Nils leert traden bij Stijn! Volg zijn avonturen…deel 1

by | Jan 8, 2021

De voorbije week ben ik dan toch eindelijk in de wondere wereld van de technische analyse gedoken. En dat bad waar ik in ondergedompeld werd, bleek redelijk diep te zijn.

Vergelijk het gerust met het “down the rabbit hole” vallen zoals Alice deed. Alleen zou dit dan the rabbit hole in the rabbit hole zijn, aangezien de cryptowereld de voorbije drie jaren al zo’n ervaring voor mij was. Inception meets Alice in Wonderland of wanneer Christopher Nolan een baby zou maken met Tim Burton! Gelukkig vond ik dankzij Trade Premium bij Stijn van Fairtrader een ervaren Madhatter aan het roer op wat een boeiende reis lijkt te worden.

Het verhaal van Stijn

Het verhaal van Stijn is op zich al best intrigerend te noemen. Twaalf jaar lang actief als ondernemer in renovatieprojecten en de laatste jaren specifiek met bio-ecologisch bouwen met de hennepplant.

Altijd op zoek naar een manier om zijn steentje bij te dragen aan een betere wereld. Hij is niet alleen oplossingsgericht maar ook erg sociaal bewogen.

Sinds hij met crypto in aanraking kwam, ploeterde hij zelf 1,5 jaar lang met veel vallen en opstaan door het moeras van de cryptocharts.

Hij werd zelf slachtoffer van een scam en maakte veel fouten die hij, mits een goede leermeester, misschien niet had gemaakt. Daarom dus dat hij in het najaar van 2019 startte met het aanbieden van deze 4-weken durende intensieve opleiding. Met zijn no-nonsense trading cursus wil Stijn alle geïnteresseerden dezelfde lijdensweg die hij zelf door moest, besparen.

Dankzij die periode van vallen en opstaan ontwikkelde Stijn zijn eigen tradingstijl en die bleek erg effectief te zijn. Veel testen en backtesten, succesvolle en minder succesvolle trades later, had hij ook genoeg vertrouwen en ervaring om de volgende stap te nemen. Zijn passie voor crypto en trading uitdragen en zijn medemens op korte tijd bijleren wat hijzelf met veel bloed, zweet en tranen had moeten leren.

Het traject

Vier weken lang krijg ik dus, samen met vier andere enthousiastelingen, elke maandag een intensieve, theoretische uiteenzetting.

De voorbije week kregen we een bijzonder gespijsde introductie over alles wat we nodig gingen hebben om ons op het crypto traden te storten. Om steun- en weerstandslijnen te tekenen, ranging en trending markten, prijsacties,… Maar ook hoe we Tradingview kunnen instellen om zo efficiënt mogelijk te werken en zo weinig mogelijk voor afleiding te zorgen.

De psychologie van het traden is minstens even belangrijk als de theoretische kennis en dat benadrukt Stijn regelmatig.

Dinsdag- en donderdagavond volgt er dan een meer hands-on AMA sessie waar de opgedane kennis van maandag bevraagd en getoetst kan worden. Ask me anything is echt de juiste benaming want geen enkele vraag is een domme vraag en Stijn gaat geen vragen uit de weg.

Wat mag je nog van mij verwachten?

Iedere week zal ik een kort verslag schrijven om jullie op de hoogte brengen over mijn ervaringen van de TA cusus bij Stijn. Tot hiertoe ben ik al overtuigd dat ik de juiste keuze heb genomen om dat konijn te volgen in het hol dat we de crypto trading wereld noemen.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Nils De Clerck

Nog tijdens de vorige bullrun gebeten door het cryptobeest heeft Nils De Clerck die nieuw gevonden passie de voorbije jaren meer en meer met zijn schrijfmicrobe gecombineerd.

Professioneel vooral met digitale marketing bezig maar geschoold in de logistieke en maritieme wereld, heeft hij een brede kennis die hij maar wat graag aanwendt als hij in de pen kruipt over een crypto of blockchain project.

Wil jij ook leren traden als een professional?

Contacteer ons en we bezorgen je graag meer informatie!

Share This