CRYPTO NIEUWS 02.10.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Vorige update gemist? Klik hier

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.4 biljoen – 9%

BTC Prijs

$48.000 – 12%

BTC dominantie

42.2%

Opmerkelijke Stijgers & Dalers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

AXIE INFINITY

+72%

OMG NETWORK

+69%

dYdX

+65%

OKEx

+41%

CELO

-5%

HEX

-5%

HUOBI TOKEN

-5%

IOSTOKEN

-2.45%

Crypto inzichten

Abonneer je en blijf altijd en overal op de hoogte

 Wordt nu lid en blijf op elk moment op de hoogte van het laatste crypto nieuws en de wijzigingen in de markt

Wekelijkse Prijs Analyse: Neutraal 

De Bitcoin-prijs onderging twee fatale correcties op 7 september en 20 september. De kopers stapten echter in en gaven de bears een run voor hun geld, wat leidde tot consolidatie. De kopers lijken de controle over het schip te hebben overgenomen en zijn waarschijnlijk van plan om uit een bearish patroon te breken.

De Bitcoin-prijs kreeg een enorme klap op 20 september toen het nieuws over China’s verbod op cryptocurrencies zich als een lopend vuurtje verspreidde. De People’s Bank of China (PBOC) publiceerde een circulaire die de strop rond mining aanscherpte en hard optrad tegen de grijze gebieden van mining. De recente ontwikkeling is niet de eerste keer dat China Bitcoin en andere cryptocurrencies verbiedt. In feite zijn er ruwweg 12 verboden uit het land geweest in de afgelopen tien jaar.

Marktdominantie

Dominance

BITCOIN PRIJS ANALYSE

De Bitcoin-prijs heeft sinds 26 augustus drie duidelijke lower highs en lower lows neergezet. Het verbinden van deze pieken en dallen met trendlijnen toont de vorming van een ascending wedge.

Deze technische formatie voorspelde voor ons een opwaartse stijging van 12% naar $49.725, bepaald door de afstand tussen de eerste swing high en swing low op te tellen bij het uitbraakpunt op $44.192.

Deze bullish outlook geldt echter voor het timeframe op korte tot middellange termijn. Om het lange-termijn scenario om te draaien, moet BTC een higher high boven $53.000 produceren om een run te maken naar de all-time high op $64.951.

BITCOIN ON-CHAIN DATA ANALYSE

De Net Realized Profit/Loss (NRPL) indicator geeft nog meer vertrouwen in het uitblijven van een sell-off scenario. Deze indicator toont een negatieve $43,44 miljoen, wat aangeeft dat de paniekverkopers hun holdings al verkocht hebben met verlies, wat suggereert dat een verdere sell-off hoogst onwaarschijnlijk is.

Het aanbod van BTC op exchanges duikt elke dag dieper weg, wat het vertrouwen toont van investeerders die hun BTC terugtrekken van gecentraliseerde entiteiten en opslaan in cold wallets in afwachting van een bull run.

Ruwweg 180.000 BTC zijn uit hot wallets gestroomd sinds 1 september, wat verder bijdraagt aan de bullish vooruitzichten.

Global In/Out of the Money (GIOM) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De Global In/Out of the Money (GIOM) model laat zien dat de Bitcoin prijs het directe weerstandsniveau op $47.365 al aan het testen is. Hier hebben ruwweg 5.51 miljoen adressen ongeveer 2.42 miljoen BTC gekocht.

Een overtuigend slot boven $53.228 zal een meerderheid van deze investeerders omzetten naar winstgevendheid, waardoor de verkoopdruk afneemt en BTC naar $58.000 of $64.000 wordt gestuwd.

Het belangrijkste crypto nieuws!

De Cardano blockchain zal de AI-modules van een humanoïde robot aandrijven

Cardano komt de laatste tijd nogal vaak in het topnieuws – het heeft veel aandacht gekregen vanwege de Alonzo-upgrade die op 12 september live ging en de afgelopen dagen vanwege het Cardano Summit 2021-evenement dat een aantal interessante nieuwe partnerschappen onthulde.

Het laatste nieuws is echter nogal ongewoon. De Cardano blockchain is gekozen om de artificial intelligence modules van een humanoïde robot aan te drijven… die eigenlijk een verpleegster is, en zelfs een naam heeft, Grace.

Over Grace:

Grace is een humanoïde verpleegster robot ontworpen door SingularityNET. Ze spreekt vloeiend Engels en Koreaans en kan commercieel worden toegepast in zowel de algemene gezondheidszorg als de ouderenzorg.

Ze is uitgerust met een krachtige AI en is in staat om 48 gezichtsspieren te simuleren. De prestaties van de robot zullen drastisch toenemen als gevolg van de Cardano-integratie, waardoor het verwerken van biodata minder tijd in beslag zal nemen. Cardano zal ook helpen om de medische dossiers meer privé en veilig te maken.

Slechts kwestie van tijd voordat Ethereum de Bitcoin inhaalt, aldus mede-oprichter van Polygon

Ethereum is de laatste tijd een hot topic. Volgens meerdere onderzoeken en statistieken van de afgelopen maanden neemt de institutionele belangstelling ervoor voortdurend toe en veel gerenommeerde en over het algemeen geloofwaardige mensen in de cryptocurrency-ruimte deelden hun mening over de toekomst ervan en beweren dat het de Bitcoin in de komende jaren zou kunnen vervangen. Het lijkt erop dat de mede-oprichter van Polygon een soortgelijke mening deelt.

Sandeep Nailwal (Polygon’s mede-oprichter) over de toekomst van Ethereum:

In een exclusief video-interview met CoinTelegraph deelde Nailwal zijn gedachten over de toekomst van Ethereum en hij zei dat hij gelooft dat het uiteindelijk “de ultieme settlementlaag” zal worden voor de DeFi ruimte en “vroeg of laat zal ETH Bitcoin voorbijstreven en de wereldwijde standaard worden”.

Hoewel “het misschien nog 10 jaar kan duren”, zal Ethereum uiteindelijk superieur blijken aan Bitcoin, simpelweg omdat het een significant hoger aantal gebruikssituaties heeft, volgens hem. Nailwal zei dat hij “geen wereld ziet waarin meerdere layer-1 protocollen bestaan” en denkt dat Bitcoin misschien niet overleeft als het zijn nut niet uitbreidt buiten de monetaire systeemfunctie.

Emurgo draagt $100 miljoen bij aan de groei van Cardano’s DeFi, NFT, en educatie ecosysteem!

Volgens een aankondiging van Cardano Summit 2021 zal Emurgo (commerciële tak van Cardano) $ 100 miljoen toewijzen aan de groei van het ecosysteem van Cardano. In de aankondiging staat dat de primaire focus van het fonds ligt op het ondersteunen van startups die werken in NFT’s en gedecentraliseerde financiën, en ook op het lanceren van Cardano-gerichte onderwijsprogramma’s.

De rol van Emurgo:

Emurgo is sinds de oprichting een belangrijke bijdrager aan Cardano en heeft in het verleden al in veel Cardano-projecten geïnvesteerd, waaronder Milkomeda (een EVM-compatibele sidechain).

Momenteel is één van de belangrijkste uitdagingen voor ontwikkelaars het aanpassen van Cardano’s eUTXO-model (door het ontwikkelen van schaaloplossingen), en het fonds van $100 miljoen dat door de firma wordt verstrekt, zou een belangrijke rol kunnen spelen in dit proces.

Meerdere fondsen:

Naast het $100 miljoen fonds van Emurgo, zijn er nog twee fondsen voor het Cardano ecosysteem. Een daarvan is Input Output’s cFund (voor strategische investeringen) en de andere is Project Catalyst (een door de gemeenschap beheerd gedecentraliseerd fonds).

 

 

Verenigde Staten heeft geen plannen om Bitcoin en andere cryptocurrencies te verbieden

Het House of Committee hield donderdag een hoorzitting over financiële diensten. Tijdens de hoorzitting werd Jerome Powell (voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve) door Ted Budd (conservatieve vertegenwoordiger van North Carolina) gevraagd of cryptocurrencies al dan niet verboden zullen worden in de Verenigde Staten.

Volgens Powell heeft de Fed geen intenties om het gebruik van digitale valuta te verbieden of te beperken, dus er zijn helemaal geen plannen voor een China-achtige crackdown van cryptocurrencies.

“Er is geen intentie om ze te verbieden, maar, weet je, stablecoins zijn als geldmarktfondsen, ze zijn als bankdeposito’s, maar ze zijn, tot op zekere hoogte, buiten de regelgevende perimeter. Het is gepast dat ze gereguleerd worden.”

De toekomst van cryptocurrencies in de V.S.:

Na het verbod op cryptocurrency in China houden industriewaarnemers de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in de Verenigde Staten nauwlettend in de gaten. Uiteraard is er nog veel werk aan de winkel, maar wat duidelijk is, is dat de regulering van Bitcoin door de Verenigde Staten nog steeds een omarming van de technologie is, die niet meer kon verschillen van de aanpak die China heeft gekozen (vanuit een geopolitiek oogpunt).

Alibaba moet op 8 oktober stoppen met de verkoop van mining rigs

Na het evalueren van de vluchtige aard van wetten met betrekking tot cryptocurrencies en digital assets, heeft Alibaba besloten om cryptocurrencies op haar platforms volledig te verbieden en de verkoop van crypto mining rigs in China te verbieden.

Het verbod strekt zich uit tot elke hardware of software die gebruikt wordt/werd om cryptocurrency te ontginnen of te verkrijgen op welke manier dan ook en het bedrijf zal ook stoppen met de verkoop van tutorials en handleidingen die geassocieerd worden met de crypto-industrie.

De toekomst is onbekend:

De aankondiging werd op 27 september geplaatst, maar het zal pas na 8 oktober van kracht gaan. Het verbod kan echter tijdelijk zijn, omdat Alibaba open staat om haar beslissing te wijzigen op basis van mogelijke beleids- en wetswijzigingen in China.

India heeft veruit het grootste aantal crypto-gebruikers!

Uit een recent gepubliceerd (en bijgewerkt) rapport van TripleA blijkt dat de wereldwijde cryptocurrency gebruikers de 280 miljoen hebben overschreden. De gegevens in het rapport zijn gebaseerd op het Chainalysis Geography Report van 2020 (dat landspecifieke gegevens bevat) en het omvat meer dan 15 verschillende enquêtes van financiële instellingen en nationale banken.

India is koploper:

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van het rapport is dat India 2 keer zoveel crypto-gebruikers heeft als Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten samen (meer dan 100 miljoen). Natuurlijk kan dit voornamelijk worden toegeschreven aan de totale bevolking van het land, maar het percentage crypto-gebruikers is desalniettemin hoog (7,30%).

De Verenigde Staten komen op de tweede plaats terwijl Rusland de derde plaats inneemt, en van de top 10 landen hebben Oekraïne en Rusland veruit de hoogste adoptiegraad (percentage) (respectievelijk 12,73% en 11,91).

Conclusie:

Net als andere rapporten laat ook dit rapport zien dat de adoptie van cryptocurrency drastisch is toegenomen, deels als gevolg van de COVID-19 pandemie die dit proces heeft versneld (zowel voor reguliere als institutionele beleggers).Het rapport stelt ook dat het aantal bedrijven dat nu cryptocurrencies accepteert als een vorm van betaling ook is toegenomen (tot 18.000). Hieronder vallen merken als Burger King, Rakuten, en Expedia.

 

Wat je zeker nog moet weten over de cryptomarkt

Polygon heeft een stijging gezien van 300% in dagelijks actieve adressen, waarmee het voor het eerst Ethereum heeft ingehaald.

Een historisch moment voor Polygon:

Volgens een aankondiging van Polygon heeft MATIC (zijn native token) Ethereum (ETH) voor de allereerste keer overtroffen in dagelijks actieve gebruikers (DAU). De on-chain statistieken laten zien dat Polygon’s actieve adressen op maandag 351.000 bereikten, terwijl Ethereum er op hetzelfde moment “slechts” 326.000 had. Dit kan worden beschouwd als een nieuwe mijlpaal en een historisch moment voor Polygon.

De interesse in Polygon stijgt:

Terwijl Ethereum nog steeds worstelt met hoge gaskosten en problemen met het verwerken van fees, zijn er al meer dan 500 dApps actief aan het werk in Polygon’s ecosysteem (het heeft momenteel meer dan 100.000 blockchain gamers), terwijl ook zijn NFT programma in de lift zit.

Hierdoor hebben veel exchanges al hun interesse getoond in Polygon, terwijl anderen zijn schalingsoplossing geïntegreerd willen zien in hun netwerken (wat zou resulteren in betere transactietarieven en afwikkelingstijden).

Cryptoterm van de week

– debt ceiling –

Het Schuldenplafond van de Verenigde Staten is het wettelijke plafond voor de toegestane hoogte van de Amerikaanse staatsschuld. Zodra dit bedrag wordt bereikt dienen alle niet-essentiële activiteiten direct gestaakt te worden.

Cryptoquote van de week

– Reinjan Prakke –

‘Geld en economie worden in de media op masculiene wijze besproken, vaak door oude grijze mannen’. 

Andere interessante crypto inzichten

Belasting betalen in Bitcoin

Francis Suarez (de burgemeester van Miami) is uitgegroeid tot een van de populairste politieke figuren in de cryptowereld

Hij liet een paar maanden geleden doorschemeren dat gemeentelijke werknemers en de overheid binnenkort betaald zouden kunnen worden in Bitcoin, terwijl inwoners van Miami binnenkort hun belastingen zouden kunnen betalen met de toonaangevende cryptocurrency.

Volgens Suarez is het proces begonnen (hoewel het nog wel even kan duren) en hij zei ook dat het doel van zijn team is om de regering goed voor te lichten over Bitcoin, zodat die zich er niet zo vijandig tegenover zal opstellen.

“We willen het met bitcoin doen omdat het is wat we kennen en wat we vertrouwen. We denken dat het het meest verifieerbare en meest betrouwbare netwerk is dat er is.”

Singaporese gebruikers hebben vanaf 26 oktober beperkte toegang tot Binance

Beperkte toegang:

Om wereldwijd samen te werken met toezichthouders en een duurzaam ecosysteem rond crypto-activa en blockchaintechnologie te creëren, heeft Binance (de grootste crypto exchange op basis van tradingvolumes) de beslissing genomen om de toegang voor Singaporese gebruikers te beperken.

Cardano Foundation wil adoptie van de Cardano-blockchain stimuleren met behulp van gaming gerichte NFT’s 

Na samenwerking met Chainlink en Dish Network, nu ook samenwerking met Rival

Rival is een “toonaangevende provider van enterprise-platforms voor gaming en fan engagement”. Het is gespecialiseerd in het bouwen van gaming/esports communities en tonnen bekende merken/organisaties maken al gebruik van haar enterprise platform oplossing, waaronder Seattle Seahawks, Detroit Pistons en meer.

De samenwerking tussen de Cardano Foundation en Rival, zal Cardano “de verkoop van NFT’s, de mogelijkheid om NFT’s te creëren en te verspreiden, de omwisseling van NFT’s voor fysieke goederen en marktplaats-gebaseerde royalty’s binnen het Rival-platform faciliteren voor de gaming communities van haar klanten, waaronder merken, media properties, sportteams en leagues.

Het bedrijf achter XRP wil de hype rond non-fungible tokens naar de XRP Ledger brengen

Ripple’s aankondiging:

Het bedrijf achter XRP kondigde vorige week een makersfonds van $250 miljoen aan dat gebruikt gaat worden om de ontwikkeling van non-fungible token (NFT) projecten op de XRP Ledger te ondersteunen.

De Zwitserse toezichthouder voor de financiële markten heeft de sluizen voor meer institutionele beleggers opengezet

FINMA’s aankondiging:

De Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA) heeft het Crypto Market Index Fund goedgekeurd, zo blijkt uit een officiële aankondiging van vandaag. Het fonds belegt voornamelijk in cryptocurrencies en dit wordt het “eerste cryptofonds volgens de Zwitserse wet”.

 

Nieuwe door goud ondersteunde stablecoin zou Cardano een enorme adoptie push kunnen geven door meer dan 8 miljoen nieuwe gebruikers te bereiken

Een door goud ondersteunde stablecoin:

Tijdens een cryptocurrency-gerichte top gehouden door City AM (Britse financiële krant), heeft Meld (decentralized finance liquidity protocol) aangekondigd dat het van plan is om een goud-ondersteunde stablecoin uit te geven op de Cardano blockchain.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This