DE WEEKLY 17.10.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$356 miljard – ~2 %

BTC Prijs

$11.318 – ~0.24 %

BTC dominantie

58.9%

Opmerkelijke Movers

Volgende coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin:

ABBC Coin (ABBC)

+80%

Filecoin (FIL)

+72%

Ampleforth (AMPL)

+43%

Waves (WAVES)

+30%

Arweave (AR)

-38%

OKB (OKB)

-31%

Aave (LEND)

-23%

UMA (UMA)

-23%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 

Bitcoin steeg van $10.600 naar $11.500 tussen 7 en 12 oktober. Sindsdien is de belangrijkste cryptocurrency zich horizontaal aan het ontwikkelen na een afwijzing op de $11.700 resistance lijn. De MACD laat nog steeds een sterke stijging zien, dus de kopers zouden in staat moeten zijn om voorbij dit niveau te breken en zo de $13.000 zone te betreden.

De IOMAP toont ook aan dat er bij de 11.700 dollar resistance zo’n 1 miljoen adressen 738.000 BTC hebben aangekocht. Als de bulls voorbij dit niveau gaan, is er een gebrek aan resistance barrières (die de prijs mogelijks naar beneden zouden kunnen drukken). De kopers moeten dus alles in het werk stellen om voorbij die $11.700 resistance lijn te komen en deze om te buigen tot een support niveau.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De eerste cryptokringen zijn sinds 23 september sterk gestegen van 10.225 dollar naar 11.285 dollar. De laatste tijd is de koersbeweging een beetje lusteloos geworden. Er moet echter worden opgemerkt dat dit waarschijnlijk een korte-termijn retracement is voordat de koers zijn opwaartse beweging hervat.

Na zes opeenvolgende bullish dagen heeft de prijs weerstand gevonden bij de $11.700 lijn. Na de afwijzing is de prijs gedaald naar de $11.300 steunmuur. De MACD laat een toenemend bullish momentum zien, dus de prijs zal waarschijnlijk weer terugkeren en voorbij de $11.700 weerstand breken.

Samengevat

De bulls moeten dus de $11.700 resistance overwinnen om door te breken in de $13.000 zone. Ze moeten er ook voor zorgen dat de $11.300 support sterk blijft om elke neerwaartse beweging te voorkomen en op te vangen.

De bears worden geconfronteerd met verschillende robuuste support walls, die sterk genoeg zijn om immense hoeveelheden verkoopdruk te absorberen.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –De whales dragen aanzienlijk bij aan de neerwaartse druk, dit doen ze door hun holdings te dumpen. Het aantal adressen met 1.000-10.000 BTC-holdings is op 13 okt van 2.082 gedaald tot 2.078 op 16 oktober. Bovendien is het aantal adressen met 10.000-100.000 BTC ook gedaald van 109 naar 104 op 16 oktober.

Hoe kunnen de bulls dit oplossen?

De bulls kunnen de situatie nog steeds redden als ze weer in beweging komen en de $11.600 resistance lijn overschrijden. Vervolgens vertelt de IOMAP ons dat er een matig tot sterke resistance is rond die 11.850 dollar. Als de kopers er op de een of andere manier in slagen om voorbij deze niveaus te breken, zullen ze de prijs naar $13.000 duwen.

Belangrijkste prijsniveaus om naar te kijken

De bears gaan proberen om de prijs proberen te laten dalen richting de 50- en 100-dagen SMA intersectie van $10.825. Bij een verdere daling zal BTC richting de $10.500 support lijn gaan. Deze twee niveaus zijn wel sterk genoeg om een grote hoeveelheid verkoopdruk te absorberen.

De bulls zullen eerst voorbij de barrière van $11.600 moeten breken. Als ze daar op de één of andere manier in slagen, is de volgende opmerkelijke resistance waarmee ze te maken krijgen, $11.850.

Onze 6 belangrijkste topics!

Grayscale meldt een nieuw record!

Grayscale, ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder, dat zo’n 77% van de geminede Bitcoins verwerkt, heeft zijn 3e kwartaalrapport uitgebracht. Met een totale investering van 1,05 miljard dollar heeft Grayscale een nieuw record gevestigd en het vorige tweede kwartaal overtroffen.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein vierde het resultaat via Twitter en schreef:

Grayscale haalde meer dan $1 miljard op via onze productfamilie in 3Q20! Een GROTE felicitatie aan het team voor deze ongelooflijke prestatie, want we blijven de bewustwording en de adoptie van digital currency investing stimuleren!

Volgens het rapport bedraagt de jaarlijkse investering in Grayscale’s producten nu $2,4 miljard. Dit cijfer overstijgt de totale gecumuleerde instroom van $1,2 miljard die het bedrijf van 2013 tot 2019 heeft ontvangen en toont de uitgebreide groei van Grayscale aan in 2020.

De cumulatieve investering in Grayscale’s producten van september 2013 tot nu toe bedraagt momenteel 3,6 miljard dollar.

VeChain bekomt een partnerschap met ‘s werelds op één na grootste EAS-labelleverancier!

In 2020 zullen bedrijven wereldwijd financiële verliezen blijven lijden door namaakproducten. Volgens statista.com bedraagt de schade meer dan 320 miljard dollar. Onder de getroffen industrieën bevinden zich de voedingsmiddelen- en gedistilleerde drankenindustrie, die ook in China grote verliezen lijdt. De nieuwe samenwerking tussen VeChain en Ubique Tag verklaart nu de oorlog aan de namakers.

Ubique is een professionele smart tag leverancier met meer dan 20 nationale patenten in China en is de drijvende kracht achter de ontwikkeling, productie en toepassing van RFID- en EAS-tags. Ubique is ook de tweede grootste EAS-tagleverancier ter wereld.

Producttracering met de VeChain ToolChain

In een nieuwe blogpost heeft VeChain de samenwerking met Ubique Tag aangekondigd. Het bedrijf heeft VeChain ‘s tracking services ToolChain™ geïntegreerd om haar klanten in staat te stellen hoogwaardige likeuren en gedistilleerde dranken te volgen als eerste stap.

Verschillende varianten van Baijiu Likeur van Yanghe en Shuangqu en twee submerken van Jiangsu Yanghe Brewery Joint-Stock Co. Ltd. hebben sinds de lancering al meer dan een half miljoen transacties op de VeChainThor blockchain afgerond.

Filecoin heeft een soort van exit scam opgezet na het dumpen van zo’n 1,5 miljoen tokens 

Filecoin werd opgericht in 2017 en slaagde erin om ongeveer 200 miljoen dollar op te halen via zijn ICO, maar werd op verschillende momenten gekweld door vertragingen. Het digital asset heeft op 15 oktober zijn mainnet vrijgegeven waardoor het voor veel investeerders na drie jaar wachten een turbulente lancering werd!

Kort nadat Filecoin op de markt genoteerd was heeft de controversiële CEO van Tron, Justin Sun, het project beschuldigd van een exit scam.

In zijn tweet zegt Sun dat het team een groot aantal coins heeft verkocht zonder toestemming van de community. Sun ging zelfs zo ver dat hij stelde dat investeerders contact moeten opnemen met de SEC. Natuurlijk werd de tweet met veel kritiek ontvangen, maar er lijkt genoeg bewijs te zijn om de beschuldigingen van Sun te ondersteunen.

Eén van de oprichters van Filecoin ontving op 15 oktober in totaal 1,5 miljoen coins en droeg 800.000 over aan Huobi. Sun suggereerde dat dit de massale dip van FIL veroorzaakte van $200 per stuk tot slechts $60 op dit moment. De verkoop van de 1,5 miljoen coins gebeurde op het moment dat Filecoin zijn ATH had bereikt. 

De bank van Spanje onderzoekt de implicaties van een CBDC

De Spaanse centrale bank, Banco de España, heeft onlangs haar strategisch plan voor de periode 2020-2024 bekendgemaakt, waarin de doelstellingen voor de komende vier jaar worden uiteengezet. Naast een analyse over de impact van het beleid en de trends van de Europese Centrale Bank, zal de bank ook kijken naar een mogelijke implementatie van de digitale valuta van de centrale bank (CBDC). De centrale bank zal ook de effecten van negatieve rentetarieven, COVID-gerelateerde spanningen op de markten, enz. bestuderen.

Hoewel het plan niet echt ingaat op potentiële CBDC-inspanningen, vermeldt het wel dat het onderzoek een prioriteit is onder het thema “Nieuwe technologieën en informatiebronnen”. Volgens het plan:

De implicaties voor het financiële systeem en de economie als geheel van de invoering van een digitale munt van de centrale bank zullen worden geanalyseerd, waarbij verschillende ontwerpvoorstellen zullen worden overwogen en aspecten met betrekking tot digitale identificatie zullen worden meegenomen.

Spanje maakt sinds 2002 deel uit van het Eurosysteem, wat betekent dat het geen eigen valuta uitgeeft. De Europese Centrale Bank, onder leiding van Christine Lagarde, heeft actief onderzoek gedaan naar een digitale euro. De ECB heeft onlangs zelfs een uitgebreid rapport gepubliceerd over de mogelijke gevolgen van een CBDC.

 

OKEx oprichter Mingxing Xu gearresteerd terwijl cryptocurrency opnames opgeschort blijven.

Hoewel er in de officiële verklaring van OKEx staat dat “een individu, die in het bezit is van de private keys van de cold wallet, samenwerkt met een overheidsbureau aan onderzoeken”, verklaarde Jay Hao, de medeoprichter en CEO van OKEx dat het om een persoonlijke aangelegenheid ging.

Volgens een recent rapport van Bloomberg heeft de Chinese politie een onderzoek ingesteld dat verband houdt met OKEx, maar het is nog steeds onbekend wat de aanleiding was voor het onderzoek. De exchange heeft verschillende verklaringen afgelegd om klanten te verzekeren dat de fondsen veilig zijn en dat andere activiteiten gewoon door zullen gaan:

We begrijpen dat de opschorting van opnames rechtstreeks van invloed is op de ervaring van onze gebruikers op OKEx, en we verontschuldigen ons hiervoor van harte,” zei OKEx CEO Jay Hao in de verklaring. “Alle andere activiteiten – waaronder stortingen, spottransacties, derivaten, staking, etc. – blijven onaangetast.

Het lijkt er echter op dat de arrestatie van Mingxing Xu niet direct verband houdt met OKEx. Volgens een niet-officieel rapport is Xu al op borgtocht vrijgelaten en is hij gearresteerd om te helpen bij het onderzoek met betrekking tot een backdoor listing van de ‘European Group’ in Hong Kong vorig jaar.

Grootste crypto-YouTuber van de Benelux publiceert boek over Bitcoin!

Quinten François, beter bekend als ‘Young And Investing’, is naast de grootste crypto-YouTuber van de Benelux nu ook auteur. Eind september maakte hij het nieuws wereldkundig via zijn sociale media en een week later via zijn populaire YouTube kanaal, waar hij op moment van schrijven meer dan 67.000 abonnees op heeft. Het boek draagt de titel ‘De bitcoin(r)evolutie’ en is uitgegeven via Lannoo, wat toch wel een hele prestatie is voor een boek over cryptocurrencies. Lannoo wordt namelijk gezien als de grootste en meest prestigieuze uitgeverij van Vlaanderen.

Quinten zelf beschrijft het boek als volgt: “Het boek gaat, zoals de titel al verklapt, over Bitcoin en waarom er met deze cryptocurrencies een verbeterd monetair systeem op tafel ligt. De geschiedenis van geld, ons huidig monetair systeem, de rol die goud duizenden jaren lang gespeeld heeft en de vergelijking met Bitcoin komen uitgebreid aan bod. Verder wordt de technologie achter crypto, blockchain genaamd, uitvoerig besproken en uiteraard wordt er ook een woordje verteld over andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd.

Wij zijn alvast zeer enthousiast over het boek. Zeker omdat er op deze manier een grote, nieuwe groep mensen geïnformeerd kan worden over Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hoe meer mensen over crypto leren en lezen, hoe beter natuurlijk”!

Koop ‘De bitcoin(r)evolutie’ (gratis verzending naar Benelux): https://www.lannoo.be/nl/de-bitcoinrevolutie

Save the best for last!

Fidelity zet Bitcoin in de kijker met hun onderzoeksrapport!

Fidelity Digital Assets (FDA) heeft deze maand een rapport uitgebracht met de titel “Bitcoin Investment Thesis“. In het rapport specificeerde de beleggingsonderneming het belang van Bitcoin als een ongecorreleerde alternatieve belegging om zo voordelen te bieden op het gebied van portfolio-optimalisatie.

Bitcoin is een uniek beleggingsobject met overtuigende verschillen ten opzichte van traditionele beleggingscategorieën en conventionele alternatieve beleggingen waardoor het een voordelige toevoeging aan een portfolio kan zijn.

Fidelity simuleerde voorbeelden van portfolio’s met 60% aandelen en 40% vastrentende instrumenten. De toewijzingen werden gediversifieerd in Bitcoin met een percentage van 1 tot 3%. In elk van de scenario’s presteerde de portfolio’s met hogere BTC-bedragen veel beter.

Cryptoterm van de week

–  Fundamentele analyse –

Laten we in deze weekly eens kijken naar één van de meest populaire vormen van analyse voor cryptotraders wereldwijd. Hier is wat fundamentele analyse inhoudt…

Het is een methode waarbij je de onderliggende waarde van een asset onderzoekt door te kijken naar de technologie, het team, de groeivooruitzichten en andere indicatoren. Sommige mensen voeren fundamentele analyses uit als onderdeel van een beleggingsstrategie die “value investing” wordt genoemd.

Cryptoquote van de week

– Simon Sinek –

“Paniek veroorzaakt tunnelvisie. Een rationele acceptatie van het gevaar stelt ons in staat om de situatie gemakkelijker te beoordelen en de opties te zien”. 

Aankomende events

19 oktober 2020 – 

  • IRISnet – Defi testnet

20 oktober 2020 –

  • Chainlink – Bitstamp listing
    Aragon – Governance voorstel

21 oktober 2020 –

  • USD coin – Bitstamp listing

22 oktober 2020 –

  • Wanchain – Mars hardfork

 

Andere niet te missen artikels!

Kirobo, de blockchain startup die een opvraagbare overdrachtfunctie voor Bitcoin introduceerde, heeft nu met succes een integratie afgerond voor transacties op de Trezor One.

Als onderdeel van Kirobo’s missie om de geschatte 18% van de crypto gebruikers die geld hebben verloren door het maken van fouten, te helpen, fungeert de “logic layer”-oplossing als een extra verificatiestap. Het vereist dat de verzenders passcodes aan hun overboekingen toevoegen die door de beoogde ontvanger moeten worden gematcht voordat het geld wordt vrijgegeven. De oplossing beschermt het saldo totdat de ontvanger een juiste code invoert, waarna de transactie alsnog kan worden geannuleerd en teruggehaald. Het hele proces is non-custodial, en Kirobo heeft nooit toegang tot de fondsen.

Heeft de stijging van Bitcoin in de afgelopen 7 dagen iets te maken met China’s digitale Yuan?

De vice-gouverneur van de People’s Bank of China, Fan Yifei, sprak op de Sibos 2020 conferentie over de voortgang van de digitale Yuan (officiële naam is Digital Currency for Electronic Payments (DCEP)). Yifei onthulde dat er bijna 1,1 miljard RMB of ongeveer 162 miljoen dollar is verwerkt via meer dan 3 miljoen transacties in de digitale Yuan.

Volgens officiële cijfers hebben 113.000 mensen en 8.800 bedrijven de digitale Yuan gebruikt voor transacties in de regio’s Suzhou, Xiong’an en Shenzhen.

Facebook’s Libra project haalt voormalig HSBC-directeur aan boord in een poging om het project nieuw leven in te blazen.

Libra, de door Facebook gesteunde cryptocurrency, heeft Ian Jenkins, een voormalig HSBC-directeur, aangesteld als CFO van het digitale betaalsysteem. HSBC is een investeringsbank met zijn hoofdzetel in Londen, Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf had meer dan 56 miljard dollar aan inkomsten in 2019 en is momenteel de 6e grootste bank ter wereld en de grootste in Europa.

Hoewel de expertise van Ian Jenkins Libra zeker zal helpen, gaat het project door met het aanpakken van de strenge regelgeving. Op 12 oktober kwamen we al te weten over het nieuwste ontwerp van de G7, die van plan was zich te verzetten tegen de lancering van Libra, tenzij het volledig gereguleerd is.

Onderzoeksbureau D-Core heeft een rapport gepubliceerd van de Europese Federatie van Financiële Adviseurs en Financiële Intermediairs (FECIF) over de goedkeuring van het “Digital Financial Package”.

Dit pakket, dat eind september door de Europese Unie is aangenomen, introduceert een ongekende reeks voorschriften voor Bitcoin, Ethereum, stablecoins en digitale activa in het algemeen. Het FECIF splitst de belangrijkste aspecten en implicaties voor dienstverleners met betrekking tot deze activa, de consumenten en de toekomst van de industrie in Europa puntsgewijs op.

Het nieuwe regelgevende kader is onderverdeeld in de volgende delen: Digital Finance Package, Digital Finance Strategy, Retail Payments Strategy, Legislative proposal on crypto assets en Legislative proposal on operational resilience. Zoals CNF bij de publicatie van het nieuwe regelgevingskader heeft gemeld, heeft het tot doel een impuls te geven aan “het concurrentievermogen en de innovatie” in de Europese landen, de consument nieuwe financiële en betalingsinstrumenten aan te reiken en het risico in verband met deze asset class te verminderen.

Cardano (ADA) opnieuw op de eerste plaats voor Ethereum (ETH) en BTC

Cardano is één van de meest ambitieuze projecten in de cryptocurrency markt en wordt geleid door oprichter Charles Hoskinson. Volgens de laatste gegevens van Github, heeft het ontwikkelingsbedrijf achter Cardano, IOHK, deze maand opnieuw de meeste updates uitgebracht. Op de tweede plaats volgt Ethereum, dat in een complexe voorbereiding zit voor de aanstaande lancering van het ETH 2.0 Mainnet.

Rothschild’s kopen Bitcoin, samenzwering of FOMO?

Volgens een Forbes-rapport is het institutionele belang van Bitcoin enorm toegenomen. Uit documenten die bij de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), zijn ingediend, blijkt dat ongeveer 20 instellingen een investering in de Bitcoin-fondsen van Grayscale hebben gemeld. Onder hen is de investeringsmaatschappij Rothschild Investment Corp.

Met bijna $1,5 miljard aan beheerd vermogen heeft Rothschild Investment Corp. $235.000 geïnvesteerd in de Grayscale Bitcoin Trust of 235.000 aandelen, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding. Zoals het rapport laat zien, betekent dit een stijging ten opzichte van de initiële investering in 2017. Op dat moment investeerde Rothschild Investment Corp. een vergelijkbaar bedrag van $210.000.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This