DE WEEKLY 22.08.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.1 biljoen – +5%

BTC Prijs

$ 49.160 – +7%

BTC dominantie

43.8%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Avalanche

+145%

Arweave

+90%

Audius

+89%

Near Protocol

+84%

BitTorrent

-5.8%

Celsius

-4.8%

Ethereum Classic

3.8%

Holo

-3.7%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

De Bitcoin prijs is bezig aan een comeback na een recente pullback. Deze poging zal bevestigen of de heropleving van de bulls waar is door een hogere high te genereren boven de recente swing high om BTC zo hoger te duwen.

Daarnaast heeft een nieuwe studie aangetoond dat Ethereum in 2021 meer aan populariteit heeft gewonnen dan Bitcoin Hoewel de studie kleinschalig is en zich alleen richt op Gemini (een in Singapore gevestigde crypto exchange), vertelt het toch een interessant verhaal

De studie:

In samenwerking met Seedly en CoinMarketCap heeft Gemini (crypto exchange) een studie uitgevoerd genaamd “The State of Crypto in Singapore Report 2021“). Het onthult veel interessante details over het crypto gebruik in Singapore.

Crypto statistieken uit het rapport:

 • 4.348 inwoners van Singapore hebben interesse/bezit in persoonlijke financiën en beleggingsproducten
 • De gemiddelde crypto-eigenaar is een 29-jarige man met een gemiddeld inkomen van $38.456
 • 20% is vrouw
 • 67% heeft crypto-assets
 • 78% bezit Ethereum (ETH)
 • 69% bezit Bitcoin (BTC)
 • 40% houdt Cardano (ADA)
 • 31% bezit Binance Coin (BNB)
 • 25% houdt Tether (USDT)
 • 25% bezit Ripple (XRP)

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs begon zijn retracement op 14 augustus en ging ongeveer vijf dagen door, met een verlies van 8%. Hoewel de neerwaartse beweging voor de hand lag gezien de uitgebreide rally vanaf 5 augustus, slaagde BTC erin om boven de swing low van 12 augustus te blijven op $43.770. Deze ontwikkeling bewees dat de upswing nog steeds intact is.

De secundaire bevestiging waardoor de Bitcoin prijs een higher high neerzette boven de swing high van 14 augustus op $48.144 toont zeker aan dat de trend zich verderzet en dat het momentum nog steeds niet verloren gegaan is.

Door deze beweging kan BTC waarschijnlijk $49.671 als doel hebben, gevolgd door $50.700. In een zeer bullish geval zouden de resistance barrières op $55.816 en $58.000 kunnen worden doorbroken.

On-chain

Eén van de belangrijkste bronnen van verkoopdruk op de Bitcoinprijs komt van de mining-gemeenschap en de pieken in de Miners’ Position Index, ofwel de verhouding tussen de BTC die uit de wallets van alle miners komt en hun gemiddelde over 1 jaar. Dit kan gebruikt worden om bij benadering een sell-off te voorspellen.

Deze fundamentele indicator is sinds 5 maart nul of negatief en vertoonde zelfs tijdens de crash van 19 mei geen significante pieken, wat suggereert dat miners hun holdings niet verkopen en evenveel vertrouwen hebben in de prijsontwikkeling van Bitcoin.

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De bullish thesis wordt ondersteund door het Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) model, dat momenteel net boven de opportuniteitszone schommelt op 0.57. Deze fundamentele index volgt de winst/verlies van investeerders die BTC kochten in de afgelopen maand.

Een hogere NUPL waarde geeft aan dat veel houders winst maken en dat er een sell-off zou kunnen komen. Deze index daalde onlangs echter van 0.74 naar 0.35, wat suggereert dat een crash op korte termijn achter de rug is.

Het aanbod op exchanges is ook een betrouwbare metriek geweest in het voorspellen van de vooruitzichten van Bitcoin over lange perioden. Deze metriek is sinds 19 mei gedaald van 2,69 miljoen naar 2,47 miljoen op 20 augustus. De daling van 8% suggereert dat beleggers vertrouwen hebben in de prestaties van de Bitcoin-prijs.

Onze 6 belangrijkste topics!

Tesla Inc onthult dat het bedrijf werkt aan een eigen blockchain platform

In zijn onlangs uitgebrachte 2020 Impact Report zegt Tesla dat het samen met het Consortium* van de Democratische Republiek Congo werkt aan een blockchain-platform. Het doel van het platform is om een “transparant, open en wereldwijd register” te creëren dat kobalt zal traceren om de duurzaamheid ervan te waarborgen en ook zal helpen bij het traceren van de herkomst ervan op eenheidsniveau. Tesla gaat deelnemen aan de pilot van het platform, dat naar verwachting tot eind 2021 zal lopen (terwijl de volledige uitrol gepland staat voor 2022).

*Leden van het consortium:
– China Molybdenum Co, Ltd
– Eurasian Resources Group
– Glencore plc

 

Tesla’s verklaring over het blockchainplatform:

“Het systeem zal gebruikers in staat stellen om kobalt volledig te volgen van de mijn tot de batterij met de zekerheid dat het traceerbare materiaalvolume wordt begrepen, evenals de duurzaamheidsinspanningen van upstream leveranciers.”

Waarom de blockchain van belang is:

Volgens Tesla wordt de pilot van het platform uitgevoerd in “echte bedrijfsomstandigheden”, van de productielocaties van kobalt in de DRC tot de productie van elektrische voertuigen. Bij de productie van lithium-ionbatterijen is kobalt een belangrijk ingrediënt, maar bij de ontginning ervan in de DRC is vaak kinderarbeid betrokken.

Ethereum zal Bitcoin inhalen binnen dit en 5 jaar!

 • Tot nu toe heeft Ethereum meer dan 300% gewonnen, terwijl Bitcoin dit jaar “slechts” 55% won
 • Nigel Green (CEO van DeVere Group) zegt dat de koersstijging van Ethereum die van Bitcoin in 2021 zal blijven overtreffen
  Binnen 5 jaar verwacht hij dat de waarde van Ethereum die van Bitcoin zal overtreffen

Ethereum, de toekomst?

“Ethereum presteert beter dan Bitcoin en er kan verwacht worden dat deze trend voor de rest van 2021 zal aanhouden. In feite heeft het beter gepresteerd dan alle andere benchmark assets in de eerste helft van dit jaar. Uiteindelijk zal dit betekenen dat de waarde ervan die van Bitcoin zal overstijgen – waarschijnlijk binnen vijf jaar. Ethereum’s opmars naar de top van de cryptoverse lijkt niet meer te stoppen.

De redenen achter de prestaties van ETH, volgens Nigel Green:

 1. Green wees op twee cruciale factoren die achter Ethereum’s stellaire prestaties zouden kunnen zitten. Ten eerste heeft het een hoger niveau van reëel gebruikspotentieel, terwijl het ook het meest gevraagde ontwikkelingsplatform voor smart contracts is, “waardoor de waarde van dat netwerk benadrukt wordt, niet alleen als een platform voor ontwikkelaars, maar als een wereldwijd financieel nut”.
 2. De tweede belangrijke reden achter het succes van Ethereum kan worden toegeschreven aan het enthousiasme bij investeerders dat de overgang naar ETH 2.0 omringt. Green beschrijft dit als “game changer” en hij gelooft dat het niet alleen een grote stimulans is voor Ethereum, maar ook voor de blockchain technologie zelf.

Wells Fargo dient aanvraag voor Bitcoin fonds in!

 • Wells Fargo, één van de topbanken van de VS, heeft een aanvraag ingediend bij de SEC voor zijn Bitcoin-fonds.
 • De bank voegt zich bij vele andere soortgelijke instellingen die zich in de crypto-sector wagen, waaronder JP Morgan en Goldman Sachs.

Een van de topbanken van de VS, Wells Fargo, is van plan om binnenkort te beginnen met het aanbieden van cryptocurrency-services. De bank heeft een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om zijn aangewezen Bitcoin (BTC) fonds te hebben. Wells Fargo zal samenwerken met de New York Digital Investment Group (NYDIG) en FS investment om het Bitcoin-fonds te laten drijven. 

Met deze stap voegt Wells Fargo zich nu bij JP Morgan in het betreden van de crypto-industrie. De laatste heeft ook een aanvraag ingediend bij de SEC voor een Bitcoin-fonds dat het zal aanbieden in samenwerking met de NYDIG. Een andere topbank, BNY Mellon, heeft ook custodial- en issuance services voor digital assets voor zijn klanten geactiveerd. Vergelijkbare instellingen die dergelijke diensten aanbieden, zijn onder meer de in Puerto Rico gevestigde FV Bank en Zuid-Koreaanse banken.

Al deze gebeurtenissen wijzen op een wijdverspreide adoptie van cryptocurrency onder banken. Ze wijzen ook op een toegenomen vraag naar crypto-gerelateerde services van de klanten van de banken.

BlackRock heeft voor $384 miljoen aan Bitcoin mining aandelen gekocht!

‘s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft bijna $ 400 miljoen geïnvesteerd in mining bedrijven aan het einde van het tweede kwartaal, zo blijkt uit indieningen bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC).

De SEC-filings van 30 juni tonen aan dat Blackrock belangen had van 6,71% in Marathon Digital Holdings en 6,61% in Riot Blockchain, meldde Forbes donderdag.

Het totale bedrag dat over de twee firma’s is verspreid bedraagt iets minder dan $ 383 miljoen.

De investering is verspreid over een aantal van Blackrock’s beleggingsfondsen en exchange-traded funds (ETF’s), zoals zijn iShares Russell 2000 ETF.

Eerder deze maand onthulde ook vermogensbeheergigant Fidelity International een investering in Marathon Digital, wat de toegenomen interesse van mainstream financiële dienstverleners in de cryptosector weerspiegelt.

Cardano’s smart contracts zijn klaar voor lancering op 12 september

 • Om Alonzo-ready te worden, werken crypto trading platformen actief samen met het Cardano team
 • Tot nu toe werken 6 platforms samen met de Cardano Foundation, maar er zijn er meer onderweg in afwachting van de lancering van de Alonzo hard fork

Doelen & verwachtingen:

Naarmate Cardano zich richting de lancering van de Alonzo hard fork beweegt, wordt verwacht dat het aantal samenwerkende exchanges snel zal toenemen. Bovendien wil Input Output (het bedrijf achter Cardano) ervoor zorgen dat voordat de upgrade op het Cardano mainnet wordt uitgerold, zoveel mogelijk exchanges beginnen samen te werken.

Cardano wil het nodigde liquiditeitsniveau bereiken voordat de Alonzo hard fork live gaat (hard fork combinator event), hiervoor moeten de meeste cryptocurrency exchanges aan boord zijn. Volgens een recente ontwikkelingsupdate gepubliceerd door Input Output, hebben 6 cryptocurrency exchanges zich aangesloten om actief samen te werken met de Cardano Foundation.

Coinbase gaat partnerschap aan met grootste financiële groep van Japan

 • Amerikaanse crypto exchange Coinbase breidt uit naar Japan
 • Coinbase heeft een partnerschap met de Japanse bankgigant Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG).

Wie is Mitsubishi UFJ Financial Group

Mitsubishi UFJ Financial Group bedient meer dan 40 miljoen klanten en het is de grootste financiële groep van Japan en de op één na grootste bankholding ter wereld, die zo’n 1,8 biljoen USD (148 biljoen JPY) aan deposito’s bezit. 

Het partnerschap met Coinbase

Het partnerschap ondersteunt het plan van de exchange om een meer wereldwijd publiek te bereiken in een poging om te concurreren met Binance. Volgens de exchange voldoet de lancering volledig aan de regelgeving en is het in lijn met de wereldwijde expansiestrategie.

Hoewel Japan geen draconische wetten heeft met betrekking tot cryptocurrencies, lijkt de houding strenger te worden. De Financial Services Agency (FSA) van het land heeft onlangs een waarschuwing gegeven aan Binance voor het opereren zonder een licentie.

Coinbase heeft tot nu toe een strikte focus gehouden op het voldoen aan de regelgevers, vooral in de VS. Deze aanpak is gunstig voor de exchange, omdat het nog geen regelgevingsproblemen heeft gehad.

Save the best for last!

Het BTC mining ecosysteem herstelt zich voortdurend

 • Na de dip van midden juli springt de BTC mining voor de tweede keer omhoog. De moeilijkheidsgraad om te minen is ook toegenomen na de crackdown in China

BTC mining data vanaf 17 juni:

 1. Het BTC mining ecosysteem registreerde een stijging  van 13,77% stijging in twee sprongen.
 2. De sprongen overschreden de 15 Terahashes (TH)
 3. Er wordt verwacht dat de volgende aanpassing op 27 augustus zal zijn
 4. De volgende aanpassing is gericht op het verhogen van de moeilijkheidsgraad tot ongeveer 15,63TH
 5. De moeilijkheidsgraad bereikte zijn hoogtepunt op 25 juli (door de harde aanpak in China)

Andere data gerelateerd aan mining (van Statista):

 • China’s betrokkenheid bij BTC mining verminderd tot 46%
 • China host bijna 17% van de wereldwijde mining hash rate
 • Door het aanpassingsmechanisme van BTC daalde de miningwinst met 7,3%

Cryptoterm van de week

– Markt Structuur –

“Marktstructuur is een support en resistance niveau op de grafieken, swing highs en swing lows. Deze niveaus kunnen we gemakkelijk identificeren. Het is een trendvolgend instrument dat traders lezen en volgen op basis van hoe het asset beweegt. Het kan bullish of bearish zijn.”

Cryptoquote van de week

– Dave Weisberger –

“De financieringskosten van bepaalde esoterische strategieën zullen uiteindelijk drastisch dalen naarmate DeFi zijn eigen positie verwerft en volwassen wordt.”

Andere niet te missen artikels!

De People’s Bank of China gaat achter crypto trading websites en bedrijven aan die als illegaal worden beschouwd

Een subgroep (de Shenzhen-tak) van de People’s Bank of China gaat achter crypto trading en forex trading bedrijven aan en het heeft er al 11 gesloten vanwege hun betrokkenheid bij illegale activiteiten, volgens een CNStock-rapport. De Shenzhen-tak vormde een lijst die in totaal 46 bedrijven bevat die het doelwit zijn van onderzoek. Het doel is om elk bedrijf dat illegale financiële services verleent te vervolgen en te sluiten. 

De lokale overheid wil de leider zijn van het leveringsproces van digitale services voor kapitaalprojecten, met de hulp van China Merchants Bank. De bank zal ook online bedrijven opzetten die lokale burgers in staat zullen stellen gebruik te maken van buitenlandse wisselkoersen. Daarnaast zullen commerciële banken te maken krijgen met verplichte implementatie van verschillende services die door de Centrale Bank zijn ontwikkeld.

Mr. White Hat kreeg een baan aangeboden van Poly Network na zijn 600 miljoen dollar hack

Interessant is dat Poly Network heeft besloten om de goodwill van de hacker te compenseren door het aanbieden van een hoge positie binnen het bedrijf. De aangeboden baan moet nog worden geaccepteerd door de hacker. Ook de eerdere beloning van $500k is afgewezen.

Tot op heden is de werkelijke identiteit van de hacker onbekend. Niemand weet of het in scène is gezet door een enkele aanvaller of een georganiseerde groep mensen.

Onlangs werden twee documenten vrijgegeven over hoe de banken van El Salvador met Bitcoin moeten omgaan

Op 17 augustus werden twee concepten vrijgegeven door Banco Central de Reserva (BCR), dat is de centrale bank van El Salvador. De concepten beschrijven hoe lokale banken Bitcoin-gerelateerde services aan hun klanten moeten aanbieden.

Het eerste ontwerp is getiteld “Guidelines for the Authorization of Operation of the Digital Wallet Platform for Bitcoin and Dollars” (in het Spaans). Volgens de Bitcoin-wet die op 9 juni door de wetgevende macht van El Salvador werd aangenomen, beschrijft deze Bitcoin als een wettig betaalmiddel. Het land zal de cryptocurrency formeel aannemen op 7 september, zoals het in de oorspronkelijke Bitcoin-wet stond.

Walmart (Amerikaanse winkelgigant) is “op zoek naar een visionaire leider” voor cryptocurrency-producten, volgens een recente LinkedIn-vacature.

De taak van de persoon zou zijn om een strategie voor digitale valuta voor het bedrijf te creëren, hoewel het op dit moment onduidelijk is welk product de persoon zou lanceren..

De vacatureadvertentie van Walmart verscheen een paar weken nadat geruchten het nieuws haalden dat Amazon (Walmart rivaal) een grote entree zou kunnen maken in de cryptomarkt. Het bedrijf (vergelijkbaar met Walmart) heeft zijn eigen vacature voor een digitale valuta en blockchain product lead. Amazon ontkende echter de berichten die beweerden dat het bedrijf Bitcoin als betaalmiddel zou accepteren

 

 

Microsoft (softwareontwikkelaarsgigant) wil de transparantie van blockchain-technologie gebruiken om softwarepiraterij te bestrijden

Microsoft’s manier om piraterij te bestrijden:

Met de medewerking van de Carnegie Mellon University en Alibaba heeft de onderzoeksafdeling van Microsoft onlangs een nieuw paper gepubliceerd. Daarin bestudeert het bedrijf uit Redmond een op blockchain gebaseerd aanmoedigingssysteem om antipiraterijcampagnes te ondersteunen.

Gezien het feit dat Microsofts producten (Office-applicaties en Windows) altijd al topprestaties hebben geleverd op softwarepiraterijplatforms, is het in zekere zin een verwachte stap van het bedrijf.

“Argus: A Fully Transparent Incentive System for Anti-Piracy Campaigns” is een onderzoek dat vertrouwt op de transparantie van (de Ethereum) blockchain-technologie.

De veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) onthulde onlangs dat het geheime crypto trading venues in Kyiv had gesloten.

Deze platforms ontvingen 5 tot 10% rente op elke crypto-transactie en genereerden op deze manier een maandelijkse winst die kon oplopen tot 1,1 miljoen dollar. De reden waarom mensen voor deze platforms kozen was de volledige anonimiteit die ze boden.

De gesloten platforms hadden samen ongeveer 1.000 klanten. Enkele van hen waren geldwitwassers, anderen waren criminelen, online fraudeurs, en sommigen waren zelfs organisatoren van massaprotesten. Uit onderzoek bleek zelfs dat de provocatie-acties op de onafhankelijkheidsdag van Oekraïne direct werden gefinancierd door gebruikers van deze platforms.

 

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This