DE WEEKLY 10.07.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$1.4 biljoen – -2%

BTC Prijs

$33.883 – -1.92%

BTC dominantie

17.7 %

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

Axie Infinity

+161%

Flow (FLOW)

+80%

KuCoin Tokens

+77%

Stacks (STX)

+56%

Telcoin

-27%

XinFin Network

-16%

Internet Computer

-15%

Celo (CELO)

-13%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal

De Bitcoin-prijs bevindt zich sinds 29 juni in een langzame neerwaartse trend en kwam onlangs heel dicht bij het markeren van een cruciale vraagzone. Nu consolideert het paradepaardje van de cryptocurrency in de hoop op een exponentiële run-up.

DE miner saga gaat door

Sinds het verbod op crypto’s in China zit de Bitcoin-miningindustrie in een lastig parket. Van een gedwongen uittocht van miners tot een daling van de hash rate in BTC en de inkomsten van miners, er zijn veel zaken veranderd.

De meest recente update is de grootste negatieve mining moeilijkheidsgraad aanpassing. Deze gebeurtenis vond plaats op 3 juli, waar de moeilijkheidsgraad met ongeveer 28% daalde op een blockhoogte van 689.471.

De aanpassing was een opluchting voor de miners omdat het de dagelijkse miner inkomsten omhoog stuwde naar mid-mei niveaus van $0.377 per TH/s. Op het moment van schrijven schommelt deze waarde rond de $0,322 per TH/s.

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs heeft twee neerwaartse bewegingen doorgemaakt sinds hij op 5 juli het 50% Fibonacci retracement level op $35.618 bereikte. Hoewel BTC sindsdien 10% is gedaald, moet het nog steeds de vraagzone raken, variërend van $30.573 tot $31.979.

Zo’n beweging is nodig om kracht te verzamelen alvorens een massale upswing te triggeren die BTC voorbij het middenpunt op $35.618 duwt en probeert om de range high op $42.451 terug te winnen.

Beleggers moeten er zeker van zijn dat de dip misschien nooit komt en dat de Bitcoin-prijs misschien al aan zijn uptrend is begonnen.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Gebaseerd op het Global In/Out of the Money (GIOM) model, bestaat het onmiddellijke support level op $30.956 uit 355.000 adressen die eerder 268.000 BTC kochten. Deze cluster heeft relatief minder investeerders. Een potentiële piek in verkoopdruk zou Bitcoin naar het daaropvolgende niveau kunnen duwen, waar 5,35 miljoen adressen bijna 2,89 miljoen BTC kochten. Deze marktdeelnemers accumuleerden BTC van $10.363 tot $28.734. In een worst-case scenario, zouden kopers een hertest van de range low op $28.785 moeten verwachten.

 

Conclusie BTC analyse – Hoewel de technische en fundamentals goed lijken te gaan voor de Bitcoin-prijs, zal een mogelijke piek in de verkoopdruk die de vraagzone, die zich uitstrekt van $30.573 tot $31.979, verbrijzelt, leiden tot een hertest van het $30.000 steunniveau of de range low op $28.785 in sommige omstandigheden.

Hoewel deze beweging het bearish scenario niet ontkracht, zal een doorbraak van $28.785 dat wel doen. In dat geval zou de Bitcoin-prijs 10% kunnen dalen om de steunbarrière op $25.700 te raken.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

Prijsbeoordeling aan de hand van on-chain data; voor Ethereum

Mogelijke stappen voor de prijs van ETH – Hoewel er positieve verwachtingen zijn voor Ethereum, impliceert de prijs van ETH dat het nog enkele versperringen voor de boeg heeft vooraleer het in staat is om hoger te klimmen. Met behulp van de In/Out of the Money Around Price, duiden clusters die aangeven of adressen winst maken (in the money) of verliezen (out of the money) prijsniveaus aan waar de activiteit geconcentreerd is.

In het geval van Ether, zien we dat 770.000 adressen eerder 9,57 miljoen ETH hebben gekocht tegen een prijs van ongeveer $2.200. Nu Ether op het moment van schrijven net onder dit niveau zakt, wordt verwacht dat $2.200 een range met sterke weerstand zal zijn, aangezien de koopactiviteit hier eerder geconcentreerd was en kortetermijn traders zouden kunnen kijken om posities op dit niveau te sluiten. Als Ether boven $2.200 sluit, is een hogere beweging richting $2.400 (de volgende grote cluster) waarschijnlijk.

Aan de andere kant wordt support verwacht net boven $2.000. Op dit bereik verwierven 675.000 adressen eerder 1,12 miljoen ETH. Houders op dit niveau zouden opnieuw kunnen kijken om te kopen, gezien de grote hoeveelheid activiteit op dit niveau. Mocht Ether onder de $2.000 zakken, dan valt een beweging richting $1.800 te verwachten.

Over het geheel genomen blijft de koers van Ether op de korte termijn onzeker. Tegelijkertijd blijft de vooruitgang en overtuiging in Ethereum echter groeien, zoals blijkt uit de on-chain activiteit in afwachting van de EIP-1559.

Onze 6 belangrijkste topics!

Crypto service providers moeten data van gebruikers openbaar maken

De Europese Commissie is van plan een nieuwe antiwitwasautoriteit (AMLA) op te richten, waarbij nationale autoriteiten worden betrokken om het “middelpunt” te worden van een geïntegreerd toezichtsysteem.

Momenteel is het geheel afhankelijk van de nationale regelgevende instanties om de AML-regels te handhaven, aangezien de EU niet beschikt over een antiwitwasbureau dat toezicht houdt op Europa.

Volgens een rapport van Reuters zijn de AML-inspanningen niet bevredigend geweest en bereidt het geheel zich voor om het witwassen van geld, de financiering van terrorisme en de georganiseerde misdaad op het niveau van de Unie aan te pakken met een nieuwe autoriteit.

De EU-regels voor financiële diensten hebben momenteel geen betrekking op de overdracht van cryptocurrencies. Hierdoor zouden houders van digital assets kunnen worden blootgesteld aan risico’s in verband met witwassen en financiering van terrorisme, aldus de door Reuters verkregen documenten.

Cryptocurrency providers zouden gegevens moeten verzamelen en bekendmaken bij het agentschap over de verzenders en ontvangers van overdrachten voor digital assets. Deze procedure valt momenteel buiten het toepassingsgebied van EU-regels in de financiële dienstverlening.

Uiteindelijk zullen het Europees Parlement en de staten de eindbeslissing over de voorgestelde regels in handen hebben. De EU zou ook juridische stappen overwegen tegen staten in de Unie die de AML-regels niet consequent handhaven.

Circle kondigde donderdag aan dat het een notering krijgt op de New York Stock Exchange

Circle kondigde donderdag aan dat het een notering krijgt op de New York Stock Exchange via een overname door Concord, een special-purpose acquisition company, of SPAC, deels geleid door voormalig Barclays CEO Bob Diamond. Door de deal wordt de crypto financiële dienstverlener gewaardeerd op 4,5 miljard dollar.

Jeremy Allaire heeft een belofte gedaan op een moment dat investeerders meer transparantie eisen rond USDC.

Jeremy Allaire – CEO van Circle, de operator van USDC, ‘s werelds op één na grootste stablecoin – staat op het punt om zijn bedrijf naar de beurs te brengen en heeft gezworen dat hij van zijn bedrijf “de meest publieke en transparante operator van full-reserve stablecoins op de markt” zal maken.

Na de aankondiging schreef Allaire in een tweet dat de transformatie van een privaat naar een publiek bedrijf “een kans creëert voor Circle om ook aanzienlijk meer transparantie te bieden over de business die we aan het bouwen zijn rond USDC, en over de reserves die USDC ondersteunen.”

De centrale bank van Thailand geeft duidelijke hints naar crypto bedrijven!

De “bank of Thailand” zei dat het mogelijk gedwongen zal worden om te coördineren met de Securities and Exchange Commission om ervoor te zorgen dat cryptobetalingen geen “uitgebreide risico’s voor het grote publiek of het economische en financiële systeem” vormen.

De Bank of Thailand heeft een waarschuwing gegeven aan crypto-houders die hun digital assets gebruiken als betaalmiddel, en zegt dat als deze praktijken wijdverspreid worden, het sterke regulerende maatregelen kan nemen.

In een verklaring van donderdag zei de centrale bank dat iedereen die zich bezighoudt met het verhandelen van digital assets voor goederen en diensten, als verzender of ontvanger, te maken kan krijgen met risico’s, waaronder het witwassen van geld, diefstal en prijsvolatiliteit. De Bank of Thailand, of BOT, herhaalde haar standpunt dat cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) geen wettig betaalmiddel zijn in het land en waarschuwde voor gevolgen van regelgevers.

De BOT voegde eraan toe dat zij nog steeds bezig is met de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank, of CBDC, en met het opstellen van richtlijnen voor fiat-gesteunde stablecoins in het land. In een voorgestelde roadmap voor de CBDC die in april werd vrijgegeven, stond dat in het tweede kwartaal van 2022 voorlopige testprotocollen van start zouden gaan.

Elizabeth Warren wil crypto trading beter reguleren!

In een brief gericht aan de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft senator Elizabeth Warren gewaarschuwd voor de risico’s die verbonden zijn aan cryptocurrencies. De crypto sceptische senator eiste antwoorden van de SEC over de regelgeving voor cryptocurrencies komende 28 juli.

Terwijl de vraag naar cryptocurrencies en het gebruik van cryptocurrency-uitwisselingen explosief zijn gestegen, heeft het gebrek aan gezond verstand regelgeving de gewone beleggers overgeleverd aan de genade van manipulators en fraudeurs.

Warren, die deel uitmaakt van de Bankcommissie van de Senaat van de Verenigde Staten, is bezorgd over de risico’s waarmee consumenten en beleggers worden geconfronteerd in de markt van 1,3 biljoen dollar. Ze vond dat het Congres misschien moet optreden om ervoor te zorgen dat de SEC de juiste autoriteit heeft om bestaande hiaten in de regelgeving te dichten.

De senator vestigde de aandacht op Binance, dat momenteel wordt geconfronteerd met regelgevingsblokkades in het Verenigd Koninkrijk. Ze merkte op dat Binance weliswaar wereldwijd actief is, maar geen operationele basis heeft, waardoor het profiteert van juridische kloven.

Dit is niet de eerste keer dat senator Warren haar mening geeft over crypto-gerelateerde kwesties. In juni bekritiseerde ze het gebruik van cryptocurrencies voor illegale financiering. De SEC kan extra bevoegdheden krijgen om lacunes in de regelgeving te dichten als haar reactie op de deadline goed valt bij het Congres.

BlockFi werkt samen met Visa om beloningscreditcard voor BTC te lanceren

BlockFi, een in New York gevestigde startup voor crypto-leningen en -sparen, heeft samengewerkt met Visa om de BlockFi Rewards Visa Signature Credit Card te lanceren. Het is de allereerste Bitcoin (BTC) beloningen creditcard en is beschikbaar voor meer dan 400.000 goedgekeurde klanten die op de wachtlijst in de Verenigde Staten staan sinds december 2020, toen de plannen in eerste instantie werden onthuld.

Kaartgebruikers hebben recht op een Bitcoin-teruggave van 1,5% voor elke transactie die via de kaart wordt gedaan, en een extra Bitcoin-teruggave van 2% voor elke bestede dollar boven de 50.000 dollar per jaar. Nieuwe gebruikers krijgen 3,5% Bitcoin-beloningen als stimulans voor de eerste 90 dagen of totdat ze $100 aan Bitcoin hebben ontvangen.

De cryptobeloningskaart biedt klanten een gemakkelijke manier om Bitcoin te verwerven zonder zich zorgen te hoeven maken over ingewikkelde omwisselingsprocessen. De kaart wordt ook overal geaccepteerd waar Visa-kaarten worden geaccepteerd en geeft de houders recht op speciale upgrades en reismogelijkheden. Andere voordelen die de beloningskaart biedt, zijn kortingen op handelskosten zonder jaarlijkse of buitenlandse transactiekosten.

Het argument van de SEC tegen XRP is ongegrond!

De U.S. Securities and Exchange Commission heeft vele argumenten aangevoerd om haar kansen op een juridische overwinning tegen Ripple Labs te vergroten. Volgens een juridisch expert was geen enkel argument zo ongehoord en slecht geïnformeerd als het argument dat XRP geen nut zou hebben. Advocaat John Deaton is van mening dat dit de beste illustratie is van de onwetendheid die heerst in de benadering van cryptocurrencies door de SEC.

Deaton is de oprichter van Deaton Law Firm, maar in de cryptogemeenschap is hij het meest bekend als de oprichter van Crypto Law, een archief voor Amerikaans juridisch en regelgevend nieuws en analyses voor digital assets. Hij is vooral betrokken geweest bij de XRP-gemeenschap en was één van de houders van digital assets die een motie indiende om tussenbeide te komen in de zaak SEC vs. Ripple.

In een rechtszaak op 19 maart voerde SEC-advocaat Jorge Tenreiro aan: “De rechtbank verwijst naar een nut voor XRP. Wij betwisten of dat nut daadwerkelijk bestaat, edelachtbare.”

Dit bewees zelfs de voorzittende rechter, Sarah Netburn, dat zij meer weet over het nut van XRP dan de SEC, betoogt Deaton. Rechter Netburn verklaarde dat in haar begrip, het digital asset niet alleen valutawaarde heeft, “maar het heeft ook een nut, en dat nut onderscheidt het, denk ik, van Bitcoin en Ether.”

Save the best for last!

Eén van de meest positieve zaken aan Bitcoins huidige macro-outlook is dat het voorlopig met succes de 50 Week EMA vasthoudt- een waardevolle Bull Market support (roze EMA).

Interessant is dat dit 50 WEMA ongeveer het middenbereik vormt binnen de totale $29.000-$40.000 macro-consolidatiebandbreedte voor Bitcoin.

Een mogelijke double bottom op het wekelijkse timeframe is mogelijk:

Deze potentiële dubbele bodem vormt zich rond de 50 Weekly EMA-support, waar de tweede bodem zich nog niet volledig heeft gevormd.

Aanhoudend op de 50 WEMA in de komende twee weken zou inderdaad deze tweede bodem van de Double Bottom formatie kunnen vormen.

In dat geval zou de Range High (rood, $39000) het validatiepunt voor deze Dubbele Bodem worden. Laten we opvolgen hoe de tweede dodem zich in de komende weken vormt.

Het is alleszins positief om te zien dat er zich hier een duurzame formatie aan het ontwikkelen is.

Cryptoterm van de week

– Hard Fork –

“Een hard fork is een fenomeen waarbij een verandering bepaalde divergenties in de blockchain forceert, als gevolg van miner- of gebruikersactiviteit of een verandering in de regels. In de wereld van cryptocurrency zijn er hard forks en soft forks; in tegenstelling tot een soft fork, wordt een hard fork niet automatisch opgelost volgens de trends van gebruikers.”

Cryptoquote van de week

– Preston –

“Toen je zei dat Bitcoin een Ponzi was, liet je het deel over de vierjarige halveringscyclus en de twee-wekelijkse moeilijkheidsgraad aanpassing weg.”

Aankomende events

– Nothing Special To Report –

Andere niet te missen artikels!

Rusland werkt aan nieuwe wetten om de inbeslagname van crypto’s mogelijk te maken

Rusland heeft een grote stap gezet na het voorstellen van een wettelijk kader dat autoriteiten zal mandateren om crypto’s in beslag te nemen. De wijziging van de bestaande wet werd voorgesteld nadat de procureur-generaal van de Russische Federatie Igor Krasnov zijn bezorgdheid over crypto’s had geuit op de conferentie in Sint-Petersburg van de hoofden van de parketten van de Europese staten.

Volgens hem worden crypto’s gebruikt voor corruptie, waaronder omkoping en losgeld, en zijn ze een bron van inkomsten voor criminelen.

75% van Salvadoranen sceptisch over BTC 

Uit een nieuwe peiling blijkt dat de meeste consumenten in El Salvador nog steeds niet overtuigd zijn van de plannen van president Nayib Bukele om Bitcoin te omarmen als wettig betaalmiddel.

Met nog twee maanden te gaan voordat BTC de status van officiële munteenheid krijgt, blijkt uit de enquête dat minder dan 20% de radicale maatregelen goedkeurt. Zo’n 65% zei ook dat ze niet bereid zijn om in cryptocurrency betaald te worden.

Toonaangevende cryptocurrency exchange Binance heeft zich aangesloten bij de groeiende lijst van websites die door China op de zwarte lijst zijn gezet.

China’s grote firewall, die de toegang tot de cryptocurrency exchange heeft beperkt, kan worden omzeild met behulp van een virtual private network (VPN) dienst.

Sinds vorige maand kunnen crypto-gebruikers in China niet meer zoeken naar populaire cryptocurrency-exchanges op Chinese internetdiensten zoals Baidu, Weibo, Zhihu en Sogo te midden van berichten over mogelijke censuur. De rivalen van Binance, Huobi en OKEx, zijn echter nog steeds beschikbaar in China.

Een reality tv-serie heeft aangekondigd dat het wil horen van mensen die zijn bevroren uit hun crypto wallets.

Ongelukkige investeerders zullen in contact worden gebracht met cyberbeveiligingsexperts die hen zullen helpen hun fondsen terug te krijgen. Degenen die meedoen moeten bereid zijn om voor altijd de toegang tot hun crypto fortuin te verliezen.

In de loop der jaren is uit onderzoek gebleken dat ongeveer vier miljoen Bitcoin voorgoed verloren is gegaan.

Verenigd Koningrijk voert repressie op tegen advertenties voor crypto’s

De Britse reclameregulator voert de inspanningen op om “misleidende of onverantwoordelijke” crypto-advertenties aan te pakken – en omschrijft dit als een “absoluut cruciaal en prioritair gebied.”

De Advertising Standards Authority heeft al actie ondernomen tegen een aantal exchanges. In mei werd Luno bekritiseerd voor advertenties die het in de Londense metro liet zien.

Ethereum’s London Hard Fork verwacht in augustus 

Een controversiële update van de Ethereum-blockchain vindt mogelijk later plaats dan gepland. De London hard fork wordt nu verwacht op 4 augustus, en niet midden juli zoals eerst werd gedacht.

Deze upgrade bevat maatregelen die kunnen veranderen hoe miners worden beloond en is ontworpen om ETH deflatoir te maken, waarbij crypto wordt verbrand bij elke transactie.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This