Heel toevallig dat er juist nu gevoelige persoonsgegevens van de Ledger hack worden verspreid!

by | dec 22, 2020 | Community Blog, Onze inzichten

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Een paar weken geleden waarschuwden we u in onze wekelijkse community call over het feit dat Ledger, het bedrijf achter de hardware wallet van Ledger, gehacked werd en dat de hacker(s) toegang kregen tot hun databases . Deze hackers hebben die gegevens vervolgens gebruikt om de Ledger-klanten te targeten.

Tot gisteren 21 december 2020….

Toen lekte iemand de gecompromitteerde database aan het publiek zodat individuen konden zien hoeveel van hun gegevens op het web ronddwarrelen.

De aanvallen op Ledger gebruikers bleven tot nu toe beperkt tot phishingaanvallen waarbij ze probeerden gebruikers te verleiden om hun seed phrases in te voeren via een malware link. Het lijkt erop dat de tactiek nu wordt opgevoerd tot afpersingsmails met de bedreiging tot geweld als de slachtoffers geen kostbare informatie geven over de coins die zij bezitten.

De Ledger situatie benadrukt duidelijk het grootste probleem met betrouwbare derden, en in het bijzonder betrouwbare derden die persoonlijke informatie van hun klanten opslaan – al dan niet bewust; ze kunnen je in zware problemen brengen. Of het nu gaat om mensen die u lastigvallen via communicatiekanalen of om mensen die u fysiek proberen lastig te vallen. Door het onvermogen om data van hun klanten goed te beveiligen, bestaat er nu een Ledger user hit list.

Deze hit list bevat ‘veronderstelde Bitcoin houders’ van over de hele wereld. Inclusief de landen waar ontvoering en afpersing op grote schaal voorkomen. De slechte data beveiligingsprocessen van Ledger hebben honderdduizenden mensen in gevaar gebracht. Een mogelijke oplossing is een aankoop van een andere hardware wallet, zoals die van het security bedrijf NGRAVE, de NGRAVE ZERO. Hun databanken zijn ook veel beter beveiligd en hun hardware wallet heeft het hoogste beveiligings certificaat dat er bestaat, de EAL7.

En denk eens even verder na? De machthebbers willen meer gegevens van crypto gebruikers verzamelen. Het is vrij poëtisch dat het Ledger-verhaal zich op dezelfde moment voordoet als het ministerie van Financiën dat strengere KYC-nalevingen wil opleggen voor Bitcoin-exchanges. Net hetzelfde ministerie van Financiën dat vorige week met succes werd gehackt.

Er moet een einde komen aan deze waanzin. De trend moet volledig worden omgebogen. We moeten absolute privacy als doel gaan stellen in plaats van absolute dataverzameling.

Ben je nog geen lid van TradePremium?

Dan moet je zeker onze abonnementsformules eens bekijken!

Ondertussen in Amerika

En terwijl wij dit stuk schreven, liet een andere vertrouwde derde partij zien hoe incompetent en frauduleus het is; het Congres van de Verenigde Staten. Amerikanen vertrouwen de personen die het Congres vormen om de wetsvoorstellen te schrijven om fondsen te creëren en te verdelen in hun naam.

Al maanden lang wacht de massa (die gedwongen worden om hun bedrijf te sluiten en niet langer de kost te verdienen) op de beloofde “COVID relief bill”. Het wetsvoorstel is bedoeld om dollars te verdelen onder de burgers in een poging om de centraal geplande sluiting van de economie, die miljoenen mensen in armoede heeft gestort, goed te maken.

Nu, het wetsvoorstel is er, en gelukkig krijgt iedere Amerikaans burger 600 dollar! 600 dollar om alle kosten van iedere Amerikaan van de afgelopen 8 maanden te dekken. $600 om het inkomen aan te vullen dat de burgers niet konden verdienen omdat politici vertelden dat je niet kon gaan werken. 

Ondertussen…

Techno Fog heeft gelijk. Deze mensen haten je absoluut. Ze geven niks om ons. Alle LARPing over de volksgezondheid en veiligheid in de loop van dit jaar is niets meer dan een leeg signaal dat bedoeld is om je volgzaam thuis te houden, terwijl de elites je blind beroven via gelddruk, en tegelijkertijd je vermogen om een onafhankelijk klein bedrijf op te bouwen kapotmaken.

Er moet iets veranderen. Om het grof te zeggen: “Hoe lang ga je deze mensen in je gezicht laten pissen en je vertellen dat het regent? “

Dit stuk eindigde op een heel andere plek dan dat het begon, maar zo brokkelt het koekje soms af. Just buy Bitcoin.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Heb je uzelf dit ook al eens niet afgevraagd? als je ETH, DASH of NEO ( en nog een hoop andere) kan staken, waarom dan niet Bitcoin. Wij zijn altijd op ons hoede voor scams omdat het voor hun het ideaal scenario zou zijn om meer BTC te vergeren. Wij gingen op onderzoek uit of het echt kan, meer Bitcoin verdienen. Zoals jullie al wel gemerkt hebben verdelen wij onze artikelen op in meerder delen zodat alles mooi overzichtelijk en duidelijk blijft. De serie zal deze keer bestaan uit 5 delen!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Share This