Uniswap

by | Mar 27, 2021 | Coin Reports

De afgelopen maanden is het volume op de gedecentraliseerde exchange Uniswap gestaag gegroeid. Terwijl de exchange alsook de belangstelling gestaag groeit, lijkt het een kantelpunt te hebben bereikt waardoor het de aandacht van de algemene crypto community aantrekt.

De exchange heeft al dagenlang meer volume gehad dan FTX, Gemini, Bittrex en Poloniex om er maar een paar te noemen. Deze toename in volume is het gevolg van nieuwe coins die nog niet beschikbaar zijn op de gecentraliseerde exchanges. FOMO is een gekend fenomeen binnen de crypto industrie en het is algemeen geweten wanneer een exchange een coin vermeld dat investeerders aan FOMO gaan doen om snelle winsten te pakken. Veel van de geliste coins op Uniswap hebben het erg goed gedaan, ze doen meestal 5-10x binnen een paar uur. Maar voordat u een coin gaat kopen die op Uniswap staat, zijn er een aantal zaken die u moet weten.

Wat moet je weten voor je met Uniswap begint?

Iedereen kan een coin listen

Het is heel gemakkelijk om een erc-20 token te maken. Er zijn veel websites waar je de voorraad, de naam en het symbool van een token kunt invoeren en vervolgens het contract naar Ethereum kunt sturen. Tegen de huidige gasprijzen kost dit ongeveer $50-$60.

Dan voeg je gewoon een liquiditeitspool toe aan Uniswap met de coin en een aantal ETH en voila je nieuwe token staat op de lijst. De meeste coins starten met een liquiditeit van tussen de $3.000-$10.000. Dan kunnen gebruikers de prijs van hun token verhogen door middel van een paar verschillende ETH-adressen die in wezen van zichzelf kopen. Dit zorgt ervoor dat het token eruit ziet alsof het omhoog gaat en dat er echte kopers in de markt zijn. Onwetende gebruikers beginnen dan te kopen in de hoop een x10 reward op een coin te krijgen, waar ze in wezen nog nooit van gehoord hebben.

De eigenaar van de coin laat de prijs stijgen, dumpt dan de coin en haalt uiteindelijk de liquiditeit uit de Uniswap-pool, waardoor er een paar zogenaamde ‘bagholders’ ontstaan die de erc-20 niet kunnen verkopen. Het resultaat is dat de koper gek worden.

Manieren om jezelf te beschermen

Er zijn een paar manieren om jezelf te beschermen op Uniswap. Een aantal van de meest voorkomende scams gebruiken dezelfde naam en hetzelfde symbool, dus u moet controleren of de token die u koopt de echte is. Controleer het ETH-adres waarop het contract is opgesteld.

Veel van de scammers gebruiken dezelfde ETH-adressen om steeds meer scams uit te voeren. Ze proberen niet eens de oplichting te verdoezelen. Leer wat basis ‘solidity’ (programmeertaal van ETH), coin met echte ontwikkelaars schrijven meer code dan gewoon een basis erc-20 code voor het token. U kunt een basis erc-20 token code vinden op github en controleren of de functies allemaal hetzelfde zijn.

Controleer of de coin daadwerkelijk een website heeft omdat de meeste van de eenvoudigste oplichterijen gewoon code kopiëren en plakken zonder er een website aan te koppelen.

Gecentraliseerde exchanges hebben bang om uit de boot te vallen

Poloniex heeft eerder deze week een coin gelist waarvan de fundamentals gebaseerd waren op niets. De memecoinTEND had meer volume op Uniswap dan enkele paren op Binance.

Gecentraliseerde exchanges willen meedoen aan de actie/fomo omdat sommige gebruikers niet weten hoe ze uniswap moeten gebruiken. Poloniex heeft de coins die op Uniswap begonnen zijn, zoals TEND en TRADE, verrassend snel gelist, namelijk een dag nadat ze op Uniswap waren gelist. SUKU werd al enkele uren na de lancering op Kucoin gelist.

Wij roepen niet op tot kopen of verkopen, het is gewoon een interessant fenomeen dat zich in de afgelopen weken heeft voorgedaan.

Uniswap is een zeer risicovolle plaats met een hoog rendement

Er is in crypto altijd fomo geweest, zeker als het gaat om een coin te kopen die gelist wordt op een exchange, maar meestal ook het potentieel heeft om later als een scam bestempeld te worden. De lat ligt zo laag dat als er binnen de 12 uur geen rugpull is en de coin een website heeft, het voor sommige traders de moeite waard is geweest om het risico te nemen.

Het is niet duidelijk hoe lang dit nog zal doorgaan en of het geld zal terugstromen naar de projecten met semi-deugdelijke use cases of verhalen. Het kan alleszins niet eeuwig doorgaan. Als je een paar keer wordt verbrand wegens oplichterij zullen de mensen stoppen met meedoen. De gaskosten voor Ethereum blijven ook oplopen, dit komt door alle actie die op Uniswap en DeFi gebeuren.

Hoewel dit leidt tot veel aandacht voor DeFi, kunnen hoge fees zorgen voor problemen wat betreft de gebruikers van Ethereum.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This