BENT U AL LID VAN ONZE TELEGRAM COMMUNITY OF ONZE PRIVATE DISCORD COMMUNITY?

Wist je dat wij ook een zeer actieve community hebben op telegram? Daarin worden al onze artikels dieper besproken en kan je vrijuit praten met andere crypto-minded enthousiastelingen.

Daarnaast hebben wij binnen onze abonnementsmodule ook een private Discord Community voorzien, waarin wij opvolging geven, in-depth nieuws, AMA sessies en video markt-updates.

Waar wacht je nog op?

Join onze community of wordt abonnee van TradePremium

DE WEEKLY 18.09.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.71 biljoen – +4%

BTC Prijs

$48.404 – +5.8%

BTC dominantie

42.1%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Herocoin

+61%

ECOMI

+55%

Cosmos

+42%

Curve DAO

+26%

Fantom

-11%

Solana

-10%

FTX token

-10%

Luna

-10%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

 • Bitcoin-prijs zit vast tussen make-or-break-gebied nu directionele bias verdwijnt
 • De adoptie aan de kant van de retail en de mining industrie blijft vooruitgang boeken
 • Een doorbraak van de $44.705 support zal de situatie voor de bulls verslechteren

De Bitcoin-prijs bevindt zich in een achtbaan, want hij crashte heftig op 7 september, consolideerde een paar dagen daarna en ging in een uptrend om de verliezen ongedaan te maken. In de afgelopen 24 uur lijkt BTC echter te consolideren voor een volatiele beweging zonder een duidelijke directionele bias.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin zweeft momenteel boven de $46.833 support bodem op een 2-daagse grafiek. Op een lager tijdsframe lijkt BTC echter te consolideren tussen twee cruciale barrières, $50.000 en $44.705.

Een beslissende daily close boven het psychologische niveau zal vertrouwen wekken bij investeerders en een uptrend in gang zetten waardoor de verliezen die na de crash van 7 september werden veroorzaakt, worden goedgemaakt en BTC de Fair Value Gap (FVG) tussen $51.483 en $56.361 kan verkennen.

In een zeer bullish geval zou Bitcoin deze run-up kunnen verlengen om het volgende psychologische niveau op $60.000 of de all-time high op $64.854 opnieuw te testen.

On-chain

Een lichte ondersteuning van deze stijgende vooruitzichten is de reset van het 365-daagse Market Value to Realized Value (MVRV) model naar 18%. Deze fundamentele index volgt de gemiddelde winst/verlies van investeerders die BTC kochten in het afgelopen jaar.

Een hoog MVRV-getal geeft aan dat veel houders winst maken, wat een risico vormt voor een sell-off. De crash van 7 september heeft echter de 365-daagse MVRV voor BTC teruggezet van 30% naar 18%, wat de latente druk van de verkoopzijde heeft weggenomen.

Terwijl de MVRV vaststelt dat een massale sell-off onwaarschijnlijk is, geeft de supply on exchange metriek de lange termijn vooruitzichten voor BTC als bullish weer. Ruwweg 110.000 BTC verlieten bekende gecentraliseerde entiteiten, wat suggereert dat investeerders vertrouwen hebben in de prijsontwikkeling van BTC.

Wat het bovenstaande verhaal nog optimistischer maakt, is de miners’ position index (MPI). CryptoQuant definieert deze index als “de verhouding van BTC die de wallets van alle miners verlaat tot zijn 1-jarig gemiddelde. Waarden boven 2 geven aan dat de meeste miners verkopen.”

Een lage MPI suggereert dat de miners hun Bitcoins niet verkopen omdat ze een bullish vooruitzicht verwachten.

Hoewel het optimistische scenario logisch is, zal een potentiële piek in verkoopdrukte die de Bitcoin-prijs onder de $47.869 brengt, bearish zijn, volgens het Global In/Out of the Money (GIOM) model van IntoTheBlock.

Hier kochten ruwweg 2,18 miljoen adressen 1,1 miljoen BTC. Daarom zal een beslissend slot onder de gemiddelde aankoopprijs van deze investeerders hen “Out of the Money” zetten en een sell-off kunnen veroorzaken naar de volgende solide support op $ 44.705.

Als de kopers er echter niet in slagen om hier een comeback te maken, zal BTC waarschijnlijk de $41.000 barrière opnieuw opzoeken, waar GIOM laat zien dat bijna 4,65 miljoen adressen 2,92 miljoen BTC hebben gekocht.

In het slechtste geval, als de Bitcoin prijs onder de $44.705 support komt, zal dit de bullish thesis ontkrachten en Bitcoin meeslepen om de vraagzone tussen $41.461 en $39.147 opnieuw op te zoeken.

Miner Position Index
Global In/Out of the money

Het belangrijkste cryptonieuws

Buitenlandse investeerders betalen geen cryptobelastingen in El Salvador

De Salvadoraanse regeringsadviseur vertelde het AFP (een nieuwsprovider) deze week dat buitenlandse investeerders geen cryptobelastingen hoeven te betalen op winsten uit Bitcoin. In gesprek met de nieuwsbron zei Javier Argueta (die de juridisch adviseur is van president Nayib Bukele) dat:

“Als een persoon assets heeft in Bitcoin en hoge winsten maakt, zal er geen belasting worden geheven. Dit wordt uiteraard gedaan om buitenlandse investeringen aan te moedigen. Er zal geen belasting te betalen zijn, noch op de kapitaalsverhoging, noch op de inkomsten.”

Argueta over de Chivo portefeuille:

In het genoemde interview met AFP, sprak Argueta ook over de Chivo wallet en zei dat het traceerbaarheidsmaatregelen heeft ingebouwd om valse verhalen en veel voorkomende misverstanden met betrekking tot Bitcoin te verlichten (bijvoorbeeld dat het wordt gebruikt in criminele activiteiten en het witwassen van geld).

“We implementeren een reeks aanbevelingen van internationale instellingen tegen het witwassen van geld.”

Argueta over de volatiliteit van de BTC:

De juridisch adviseur van de president voegde er ook aan toe dat als de waarde van de Bitcoin USD zou instorten, Bitcoin-transacties tijdelijk zouden worden stopgezet. Dit zou worden gedaan om de impact van volatiliteit te minimaliseren.

 

Er werden dit kwartaal 5.050 Bitcoin toegevoegd aan MicroStrategy’s BTC portfolio

 

De aankondiging van Michael Saylor:

Michael Saylor (CEO van MicroStrategy) kondigde maandag aan dat zijn bedrijf tijdens Q3 2021 5.050 Bitcoin extra heeft gekocht voor ongeveer 242,9 miljoen dollar. Dit betekent dat de gemiddelde prijs van een Bitcoin $48,099 bedraagt.

Goed of slecht instappunt:

Sommigen vragen zich misschien af of het gemiddelde van $48,099 echt een goede prijs is geweest voor Bitcoin, gezien het feit dat het op het moment van schrijven onder de $45K ligt en het een paar dagen geleden zelfs de lage 43.000’s aantikte. Het feit is dat grote bedrijven er echt niet om geven om op het laagste punt Bitcoin perfect in te kopen, vooral wanneer zo’n beetje elke analist verwacht dat Bitcoin aan het einde van deze marktcyclus op zijn minst $100.000 zal raken.

Opmerkelijke gegevens over MicroStrategy:

 • Kocht in totaal 8.957 BTC in Q3 2021 voor 419,9M ($46.875 gemiddeld)
 • Houdt 114.042 BTC aan (ter waarde van $3.16B, met een gemiddelde van $27.713)

De bijna kwart miljard investering van MicroStrategy kwam nadat het bedrijf besloot zijn klasse A gewone aandelen in Jeffries (ATM-faciliteit) van de hand te doen. In totaal werden 555.179 aandelen verkocht tijdens het derde kwartaal van 2021 voor ongeveer $399,9 miljoen tegen een gemiddelde brutoprijs per aandeel van $727,64.

Zuid-Koreaanse crypto exchanges gaan volgende week massaal gesloten worden

 • Korea is van plan 75% van zijn crypto exchanges te sluiten als ze zich niet voor 24 september registreren bij de autoriteiten (officiële deadline).
 • Aangezien de meeste exchanges moeite hebben om aan de strengere registratieregels te voldoen, worden grote verliezen van beleggers verwacht
 • 42 ‘kimchi coins’ kunnen worden geëlimineerd door de herziening van de regelgeving

Deadline:

24 september is de vastgestelde deadline voor buitenlandse en lokale crypto-exchanges die in Korea actief zijn om zich als legaal tradingplatform bij de autoriteiten van het land te registreren. Als ze dat niet doen, zullen ze worden gesloten. Volgens Financial Times treft dit ruwweg 40 van de naar schatting 60 lokale operators.

Gevolgen:

In het rapport van Financial Times staat ook dat naarmate de deadline nadert, Zuid-Koreaanse crypto traders geconfronteerd worden met verliezen van 2,6 miljard dollar. Bovendien zou de op komst zijnde herziening van de regelgeving 42 altcoins (die gewoonlijk worden aangeduid als “kimchi coins”) kunnen elimineren, volgens Kim Hyoung-joong (hoofd van het Cryptocurrency Research Center aan de Universiteit van Korea).

Lee Chul-yi (hoofd van Foblgate crypto-exchange) gaf ook een interview aan de Financial Times en zei dat wordt verwacht dat de “situatie vergelijkbaar zal zijn met een bankrun, omdat beleggers hun holdings van ‘altcoins die alleen op kleine exchanges staan genoteerd, niet kunnen verzilveren”.

Colombia zet in op de ontwikkeling van een gamified applicatie

 • Colombia investeert meer dan 30.000 dollar in de ontwikkeling van een gamified applicatie die zowel cryptocurrency als stock trading zal simuleren voor de jeugd

Via een App

Eén van de huidige doelen van de Colombiaanse regering is het helpen bevorderen van financiële kennis onder jonge inwoners van het land, dus zijn ze op zoek naar innovatieve projecten die kunnen helpen bij het bereiken van dit doel.

De gamified applicatie genaamd B Coin (voorgesteld door Henry Jean Velásquez) werd onlangs gekozen door de lokale overheid en deze is bereid om het te financieren met 119 miljoen pesos (ongeveer $ 31.000). Velásquez zal naar verwachting in november een getransformeerde versie presenteren van het spel dat hij heeft voorgesteld in de vorm van een downloadbare graphic novel (op Windows en Android). Om het project nog meer kracht te geven, zal er tegen maart 2022 ook een bordspel en een boek worden geproduceerd.

Velásquez over B Coin:

“De gebruiker komt in één keer binnen om te investeren en neemt het op tegen nog twee andere spelers. Vervolgens moet hij de bewegingen van de aandelenmarkt interpreteren om op het juiste moment te kopen en verkopen en geld te verdienen. Hij/zij kan aandelen, cryptocurrencies, grondstoffen kopen en traden op de forex markten. Elk asset heeft een specifieke trend die eenvoudig te interpreteren is.”

“We zijn bezig met het verbeteren van de grafische en pedagogische aspecten van het project. Door creatieve consensus zijn we tot de conclusie gekomen dat we het gaan omvormen tot een graphic novel, zodat het makkelijker te onderwijzen is.”

Stablecoins vormen een risico volgens verschillende rapporten

 • Verenigde Staten legt mogelijk strengere beperkingen op aan de cryptomarkt
 • Rapporten suggereren dat het binnenkort stablecoins als een risico zal categoriseren
 • De autoriteiten komen in de komende weken met een algemeen regelgevingskader 

Stablecoins worden bestempeld als een risico

Stablecoins worden niet alleen door de VS als een bedreiging bestempeld, maar ook door verschillende andere landen en wereldwijde financiële entiteiten. Regelgevers in de VS en de EU hebben de kwestie uitvoerig besproken, waarbij de Bank voor Internationale Betalingen (BIB) heeft verklaard dat internationale samenwerking noodzakelijk is voor CBDC’s. In het licht hiervan worden digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s) grotendeels beschouwd als een tegenmaatregel tegen stablecoins.

Verloop

De autoriteiten maken zich naar verluidt op om in de komende weken een algemeen regelgevingskader vrij te geven. De VS zullen waarschijnlijk eerder zeer specifieke assets en gebruikssituaties beperken dan de markt draconische maatregelen opleggen. Ambtenaren hebben ook de aandacht gevestigd op leenplatforms en het mogelijke effectenkarakter van sommige activa, afgezien van stablecoins.

Ripple zou wel eens de grootste verliezer kunnen zijn als dit doorgaat, aangezien zijn XRP-token wordt gebruikt om grensoverschrijdende transacties te vergemakkelijken. Het bedrijf is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met de SEC en houdt stevig voet bij stuk.

Bloomberg merkte op dat “wijdverspreide, fire-sale runs” van crypto-assets de financiële stabiliteit zouden kunnen bedreigen. Dit alles is echter niet gegarandeerd, aangezien de Financial Stability Oversight Council de potentiële bedreigingen van stablecoins zal onderzoeken.

Ernst & Young integreert het Polygon netwerk!

 • Ernst & Young heeft aangekondigd dat het Polygon heeft geïntegreerd om zijn cliënten in staat te stellen transacties te verwerken op het Ethereum mainnet

Wat is Ernst & Young?

Voorheen bekend als Ernst & Young Global Limited, EY is een multinationaal netwerk van professionele diensten. Het is gevestigd in Londen, Engeland en is één van de grootste professionele dienstverleningsnetwerken ter wereld (het behoort tot de Big Four waartoe ook Deloitte, KPMG en PriceWaterHouseCoopers behoren).

De aankondiging

Volgens een aankondiging van maandag zullen EY’s paradepaardjes op het gebied van blockchain-diensten (o.a. EY OpsChain en EY Blockchain Analyzer) worden geïntegreerd met Polygon. Hierdoor zullen transacties via de sidechain kunnen worden vastgelegd op Ethereum (op het mainnet).

Paul Brody (global blockchain leader bij EY) verklaarde:

“Werken met Polygon biedt EY-teams een krachtige set tools om transacties voor klanten te schalen en biedt een snellere roadmap naar integratie op het publieke Ethereum mainnet.”

Save the best for last!

De ouderE generatie stroomt toe!

BTC Markets, een Australische crypto-uitwisseling, onthulde dat babyboomers aan boord beginnen te komen met het idee van “digitaal goud” in hun recente investeerdersrapport. Mensen geboren tussen 1946 en 1964 zijn algemeen bekend als babyboomers, en ze vormen nu ongeveer 5% van de klanten van de exchange.

Het rapport voegt verder toe,

De 65-plussers traden vaker dan de vijf jaar jongere – vier keer per dag – en de gebruikersgroei van het platform voor deze leeftijdsgroep is met 15 procent gegroeid.

Over de plotselinge toename van beleggers in de genoemde leeftijdsgroep zegt de exchange het volgende,

Als babyboomers hebben ze geaccumuleerde assets en besteedbaar inkomen, dus maken ze zich geen zorgen over het toewijzen van een percentage van hun portfolio’s aan cryptocurrencies. Deze benadering maakt gebruik van de opwaartse voordelen, terwijl ze niet te bang zijn voor de neerwaartse.

Cryptoquote van de week

– Bertrand Russell –

‘De wereld zit vol magische dingen die geduldig wachten tot ons brein scherper wordt.’

Cryptoterm van de week

– Layer-1 oplossingen-

Een layer-1 blockchain is een set van oplossingen die het basisprotocol zelf verbeteren om het totale systeem een stuk schaalbaarder te maken. Er zijn twee meest voorkomende layer-1 oplossingen, en dat zijn de veranderingen in het consensus protocol en sharding.

Andere niet te missen artikels!

 • Zabu Finance werd onlangs aangevallen op Avalanche als gevolg van een bekende bug in een smart contract
  Dit zou de eerste grote aanval op Avalanche kunnen zijn.
 • De koers van ZABU was ingestort tot nul toen er 3,2 miljoen dollar werd gestolen

De aanval:

Zabu Finance (een gedecentraliseerd financieringsprotocol) is op 12 september geëxploiteerd door hackers en het heeft geresulteerd in $3,2 miljoen gestolen. Dit zou de eerste grote aanval op Avalanche kunnen zijn. Na de aanval is de prijs van de ZABU-tokens op nul uitgekomen.

 • Deze week werd gemeld dat meerdere media een nep persbericht publiceerden dat aankondigde dat Walmart LTC zal accepteren.
 • De prijs van LTC steeg kort na de aankondiging, maar zakte snel weer in toen het nieuws nep bleek te zijn
 • Walmart zei dat het het neppe persbericht zou onderzoeken

Fake nieuws:

Gisteren publiceerde GlobeNewswire een persbericht waarin een partnerschap werd aangekondigd tussen Walmart (‘s werelds grootste retailer) en Litecoin (LTC), dat wordt beschouwd als een matig gebruikte cryptocurrency. De aankondiging zei dat de retailer zal beginnen met het accepteren van betalingen in Litecoin en verschillende, over het algemeen betrouwbare verkooppunten hebben een verhaal gecoverd (zoals Reuters, Bloomberg News, en CNBC). Dit leidde tot een korte piek in de prijs van LTC.

SkyBridge Capital wil een crypto ETF lanceren

Een handvol vermogensbeheerders heeft interesse getoond in het aanbieden van exposure aan cryptocurrencies voor hun klanten via gereguleerde exchanges. Dit heeft het aantal cryptogerichte ETF-aanvragen in de VS snel doen toenemen.

Volgens een SEC indiening van 14 september heeft SkyBridge Capital zich aangesloten bij de lange lijst van bedrijven die een crypto ETF op Amerikaanse bodem willen lanceren. Meer dan 20 bedrijven, waaronder opmerkelijke beleggingsbeheerders als Galaxy Digital, Goldman Sachs, VanEck en Valkyrie Investments hebben in 2021 bij de SEC een aanvraag ingediend voor cryptogerichte ETF’s.

De jacht op verborgen miningbouw is geopend

De Chinese regering heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan haar campagne tegen cryptocurrencies. Ambtenaren inspecteren nu laboratoria en onderwijsfaciliteiten om verborgen miners te ontmaskeren.

De nieuwe surveillance richt zich op crypto miners die in het licht van de intense hardhandige aanpak van mining operaties undercover gingen als data onderzoekers en onderwijs- of opslagfaciliteiten.

Binance opnieuw onder vuur

Binance wordt geconfronteerd met zijn grootste regelgevende horde tot nu toe. Na talloze onderzoeken en zorgen van toezichthouders over de hele wereld, voegt de VS zich nu bij de groeiende lijst.

Volgens een rapport van Bloomberg is de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een onderzoek gestart tegen Binance Holdings wegens handel met voorkennis en marktmanipulatie. Opgemerkt moet worden dat de CFTC een onderzoek instelt naar het wereldwijde platform en niet naar de Amerikaanse dochteronderneming Binance.US.

Het gebruikerseffect op cardano neemt toe!

Eerder deze week onderging de Cardano (ADA) blockchain één van de meest belangrijke upgrades met de Alonzo hardfork. De upgrade introduceerde de belangrijke functionaliteit van smart contracts op de Cardano blockchain.

Tot nu toe zijn er meer dan 200 smart contracts opgenomen in de Cardano blockchain explorer. Echter, deze 200 smart contracts zijn momenteel in de timelock en kunnen niet worden gebruikt door de ontwikkelaars totdat ze worden vrijgegeven. Ook, volgens de Vercel app, worden meer dan 2.300 smart contracts klaargemaakt voor lancering.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This