DE WEEKLY 11.09.2021

Onze wekelijkse update van de cryptomarkt

Hoe staat de cryptomarkt er voor?

Een algemeen overzicht van de toestand van de cryptomarkt en BTC in het bijzonder

Total Market Cap

$2.42 biljoen – –5.62%

BTC Prijs

$45.798 – -8.33%

BTC dominantie

41%

Opmerkelijke Movers

Welke coins vielen ons deze week op zowel in positieve als negatieve zin.

AlgoRand

+75%

Quant Network

+70%

Harmony

+57%

Fantom

+55%

Bitcoin Cash ABC

-29%

Dfinity

-23%

Ravencoin

-22%

Polygon

-21%

Wekelijks TA overzicht : Neutraal 

  • Deze week daalde de prijs van BTC met $10.000 in slechts enkele uren tijd.
  • Er werden voor 2,65 miljard dollar aan long posities geliquideerd in slechts één uur.

Volgens data van Binance (grootste crypto exchange volgens trading volumes) daalde de prijs van Bitcoin tot zo laag als $42.800, terwijl hij op Huobi (een andere crypto exchange) onder de $40.000 zakte vanaf hoogtes van $53.000.

Opleving:

Sinds de pullback is de prijs van Bitcoin weer wat opgeveerd en schommelt het momenteel tussen de $45.500 en $47.500 (op het moment van schrijven). De meeste altcoins zijn als gevolg daarvan ook met 15-30% gedaald.

Liquidatie:

Bybit’s (data aggregator) data laat zien dat $2,65 miljard aan long posities werden geliquideerd binnen slechts een uur, op grote cryptocurrency exchanges. Bybit is goed voor 35,27% van de geliquideerde posities, terwijl Huobi goed is voor 30,01% en Binance voor 17%. In de uren daarna hebben bijna 330.000 traders hun posities weggevaagd zien worden.

 

Marktdominantie

Dominance

BTC – Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Zoals we hierboven al vermeld hebben is de Bitcoin-prijs op 7 september met maar liefst 18% gedaald, maar sloot het de dag af met slechts 11% verlies. Hoewel deze daling miljarden dollars heeft weggevaagd, moet het herstel van de grote crypto nog beginnen. In tegenstelling tot altcoins, heeft BTC nog steeds moeite om te stijgen naar de niveaus van voor de crash, terwijl veel altcoins naar nieuwe hoogtepunten zijn gestegen.

Vanuit het huidige standpunt ziet de situatie van Bitcoin er grimmig uit, aangezien het onder de vorige monthly close van $47.157 trade. Een beslissende close boven deze barrière zal de kansen op herstel verbeteren, maar als dat niet lukt, zou het in grote problemen kunnen komen.

Ervan uitgaande dat BTC de $47.157 resistance barrière omzet in een support niveau, kunnen beleggers verwachten dat de crypto met 12% zal stijgen om het niveau van voor de crash te bereiken op $52.672. Aangezien dit niveau binnen de fair value gap ligt die op 13 mei werd gecreëerd, zou de Bitcoin-prijs deze uptrend kunnen verlengen en de $56.717 kunnen aantikken.

On-chain

Santiment’s 30-daags Market Value to Realized Value (MVRV) model ondersteunt deze bullish vooruitzichten, wat aantoont dat BTC zich in een opportuniteitszone bevindt. Deze fundamentele index volgt de gemiddelde winst/verlies van investeerders die BTC kochten in de afgelopen maand.

Na de crash van 7 september daalde de 30-daagse MVRV van 9,27% naar -3,89%, wat suggereert dat veel gebruikers in paniek verkochten. Echter, de laatste keer dat deze metriek daalde tot -5,47%, steeg de Bitcoin prijs met 8,8% gedurende de volgende zes dagen. Ervan uitgaande dat iets soortgelijks gebeurt, kunnen marktdeelnemers op zijn minst een stijging van 12% verwachten naar $52.672.

Wat nog meer wind in de rug geeft aan deze bullishness is de toename van het aantal whales die tussen de 10.000 en 100.000 BTC aanhouden. Van 4 tot 10 september zijn er twee nieuwe investeerders bijgekomen in deze categorie, wat een indicatie is voor hun bullishness op BTC.

Op een vergelijkbare manier kan de bullishness van houders worden gezien op de exchanges metric, die ruwweg laat zien dat 20.000 BTC gecentraliseerde entiteiten verliet tussen 8 september en 10 september. Dit alles wijst op het bullish sentiment van investeerders.

BTC prijsanalyse aan de hand van data –Terwijl de zaken er optimistisch uitzien voor de korte termijn vooruitzichten van Bitcoin vanuit een technisch en on-chain perspectief, moet het nog steeds een enorme cluster van onderwater investeerders overwinnen die BTC kochten rond het $53.275 niveau.

Hier kochten ruwweg 6,12 miljoen adressen 2,59 miljoen BTC en zijn “Out of the Money.” Daarom zal het wegwerken van de maandelijkse close van augustus op $47.157 slechts de eerste horde zijn en de weg voor BTC niet vrijmaken.

In de veronderstelling dat de kopers er niet in slagen door te breken tot $47.157, zal de Bitcoin-prijs waarschijnlijk terugkeren naar $44.568. Of in een worst-case scenario, de $42.300 tot $41.969 support barrières opnieuw testen. Hier hebben de bulls nog een kans op een comeback, maar het verprutsen van deze kans zal de bullish thesis ontkrachten en BTC naar $38.217 duwen.

Onze 6 belangrijkste topics!

Coinbase zal Polygon’s Ethereum scaling oplossing integreren!

Volgens een recente aankondiging heeft Coinbase de hulp ingeroepen van het team van Polygon om te helpen de gebruikerservaring te verbeteren door Oxpolygon (Polygon’s POS-mechanisme) te integreren in zijn Coinbase wallet, en ook in zijn extensie.

Dit nieuws komt kort nadat Coinbase in een andere officiële verklaring (op 27 augustus) zei dat het het Coinbase Protocol Team had opgericht dat zal worden belast met “het integreren van cutting edge technologieën in de producten van Coinbase”.

Manish Gupta over de integratie:

Manish Gupta (EVP of Engineering bij Coinbase) verklaarde dat het Polygon’s Proof of Stake netwerk Coinbase zal helpen bij het aanpakken van uitdagingen zoals hoge settlement tijden en prijzen.

“We hopen dat we kunnen helpen het speelveld te egaliseren en ervoor te zorgen dat retailgebruikers niet uit de boot vallen om deel te kunnen nemen aan dit ontluikende ecosysteem- Ons doel is om soortgelijke schaalinitiatieven met L2’s zoals Optimism, Arbitrum, en Starkware in de loop van de tijd te verkennen.”

Charles Hoskinson feliciteerde El Savador met de acceptatie van BTC als wettig betaalmiddel

El Salvador is het eerste land geworden dat een cryptocurrency als wettig betaalmiddel heeft aangenomen. De BTC-wet ging op 7 september van kracht, dezelfde dag waarop de prijs van BTC een aanzienlijke pullback onderging die ook de altcoin-markt deed opschrikken (en die de lokale overheid een kans bood om hun holdings verder te vergroten).

ADA oprichter over crypto adoptie:

Charles Hoskinson feliciteerde de hele community met de acceptatie van BTC als wettig betaalmiddel (7 september) in El Salvador via een nieuwe YouTube-video. Hij sprak over wat de crypto-industrie tot nu toe heeft doorgemaakt, herhaalde hoe klein het toen was en wat een enorme prestatie deze adoptie is die er meer dan waarschijnlijk voor zal zorgen dat andere landen in de toekomst hetzelfde zullen doen.

“In de komende jaren zullen veel meer natiestaten crypto gebruiken als onderdeel van hun monetaire beleid, hetzij als reserves in hun centrale banken of door cryptocurrency rails te gebruiken voor centrale bankafwikkelingen, of mogelijk gewoon een cryptocurrency te nemen zoals El Salvador heeft gedaan en er de nationale valuta van te maken.”

Om innovatie te stimuleren en fraude op te sporen neemt MasterCard CipherTrace over!

Over CipherTrace

CipherTrace is een on-chain analytics bedrijf met verschillende toezichthouders als klant en over het algemeen is het één van de meest gewaardeerde bedrijven. Het heeft samengewerkt met crypto exchanges, banken, overheidsregulatoren en ook wetshandhavers om illegale cryptotransacties op te sporen.

De overname door MasterCard

Eén van ‘s werelds grootste betaalbedrijven, MasterCard, heeft donderdag in een bericht de overname van CipherTrace aangekondigd. Het doel met de overname is om de capaciteiten van het on-chain analytics bedrijf te benutten om fraude detectie en veiligheid in crypto assets te verbeteren.

Ajay Bhalla (MasterCard’s president van Cyber & Intelligence) over de overname:

“Met de snelle groei van het ecosysteem van digital assets komt de noodzaak om ervoor te zorgen dat het vertrouwd en veilig is. Ons doel is om voort te bouwen op de complementaire capaciteiten van Mastercard en CipherTrace om juist dit te doen.”

Persbericht:

In het uitgegeven persbericht staat dat deze overname MasterCard zal helpen om zijn fraudemonitoring en crypto-gerelateerde programma’s te verbeteren en ook zal helpen om de data-intelligentie uit de card payments sector samen te voegen met de cryptocurrency ruimte. Uiteindelijk zal dit het bedrijf helpen om betere oplossingen te creëren die beter kunnen voldoen aan de wereldwijde regelgeving. Bovendien zal CipherTrace het bedrijf helpen bij het stimuleren van crypto-innovatie.

Algorand Foundation lanceert fonds om DeFi-ecosysteem uit te bouwen

Volgens een aankondiging heeft de Algorand Foundation (de groep achter Algorand, een Layer 1 blockchain) een nieuw DeFi fonds gelanceerd ter waarde van $300 miljoen, genaamd Viridis.

150 miljoen ALGO tokens werden door de foundation toegewezen om de ontwikkeling van een gedecentraliseerd ecosysteem op het Algorand netwerk te financieren. De tokens zijn in totaal ongeveer $300 miljoen waard.

Over Algorand:

Algorand is een Layer 1 Proof-of-Stake blockchain en het is opgericht door Silvio Micali (computerwetenschapper). De native token van Algorand (ALGO) heeft genoten van een opleving op de markt in de afgelopen paar weken, want het is gestegen met meer dan 205% in de afgelopen maand. Het wordt momenteel verhandeld rond $2.14.

Brazilië meest Bitcoin-vriendelijke land in Latijns-Amerika!

  • Volgens een recente opiniepeiling is Brazilië het meest Bitcoin-vriendelijke Latijns-Amerikaans land
  • Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête uit het land wil van BTC een officieel betaalmiddel maken

Een Braziliaanse krant, Globo, heeft onlangs een peiling gehouden waaruit blijkt dat 48% van de inwoners van het land van Bitcoin een officieel betaalmiddel zou willen maken, en daarmee het voorbeeld van El Salvador volgt (Bitcoin werd daar op 7 september een wettig betaalmiddel).

Verdeelde meningen over adoptie:

Uit de poll blijkt ook dat naast bijna de helft van de respondenten die BTC graag als wettig betaalmiddel zouden zien, 30% van hen het oneens is met een dergelijk voorstel, terwijl de overige 21% er sterk op tegen is, dus over het algemeen zijn de meningen nogal verdeeld.

De gegevens wijzen er echter op dat aanzienlijk meer mensen nu openstaan voor crypto-investeringen. In 2020 zei 33% dat ze niet zouden investeren in cryptocurrencies, terwijl dit in 2021 is gedaald tot slechts 12%.

Degenen die nog steeds niet zouden willen investeren noemden de hoge volatiliteit, zorgen over de veiligheid en het gebrek aan geld als de belangrijkste redenen.

 

Cardano heeft in afgelopen drie maanden 200.000 nieuwe wallets gewonnen!

Het ecosysteem van Cardano (ADA) blijft nieuwe hoogten bereiken. Volgens statistieken van Pooltool (Cardano data aggregatie tool), zijn er meer dan 800.000 actieve ADA staking wallets sinds 11 september 2021 (823.429, om precies te zijn).

Dit betekent dat sinds 3 juni 2021 (608.391 adressen), het platform 215.038 wallets heeft gewonnen, wat duidt op een toename van ongeveer 36% in slechts drie maanden. Bovendien laat Pooltool ook zien dat er momenteel voor $64,77 miljard aan ADA wordt gestaked, wat neerkomt op 71,4% van het totale aanbod.

De populariteit van ADA staking neemt toe:

Eén van de belangrijkste redenen achter de stijgende populariteit in ADA staking zou te maken kunnen hebben met Cardano’s langverwachte Alonzo Purple update die op 12 september heeft plaatsgevonden.

De andere reden achter de populariteitsgroei is dat Cardano staking meer bekendheid heeft gekregen via meerdere platforms. Bijvoorbeeld, iMining (een beursgenoteerd Canadees bedrijf) heeft ADA toegevoegd aan haar lijst van ondersteunde assets voor staking services, terwijl Kraken (U.S.-gebaseerde crypto exchange) ADA staking in mei al toestond (via haar Kraken Staking Wallet).

Save the best for last!

Schaarste update 

Ethereum en Bitcoin worden steeds schaarser met de tijd. De Bitcoin exchange balance ten opzichte van de circulerende voorraad staat momenteel op een 3,5-jarig dieptepunt en Ether exchange balance staat nog lager.

  • De Bitcoin exchange balance daalde deze week en bevindt zich momenteel op een niveau dat sinds maart 2018 niet meer is vertoond.
  • Bij Ethereum is het nog opvallender. Dit door een constante neerwaartse trend in het afgelopen jaar, waardoor de ethervoorraad deze zomer onder die van Bitcoin daalde.

Wel een belangrijke nuance

Bij dit soort statistieken moet je wel rekening houden met enkele belangrijke zaken. Terwijl veel ether van de gecentraliseerde exchanges is weggehaald, hebben de gedecentraliseerde exchanges het goed gedaan. Daarom is het waarschijnlijk dat het relatieve liquide aanbod van ether nog steeds hoger is dan bij BTC. Bovendien omvat de metriek niet alle exchanges. De meest opmerkelijke exchange die niet in de exchange balance metric is opgenomen is FTX. 

Dit leidt waarschijnlijk tot een relatief significante onderschatting van de huidige relatieve liquide aanbodratio van beide coins. Maar dan nog illustreert deze grafiek nog steeds de macrotrend van BTC en Ether die schaarser worden op gecentraliseerde exchanges.

Cryptoterm van de week

– Crashflash –

“Er is van een flash crash sprake wanneer de waarde van een markt op korte tijd keldert. Het onderstreept de volatiliteit die gepaard gaat met crypto.”

Cryptoquote van de week

– Standard Chartered Bank –

“De DeFi industrie blijft sterk afhankelijk van de Ethereum blockchain, waardoor de status van ETH als een digitaal asset die nodig is om transacties op het netwerk aan te drijven, wordt verstevigd. Naarmate het aantal toepassingen bovenop het netwerk blijft groeien, groeit ook het aantal transacties en de hoeveelheid kapitaal die door het ecosysteem stroomt.”

Andere niet te missen artikels!

Bedrijven die BTC-transacties weigeren, krijgen te maken met sancties in El Salvador

Dit is in tegenspraak met de eerdere verklaring van de president (dat BTC optioneel zal zijn om te gebruiken)

Javier Argueta (juridisch adviseur van El Salvador’s president Nayib Bukele) zei tijdens een maandag interview dat de bedrijven die weigeren Bitcoin te accepteren en Chivo (nationale wallet) te gebruiken sancties tegemoet zullen zien onder El Salvador’s Consumer Protection Law.

 

Na recordbrekende augustus stort de verkoop van NFT in 

De verkoop van non-fungible tokens is deze week ingestort na een record-brekende augustus, volgens Dune Analytics. Het dagelijkse verkoopvolume daalde van $323 miljoen op 29 augustus tot minder dan $85 miljoen op 8 september.

Ondanks de Sotheby’s veiling waar een collectie van Bored Ape Yacht Club NFT’s verkocht werd voor $24,4 miljoen, is de verkoop van NFT’s nu in dalende lijn.

Betalingsbedrijf Flexa maakt BTC mogelijk bij de grootste bank van El Salvador ₿

Het door Lightning aangedreven betalingsnetwerk Flexa is een samenwerking aangegaan met de grootste bank van het Midden-Amerikaanse land, Bancoagrícola, om tools te leveren voor het accepteren van Bitcoin-betalingen bij leningen en creditcards, maar ook in de winkels van de aangesloten handelaren.

De stap komt op een moment dat El Salvador verder gaat na een rampzalige start van Bitcoin Day.

SEC beslist in november over VanEck Bitcoin ETF 

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft beloofd een definitieve beslissing te nemen over de VanEck Bitcoin Trust, de eerste van de exchange trade fund-aanvragers die dit jaar een aanvraag hebben ingediend.

De hoop was hoog dat een lang geweigerde ETF zou worden goedgekeurd nadat ex-MIT crypto-professor Gary Gensler de voorzitter van het agentschap werd, maar de vertragingen blijven zich opstapelen.

Robinhood rolt Dollar Cost Averaging uit 

Robinhood heeft een nieuwe functie onthuld waarmee investeerders hun favoriete coins automatisch kunnen kopen op dagelijkse, wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijkse basis.

De trading app zegt dat de minimale besteding voor deze functie $1 is. Wij beschouwen dollar cost averaging als een manier om te navigeren door de wilde swings die kunnen worden gezien in de cryptomarkten.

Insiders MicroStrategy verkochten aandelen na BTC stijging 

Twee leidinggevenden van MicroStrategy verkochten in augustus aandelen van het bedrijf. Chief financial officer Le Phong en chief technology officer Timothy Lang streken beiden $7 miljoen op.

Bloomberg vroeg zich af of dit erop wijst dat zij er geen voorstander van zijn om het langetermijnvoordeel van het bedrijf te koppelen aan Bitcoin. De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft geen van zijn aandelen verkocht.

Bedankt voor het lezen en blijf gezond!

Onze artikels zijn géén financieel advies, zij dienen louter ter ondersteuning van uw eigen research. #DYOR!
Share This