Geniet je ervan om deze crypto updates te lezen? Volg dan zeker onze community!

CRYPTO NIEUWS 09.10.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Vorige update gemist? Klik hier

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.6 biljoen – 7%

BTC Prijs

$55.120 – 14%

BTC dominantie

44.8%

Opmerkelijke Stijgers & Dalers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

SHIBA INU

+202%

STACKS

+72%

ECOIN

+49%

FANTOM

+48%

OMG NETWORK

-16%

AVALANCHE

-13%

TEZOS

-12%

COSMOS

-12%

Crypto inzichten

Abonneer je en blijf altijd en overal op de hoogte

Wordt nu lid en blijf op elk moment op de hoogte van het laatste crypto nieuws en de wijzigingen in de markt

Wekelijkse Prijs Analyse – Neutraal 

De Bitcoin-prijs heeft zich gepositioneerd voor een correctie na de recente opleving van de koopdruk. Hoewel de opleving vanuit een technisch perspectief logisch was, was de snelheid van de uptrend dat niet en zou kunnen worden toegeschreven aan de hernieuwde hype rond de goedkeuring van een futures ETF.

Zoals al jaren het geval is, blijven critici echter volhouden dat een ETF uiteindelijk meer kwaad dan goed zou kunnen doen voor Bitcoin. Met name de futures werden deze week onder de loep genomen.

“Weinigen begrijpen dat deze bitcoin ETF, indien goedgekeurd, een onderliggende waarde zal hebben,” legde macro-analist Alex Krüger uit in een Twitter thread.

Marktdominantie

Dominance

BITCOIN PRIJS ANALYSE

De Bitcoin-prijs steeg maar liefst 37% van 29 september tot 6 oktober, toen het van $40.750 naar $55.800 ging. Hoewel BTC sloot boven het 70,5% Fibonacci retracement level op $54.182 op de daggrafiek, sloot de volgende dagelijkse candlestick eronder, wat suggereert dat beleggers winst aan het boeken zijn.

De Momentum Indicator toont ons aan dat de rally overextended is en dat een één-tot-vier candlestick correctie waarschijnlijk is. Beleggers kunnen verwachten dat deze correctie het $50.000 psychologische supportniveau opnieuw zal testen; een doorbraak van deze barrière zal de grote crypto naar beneden leiden naar de vraagzone tussen $43.716 en $48.834.

Een bounce vanaf dit gebied zal waarschijnlijk leiden tot een reset van de markten, waardoor kopers BTC kunnen opscheppen tegen een korting. Marktdeelnemers kunnen verwachten dat de opnieuw aangewakkerde bull rally door $50.000 zal breken en een run zal maken tot het 79% Fibonacci retracement level op $57.132 en uiteindelijk het $60.000 psychologische level zal bereiken.

Een beslissende close boven deze barrière zal BTC pushen om de all-time high op $64.895 te hertesten – ALS als de koopdruk aanhoudt.

BITCOIN ON-CHAIN DATA ANALYSE

De bullish vooruitzichten voor Bitcoin op de lange termijn zijn te zien in de dagelijkse actieve adressen, die toenemen. Interessant is dat de prijs van BTC sinds 7 september lagere pieken heeft neergezet, maar dat de actieve adressen hogere pieken hebben gecreëerd. Deze formatie wordt bullish divergence genoemd en geeft aan dat de interesse van investeerders in de Bitcoin blockchain toeneemt.

Bovendien is de Whale Ratio gedaald tot 0,43, wat aangeeft dat de langetermijnvooruitzichten bullish zijn zonder enig risico op een significante sell-off. CryptoQuant definieert dit on-chain model als de relatieve grootte van de top 10 instroom ten opzichte van de totale instroom voor alle exchanges.

Een stijgende Whale Ratio geeft aan dat whales hun holdings op exchanges storten om winst te boeken. Daarom wijst de recente daling op een bullish vooruitzicht.

Terwijl de zaken er goed uitzien voor de Bitcoin-prijs zal een doorbraak van de vraagzone tussen $43.716 en $48.834 een slechte ontwikkeling zijn. Echter, een beslissende close onder het 50% Fibonacci retracement level op $46.738 zal een lower low creëren en de upswing ongeldig maken/vertragen.

In dit geval zal BTC waarschijnlijk terugkeren naar de $44.893 basis alvorens een kans te maken op een nieuwe bull rally.

BELANGRIJKSTE CRYPTO NIEUWS

Cardano kan ondergewaardeerd zijn ten opzichte van Bitcoin en Ethereum, volgens rapport

Grayscale (‘s werelds grootste asset manager voor digitale valuta) heeft een onderzoeksrapport van 23 pagina’s gepubliceerd dat zich uitsluitend richt op Cardano. Het rapport suggereert dat Cardano ondergewaardeerd zou kunnen zijn in vergelijking met cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, gezien de significante groei in adoptie gedurende het afgelopen jaar.

De twee redenen waarom Cardano ondergewaardeerd zou kunnen zijn:

Reden 1: Cardano heeft 40% minder in totale on-chain transactiewaarde afgewikkeld in het afgelopen jaar dan Ethereum (en 50% minder dan Bitcoin), maar haar marktkapitalisatie is 80% lager dan die van Ethereum (en 90% lager dan die van Bitcoin)

Reden 2: Cardano heeft ongeveer 2,8 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, terwijl Ethereum er bijna 7 miljoen heeft en Cardano heeft een lagere marktwaarde per gebruiker (het kan ondergewaardeerd zijn ten opzichte van Ethereum op een marktwaarde per actieve maandelijkse gebruiker basis)

Het rapport wijst er ook op dat Cardano een aanzienlijke groei in het gebruik ervan heeft gezien, omdat het netwerk meer dan 115.000 transacties per dag verwerkt (een stijging van ongeveer 13x sinds het begin van dit jaar). De fee-inkomsten betaald aan Ada stakers heeft ook een enorme stijging gezien (een stijging van ongeveer 65x in het afgelopen jaar).

Terwijl Facebook daalde deze week, is Bitcoin het net voorbijgestreefd in marktkapitalisatie, en staat nu vlak achter Amazon

Bitcoin heeft deze week een grote mijlpaal bereikt. Het is Facebook voorbijgestreefd in marktkapitalisatie, volgens Asset Dash. Op het moment van schrijven van het originele artikel, staat de marktkapitalisatie van Bitcoin bijna op $930 miljard.

Bitcoin vs. Facebook:

Ondanks een paar tegenslagen die Bitcoin eerder dit jaar te verwerken kreeg, blijft het explosief stijgen. Alleen al in het afgelopen jaar is de marktkapitalisatie met meer dan 360% gestegen, terwijl die van Facebook slechts met 22% is toegenomen.

In de lift:

Als we Bitcoin vergelijken met de topaandelen, staat Bitcoin nu op de 6e plaats, vlak achter Amazon en onder Google, Saudi Aramco, Microsoft en Apple. Bitcoin is klaar om nog meer waarde te veroveren en exponentieel te groeien in Q4 2021, als de geschiedenis een indicatie is – in feite voorspellen velen een nog hogere stijging dit Q4 dan voorheen, vanwege omstandigheden zoals El Salvador die BTC een wettig betaalmiddel maakt, de uitbreiding van het monetaire aanbod door centrale banken, enz.

Lightning Network ondergaat stijging van meer dan 1.000% in Total Value Locked

Het Lightning Network is een layer-2 schalingsoplossing die is gebouwd op de Bitcoin foundation layer. Het maakt het mogelijk een kanaal op te zetten tussen twee mensen om de eindafrekening uit te stellen tot een later tijdstip.

Daarnaast is het ook een van de doelen van het netwerk om de schaalbaarheid te vergroten. Dit wordt gedaan door kleine, frequente transacties buiten de chain te plaatsen, waardoor snellere peer-to-peer transacties en goedkope fees bovenop Bitcoin mogelijk worden.

Ongelooflijke stijging:

Volgens de laatste gegevens van DeFi Pulse heeft de layer-2 oplossing het afgelopen jaar een aanzienlijke groei doorgemaakt in vergrendelde Bitcoin en in betalingskanalen.

 

  • TVL is in het afgelopen jaar met 1.273% gestegen
  • TVL bereikte $165 miljoen (7 oktober 2021)
  • TVL was $12,05 miljoen (10 oktober 2020)
  • TVL is 47% gestegen in één maand (van 8 sept. tot 7 okt., 2021)
  • 1.091 BTC was vergrendeld (10 oktober 2020)
  • 2.998 BTC is vergrendeld (7 oktober 2021)

Meerdere factoren zorgen ervoor dat beleggers hun geld verplaatsen van goud naar Bitcoin

Bitcoin heeft woensdag opnieuw een marktkapitalisatie van $1 biljoen bereikt, terwijl zijn dominantie de afgelopen dagen ook is toegenomen, zoals te zien is op de BTC Dominance Chart op tradingview. De analisten van JPMorgan (grote Amerikaanse bank) zeiden op donderdag in een paper dat meerdere factoren verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de rally van Bitcoin.

Mogelijke redenen achter de rally van Bitcoin (volgens JPMorgan):

  • De verzekering van de Verenigde Staten dat ze Bitcoin niet zullen verbieden
  • De recente opkomst van het Lightning Network
  • Institutionele interesse

Crypto versus goud:

De firma wees er ook op dat een eerdere trend de afgelopen weken weer de kop opsteekt: institutioneel geld stroomt momenteel uit goud en in Bitcoin, omdat het een betere store of value lijkt te zijn.

“Het opnieuw opduiken van inflatiezorgen bij beleggers heeft de interesse in het gebruik van Bitcoin als inflatiehedge hernieuwd […] “Institutionele beleggers lijken terug te keren naar Bitcoin, misschien omdat ze het zien als een betere inflatiehedge dan goud.”

De op vier na grootste bank van de Verenigde Staten lanceert custodydienst voor crypto’s, gericht is op beleggingsbeheerders

De U.S. Bank National Association (aka “U.S. Bank”, die de vijfde grootste commerciële bank in de Verenigde Staten is) heeft vandaag een cryptocurrency custody service gelanceerd die gericht is op beleggingsbeheerders.

Gunjan Kedia (vice-voorzitter) over de nieuwe dienst:

Kedia is de vicevoorzitter van de divisie investeringsdiensten en vermogensbeheer van de bank en hij vertelde CNBC in een interview dat de nieuwe cryptocurrency-dienst “investeringsmanagers zal helpen bij het opslaan van private keys voor Bitcoin, Bitcoin Cash en Litecoin met hulp van subcustodian NYDIG”.

Tijdens het geven van een interview aan de website, voegde Kedia ook toe dat andere cryptocurrencies (zoals Ethereum) ook zullen worden ondersteund, maar dat wordt op een later tijdstip verwacht.

Beroemde miljardair geïnteresseerd in oplossingen die DeFI kan bieden

Het gaat over niemand minder dan George Soros, hij is een in Hongarije geboren Amerikaanse miljardair en filantroop. Volgens de laatste gegevens heeft de 91-jarige investeerder een nettowaarde van bijna $9 miljard dollar (na meer dan $32 miljard te hebben gedoneerd aan de Open Society Foundations).

Soros zet meer in op cryptocurrencies:

Het Soros-fonds begon voor het eerst te profiteren van cryptocurrencies in maart 2020 (rond de marktcrash als gevolg van de pandemie). Toen was het bedrijf echter nog meer geïnteresseerd in aandelen.

Volgens een Bloomberg-interview met Dawn Fitzpatrick (CIO van Soros Fund) heeft het fonds nu echter plannen om serieuzer in crypto te stappen, voornamelijk door de DeFi-industrie te verkennen.

Fitzpatrick wees erop dat het fonds niet zozeer geïnteresseerd is in cryptocurrencies zelf, maar meer in de technologie en oplossingen die gedecentraliseerde technologieën kunnen bieden.

Wat je zeker nog moet weten over de cryptomarkt

De adoptie van Bitcoin in 2021 is geweldig geweest. Van het toegenomen gebruik van BTC in El Salvador tot de toename van het aantal geldautomaten met BTC, ziet de toekomst voor Bitcoin er rooskleurig uit. Hoewel de adoptie begon bij retail, zijn instellingen begonnen met een tweede kijk op BTC. 

Met de toegenomen interesse in Bitcoin is de goedkeuring van een Bitcoin ETF logisch, aangezien het grote beleggers in staat zal stellen om blootstelling aan BTC te krijgen zonder het daadwerkelijk te bezitten. Volgens analisten van Bloomberg is er een kans van 75% dat de SEC in oktober een futures Bitcoin ETF zal goedkeuren. Als dit waar is, zou dit een bull-run kunnen veroorzaken in het vierde kwartaal, waardoor het ecosysteem zich kan herstellen na de crash van 19 mei. Sommige whales willen echter niet wachten of achterblijven in de race.

Zo zagen we via cryptoquant ook dat een investeerder(s) “$1.6 miljard ter waarde van BTC via marktorders heeft gekocht en dit in slechts 5 minuten.

Populaire analist Alex Kruger suggereerde ook dat de cryptocurrency markten hoger trending zijn door de ETF anticipatie.

Cryptoterm van de week

– OPEX –

OPEX zijn de kosten voor het genereren van inkomsten voor de onderneming. Het omvat de kosten voor het genereren van inkomsten zoals lonen, energie, verbruiksgoederen, contractdiensten. Bij mining is deze term relevant en wordt deze dus ook veel gebruikt binnen de sector.

Cryptoquote van de week

– Tim Broekmans –

De tijd is nu gekomen.

Investeer in de best presterende alternatieve belegging die het tussen 2009-2020 zo’n honderd malen beter heeft gedaan dan de S&P. 

Andere interessante crypto inzichten

De op één na grootste meme coin qua market cap is nu de meest verhandelde crypto op Amerika’s grootste exchange

Een grote “bag” Shiba:

Zaterdag (2 oktober) werd gemeld dat een anonieme whale een ongelooflijke hoeveelheid SHIB-tokens kocht voor ongeveer 44 miljoen in Amerikaanse dollars (276 miljard tokens op 2 oktober en 1 biljoen op 1 oktober).

Een enorme prijsstijging:

Het lijkt erop dat de investering van de whale een vroeg signaal was van wat hierna kwam. Alleen al in de afgelopen week is de prijs van Shiba Inu meer dan verdubbeld (van ongeveer $0,0000085 naar ongeveer $0,000018).

Het bedrijf achter XRP werkt samen met de grootste financiële instelling in Midden-Oosten en Afrika

QNB-partnerschap:

Ripple (een distributed ledger gigant en het bedrijf achter XRP) is een samenwerking aangegaan met Qatar National Bank (QNB). Het doel van de samenwerking is om een nieuwe overmakingsdienst te lanceren.

‘s Werelds grootste bioscoop accepteert nu DOGE en zal tegen het einde van 2021 ook andere cryptocurrencies accepteren

Een nieuwe vorm van betaling:

De acceptatie van cryptocurrencies werd pas een paar weken geleden (op 10 augustus) aangekondigd door Adam Aron (CEO van AMC) en toen werd al gezegd dat de benodigde technologie ervoor eind 2021 klaar zou zijn.

Terwijl er nog twee maanden te gaan zijn van dit jaar, heeft de CEO aangekondigd dat de bioscoopgigant nu één cryptocurrency (Dogecoin) accepteert voor hun eGift cards, met meer die later zullen volgen. Daarnaast is AMC ook bezig met het mogelijk maken van cryptobetalingen voor aankopen bij de concessiestand en tickets.

Spartan Hill integreert Chainlink Price Feeds om een nieuwe stablecoin te helpen voeden

Een nieuwe stablecoin:

Spartan Hill (FinTech bedrijf) heeft een nieuwe gedecentraliseerde Colombiaanse Peso stablecoin aangekondigd (Daily/DLY) die gebruik zal maken van een nieuwe Chainlink Price Feed voor COP-USD om veilig en accuraat de waarde van het cryptocurrency onderpand te berekenen dat wordt gebruikt om nieuwe DLY stablecoins te slaan/branden.

Google omarmt crypto

Volgens een gepubliceerd persbericht heeft de bekende techgigant een partnerschap gesloten met Bakkt (een cryptocurrency-bedrijf dat eigendom is van Intercontinental Exchange).

Bakkt lanceerde al in juni een virtuele Visa-debetkaart, en Google heeft er, parallel aan de aankondiging van het partnerschap, al ondersteuning voor toegevoegd in Google Pay. Met deze kaart kunnen gebruikers Bitcoin of andere contante tegoeden gebruiken om goederen en diensten te kopen. Het doel van deze stap is om consumenten in staat te stellen de mogelijkheden voor het inwisselen van loyalty’s uit te breiden.

In navolging van andere bedrijven, sluit ook BlockFi zich aan bij de BTC ETF rage

BlockFi is een start-up cryptocurrency financiële instelling die werd opgericht in 2017 en is gevestigd in New York. Het accepteert deposito’s van crypto’s die rente betalen aan de deposant en het leent USD tegen BTC en andere cryptocurrency onderpand.

De cryptocurrency kredietverstrekker heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om een op futures gebaseerde BTC ETF te lanceren in de Verenigde Staten.

Nog geen community call bijgewoond op zondag?

In deze call bespreken wij wekelijks met ons team welke scenario’s er zich komende weken kunnen uitspelen. Het doel van deze community call is dan ook om een laagdrempelige educatieve crypto-community te creëren.

Dit doen wij aan de hand van goed onderbouwde inzichten, zodat je op een correcte manier een inschatting kan maken. Gedurende deze call zullen wij telkens opnieuw onze expertise met jullie delen en dit van beginner tot ervaren crypto enthousiasteling.

Op deze manier helpen wij elkaar ‘wegwijs’ maken in de wereld van blockchain en cryptocurrency, alsook hoe je leert traden of een fundamentele analyse te maken.

Neem dus elke zondag om 20u00 VRIJBLIJVEND deel en stel ons al je vragen! Wij gaan geen enkele vraag uit de weg.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This