Wekelijkse BTC Prijs Analyse
> Bullish 

Een weekly update gemist?
Je vindt ze allemaal hier terug in ons archief

Volg ons op al onze social media kanalen

Bitcoin (BTC) mag dan 20% lager staan dan de all-time highs, maar dit is een gouden kans om “de dip te kopen”, stellen analisten.

Black Friday doet zijn naam in crypto dit jaar eer aan, aangezien zowel Bitcoin als veel altcoins op hun laagste punt sinds zes weken verhandeld worden. Na een nachtelijke sell-off aangewakkerd door een dalende Amerikaanse dollar en macromarkten die door een nieuwe coronavirusvariant zijn geraakt, handelt BTC/USD in de buurt van $54.000.

Terwijl de mainstream media de val benadrukken, zijn anderen echter verre van bezorgd – de huidige prijzen bieden aantoonbaar een gouden instapkans. Ondertussen herinneren historische cijfers ons eraan dat koopjes op Black Friday een veelvoorkomend thema is voor Bitcoin.

Total Market Cap

$2.54 biljoen – -6.6%

BTC Prijs

$51,108 – -9%

BTC dominantie

42.5%

Dominance

Bitcoin prijs analyse

Sinds afgelopen vrijdag is de Bitcoin-prijs er twee keer in geslaagd om het $59.422 resistance niveau te doorbreken, maar hij is er niet in geslaagd om het $60.000 psychologische niveau opnieuw te testen. Deze ontwikkeling suggereert dat scenario 1 nog steeds in het spel is en dat BTC het moeilijk heeft om de $58.200 tot $61.545 vraagzone te overstijgen.

In de veronderstelling dat de kopers erin slagen om een dagelijkse close boven $61.545 te produceren, zal dit wijzen op een affiniteit voor hogere prijzen. In zo’n geval zou BTC zich kunnen richten op het volgende niveau, dat zich uitstrekt van $63.500 tot $65.571. Een daily close boven die zone zal elke bearish outlook ontkrachten en het begin van een nieuwe bull rally triggeren die BTC zou kunnen voortstuwen naar het 161.8% Fibonacci uitbreidingsniveau op $77.908, een nieuwe all-time high.

Hoewel het bovenstaande scenario lijkt op ‘allemaal regenbogen en eenhoorns’, suggereren bepaalde on-chain metrics dat het mogelijk is. De metriek van de Bitcoin-wisselreserves voor spots en futures daalt bijvoorbeeld. Deze trend werd waargenomen in juli 2021, toen de bearmarkt ten einde liep. Er is een liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde, wat duidt op een bullish vooruitzicht.

Bitcoin on-chain data analyse

Op een vergelijkbare manier laat de netflowgrafiek voor alle exchanges zien dat Bitcoin drie opeenvolgende dagen een grote uitstroom heeft gezien, wat ook aangeeft dat beleggers bullish zijn.

Een 4-uurs grafiek laat zien dat een uptrend mogelijk is voor BTC, maar dat de middellange tot lange termijn toekomst van BTC onbeslist blijft. Het dieptepunt van maandag op $55.608 werd deze week twee keer overschreden en leidde tot een stijging van 7,5% naar $59.467. De liquiditeit die rust boven de highs van maandag op $60.069 blijft echter onaangeroerd. Beleggers kunnen verwachten dat deze korte-termijn neerwaartse beweging zal omkeren en een run zal maken op deze buy-stop liquiditeit.

Het bovenstaande scenario is voorzichtig optimistisch en verwacht dat BTC zijn bullishness zal omkeren en richting $53.000 zal gaan. On-chain data toont echter wel dat het huidige niveau bij een groot deel van de investeerders nog steeds winst maakt. Als deze investeerders beslissen om te verkopen, zou dit de BTC prijs lager kunnen duwen.

Daarom moeten marktdeelnemers zich bewust zijn van een potentiële sell-off.

Een daily close onder $53.000 zal de bullish thesis ontkrachten en een potentiële crash naar $50.000 of lager triggeren.

Belangrijkste crypto nieuws

Opmerkelijke stijgers en dalers deze week

71%

Galal
GALA

67%

Sanbox
SAND

44%

Basic Attention token
BAT

26%

IoTeX
IOTX

25%

e-Radix
EXRD

21%

Harmony
ONE

Australisch pensioenfonds REST wil beginnen met investeren in crypto!

Retail Employees Superannuation Trust (ook bekend als REST Super) is een Australisch pensioenfonds voor werknemers uit de sector. Het werd 33 jaar geleden opgericht en is een van de grootste fondsen op basis van lidmaatschap in Australië. Volgens meerdere bronnen beheert REST momenteel $38-$66 miljard aan fondsen.

 

Het pensioenfonds hield zijn jaarlijkse algemene vergadering. De chief investment officer van het bedrijf vertelde de leden dat REST van plan zijn om een deel van de fondsen te herverdelen naar de cryptomarkt om blootstelling te krijgen aan een snel ontwikkelende industrie. REST’s publieke blootstelling aan de cryptomarkt zou het fonds de eerste maken om te beleggen in digital assets in Australië.

De plannen van REST:

De managers van het fonds zeiden dat ze niet op zoek zijn naar langetermijnblootstelling aan de markt. Ze hebben besloten om te investeren voor de middellange termijn. Ook doet het fonds momenteel onderzoek naar verschillende crypto-assets en zal het pas later een definitieve investeringsbeslissing nemen, aldus Andrew Lill (fondsmanager).

Lill voegde eraan toe dat “het nog steeds een zeer volatiele belegging is, dus elke allocatieblootstelling die ze maken aan cryptocurrencies zal waarschijnlijk deel uitmaken van hun gediversifieerde portfolio als aanvankelijk een vrij kleine toewijzing die na verloop van tijd kan worden opgebouwd.”

Online winkelgigant maakt cryptotransacties mogelijk voor Brazilianen

Mercado Libre, Inc. is een Argentijns bedrijf met hoofdkantoor in Buenos Aires. Het is opgericht in de VS en exploiteert online marktplaatsen gewijd aan online verkopen en e-commerce, waaronder mercadolibre.com. Momenteel is het de grootste Latijns-Amerikaanse onderneming op basis van marktkapitalisatie.

De retailgigant is van plan om zijn betrokkenheid in de cryptoruimte uit te breiden door klanten uit Brazilië in staat te stellen cryptocurrencies te kopen, te houden en te verkopen met behulp van zijn applicatie voor digitale betalingen. In de toekomst is Mercado Libre ook van plan om zijn diensten uit te breiden naar andere Latijns-Amerikaanse landen.

Phunware koopt Bitcoin!

Het cloud software bedrijf Phunware heeft besloten om extra Bitcoin te verwerven. Volgens de laatste aankondiging heeft het een extra 398 BTC gekocht voor bijna $24 miljoen in contanten, tegen een gemiddelde prijs van bijna $60k per coin (kosten inbegrepen). De laatste keer dat Phunware BTC kocht was begin november (voor $7,75 miljoen). Het NASDAQ-genoteerde bedrijf bezat toen 127 BTC, wat betekent dat het nu 525 BTC bezit (ter waarde van ongeveer $29,5 miljoen).

 

Over Phunware:

Phunware, Inc. is een Amerikaans bedrijf voor mobiele cloudsoftware en blockchain, gevestigd in Austin, Texas. Op 29 oktober kondigde het bedrijf aan dat het Bitcoin zou gaan accepteren als betaalmiddel. De aandelen van het bedrijf (PHUN op NASDAQ) daalden snel na het nieuws, maar zijn nog steeds met 300% gestegen ten opzichte van half oktober.

Naast de zet van Phunware is een andere belangrijke BTC-gerelateerde aankoop van de week dat Celsius Network zijn investering in mining heeft verdubbeld. Eerder dit jaar investeerde de crypto-lender $200 miljoen in BTC- mining apparatuur en aandelen van Core Scientific, Rhodium Enterprises (mijnbouwbedrijven), en Luxor Technologies (mijnbouwpool). Nu heeft het bedrijf nog eens $300 miljoen geïnvesteerd.

Het bedrijf is van plan om de geminede Bitcoin te gebruiken als onderdeel van zijn lendingbedrijf. Het zal de valuta uitlenen aan instellingen om rente te verdienen en BTC-gedenomineerde rente uitbetalen aan deposito klanten.

 

Audius en Solana maken grote moves!

Het blockchain-gebaseerde muziekstreamingplatform Audius heeft deze week een nieuwe functie vrijgegeven waarmee gebruikers en artiesten non-fungible tokens (NFT’s) kunnen embedden op blogs en sociale mediaplatforms zoals Discord en Twitter.

 

Het muziekplatform heeft twee doelen met de nieuwe functionaliteit. De eerste is om de vindbaarheid van Solana NFTs te vergroten en digitale verzamelobjecten meer mainstream te maken. De andere is om de betrokkenheid van fans voor muzikanten te verbeteren.

“NFT-houders kunnen hun collectibles van de twee grootste blockchains embedden op Twitter-tijdlijnen, persoonlijke blogs en websites. Dankzij deze nieuwe functie, zullen collectibles verder in de mainstream worden geduwd.”

Het inschakelen van de “embedded” functionaliteit vereist alleen dat artiesten op het streaming platform hun accounts verbinden met Phantom wallet, een cryptocurrency wallet gericht op het Solana ecosysteem. Daarna kunnen ze NFT’s delen die metadata bevatten (in tegenstelling tot gewone JPEG-afbeeldingen), wat hen kan helpen bij het verkopen van hun talent.

Australische bank gaat crypto services aanbieden!

Begin november kondigde de Commonwealth Bank of Australia (CBA) aan dat het zou beginnen met het aanbieden van op crypto gebaseerde diensten. In het begin zullen 10 digital assets beschikbaar zijn om uit te kiezen, en ze zullen toegankelijk zijn via de officiële applicatie van de bank.

 

Een paar dagen geleden sprak Matt Comyn (de CEO van CBA) met Bloomberg TV, en de CEO werd gevraagd wat de kijk van de bank op de cryptocurrency sector is. Volgens Comyn zien ze weliswaar risico’s in deelname vanwege de volatiele aard van digitale assets, maar zien ze het als een groter risico om niet deel te nemen, wat suggereert dat de asset class een grote toekomst voor zich heeft.

De CEO was ook snel om erop te wijzen dat dit slechts het begin is voor de bank, omdat het veel use cases ziet van blockchain-technologie, en hij voegde eraan toe dat er een sterke vraag is van consumenten. Comyn zei dat ze “capaciteiten willen opbouwen in en rond DLT en blockchaintechnologie.”

Gaat Stripe opnieuw Bitcoin betalingen aanvaarden?

Begin 2015 heeft de betalingsverwerker Bitcoin-ondersteuning al eens mogelijk gemaakt, bijna een jaar nadat het zijn plannen aankondigde om de topcryptocurrency in zijn service op te nemen (in maart 2014). In januari 2018 besloot Stripe echter om de ondersteuning te beëindigen vanwege de volatiliteit van Bitcoin en de lage vraag naar BTC.

Volgens een recente verklaring van John Collison sluit Stripe het opnieuw accepteren van crypto niet uit. Dinsdag sprak de medeoprichter op het Fintech Abu Dhabi-festival en werd gevraagd of het bedrijf weer cryptocurrencies als betaalmethode zou gaan accepteren.

Collison antwoordde dat het “niet onaannemelijk is,” en hij voegde eraan toe dat “er de laatste tijd veel ontwikkelingen zijn geweest met het oog op het beter maken van cryptocurrencies en, in het bijzonder, schaalbaar en acceptabele kosten als betaalmethode.” Hij noemde Solana en Bitcoin’s Lightning Network als potentiële oplossingen om de rol van goedkope cryptotransacties te vervullen.

Een nieuw cryptoteam:

In oktober 2021 kondigde Guillaume Poncin (Stripe’s hoofd van engineering) aan dat het bedrijf zou beginnen met het inhuren voor een nieuw crypto-team. Volgens de aankondiging zal het team verantwoordelijk zijn voor het bouwen van de “toekomst van Web3-betalingen.”

En dan is er ook dit nog…

Private Discord channel

Wist je dat je als Tradepremium.be abonnee ook toegang krijgt tot ons private Discord channel waar wij nog veel meer inzichten delen en in interactie gaan met onze community?

And last but not least…

Wat is Chainlink:

Chainlink is een Ethereum-gebaseerd gedecentraliseerd blockchain oracle netwerk. Het is open-source en ontwikkeld door een grote community van ontwikkelaars, onderzoekers en gebruikers.

 

Het doel van het netwerk is om de overdracht van fraudebestendige gegevens van off-chain bronnen naar on-chain smart contracts te vergemakkelijken.

Chainlink’s native token is LINK, een ERC677 token dat een uitbreiding is van ERC20. LINK is momenteel de 19e grootste cryptocurrency op basis van zijn marktkapitalisatie ($12.375.907.472 op het moment van schrijven).

LINK prijs beweging:

LINK handelt op $23,46 en is momenteel 58% gedaald ten opzichte van zijn all-time high sinds begin mei ($51,55). Veel analisten verwachten dat link zich uiteindelijk zal herstellen: het is één van de weinige cryptocurrencies in de top 20 die nog niet hersteld is van de marktcrash van midden mei en het handelt aanzienlijk onder zijn oudere ATH.

AVAX “doet een Solana”:

Op 20 november meldden wij op discord dat Avalanche (AVAX) Shiba Inu omdraaide, na een stijging van meer dan 40%, en de 11e grootste cryptocurrency werd op basis van zijn market cap. Sindsdien wist AVAX ook Dogecoin (de rivaal van SHIB) om te gooien waardoor het even tot de top 10 cryptocurrencies met een marktkapitalisatie van meer dan $30 miljard behoorde. Avalanche vermenigvuldigde zijn prijs met 14x in ruwweg vier maanden.

Cryptoterm

– Markt crash-

Een marktcrash is een plotselinge sterke schoksgewijze daling van de koersen van een aanzienlijk deel van de crypto’s op de exchanges. … Doordat de eerdere crashes vooral in september plaatsvonden wordt de maand september geassocieerd met een maand die het doorgaans slecht doet.

Cryptoquote

– Matt Comyn –

“Wij zien risico’s in deelname, maar we zien grotere risico’s in niet-deelname. Het is belangrijk om te zeggen dat we geen visie hebben op de assetprijs zelf, we zien het als een zeer volatiel en speculatief asset, maar we denken ook niet dat de sector en de technologie op korte termijn weg zullen gaan.”

 Mis ook zeker onze zondagse community calls niet om 20u00!

Elke zondag om 20u00 hosten wij een gratis community call waar we de belangrijkste onderwerpen van de week bespreken en u een uitgebreide analyse geven van Bitcoin, Ethereum en enkele Altcoins, gekozen door de community.

Iedereen is welkom!

* Wij gebruiken de Zoom software voor onze calls, het is handig om deze al op je computer te installeren op voorhand. Je kan de Zoom software hier downloaden.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This