DE WEEKLY 18.07.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

1.3 biljoen- -2%

BTC Prijs

$31.712 – -6.6%

BTC dominantie

45.8%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Nem (XEM)

+18%

Ravencoin (RVN)

+15%

OKB (OKB)

+10%

Hedera Hashgraph

+6.7%

THORChain (RUNE)

-20%

Theta (THETA)

-24%

Kucoin Token

-23%

Stacks (STX)

-22%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 

De Bitcoin-prijs is aan het krimpen terwijl het consolideert in een smalle range. De recente prijsactie lijkt zich te hebben ontwikkeld tot een bullish patroon dat hint naar een potentiële impulsmove indien BTC erin slaagt om door een kritisch weerstandsniveau te breken.

Aan de andere kant zou er een sell-off kunnen volgen als de huidige downtrend aanhoudt.

Samengevat- De Bitcoin-prijs zou dus zijn downtrend weer kunnen zien opleven, nu hij een periode van underperformance lijkt te keren. Een potentiële rally zou misschien niet van lange duur zijn, aangezien het heersende chartpatroon de bullish outlook zou kunnen ruïneren.

 

Marktdominantie

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs heeft sinds 29 juni zowel lower highs als lower lows gevormd. Op de daily chart lijkt BTC te handelen binnen een dalend triangle-patroon, ondanks een bull trap die ontstond op 14 juni, en die snel wegebde op 18 juni.

Ondanks het huidige bearish chartpatroon, zou de Bitcoin-prijs een ommekeer op korte termijn kunnen meemaken. De Momentum Reversal Indicator (MRI) heeft op 16 juli een koopsignaal gegeven, terwijl hij een nieuw maandelijks dieptepunt noteerde op $31.000.

De Bitcoin-prijs zou een daily close moeten veiligstellen boven het 27,2% Fibonacci extensieniveau rond $32.191 alvorens de bullish prognose werkelijkheid wordt. Mocht dit niveau worden bereikt, dan zou BTC het 38,2% Fibonacci extensieniveau kunnen aantikken, dat samenvalt met de 20-day Simple Moving Average (SMA) tegen $33.574.

Verdere koopdruk zou de Bitcoin-prijs boven de schuine zijde van de dalende driehoek kunnen doen uitstijgen en het 50% Fibonacci uitbreidingsniveau kunnen bereiken, dat overeenkomt met de 50-day SMA op $35.000.

Beleggers moeten er rekening mee houden dat het chartpatroon vooral een bearish bias heeft. Daarom moeten speculanten er rekening mee houden dat de Bitcoin-prijs kritieke supportniveaus zou kunnen hertesten voordat een bullish breakout plaatsvindt.

Uitstekende support zou gevonden kunnen worden op $30.159, de ondergrens van het dalende driehoekspatroon. Verder bearish momentum zou de Bitcoin-prijs omlaag kunnen duwen naar een hertest van het laagste punt in juni op $28.782.

Alleen wanneer de Bitcoin-prijs het hierboven genoemde supportlevel zou verliezen, zou het bearish target van het chartpatroon op de radar komen, een daling van 28% die zich bevindt op $21.542.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

Zoals u hierboven kunt zien, zat op 18 juli 2021 zo'n 80% van de Bitcoin-houders "in verlies".

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data –Via de In/Out of The Money Around Price, observeren we een immense hoeveelheid resistance die zou kunnen voorkomen dat Bitcoin op korte termijn boven de $33.6200 uitkomt. De IOMAP geeft aan dat een grote cluster van adressen (924K) en volume (715K BTC) iets onder de $33.2k zijn gekocht. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van trading activiteit zag, wijst op de waarschijnlijkheid dat beleggers een afwachtende houding hebben aangenomen. Als deze range wordt doorbroken, is er een vergelijkbare zone met een concentratie van kopers tussen $33.625 en $34.018. Hier hebben ongeveer 924k adressen eerder ruwweg 322k BTC gekocht.

Aan de andere kant van de lijn is er voor  Bitcoin weinig support te vinden, wat ervoor zou kunnen zorgen dat we op korte termijn het $27.000 niveau kunnen zien. Als Bitcoin door de support van 30K breekt, is er geen significant niveau meer van on-chain support. Het doorbreken van dat niveau zou BTC naar de veelbesproken 26.000 dollar level kunnen leiden.

Onze 6 belangrijkste topics!

Het wereldwijde toezicht op Binance lijkt te verhitten!

Meer en meer landen geven strenge waarschuwingen af met betrekking tot de activiteiten van de crypto-exchange. In reactie op zijn brouwende regelgevende horden in het Verenigd Koninkrijk, heeft Binance nu ook opnames in Britse ponden (GBP) en euro's (EUR) geblokkeerd.

De toonaangevende crypto exchange heeft een bericht uitgegeven waarin staat dat klanten niet langer in staat zouden zijn om met beide fiat valuta's te betalen. De ontwikkeling komt een paar dagen nadat Clear Junction, een wereldwijde aanbieder van betalingsoplossingen en één van Binance's belangrijke Europese partners, bevestigde dat het beide fiatbetalingen aan Binance niet langer zou faciliteren. De exchange vertelde klanten:

 

Houd er rekening mee dat GBP Bankopnames (via Faster Payments) tijdelijk zijn opgeschort, we werken eraan om deze service zo snel mogelijk te hervatten.

Naast Clear Junction dat zijn partnerschap met Binance heeft herroepen, hebben andere banken in de U.K, waaronder Barclays en Santander, klanten geblokkeerd om stortingen naar Binance te doen, onder verwijzing naar de consumentenwaarschuwing van de FCA over Binance Group eind juni.

De Financial Conduct Authority (FCA), de hoogste financiële controle-instantie van het Verenigd Koninkrijk, heeft een consumentenwaarschuwing over Binance uitgebracht. Het agentschap merkte op dat Binance "geen gereguleerde activiteit in de U.K. mag ondernemen". Sindsdien is Binance onder toenemende druk komen te staan van toezichthouders en banken wereldwijd.

Bijkomend: Italiaanse bedrijven- en de beurscommissie (CONSOB) zei donderdag in een verklaring dat de toonaangevende crypto exchange niet gemachtigd is om in het land te opereren.

 

 

Bank of America klaar om future trading aan te bieden!

Meer bankinstellingen omarmen Bitcoin. Op basis van anonieme bronnen is de Bank of America klaar om BTC futures trading aan te bieden aan haar klanten.

Bronnen die ervoor kiezen anoniem te blijven hebben gemeld dat Bitcoin futures trading live is voor een selectieve groep klanten van de Bank of America, de op één na grootste bank in de VS. Naar verluidt moet de financiële instelling deze service nog aan al haar klanten aanbieden.

Ondanks de onzekerheid over de regelgeving hebben investeringsbanken plannen om klanten toe te staan te beleggen in cryptocurrency-producten.

Goldman Sachs heeft onlangs de herlancering van zijn crypto trading desk bevestigd na een wachttijd van drie jaar. De investeringsbankgigant had crypto trading aangeboden in samenwerking met de CME Group en de Bank of America zal waarschijnlijk hetzelfde gaan toepassen voor zijn klanten.

Het is zeer waarschijnlijk dat Bank of America zal worden vergezeld door andere banken en investeringsbanken die crypto-producten aanbieden aan klanten in de VS. Het is interessant om te zien dat de Amerikaanse multinationale investeringsbank haar klanten in 2018 blokkeerde om te traden in crypto-gerelateerde producten en nu haar standpunt over crypto heeft herzien.

Square gaat gedecentraliseerde financiële diensten faciliteren!

De CEO van Square, Jack Dorsey, kondigde op Twitter aan dat het betalingsbedrijf een nieuwe bedrijfstak zal openen die zich zal richten op Bitcoin-gerelateerde diensten.

Twitter CEO Jack Dorsey heeft plannen onthuld van een nieuwe service divisie bij Square gewijd aan Bitcoin en non-custodial, permissionless en gedecentraliseerde financiële services.

De nieuwe divisie komt naast Tidal, Seller en Cash App te staan en zal worden geleid door Square executive Mike Brock.

Volgens Dorsey zal het bedrijf zich richten op het bouwen van een open ontwikkelaarsplatform voor het faciliteren van gedecentraliseerde financiële services met een primaire focus op de toonaangevende cryptocurrency.

Niet lang geleden kondigde de Square CEO ook het plan van het bedrijf aan om een Bitcoin hardware wallet te lanceren, waarmee een nieuwe bron van inkomsten wordt gecreëerd voor de crypto tak. Square is getuige geweest van een verhoogde vraag naar crypto's, met meer dan 3,5 miljard dollar aan inkomsten gegenereerd uit Bitcoin in het eerste kwartaal van dit jaar. De hardware lead van het betalingsbedrijf, Jesse Dorogusker, verklaarde dat de hardware wallet Bitcoin custody meer mainstream zou maken.

'Het is prima' om Bitcoin als goudvervanger te kopen, zegt Mnuchin

Bitcoin (BTC) mag dan een "zwendel" zijn voor de voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump, maar de voormalige minister van Financiën lijkt een keerpunt te hebben bereikt over 's werelds eerste en bekendste cryptocurrency.

In een gesprek met CNBC op woensdag, bevestigde Steven Mnuchin dat zijn perspectief op Bitcoin "geëvolueerd" is.

Mnuchin was tijdens zijn ambtstermijn als minister van Financiën minder dan geneigd om steun te bieden, maar zijn meest recente opmerkingen onthullen een duidelijke verzachting van zijn standpunt.

"Ik denk dat mijn visie een beetje is geëvolueerd, maar het is vrij consistent," vertelde hij het netwerk.

"Het eerste deel ervan is dat ik denk dat de onderliggende technologie van blockchain echt ongelooflijk is en veel verschillende mogelijkheden heeft, vooral in fintech en financiën. 

Mnuchin voegde eraan toe dat hij Bitcoin "niet zou willen hebben" in zijn portefeuille, maar benadrukte dat hij er niet tegen was dat anderen het zouden gebruiken.

Hij sprak verder de wens uit dat Bitcoin "volledig in overeenstemming is met de BSA en de regelgeving".

"Vorig jaar hebben we onder de OCC goedgekeurd dat banken het mogen bewaren, en de reden dat we dat hebben gedaan is omdat we zeker wilden weten dat dit in de gereguleerde wereld zou komen."

Ligt er een Bitcoin supply shock op de loer?

Een Bitcoin supply shock staat mogelijk voor de deur, volgens Troy Gayeski, een co-chief investment officer en senior portfolio manager bij SkyBridge Capital.

Gayeski vertelde maandag aan Bloomberg dat signalen op de Bitcoin chain suggereren dat Bitcoin-"hodlers" de accumulatie hebben hervat met de intentie om het paradepaardje voor een lange periode vast te houden. Volgens hem pikken deze voorstanders van Bitcoin het asset in van speculanten die op piekkoersen in de markt stapten. Volgens hem:

Als we nu kijken naar de on-chain data, dan zien we dat veel van de grote houders zich herpakken en accumuleren tegenover degenen die eind vorig jaar in de markt stapten. En dat ze zich klaarmaken voor een soort aanbodschok, vergelijkbaar met wat we afgelopen oktober/november hadden.
Half mei steeg Bitcoin naar een nieuw hoogtepunt van bijna $65.000. De toonaangevende crypto is sindsdien echter gecrasht naar de $30.000-regio en heeft moeite om eerdere hoogtepunten terug te veroveren. Gayeski verklaarde dat Bitcoin "altijd een volatiel" asset zal zijn, maar zijn "de risk-reward staat nu weer opwaarts gericht"

Ondertussen heeft SkyBridge Capital, een hedgefonds met $7,5 miljard aan beheerd vermogen, nog steeds bullish op BTC. Gayeski zei dat de firma een stapje terug had gedaan voor de marktcrash en een deel van de fondsen had geheralloceerd naar Ethereum.

Ethereum ETF goedgekeurd in Brazilië!

Maanden na de goedkeuring van de eerste Bitcoin ETF in Latijns-Amerika, heeft de Braziliaanse effectencommissie (CVM) zijn goedkeuring gegeven aan de eerste Ethereum ETF in de regio.

De genoemde ETF zal worden beheerd door QR Asset Management, onder de ticker QETH11. De Veiligheidscommissie kondigde dat aan via Twitter:

QETH11 wordt een eenvoudige, veilige en gereguleerde optie voor elke belegger om directe exposure naar Ethereum te krijgen via hun favoriete brokerage. De genoemde ETF zal gebruik maken van Gemini's "secure institutional custody" en zal de CME CF Ether Reference Rate volgen. Verder zal het worden beheerd door trust service provider Vortx.

Het laatste besluit van de CVM wijst op het vooruitstrevende beleid van Brazilië met betrekking tot de adoptie van cryptocurrency.

Naast de goedkeuring van QR Capital's Bitcoin en Ethereum fondsen, heeft het land ook soortgelijke producten van Hashdex, een andere beheermaatschappij, goedgekeurd.

 Naast Brazilië heeft ook Canada het voortouw genomen in zijn pro-crypto houding. Drie Ethereum ETF's zijn dit jaar goedgekeurd door Canadese ambtenaren. Ondertussen is er geen crypto ETF goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. In plaats daarvan is de financiële waakhond doorgegaan met het uitstellen van dergelijke toepassingen in zijn rechtsgebied.

Save the best for last!

Het recente klimaat voor crypto's heeft veel zorgen gewekt bij investeerders, vooral door de toenemende uitdagingen op het gebied van regelgeving. Anonymous, een gedecentraliseerde internationale hackersgroep die bekend staat om zijn cyberaanvallen op regeringen, bedrijven, enzovoort, heeft voorspeld dat Bitcoin weer zal opleven.

In hun recente video noemden ze de aanhoudende hardhandige acties in China en legden ze uit dat het een doelbewuste actie is van de Chinese regering van de Communistische Partij (CCP) om zich te ontdoen van concurrerende munteenheden van haar digitale Yuan.

Vóór de massale crackdown bevond een groot deel van de hash power van het Bitcoin-netwerk zich in China. China was zeer gunstig voor crypto miners vanwege de goedkope elektriciteit, vooral in faciliteiten dicht bij de hydro-elektrische dammen. Aangezien de meeste Bitcoin miners zich in China bevinden, heeft het harde optreden een aanzienlijk effect gehad op de markt, wat de reden was voor de massale dump van crypto's in mei.

Anonymous verklaarde dat de miners in China veel van hun Bitcoins moesten verkopen om de kosten te dekken voor het verplaatsen van hun infrastructuur. De verkoopdruk creëerde een neerwaartse beweging in de markt. Hoewel de crackdown gericht was op Bitcoin, noteerden andere crypto-assets een negatieve groei omdat ze nog steeds het traject van Bitcoin volgen.

Volgens Anonymous is de situatie op de markt tijdelijk omdat de miners zijn begonnen te verhuizen naar Kazachstan en andere landen. Terwijl de prijs keldert, kopen institutionele beleggers de dip ook op Over-The-Counter (OTC) platforms. Op OTC's kunnen grote beleggers kopen zonder dat de prijzen stijgen. De hackersgroep begrijpt dat hoewel dit privéverkopen zijn die op de exchange gebeuren, het crypto uit de circulatie haalt wat zal leiden tot een enorme prijspiek zodra de markt de extra schaarste meerekent.

Anonymous zei ook dat er hoop is voor de markt. Volgens hen zijn de markten afgevlakt en bewegen ze nu zijwaarts. Dit betekent dat de prijzen op en neer bewegen op de prijscurve. Over het algemeen blijft de prijs binnen een nauwe range, wat bekend staat als consolidatie. Dit is een positief teken van de markt, en de reden dat veel crypto-experts een rally hebben voorspeld tegen het einde van juli en augustus.

Cryptoterm van de week

- short squeeze-

"Een short squeeze is een ongewone omstandigheid die leidt tot snel stijgende prijzen in een asset of ander verhandelbaar instrument. Een short squeeze doet zich alleen voor als er in het asset een ongewoon groot aantal short-sellers posities aanhoudt. De short squeeze begint wanneer de prijs onverwacht omhoog springt. De situatie doet zich voor wanneer een aanzienlijk aantal short sellers toevallig besluiten hun verliezen te beperken en uit hun posities te stappen."

Cryptoquote van de week

- Compound Founder -

"DeFi gaat alle traditionele financiele oplossingen opeten"

Aankomende events

- Nothing Special To Report -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere niet te missen artikels!

De gevaren van cryptoverslaving 

Het is een onderwerp waar vaak niet over gesproken wordt - maar het is wel een belangrijk onderwerp. Volgens een therapeut werkzaam in één van de weinige klinieken die gespecialiseerd is in de behandeling van cryptoverslaving, nemen de gevallen toe.

Tony Marini besprak de signalen van een mogelijke verslaving - en hij zegt dat verslaafd zijn aan trading ook kan leiden tot andere verslavingen.

PayPal versoepelt limieten van crypto's 

PayPal heeft aangekondigd dat het nu klanten in de VS zal toestaan om tot $100.000 aan crypto per week te kopen. Dat is een aanzienlijke verhoging ten opzichte van de limiet van $20.000 per week die van kracht was sinds de lancering van de crypto-service van het platform afgelopen oktober.

Men hoopt dat de verandering klanten "meer keuze en flexibiliteit" zal geven.

De GROTE Bitcoin-voorspelling 

Het lijkt erop dat veel experts bullish zijn over de toekomst van Bitcoin. Zo'n 54% van de door Finder ondervraagde experts zegt dat BTC in 2050 de dominante kracht zal zijn in de wereldwijde financiële wereld.

Ondertussen denkt 33% dat het binnen 10 jaar de valuta bij uitstek zal zijn in ontwikkelingslanden. Ze schatten ook dat de prijs van BTC tegen december 2025 zal gestegen zijn tot $ 318.417.

Coinbase heeft mogelijk een sterk kwartaal gehad 

De financiële resultaten van Coinbase voor het tweede kwartaal zullen volgens Goldman Sachs de schattingen op Wall Street overtreffen.

Hoewel de Bitcoin in deze periode gekelderd is, betekent de uitzinnige tradingactiviteit waarschijnlijk dat de exchange hoge handelskosten heeft geïnd. COIN heeft het moeilijk gehad sinds zijn beursdebuut in juli.

Dogecoin mede-oprichter valt crypto aan 

Jackson Palmer heeft een vernietigende aanval gelanceerd op crypto - hij beschrijft het als "inherent rechts en hyper-kapitalistisch." De software engineer, die DOGE in 2013 als grap creëerde, verwierp ook beweringen dat de industrie gedecentraliseerd is.

Hij beweerde verder dat een "cult-achtige 'word snel rijk' trechter" geld onttrekt aan de "financieel wanhopige en naïeve".

Spike Lee speelt in nieuwe Crypto reclame 

Spike Lee heeft geregisseerd en de hoofdrol gespeeld in een gloednieuwe commercial die crypto promoot. De bekroonde acteur maakte de reclame voor Coin Cloud, een aanbieder van crypto-geldautomaten.

Vreemd genoeg wordt Bitcoin helemaal niet genoemd in de twee minuten durende spot, die werd gefilmd rond Wall Street. In plaats daarvan richt Lee zich op het gebrek aan diversiteit in fiat.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This