DE WEEKLY 4.04.2020

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.95 biljoen – +8%

BTC Prijs

$58.808 – +5%

BTC dominantie

56.2%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin?

Holo (HOT)

+187%

BitTorrent (BTT)

+187%

TRON (TRX)

+84%

Helium (HNT)

+76%

BitMax (BTMX)

-51%

Voyager (VGX)

-16%

Ankr (ANKR)

-13%

Harmony (ONE)

-11%

Wekelijks TA overzicht : Bullish

Een Bitcoin-prijs met 440% rendement in de afgelopen zes maanden, 108% in Q1, en bijna 30% deze maand weerspiegelen de evolutie van BTC als speculatief asset naar een betaalmiddel en een store of value voor individuele en institutionele investeerders. 

Bitcoin’s toenemende afhankelijkheid van institutioneel geld en adoptie is bullish op lange termijn

Voor een beetje achtergrond: Tesla introduceerde onlangs de mogelijkheid om auto’s te kopen met BTC, betalingsverwerkingsleider Visa kondigde de volledige integratie van de USDC stablecoin in hun betalingssysteem aan, en PayPal biedt klanten nu de mogelijkheid om hun Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash direct om te zetten in Amerikaanse dollars die PayPal vervolgens gebruikt om handelaren te betalen.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin toonde vrijdagnacht bullish tendensen, met lokale highs rond $60.110. Een kleine correctie bracht Bitcoin dichter terug bij $59.000 en handelt op moment van schrijven rond $59.800. De aanhoudend hogere niveaus betekenen dat Bitcoin effectief de flash crash van eerder deze week heeft tenietgedaan, terwijl het nog steeds in de eerder genoemde range blijft traden.

Naar onze verwachting zal $60.000 verdwijnen als resistance, om dan later te flippen en te dienen als support. Dit ook vooral gebaseerd op afnemende verkoopdruk op de exchanges en de clusters die we zijn bij de “in/out around price indicator”. De $70.000 kan echter langer op zich laten wachten.

Vanuit een bredere analyse is er geen reden om de robuustheid van de bullmarkt in twijfel te trekken. Toch is het misschien tijd om te overwegen dat BTC een complexe top zou kunnen vormen in de vorming van een oplopend wedge patroon (rond $63.778).

Gebaseerd op het oplopende wedge patroon, zal BTC waarschijnlijk een nieuwe high drukken, maar het zal van korte duur zijn en hoogstwaarschijnlijk een negatieve momentum divergentie creëren op de Relative Strength Index (RSI).

Het stijgende patroon zou verschillende weken kunnen duren….

Verder zien wij dat ETH nog altijd op koers ligt. Van BTC zijn wij nog niet overtuigd of het de komende maanden hetzelfde zal doen als in januari en februari (lees ranging) , maar wij denken wel dat we een sterke push boven de 60k zullen zien.

Verder zien we ook dat het ~$57.500 gebied waar Bitcoin in februari werd afgewezen nu dient als support. Mooi om te zien dat er hier een flip heeft plaatsgevonden en dit is zeker bullish voor de rest van de altcoinmarkt.

Nu gaat het erom om alles deftig op te volgen, komende maanden.

Om positief hier af te sluiten – Zoals Cointelegraph meldde, zijn de prijsdoelen voor Ether nu meer bullish dan ooit, en omvatten $2.600 als volgende, met $5.000 en zelfs $ 10.000 in het spel. De hoeveelheid ETH in handen van exchanges is, net als BTC, sterk gedaald dit jaar.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

De Bitcoin prijs zit momenteel op $58.808 en geeft al een paar weken gemengde signalen uit. Door de winstgevendheid van traders in de buurt van de huidige prijs van BTC te analyseren, kunnen we de omstandigheden en prijsbereiken begrijpen die naar verwachting nu als support en resistance zullen fungeren.

De IOMAP is nuttig voor traders om de volgende prijsniveaus te kennen waar adressen verwacht worden te kopen en verkopen, gebaseerd op de on-chain posities en ongerealiseerde winsten van gebruikers. Zoals u kunt zien in de grafiek, vertegenwoordigt de grootte van elke cluster het volume van BTC dat eerder is gekocht op een gespecificeerde prijsrange.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Momenteel geeft de IOMAP aan dat er een mooie support is op 57.068 dollar, waar ruwweg 1M adressen zo’n 342 duizend BTC kochten, dit in de range tussen $56.346 en $58.095, wat toen nog een kritisch weerstandsniveau was. Deze prijsrange, die al hoge niveaus van handelsactiviteit zag, zal nu dus naar verwachting fungeren als sterke support, omdat beleggers op dit punt boven hun break-even zitten. 

Buiten deze data wijst de IOMAP ook op een zeer sterke support tussen $54.596 en $56.346, waar eerder bijna 976 duizend adressen een totaal van 510 duizend BTC kochten. De IOMAP wijst vooral nu op sterke support tussen de $54.596 en $58.095.

Onze 6 belangrijkste topics!

CME kondigt de lancering van “Bitcoin Micro Futures” aan!

De Chicago Mercantile Exchange (CME) heeft de lancering aangekondigd van “Bitcoin Micro futures”. In een persbericht heeft de entiteit de uitroldatum vastgesteld op 3 mei van dit jaar. De entiteit wacht momenteel op reglementaire bevestiging van het nieuwe product dat wordt gekenmerkt als een aanbod dat bestaat uit contracten met een tiende van 1 BTC per contract.

Het kleinere contract zal marktdeelnemers “van instellingen tot verfijnde, actieve, individuele handelaren een extra instrument bieden om hun spot Bitcoin prijsrisico af te dekken of Bitcoin trading strategieën uit te voeren op een efficiënte, kosteneffectieve manier, allemaal met behoud van de kenmerken en voordelen van CME Group’s standaard Bitcoin futures”.

Uit gegevens van de CME blijkt dat er meer dan 13.800 op BTC gebaseerde derivatencontracten ter waarde van 69.000 BTC zijn verhandeld sinds de lancering van het product in 2017.

De introductie van Micro Bitcoin futures speelt direct in op de vraag naar kleinere contracten van een breed scala aan klanten en zal nog meer keuze en precisie bieden in hoe deelnemers gereguleerde Bitcoin futures kunnen verhandelen op een transparante en efficiënte manier bij CME Group.

Door de sterke stijging van de Bitcoin zou de digitale yuan aan belang kunnen winnen!

De centrale bank zegt dat de sterke interesse in haar CBDC-project deels wordt gedreven door de recente stijging van Bitcoin, ondanks het feit dat cryptocurrency nog steeds verboden is in China.

De cryptocurrency ruimte kan helpen om zijn eigen concurrenten te paaien nadat een vertegenwoordiger van de People’s Bank of China zei dat de recente stijging van Bitcoin (BTC) hernieuwde interesse heeft veroorzaakt in het digitale yuan-project van de natie.

De digitale yuan is de digitale munt van China’s centrale bank, en zoals alle CBDC’s zijn de basisprincipes ervan volledig tegengesteld aan die van de cryptocurrency-ruimte.

De kernbegrippen van cryptocurrency, decentralisatie en autonomie, worden overboord gegooid ten gunste van centralisatie en toezicht, in een poging van de overheid om de geldstroom gemakkelijker te controleren. De digitale yuan zal naar verwachting ook centraal staan in China’s smart city-ambities, waarbij hele steden in de komende jaren cashloos worden gemaakt.

Maar de PBoC gelooft dat de “zeer grote” belangstelling voor de digitale yuan een gevolg is van Bitcoins recente stijging naar nieuwe hoogtepunten, ondanks het feit dat cryptocurrency nog steeds verboden is in China.

China heeft de afgelopen jaren talrijke proefprojecten met de digitale yuan uitgevoerd, waarbij het experiment zich uitstrekte tot biometrische hardware wallets, geldautomaten op straat, nationale loterijtrekkingen, en meer.

Stellar wil een brug slaan tussen alle fiat valuta’s

Stellar Development Foundation (SDF) COO Jason Chlipala gaf een interview om enkele van de meest relevante punten voor het platform en de crypto-industrie te bespreken. Benadrukkend dat de missie van SDF is om een ondersteuning te zijn voor het vergroten van de toegang tot het wereldwijde financiële systeem, verklaarde hij dat Stellar Lumens een platform is voor het verbinden en openen van financiële structuren.

Over de belangrijkste use cases, zei Chlipala dat Stellar zich richt op betalingen en in zijn native functies, zoals het creëren van assets en tokenization van gereguleerde assets. Momenteel werkt SDF aan het ontwikkelen van bruggen tussen de “Stellar-wereld” en de non-Stellar-wereld, deze entiteiten staan bekend als “anchors “.

Eén van de belangrijkste anchors voor de SDF werd begin februari van dit jaar ontplooid. Als gevolg van een samenwerking met het CENTRE-consortium werd Stellar de derde blockchain die de stablecoin USD Coin (USDC) host, samen met Ethereum en Algorand. Chlipala verklaarde:

We zijn gericht op het bouwen van dat netwerk, uiteindelijk is het doel om anchors te hebben in alle valuta’s. Dus elk land dat je je kunt voorstellen heeft een anchor. Dus als je dan je fiat geld wilt omzetten in een Stellar asset, dan kun je dat doen.

Vechain heeft een nieuwe partnerschap in de wacht gesleept en wat voor één!

Ubitquity, een blockchain-as-a-service (BaaS) platform provider is een samenwerking aangegaan met VeChain. Het bedrijf is van plan om nieuwe producten en diensten te lanceren op de VeChain blockchain gericht op de wereldwijde eigendomsindustrie.

Ubitquity deelde meer details via een blogpost. Oprichter en CEO Nathan Wosnack sprak zijn optimisme uit dat de samenwerking beide bedrijven vooruit zal helpen. Hij merkte op:

Ubitquity is er trots op om samen te werken met zo’n gerespecteerd en vooruitdenkend bedrijf als VeChain, die vooroplopen in de bedrijfsadoptie van blockchain-technologie. Ubitquity gaat een oplossing implementeren voor haar langetermijnklant, Rainier Title op de VeChainThor publieke blockchain met behulp van het BaaS-platform genaamd VeChain ToolChain.

Rainer Title was één van de eerste klanten die Ubitquity had. De twee gingen in augustus vorig jaar een partnerschap aan, waarbij de focus lag op het gebruik van blockchain in de vastgoedtitel- en escrow-diensten. Ubitquity levert een blockchain-platform voor de uitgifte van tokenized vastgoedtitels voor Rainier. Deze tokens stellen klanten van Rainier in staat om te profiteren van gefractioneerde eigendomsmogelijkheden van vastgoed.

Wosnack gelooft dat de samenwerking met VeChain nieuwe mogelijkheden zal openen voor zijn klanten, vooral die in de vastgoedsector zoals Rainier. Hij merkte op: “Dit is een historisch moment voor de vastgoed- en eigendomsindustrie, en het is geweldig om zo’n vooruitdenkende partner te hebben om deze visie en droom mee te ontwikkelen en te creëren.”

Is Ethereum populair aan het worden bij institutionele investeerders?

Afgelopen week is er bijna een miljard dollar aan Ethereum uit de crypto exchange Coinbase weggehaald. De 400.000 Ethereum ter waarde van 800 miljoen dollar dat uit Coinbase stroomde, werd mogelijk aangewakkerd door institutionele vraag.

Eerder dit jaar maakte de managementgigant voor crypto assets Grayscale bekend dat in het laatste kwartaal van 2020 93% van alle kapitaalinstroom in digital assets afkomstig was van instellingen. De gemiddelde wekelijkse investering in de Grayscale Ethereum Trust bedroeg in die periode $ 26,3 miljoen.

Begin maart onthulde cryptocurrency-analysefirma Santiment dat grote investeerders (gedefinieerd als degenen die meer dan 10.000 ETH bezitten) bijna 70% van het aanbod van het digital asset in handen hebben.

Afgelopen maand heeft Ethereum één van de grootste hoeveelheden kapitaal ontvangen in vergelijking met andere cryptocurrencies, volgens CoinShares, een investeringsmaatschappij in digital assets. Volgens het CoinShares-rapport bedroeg de kapitaalinstroom in Ethereum van institutionele beleggers van begin maart tot 26 maart $ 130 miljoen, terwijl het totale bedrag aan kapitaalinstroom voor alle cryptocurrencies $ 469 miljoen bedroeg. Het cijfer is ongeveer 28% van de totale kapitaalinstroom, terwijl de marktkapitalisatie van Ethereum slechts 12% van de hele ruimte is.

Year-to-date bedroeg de instroom van fondsen in Ethereum in totaal $ 744 miljoen, goed voor 17% van de totale kapitaalinstroom met betrekking tot alle cryptocurrencies.

Coinbase heeft goedkeuring verkregen om naar de beurs gaan!

Top crypto exchange Coinbase maakt bekend dat het goedkeuring heeft gekregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om naar de beurs te gaan. In een nieuwe blogpost zegt Coinbase dat de SEC hun verzoek heeft geaccepteerd om naar de beurs te gaan via een directe notering, die op 14 april zal plaatsvinden. Haar klasse A gewone aandelen zullen genoteerd worden op de Nasdaq onder het tickersymbool COIN.

Coinbase diende zijn Form S-1 in december 2020 in en was naar verluidt al sinds juli vorig jaar bezig met de voorbereidingen om naar de beurs te gaan.

Volgens nieuwsuitgever Axios zal Coinbase de markt betreden met een waardering van $ 100 miljard, gebaseerd op de prestaties van het bedrijf tijdens een private verkoop van marktaandelen voorafgaand aan de publieke lancering.

Die waarde zou het bedrijf op de 147e plaats zetten op de lijst van topaandelen volgens marktkapitalisatie, net onder retail outlet Target. Het bedrijf zal ook van start gaan met een hogere waardering dan eender welk ander Amerikaans technologiebedrijf sinds Facebook in 2012.

Coinbase heeft momenteel 43 miljoen geverifieerde gebruikers en heeft bijna een half biljoen dollar aan volume gedaan sinds de lancering in 2012. Het bedrijf beheert voor 90 miljard dollar aan assets op het platform en is actief in meer dan 100 landen. Coinbase wordt de eerste in de VS gevestigde crypto exchange die naar de beurs gaat.

Save the best for last!

Te midden van een nieuwe bullish trend op de cryptocurrency markten, heeft de totale crypto marktkapitalisatie een nieuw historisch record gebroken, net onder de $ 2 biljoen.

De market cap van alle cryptocurrencies overschreed op 31 maart de $1,9 biljoen, volgens data van grote crypto monitoring platformen zoals CoinGecko en CoinMarketCap. De totale market cap bereikte eerder die dag een maximum van $1,99 biljoen, waardoor er een nieuwe all-time high werd bereikt.

Na een daaropvolgende correctie, is de totale crypto market cap lichtjes afgegleden, tot $1,89 biljoen op het moment van schrijven.

Door het bereiken van zijn nieuwe historische hoogtepunt heeft de totale crypto-marktkapitalisatie de marktkapitalisatie van olie- en gasgigant Saudi Aramco ingehaald, ’s werelds tweede meest waardevolle bedrijf op basis van marktkapitalisatie na Apple. Volgens gegevens van TradingView bedraagt de market cap van Saudi Aramco op het moment van schrijven ongeveer 7 biljoen Saudi riyals, of $ 1,86 biljoen.

Nadat het in februari de marktkapitalisatie van Google aandelen overtrof rond de $ 1,4 biljoen, is de totale crypto marktkapitalisatie doorgegaan met het flippen van ’s werelds grootste bedrijven, waaronder Amazon en Microsoft. Op het moment van publiceren zijn de respectieve marktkapitalisaties van Amazon en Microsoft $ 1,5 biljoen en $ 1,7 biljoen.

Cryptoterm van de week

– Anarcho-kapitalisme –

“Het anarcho-kapitalisme pleit voor de afschaffing van gecentraliseerde staten, en voor het belang van privé-eigendom en contractuele overeenkomsten in het economisch systeem.”

“Anarcho-kapitalisten geloven dat de staat in zijn huidige vorm een belemmering is voor de ontwikkeling van een “vrije” samenleving – en dat het bestaan van staten in kapitalistische samenlevingen resulteert in een systeem van dwang.”

Cryptoquote van de week

– Tyler Winklevoss –

“Wij hebben ervoor gekozen om ons geld en vertrouwen te stellen in een wiskundig kader dat vrij is van politiek en menselijke fouten”. 

Aankomende events

5 april 2021

  • Avalanche – Encode avalanche club
  • Drep – Killer product lancering
  • Morpheus – Morpheus.Network Black

6 april 2021

  • Enjin – JumpNet
  • PundiX – Staking begint

8 april 2021

  • Kava – Kava 5 lancering
    Vechain – Business bridge

9 april 2021

  • Elrond – Eerste DeFi 2.0 module

10 april 2021

  • PancakeSwap – Token burn

 

Andere niet te missen artikels!

Hoorzitting op 06 april kan nieuwe impuls geven voor Ripple

Advocaat Jeremy Hogan vatte samen dat de documenten slechts een bijzaak zijn en wees erop dat de volgende grote gebeurtenis zal plaatsvinden op dinsdag 06 april. Dat is wanneer een telefonische onderzoeksconferentie zal plaatsvinden om de motie van Ripple te bespreken om de SEC-documenten over de classificatie van Bitcoin en Ethereum als geen effecten openbaar te maken. Hogan verklaarde:

In SEC v. Ripple is er veel activiteit geweest met betrekking tot moties om documenten te “verzegelen” en enkele andere kleine openbaarmakingskwesties. Men moet door de bomen het bos niet uit het oog verliezen – deze moties zijn niet cruciaal voor de zaak. De volgende grote gebeurtenis is de hoorzitting op 6 april!

PayPal’s nieuwste crypto-functie 

PayPal heeft aangekondigd dat klanten in de VS vanaf nu aankopen kunnen doen met crypto bij miljoenen bedrijven over de hele wereld. De functie – bekend onder de naam Checkout with Crypto – zal de komende maanden worden uitgebreid.

Het zet digital assets direct om in cash bij de kassa, waardoor “zekerheid van waarde en geen extra transactiekosten” ontstaan.

Tether volledig gedekt, rapport zegt 

Tether heeft een onafhankelijk accountantsrapport vrijgegeven dat bevestigt dat haar USDT stablecoin volledig wordt gedekt door dollars die in reserve worden gehouden. Uit de controle bleek dat Tether op 28 februari een totaal vermogen had van $35.276.327.156 – meer dan de 35.111.966.857 tokens die op dat moment waren uitgegeven.

Het heeft al lang te maken met kritiek over de vraag of het wel genoeg dollars op een bankrekening heeft staan om alle USDT coins die er zijn, te kunnen vereffenen.

Man verliest 17,1 BTC door oplichtingsapp 

Een Trezor-gebruiker werd opgelicht voor 17,1 BTC na het downloaden van een valse Trezor-app uit de App Store van Apple. Vandaag zou het geld bijna 1 miljoen dollar waard zijn geweest.

Seconden nadat Phillipe Christodoulou zijn gegevens had ingevoerd, was de crypto verdwenen. In een gesprek met The Washington Post zei hij: “Apple verdient het niet om hiermee weg te komen.”

Bitcoin wordt aantrekkelijker voor instellingen

Tot nu toe lijkt de Bitcoinprijs vrij stabiel te zijn en volgens een recente notitie van JPMorgan zal deze huidige prijsstabiliteit het token aantrekkelijker maken voor institutionele beleggers.

De beleggersnotitie stelt dat beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren, Bitcoin een aantrekkelijk aanbod zouden kunnen vinden. In het verleden waren dergelijke beleggers misschien afgeschrikt van Bitcoin vanwege de beruchte volatiliteit, maar nu de prijs gestabiliseerd lijkt te zijn, zal er waarschijnlijk meer adoptie plaatsvinden.

“Als je bedenkt hoe groot de financiële investering in goud is, impliceert een dergelijke verdringing van goud als ‘alternatieve’ valuta een groot voordeel voor Bitcoin op de lange termijn,” aldus de notitie.

Shopify CEO, Tobi Lutke, is in het Ethereum rabbit hole gedoken.

De baas van Canada’s meest waardevolle publieke bedrijf tweette onlangs dat hij zijn hele ochtend had doorgebracht met het leren over smart contracts en de ERC20 token standaard

Daaropvolgend stelde Jill Carlson van Slow Ventures voor om stablecoin-betalingen te integreren en fondsenwerving voor handelaars te faciliteren via tokenverkoop. Crypto-investeerder David Lach stelde verder voor om staking mogelijk te maken, wat het kopen van goederen met rendement mogelijk zou maken.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!

Lees ook zeker deze artikels!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

De herontdekking van het crypto ecosysteem! Welke zijn de nieuwe coins om naar te kijken? Hidden Gem #5!

We kennen veel privacy-coins en er blijven er steeds meer opduiken. Elk van hen heeft een unieke functie. Het Haven Protocol adverteert zichzelf als een levensvatbaar alternatief voor offshore-rekeningen, met een functie binnen de offshore-rekeningen die daadwerkelijk de waarde behoudt van Haven Protocol coins op een vast niveau van fiat valuta. Later meer hier over.

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Een kort inzicht dat wij jullie zeker willen meegeven!

Tijdens de levensduur van Bitcoin hebben velen geprobeerd de prijs te voorspellen, en de meesten hebben gefaald. Het is heel moeilijk, zo niet bijna onmogelijk, om de Bitcoin-prijs nauwkeurig te voorspellen. Wij gebruiken verschillende modellen om zo vergelijkende eigenschappen te vinden die een inschatting geven van de markttop.

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

Exchanges kunnen het niet meer bijbenen!

In 2021 is er al veel gebeurd en dit geldt ook voor de Bitcoin houders. Er zijn veel nieuwe investeerders Bitcoin eigenaar geworden. De ene wat meer dan de andere uiteraard. DEr zijn miljarden dollars aan Bitcoin verschoven van de handen van HODLers naar nieuwere hodlers, zoals traditionele instellingen, technologiebedrijven, family offices en fondsbeheerders.

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Is dit de cyclus die in geschiedenisboeken zal komen?

Beseffen jullie goed dat er een fenomeen zou kunnen plaatsvinden dat Bitcoin nog nooit heeft meegemaakt? Bitcoin zijn terecht kunnen komen in een soort van hyper cyclus. Dit kan volgens ons enkel gebeuren wanneer het huidige niveau van institutionele adoptie aanhoudt of groeit. Het unieke gebruik van Bitcoin is het afgelopen jaar geconsolideerd, waardoor miljarden dollars van tafel zijn gehaald

Wekelijkse update 5 – 11 april

Wekelijkse update 5 – 11 april

Bitcoin slaagde erin om op vrijdag aan momentum te winnen, na weken van zijwaartse beweging. De prijs steeg tot $61.233 op Coinbase. De bears lijken het echter nog niet te hebben opgegeven, want de Bitcoin prijs werd $500 onder de ATH afgewezen en daalde weer onder de $60.000. Op het moment van publicatie wordt Bitcoin verhandeld tegen $59.652 met een licht verlies van 1,5% op de daggrafiek. Op de week- en maandgrafieken heeft BTC respectievelijk 4,5% en 3,1% gewonnen.

Share This