Het is niet altijd rozengeur en manenschijn!

by | feb 5, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

Heb je dat ook, een zegswijze die precies speciaal voor jou in het leven geroepen is?

Ik heb er zo verschillende die me op het lijf zijn geschreven. Na regen komt zonneschijn is er zo eentje van, ge-wel-dige quote! Tegenwoordig merk ik echter ook meer en meer op dat een andere quote zich begint op te dringen.

 

Eentje die me heel duidelijk werd bij het ganse tradingverhaal

Hoogmoed komt voor de val… Ooit al van gehoord? Mij is het alleszins de laatste tijd pijnlijk duidelijk geworden hoe waar die quote kan zijn, en dan vooral in de tradingwereld. Wie me een beetje kent weet dat het bij mij steevast alles of niets is. There are no inbetweens voor mij. 

Bij aanvang van de tradingopleiding gaf ik dus volle gaaazzz! Laat in bed, vroeg opstaan en dagen, gedomineerd door grafiekjes allerhande. Ik moest en zou immers begrijpen waarom iets gebeurt op een grafiek. Ja, ik ben een strever, ik beken. De hoogmoed was op dat moment enorm!

Wees niet hebzuchtig en heb minder last van je emoties!

Vandaag zijn we drie maanden verder en merk ik bij mezelf een dipje op (Aaah daar is dan die val!). Het blijkt immers toch allemaal niet zo makkelijk te zijn om de markt goed in te schatten. Bovendien streef ik steeds naar maximale perfectie waar indicatoren allemaal met hun neuzen in dezelfde richting wijzen. Helaas is dat niet altijd het geval, perfectionisme is op dat moment dan ook een echte “killer”. 

Bovendien merk ik nu ook nog, nu ik dieper en dieper in de wereld van crypto kom, dat ik eigenlijk nog een echt groentje ben. Met bewondering lees ik mee in de chatgroepen van Discord en Telegram. En elke keer opnieuw denk ik, ‘Ik weet toch eigenlijk nog niets he.’.

Maar dan, dan zijn daar die mensen, die me telkens kunnen geruststellen. Die ridders op het witte paard die me alles nog eens uitleggen. En dan bedenk ik bij mezelf dat alles gaat met vallen en opstaan. Dus sta ik terug recht, en doe ik gewoon voort. Want opgeven? Dat staat niet in mijn woordenboek!

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Wekelijkse update 22 – 28 februari

Bitcoin is voor onze ogen het systeem aan het veranderen. Pardon, Bitcoin verandert meerdere systemen tegelijk, pal voor onze ogen. Toen Satoshi Nakamoto het peer-to-peer netwerk lanceerde dat we kennen en liefhebben als het Bitcoin-netwerk, kon niemand voorzien hoe ontwrichtend het netwerk zou zijn. Velen zagen het slechts als een monetaire revolutie, maar konden zich niet voorstellen hoe deze monetaire revolutie zou doorsijpelen in veel grote industrieën en problemen zou oplossen die al tientallen jaren bestonden. Laten we beginnen aan de weekly!

Sentiment kills profit!

Sentiment kills profit!

Ondanks het feit dat we vandaag een “significante” dip in de prijs van Bitcoin hebben gehad, hebben we de laatste dagen behoorlijk bullish fundamenteel nieuws voor Bitcoin voorbij zien komen.

De eerste bank heeft skin in the game!

De eerste bank heeft skin in the game!

BNY Mellon, een 236 jaar oude Amerikaanse investeringsbank die ongeveer $ 2 biljoen beheert, kondigde op 11 februari aan dat het binnenkort Bitcoin en andere digitale valuta’s zal opslaan en dezelfde vermogensbeheerdiensten zal aanbieden die het aanbiedt voor traditionele valuta’s en aandelen. Crypto-bedrijven, of degenen die al betrokken zijn bij crypto, zijn allemaal enthousiast over het vooruitzicht om het oude geld in Bitcoin te steken.

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

De natuur en trading hebben heel wat gemeen!

Ondertussen mag ik deze aardbol al 34 jaar bewandelen. 34 heerlijke jaren van genot, een beetje kommer en ook wat kwel. Maar vooral genot! In die 34j heb ik ook al heel wat mogen leren, geweldige levenslessen die aantonen hoe schoon en pijnlijk groei kan zijn.

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

De vierde op de lijst is de de stochastic RSI!

Een nieuwe week dus een nieuwe indicator die wij voor jullie bespreken! Vandaag gaan we dieper ingaan op de tegenhanger van de RSI, de stochastic RSI. Deze tool wordt net als de RSI gebruikt om een markttrend te bepalen, die je toevoegt bovenop jouw trading strategie.

Share This