 • Market size 70% 70%
 • Partnerships / Backing 60% 60%
 • Team 50% 50%
 • Tech 70% 70%
 • Basic token value 80% 80%
 • Competitor strength 90% 90%
 • Marketing / social 40% 40%
 • Applications / Product 60% 60%

Pro’s & Con’s

Pro

Welke elementen spreken in het voordeel van deze coin?

 • Nu dat de cryptomarkt in een stroomversnelling zit,  is er aanzienlijk meer financiering afkomstig van institutionele beleggers, die grote transacties uitvoeren en zeer veel waarde hechten aan de service van een dark pool. Het Republic Protocol zou in staat kunnen zijn om aan de vraag van deze trend te voldoen.
 • Op dit moment zijn er bedrijven die dark pool-services aanbieden, maar geen van hen is een gevestigde naam. Er is veel vertrouwen voor nodig om hun services te gebruiken, omdat er veel geld mee gemoeid is. Met Republic Protocol is er geen behoefte aan een vertrouwde tussenpersoon.
 • Cross-chain atomic swaps is een groot thema voor de blockchain-industrie. Het is één van de manieren om het probleem van de blockchain scaling op te lossen. Als het succesvol is, is het potentieel voor dit project aanzienlijk.
 • De adviseurs van het project kunnen helpen bij het openen van deuren in samenwerking met andere blockchain projecten. Wij zijn van mening dat Kyber’s gegarandeerde liquidity asset swap platform een goede aanvulling zou zijn op het Republic Protocol.

Con

Welke elementen spreken in het nadeel van deze coin?

 • Naast de CTO zijn de ontwikkelaars van het team allemaal vrij onervaren met minder dan een jaar werkervaring.
 • We weten niet zeker of het team de uitdagende problemen van het project kan oplossen, waaronder atomic swap, een trustless trading systeem met een verborgen orderportefeuille, en berekeningen die worden geverifieerd door middel van zeroknowledge proofs.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This