DE WEEKLY 28.03.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.7 biljoen – -5%

BTC Prijs

$56.232- -4.55%

BTC dominantie

59.5%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Storj (STORJ)

231%

Ankr (ANKR)

+149%

Pancake swap

+75%

Dent (DENT)

+70%

Avalanche (AVAX)

-22%

Fantom (FTM)

-20%

Near protocol NEAR

-18%

SushiSwap (SUSHI)

-18%

Wekelijks TA overzicht : Bullish 

Het was een gemengde week voor de BTC bulls omdat Federal Reserve voorzitter Jerome Powell de week begon met te verklaren dat cryptocurrencies geen betaalmiddel waren maar een instrument voor financiële speculatie en “een substituut voor goud in plaats van voor de dollar.”

Ray Dailio, oprichter van ’s werelds grootste hedgefonds Bridgewater Associates, waarschuwde dat BTC verboden zou kunnen worden in de Verenigde Staten als het te succesvol wordt. Hij vergeleek het met de Gold Reserve Act van 1934, die het illegaal maakte voor beleggers om goud te bezitten omdat de overheid niet wilde dat goud zou concurreren met geld en leningen als een opslagplaats van rijkdom.

India bleef debatteren over een nationaal verbod op BTC en andere digital assets, waardoor sommige experts zoals HashCash CEO Raj Chowdry zeiden dat het verbod ernstige gevolgen zou hebben voor de toekomst van de economie en zou leiden tot valuta devaluatie “in de ergste vorm.”

De Nigeriaanse centrale bank verduidelijkte eerdere opmerkingen en maatregelen die in februari werden ingevoerd en die alle commerciële banken opdroegen alle rekeningen te sluiten die geassocieerd zijn met cryptocurrency-uitwisselingen en bedrijven die rechtstreeks betrokken zijn bij transacties in digitale valuta.

De plaatsvervangend gouverneur vertelde de media dat de ingevoerde maatregelen inwoners niet verhinderden om in cryptocurrency’s te handelen.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Vanuit een macro-perspectief heeft de koersvolatiliteit van de week de bullmarkt, die al zes opeenvolgende maanden positieve slotresultaten neerzette, geen halt toegeroepen. De dagelijkse verliezen en zelfs het wekelijkse verlies overspoelen de grafieken niet met bearish connotaties. Alle belangrijke lange termijn moving averages en trendlijnen blijven dus nog steeds intact.

Wat belangrijker is, is dat Bitcoin bij zijn meest recente high bijna de 3,618 Fibonacci extention van de 2017-2018 bear markt aantikte, namelijk rond de $ 63.774. Dit alllemaal terwijl de Relative Strength Index (RSI) een bearish momentum divergentie bleef weergeven. In combinatie met een stijgende prijs is dit geen gezond signaal, zeker niet als we zien dat de huidige maandelijkse RSI-lezing meer dan 90 is.

De samenloop van bearish technische indicatoren ondersteunden een correctie en ondersteunen zelfs nog steeds verdere neerwaartse beweging op de korte termijn, maar op dit moment is er niets dat een trendverandering bevestigt.

 

Weekly 

Daily

Als BTC verder wegzakt, moet het de 10-weeks (SMA) vasthouden, een standaard support level voor elke bull markt correctie. Het zou een daling van 20% betekenen ten opzichte van de vorige high, en vanaf de prijs op het moment van schrijven, zou het een verdere daling zijn van iets meer dan 10%. Dit is dus precies in lijn met een normale correctie.

Een wekelijks sluiten onder de 10-weeks SMA zal het waarschuwingsniveau verhogen en, nog belangrijker, duiden op verdere verliezen. 

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

Bijkomend werden er op 26 maart optie contracten afgesloten en dit met een recordbedrag van $6,1 miljard. Hierdoor ondervond Bitcoin een sell-off die de prijs onder de $50.500 bracht. Er is nu ook veel speculatie rond de nieuwe contracten die op 30 april aflopen, waarbij beleggers inzetten op een prijs van $80k.

De Bitcoin-prijs staat momenteel op $53.271,95 en beleggers lijken onzeker te zijn over de volgende mogelijke beweging. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Op het moment van schrijven strijden de Bitcoin bulls en bears om de zeer omstreden prijs rond $53.000 op te eisen. De IOMAP geeft aan dat een grote cluster van adressen (677k) en volume (440.097k BTC) iets onder $53.270 is opgekocht. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van trading activiteit zag, wijst op de waarschijnlijkheid van investeerders die in de buurt van deze range terug willen kopen en support willen creëren voordat de prijs verder daalt. Als deze range wordt doorbroken, is er een vergelijkbaar gebied met een concentratie van kopers tussen $48.503 en $50.132. Hier hebben ongeveer 639.2k adressen eerder ruwweg 348k BTC gekocht.

Maar ondanks de recente neerwaartse prijsactie, zien de on-chain indicatoren er nog altijd even sterk uit als voorheen. Buiten de clusters zien we ook dat het aantal BTC hodlers de laatste twaalf maanden met meer dan 2,84 miljoen is toegenomen.

Onze 6 belangrijkste topics!

General Motors heeft al patent op gebruik van blockchaintechnologie

 

Nog maar een maand geleden ontkende General Motors CEO Marry Barra interesse in Bitcoin; “We hebben geen plannen om te investeren in Bitcoin, dus daarmee is de kous af.” Ze verklaarde echter wel dat het bedrijf de belangstelling van klanten voor het gebruik van digitale valuta als betaalmiddel zou monitoren en evalueren in de toekomst.

Blijkbaar is de interesse van GM in Bitcoin voortgekomen uit een recent onderzoek dat het bedrijf heeft uitgevoerd bij klanten om te peilen hoe comfortabel ze het zouden vinden om de beloftevolle cryptocurrency als betaalmiddel te gebruiken.

Is het zo’n verrassing? Waarschijnlijk voor de meesten, maar het feit is dat General Motors twee jaar geleden is begonnen met het patenteren van blockchain-toepassingen voor zaken als beveiligingsinformatie van klanten en bestuurderloze auto’s.

Je kan vanaf nu een Tesla kopen met Bitcoin!

Begin februari nog onthulde Elon Musk in een filing met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat elektrische autofabrikant Tesla, voor 1,5 miljard dollar aan Bitcoin had gekocht en van plan was BTC te gaan accepteren als betaalmiddel. Zoals Musk via Twitter aankondigde, maakt hij die belofte nu waar.

De hele vloot van het bedrijf – Model S, Model Y, Model 3 en Model X – kan nu worden gekocht met Bitcoin. Musk kondigde ook aan dat Tesla “alleen interne en open source software” gebruikt en “een Bitcoin node aanstuurt”. Daarmee sluit Tesla zich aan bij het wereldwijde netwerk van peer-to-peer operators die de Bitcoin blockchain hosten en synchroniseren.

Bovendien onthulde Musk ook dat de Bitcoins die aan Tesla worden betaald, zullen worden behouden en niet zullen worden omgezet in fiatvaluta. Omgekeerd betekent dit dat Tesla zijn Bitcoin-aandelen verder wil vergroten.

In eerste instantie zullen alleen Amerikaanse klanten een Tesla kunnen kopen via Bitcoin. Het is echter de bedoeling dat de dienst “voor het einde van dit jaar” ook beschikbaar komt voor klanten buiten de VS.

Crypto.com kondigt een nieuw platform aan!

Crypto.com blijft hard werken aan nieuwe partnerships en de uitbreiding van zijn netwerk. Onlangs nog kondigde de crypto app een wereldwijd alliantiepartnerschap en hoofdlidmaatschap aan met Visa, evenals een partnerschap met Aston Martin Cognizant Formula One.

Deze week kondigde Crypto.com de lancering aan van zijn eigen NFT-platform met unieke content van populaire artiesten, muzikanten, atleten en sportfiguren. Het platform werd gelanceerd op 26 maart en zal exclusieve content bevatten van Aston Martin Cognizant Formula OneTM, Axel Mansoor, Bag Raiders, BossLogic, Boy George, Jonathan Monaghan met Nathan Evans, KCamp, Klarens Malluta met Lionel Richie, KLOUD, Mr. Brainwash, OPUS, Snoop Dogg en nog veel meer.

Bij de lancering streeft Crypto.com ernaar om het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daarom zullen gebruikers de NFT’s met één klik kunnen kopen, verhandelen en doorverkopen via creditcard of bankpas, ongeacht of hij een Crypto.com gebruiker is of niet.

In de sportwereld zal Crypto.com in eerste instantie samenwerken met haar nieuwe partner Aston Martin Cognizant Formula One om exclusieve Crypto.com NFT’s aan te bieden. Aanvullende atleten, teams en competities zullen naar verwachting in de komende weken worden aangekondigd.

Als India Bitcoin gaat bannen dan is het land gedoemd om te mislukken!

Het verwerpen van crypto als reservevaluta zal leiden tot een devaluatie van de Indiase munt in de ergste vorm, aldus blockchainondernemer Raj Chowdry.

“Een Indiaas verbod op cryptocurrency zou ernstige gevolgen hebben voor de toekomst van de economie van het land, en zou leiden tot een valutadevaluatie van de ergste vorm”, zegt blockchainondernemer en HashCash CEO Raj Chowdry.

Chowdry, ook de directeur van de in de Verenigde Staten gevestigde cryptocurrency-uitwisseling PayBito, zei dat India’s afwijzing van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies gelijk zou staan aan het afwijzen van de Amerikaanse dollar. Zonder het reguleren en uiteindelijk aannemen van cryptocurrency als een reservevaluta, zou de Indiase economie op de lange termijn volgens Chowdry eronder lijden.

Het lot van cryptocurrencies in India zag er onheilspellend uit nadat een anonieme ambtenaar in februari informatie over een aanstaand verbod lekte naar Bloomberg. De verwachting was dat houders van cryptocurrencies drie tot zes maanden de tijd zouden krijgen om hun geld terug te zetten in fiat.

Recente geruchten van het Indiase ministerie van Financiën suggereren echter dat de situatie niet zo duidelijk is. Minister van Financiën Nirmala Sitharaman zei dat berichten over een algemeen verbod op cryptocurrencies overdreven waren, en dat er gesprekken gaande waren met toezichthouders binnen de Reserve Bank of India. Sitharaman voegde eraan toe dat eventuele aankomende regelgeving niet zo streng zou zijn als eerder werd afgeschilderd.

Zal Fidelity er in slagen om een ETF goedgekeurd te krijgen?

Fidelity Investments, met een beheerd vermogen van $4,9 miljoen (AUM), heeft onlangs een aanvraag ingediend voor een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) bij de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC). Goldman Sachs doet mee aan de hype van de digitale valuta en heeft ook een aanvraag ingediend bij de toezichthouder voor een nieuw beleggingsproduct dat indirecte blootstelling aan BTC zou bieden.

Fidelity Investments bereidt zich voor op de lancering van zijn eigen Bitcoin-fonds en is van plan financiële steun te bieden aan een ETF genaamd de Wise Origin Bitcoin Trust.

Via zijn dochteronderneming, FD Funds Management, heeft de firma een Form S-1 ingediend bij de SEC voor een Bitcoin ETF. Het beleggingsproduct zou de prestaties van het digital asset bijhouden op basis van de Fidelity Bitcoin Index, die eerder werd opgezet werd om de BTC-prijs te volgen.

Volgens de indiening zou Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Trust zijn aandelen waarderen op basis van de prijzen op Coinbase en Bitstamp. Vergelijkbaar met eerder voorgestelde Bitcoin ETF’s, wil Fidelity Trust meer manieren bieden voor institutionele beleggers om in de cryptocurrency-markt te stappen. Fidelity zei in een officiële verklaring:

Een steeds breder scala aan beleggers die toegang zoeken tot Bitcoin heeft de behoefte onderstreept aan een meer gediversifieerde reeks producten die blootstelling bieden aan digital assets.

Ripple doet weer een goede stap in de rechtzaak met de SEC!

In de juridische strijd tussen de U.S. Securities and Exchange Commission, SEC en Ripple, blijven beide partijen zorgen voor een ononderbroken botsingen. In een brief die naar Magistrate Judge Sarah Netburn werd gestuurd, schrijven de advocaten van Ripple dat de weigering van de SEC om haar documenten over de classificatie van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) vrij te geven, gebaseerd is op een “verkeerde karakterisering” van de feiten en “een zelfingenomen voorspelling van de uitkomst van deze zaak”.

De advocaten van Ripple geven redenen waarom de documenten over BTC en ETH, evenals de interne documenten van de SEC over BTC, ETH en XRP, relevant zijn. Volgens de brief zijn de advocaten van Ripple op zoek naar bewijs dat het agentschap heeft bijgedragen aan “wijdverspreide marktverwarring” met betrekking tot XRP.

Zowel advocaat Jesse Hynes als advocaat Jeremy Hogan prezen de brief als een grote stap voorwaarts van Ripple. Hogan verklaarde dat de rechter na deze brief geen andere keuze zal hebben dan de motie van Ripple toe te wijzen en steun te verlenen bij het openbaar maken van de documenten.

Ik zou geschokt zijn als de rechter de SEC deze documenten niet laat verstrekken.

Hogan analyseerde ook dat de rechtszaak tegen Brad Garlinghouse en Chris Larsen kennis van het wangedrag in het spel brengt en “dat wordt een grote vergissing voor de SEC, want daardoor worden deze documenten relevant. Hoe groot de fout is, hangt af van wat er in de documenten staat.” De advocaten van Ripple hebben mogelijk al een eerste “fout” gevonden in het proces.

Een telefonische conferentie is gepland voor dinsdag 6 april 2021 om 14:00 uur New Yorkse tijd om de gezamenlijke motie van de gedaagden om te dwingen te bespreken.

Save the best for last!

Om de week af te sluiten, verscheen Dawn Fitzpatrick, de CIO van Soros Fund Management, in een interview met Bloomberg waarin zij de interesse en investeringen van het fonds in de infrastructuur van Bitcoin bevestigde, terwijl ze liet doorschemeren dat het een BTC-eigenaar was.

Fitzpatrick verklaarde ook dat de cryptocurrency-industrie zich op een “buigpunt” bevindt.

Voorheen gestructureerd als een hedgefonds, opereert Soros Fund Management als een family office. De firma Soros werd in 1970 opgericht door de legendarische en al even controversiële George Soros en heeft ongeveer $28 miljard aan assets onder beheer. Sinds de oprichting heeft Soros Fund Management naar schatting meer dan 32 miljard dollar winst gegenereerd.

Terwijl Bitcoin aan momentum blijft winnen bij individuele investeerders, bedrijven en toonaangevende investeringsleiders, wordt het tegelijkertijd in twijfel getrokken of zelfs verboden door overheidsinstanties. Er is geen twijfel dat er een voortdurende touwtrekkerij is die verre van verzoenend is, maar de adoptie versnelt. De veranderende stemming over BTC als een store of value vormt een grote uitdaging voor nationale overheden.

Cryptoterm van de week

– Short Squeeze –

Een “short squeeze” is een snelle koersstijging van een crypto die in de eerste plaats te wijten is aan een overvloed aan short selling van die crypto, en niet zozeer aan onderliggende fundamentele factoren. Een short squeeze doet zich voor wanneer er een gebrek aan aanbod is en een overaanbod aan vraag naar de crypto doordat short sellers de crypto moeten kopen om hun short posities te dekken.

Cryptoquote van de week

– Warren Buffett –

“De belangrijkste kwaliteit voor een belegger is temperament, niet intellect.” 

Aankomende events

31 maart 2021 – 

 • NEO – NEO 3.0 Mainnet
 • Cardano – ADA pay op Shelley netwerk
 • Coti – Debit kaart + Bank account + exchanges mainnet 1.0 + ultra 2.0 + Exchange licentie
 • PundiX – XPOS DeFi FUNCTIONALITEIT + XWALLET decentralisatie + Token reductie
 • Polymath Network – Polymesh Mainnet lancering
 • Wanchain – Parent-child-chain DEX + Brand Image upgrade
 • Troy – Prototype & Aggregator
 • Crypto.com – Mainnet lancering
 • Kardia Chain – Mainnet 1.x + DeFi wealth Management + Esports platform official
 • Nuls – Nuls krijgt een nieuwe naam
 • e-radix- Node runner Test betanet + RPN-1 drop 3
 • Bella Protocol – Flex Savings V2
 • Sperax – Testnet V2 staking
 • Ubiq – Istanbul Hardfork Ubiq
 • Avalanche – European Stablecoins + Staking & NFT ondersteuning
 • Zilliqa – Polynetwerk Bridge Live
 • Fetch – Mainnet lancering
 • Hedera Hashgraph – Rosetta API integratie
 • Orion – Mainnet lancering
 • Theta netwerk – DEX vrijgave
 • Reef -Chainlink integratie & DOT engine + Yield engine v1 + Fiat gateways integratie + Multi ecosystem support
 • Kava – Kava 5 lancering
 • Oasis – Mainnet upgrade
 • Kadena – Mainnet lancering

Andere niet te missen artikels!

De CEO van cryptogerichte investeringsfirma New York Digital Investment Group (NYDIG) zegt dat overheden nu overwegen om te investeren in Bitcoin (BTC).

Robert Gutmann bevestigt in een interview met Real Vision-oprichter Raoul Pal dat overheidsfondsen informeren naar de mogelijkheid om het paradepaardje van de cryptomarkt te kopen.

Tennispro Serena Williams investeert in Lolli, een beloningsapp waarmee mensen Bitcoin (BTC) kunnen verdienen als ze online winkelen.

De crypto-startup zegt dat het $5 miljoen heeft opgehaald in zijn pre-Serie A-financieringsronde met Williams’ investeringsfirma Serena Ventures en haar man Alexis Ohanian’s durfkapitaalfonds Seven Seven Six die de investeerdersgroep aanvoeren.

Goldman Sachs maakt zich op om zijn klanten blootstelling te bieden aan een exchange-traded fund (ETF) dat is ondergebracht in de cryptocurrency-industrie.

In een nieuwe aanvraag bij de Amerikaanse Securities Exchange and Commission (SEC) zegt de Wall Street-gigant dat het van plan is om een obligatie aan te bieden die gekoppeld is aan de prestaties van de ARK Innovation ETF, een actief beheerde ETF die ten minste 65% van zijn vermogen belegt in bedrijven waarvan de industrie overeenkomt met het beleggingsthema van ontwrichtende innovatie.

Microsoft lanceert een platform dat identiteiten kan authenticeren met behulp van de Bitcoin blockchain.

De techgigant zegt dat v1 van het ION decentralized identifier (DID) netwerk eindelijk compleet is en nu live staat.

ION is een gedecentraliseerde layer 2 technologie voor DID, die de identiteit van een persoon, of een willekeurig onderwerp, kan verifiëren zonder afhankelijk te zijn van derde partijen zoals vertrouwde validators en gecentraliseerde entiteiten.

Een paar dagen geleden deed Dominik Schiener een spannende onthulling over een mogelijke implementatie van IOTA Identity tijdens een AMA-bijeenkomst.

De mede-oprichter van de IOTA Foundation verklaarde dat ze in gesprek zijn met partners en overheidsinstellingen in de Verenigde Staten om een vaccinatiepaspoort-oplossing te implementeren.

Vorige week werd op de website van het Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) een paper gepubliceerd waarin een dergelijke use case werd geschetst. Het onderzoek, getiteld “Using IOTA and QR Code Technology to Control Epidemic Diseases across the U.S.”, werd voorgesteld op een conferentie die plaatsvond op 30 januari als onderdeel van een reeks workshops en presentaties op een jaarlijks evenement van de IEEE.

Toonaangevende gedecentraliseerde crypto exchange Uniswap (UNI) onthult dat het zich opmaakt voor de lancering van een langverwachte upgrade.

In een verklaring zegt Uniswap Labs dat het zich richt op de uitrol van Uniswap v3 op het Ethereum mainnet op 5 mei met functies die het “de meest flexibele en kapitaalefficiënte geautomatiseerde market maker ooit ontworpen” zal maken.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Kan het, een passief inkomen genereren op je Bitcoin? DEEL 1

Heb je uzelf dit ook al eens niet afgevraagd? als je ETH, DASH of NEO ( en nog een hoop andere) kan staken, waarom dan niet Bitcoin. Wij zijn altijd op ons hoede voor scams omdat het voor hun het ideaal scenario zou zijn om meer BTC te vergeren. Wij gingen op onderzoek uit of het echt kan, meer Bitcoin verdienen. Zoals jullie al wel gemerkt hebben verdelen wij onze artikelen op in meerder delen zodat alles mooi overzichtelijk en duidelijk blijft. De serie zal deze keer bestaan uit 5 delen!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Share This