Wij dagen jou uit!

by | Jun 18, 2021 | Community Blog

Heb jij ook een vlotte pen en wil je ook graag iets op onze Community Blog schrijven? Dat kan!

De afgelopen periode was het in tradingland opvallend stil. De telegramgroepen bevatten naar mijn inziens minder berichtjes en vragen. Traders posten minder chartanalyses. De wekelijkse cryptotalk kanalen hebben minder leden.

 

En de coins zelf? Ja, ook die nemen precies even een adempauze…

Hoe dat komt?

Aah moeilijk gissen is het niet… Door de heuse dip die we hebben gehad zijn er vele instanttraders die de markt hebben verlaten.

En ik vermoed ook dat het het perspectief en de cryptohouding verandert bij de overblijvende traders.

Voor mezelf merk ik bijvoorbeeld dat ik veel meer ben overgeschakeld naar het hodle en lange termijn perspectief. Dat geeft me enerzijds wat rust en ademruimte.

Anderzijds merk ik meer en meer dat de periodes in een cyclus net zo belangrijk zijn als de TA die je doet op bepaalde coins…

Dus heb ik deze week mijn tradingscharter (remember dat leuke charter van enkele blogberichten terug) geüpdate; met vernieuwde regels.

De sleutel daarin voor mij is:

  • Overzicht
  • Beperkt aantal coins
  • Hogere timeframes

Reden – Omdat ik merk dat ik zelf anders in het trading begin te staan en omdat de doelen die ik stel in het traden zijn geëvolueerd.

Waarom zeg ik jou dit?

Omdat ik jou uitdaag om daar ook af en toe eens bij stil te staan. Om af en toe eens af te checken of alles nog steeds optimaal zit voor jou. Want gegarandeerd; als jij bepaalde frustraties krijgt, uit zich dat op één of andere manier.

De beste richtlijn daarbij?

Jouw eigen sentiment! Frustraties, ergernissen, concentratieproblemen… zijn daarbij rode vlaggen en nodigen je heel vriendelijk uit om even jouw eigen (trading)situatie te analyseren.

En de outcome daarin voor jou?

Verbetering, vernieuwing en massa’s energie!

En die mooie winsten? Aaaah dat is de mooie bonus die er gewoon bijhoort :-D.

 

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Over de auteur

Dorien De Brabanter

Enthousiaste positivo, rationele empaat en één brok PASSIE. Dat is hoe je Dorien het beste omschrijft.

Ze ontdekte dat ze meer van de mens achter de cijfers hield dan van de mooie statistieken die ze bestudeerde. Daarom gooide ze haar koers drastisch om en leerde ze bij over de mens en zijn persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel ze tig van opleidingen achter de rug heeft, gelooft ze dat het niet de diploma’s achter haar naam zijn maar de intuïtie en know how die haar tot een goeie gids maken voor diegenen die willen bijleren.
Empowerment. staat bij haar centraal. Met Ador, haar bedrijfskindje, biedt ze een een mensgerichte en succesvolle zoektocht naar de juiste mindset. En die diensten biedt ze ook aan voor de traders onder ons. Want zeg nu zelf, wat is een trader zonder de juiste mindset

Stuur ons je artikel via onderstaand formulier

Heb je zelf ook een vlotte pen en een gezonde interesse in cryptocurrencies?
Stuur ons je artikel!

Lees ook zeker deze artikels!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

De vijfde op de lijst is de de Ichimoku Cloud!

Hier zijn we weer met een nieuwe indicator! Vandaag gaan we de ichimoku cloud voor jullie onder de loep nemen. De Ichimoku Cloud is een veelzijdige technische analyse indicator die snel aan populariteit wint onder traders. Ook bekend als Ichimoku Kinko Hyo wat zich laat vertalen naar ‘one look equilibrium chart’ – dit is precies wat Ichimoku beoogt te zijn.

Share This